Готвят нов отпор срещу Лисабонския договор

Двайсет години след падането на Берлинската стена, Европа е на прага на нова историческа стъпка. На 2 октомври Ирландия е призована да гласува за втори път на референдум за Лисабонския договор, който отхвърли миналата година през юни.

Обратно в новината

Коментари - Готвят нов отпор срещу Лисабонския договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ирландци, цял свят сега вази гледа! Защото нас, дори не ни питат. А, като знаем от недалечната история, какво е отношението на Европейските правителства към нашата държава, като гледам, как се отнасят в Брюксел с нашите проблеми и като си представя, че може да се окажем в периферията на новата държава, в която ще бъде премахнато правото на определени страни да налагат вето върху взимането на решенията... Е, не ми харесва перспективата, България да стане нечия чужда територия - било на съседи от юг, било на мега държава от север. Аз не знам, на каква европейска правна основа, от нашата държава не се изисква провеждане на референдум по този въпрос.

ще ми го прочете зер, оная веяна скумрия да не ми се зъбли само по ТВ, а нещо д а направи...иначе - да го духат европедалите

Tova shte bude prekasleno golyama durjava. Otgore na tova shet sme i v periferiyata i.

Един добре известен руски политик доста духовито и лаконично охарактеризирваше някои явления и процеси, протичащи в Русия. Един от неговите изрази, в свободен превод, звучеше така: Ние мислехме как да го направим по-добре, а се получи както винаги. Друга такава летяща фраза е: Каквато и партия да направим в Русия, в края на краищата тя се превръща в КПСС. По аналогия за ЕС може да се каже, че каквито и промени да правят, в ЕС, в края на краищата ще се получи ЕССР.

Търсят се българските братя Качински които да поведат народа срещу новите еврократски поробители. Имам предвид нормални хора, не смешници като Болен Лидеров....

Припомням на уважаемия ОГО, че имаше и референдум за конституцията през 1971 г.

аха, много им се ще на евробюрократите да спретнат нов, Четвърти Райх с всички атрибути на държава. И тогава ще видим къде сме се набутали като овце, щото са ни обещали голямата паша. Паша, паша, ама за да те стрижат и доят и накрая да те заколят курбан на еврочорбаджиите. Затова: никакъв Лисабонски договор, ЕС на майната си да върви!

До: Евроскептик (14.09.2009 г. 13:29ч.) Братле, че те да не би да ни питаха, тия престъпници? А за НАТО, онова чифутче пита ли хората? Комунистите на времето поне един референдум направиха, за Републиката!

Лисабонския договор го има в интернет на много места. Виж в официалния сайт на ЕС. Да не искаш да дойде някой да ти го почете личво в къщи.

Ирландците са отхвърлили Лисабонския договор защото са имали възможност да го направят.За това сега яко им извиват ръцете.Ние не сме питани нито дали ни харесва в Европейската комуна,нито дали ще приемем Лисабонския договор.Ние служим само за да харесваме каквото ни се заповяда.Като овцете.

Дано Ирландия каже да, та да може ББ да се кандидатира за директно за президент на ЕС. И там има корупция, която той смело ще бори. Защо мислите,че около сградите на ЕС в Брюксел има толкова много тревни площи - да не се чува шума на парите, които са раздават!!!

Абе дайте да го прочетем и ние тоя лисабонски договор, че току виж и ние сме го отхвърлили. Кой знае какво пише в него. Сигурно да се узаконят всички престъпления и на педерасите да им се дадат повече права, отколкото на нормалните.

А като си толкова сигурен колко са ни дали и колко сме взели/дали ние.... Ще направиш ли едно сравнение, колко са ни дали и колко сме усвоили?

Не ни трябва ЕС. До сега по Европейски програми са ни дали толкова колкото сме внесли. И така ще бъде, въпреки колениченето на ББ в Брюксел.

брях пак ги ихзтървахме тия...

Лисабонският договорограничаване на американското вияние на нашия континент.Договорът цели отстояване на независима европейска външна политика .Като следствие от това ще се повиши сигурността на малките държави,ще се постави под въпрос съществуването на НАТО,излизане на България от НАТО и ограничаване на американското влияние у нас.Като следствие на това финансова и икономическа стабилизация с пренасочване на разходите ни за членство в други направления с приоритетен характер.