Българин от Детройт обединява 19-те пенсионерски организации у нас

Учредителен събор за обединението на пенсионерите в България се състоя днес в Гоце Делчев по инициатива на д-р Иван Гаджев, директор на Института по история на българската емиграция в Детройт, САЩ, с филиал в Гоце Делчев.

Обратно в новината

Коментари - Българин от Детройт обединява 19-те пенсионерски организации у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И на тоя му се иска да е като дедо Мони, а ма немаа го огрее. Да си седи в Детройта при църните и да си е директор на себе си. Стига да е излизал с разни номера.

Най-дискриминираната прослойка на обществото според мен не са пенсионерите, а младите разведени жени или самотните майки с деца/дете. Тази прослойка е най-жестоко малтретирана в българското общество. И докато в другите страни има една стабилна прослойка от майки и бащи, които самостоятелно отглеждат по едно или по няколко деца, създават пачуърк-фамилии и това не е кой знае какъв голям проблем - в България почти няма такава прослойка. Тези хора до такава степен се охулват и тормозят от високо моралните си съграждани и от беднотията, че се принуждават или да абортирват, или да си дават децата в домове или поне в седмични градини. Повечето нямат собствено жилище, разполагат с ниски доходи и или въобще нямат никакви доходи, ако са жени всички началници искат да ги минат и има хора, които открито и безнаказано се гаврят с тях, няма гаранция за получаване на издръжките в България и т.н. Чак на второ място по лошо ситуиране в българското общество са пенсионерите. В повечето случаи пенсионерите имат отдавна собствено жилище с необходимата покъщина и не плащат наем, и макар и да е малка пенсията - получават си я навреме, не е като при някои заплати, които се бавят с месеци. Проблемите им са предимно с поддръжката на жилището, текущите разходи, ремонтите и разходите за лечение. За Ваше сведение искам да Ви кажа още нещо: в развитите страни, ако синовете и дъщерите на бедни пенсионери са на висок пост с голяма заплата (има таблици с осреднени цифри за това) или са успели и добре печелещи безнесмени се задължават със закон да подпомагат родителите си. Освен това в прехваления Страсбург има още един феномен - там минава голяма плавателна река и на брега има акустирали малки коорабчета, които са съвсем трайно акустирали и в тях живеят хора, предимно пенсионери. Те са много стари вече, не могат да плават с корабчетата си и да работят и да печелят пари, но в тези страни няма минимална пенсия. Който е работил за ниска заплата или е бил самостоятелен и не си е плащал осигуровките редовно - ще има и още по-ниска пенсия. Ако вземе жилище под наем и плати наема - после не остават пари за други работи. Заради това тези възрастни хора-пенсионери са се закотвили завинаги на брега, в корабчетата им има направени стаички и си живеят там. Естествено това създава проблеми да управата, защото те също се нуждаят от ток, създават отпадни води и т.н. В Германия на такива пенсионери наемът за подходящо жилище може да се поеме и 100% от социалната служба, ако се попълнят и представят всички документи в социалната служба, но във Франция няма такава социална политика. Така че поне в това отношение много от българските пенсионери са доста по-добре, но повечето хора винаги искат само още и още и са винаги си остават недоволни.

Е, българинът е нещо страшно...Непременно трябва да оплюе, още преди да е разбрал за какво става дума, без да познава човека. Такъв мотив като носталгия и родолюбие му изглежда съмнителен. Затова търси обяснение на нещата по байганьовски - каква му е далаверата? Пък аргументите на ideyazabulgaria.org са смехотворни - като че ли човекът си е поставил задачата да поамериканчва българската социална политика, смешници...Както и тези, който твърдят, че българин от Бг ни трябва. Чуждият опит не е от значение - на нас не акъл, пари ни дай...Затова сме и на това дередже.

Моля, моля не обиждайте миньорите, с нищо не сме го заслужили.

За да се обедини силата на пенсионерите в ПАРТИЯ се иска ИДЕИ за тяхното бъдеще. Ние имаме вече 4 пенсионерски партии в България БЕЗ ИДЕИ за бъдещето и за това не са успели. Какво идеи има да предложи г-н Гаджев на българските пенсионери за тяхното бъдеще? Дали платената и крайно различна от Европа здравна система на САЩ е подходяща за бъдещето на българските пенсионери, или пенсионната система пак на СЕЩ стъпваща върху частните пенсионерски фондове, което именно донесоха сега финансовата криза в САЩ,повечето банкрутираха и питайте сега какъв е хала на американските пенсионери и какво бъдеще имат.????А здравната система на СЯАЩ е отречена в цял свят, смята се за най деградиралата а и неразвита здравна система в света. Българските пенсионери нямат нужда от американски модели( видяхме го от американския План Ран Ът в България, с който бе унищожена икономиката на страната , социалната система здравеопазването и продължава да се прилага.) имат нужда от западноевропейската социална система на развитите европейски страни идемокрации и бъдеще в Европа със държавен публичен здравен фонд ,държавно равнопоставено общодостъпно здравеопазване с безплатна медицинска помощ и без корупция) . Предлага ли това г-н Гарджев? Тогава как и защо г-н Гаджев ще обединява пенсионерите, какво им предлага ,как ще се използва в бъдеще техния обеднен глас? Ето на тези въпроси първо трябва обществото ни да си отговори преди да подкрепяте обединението на г-н Гаджев. Родолюбието не е достатъчно в този случай, нужни са истински и ГРАДИВНИ ИДЕИ за нашите родители които да запазят това което се са съградили целия си съзнателен живот .Има ли такива г-н Гаджев? ideyazabulgaria.org

Пенсионерите са голяма сила , те в момента са 2 милиона и 200 човека, само , че вече 20 г. ги използват Партиите и ги лъжат, ако те се обединят, могат и да спечелят изборите. Трябва им водач, истински човек, който да защити тяхните интереси-за сега такъв няма . По повод статията - за д-р Иван Гаджев, който 40 г. живее в Детройт и член на Американската асоциация на пенсионерите - имам съмнения, защо сега точно в тази сложна обстановка , иска да ЯХНЕ ВЪЛНАТА. Защо ? В тези 40 г. той е ОТСЪСТВАЛ от България, Е при това положение , когато не живееш в своята си страна как ще защитиш интересите на такива хора, ТАЯ РАБОТА НАМИРИСВА , КАТО С ЦАРЯ, ЗА КОЙТО НАРОДА НИ СЕ ПОДЛЪГА. ХОРА БДЕТЕ . Има ЕДНА ПОГОВОРКА с чужди ръце само змии се ловят . Отново ще ги повлечат водачите им към дъното - докато се затрие и последния пенсионер. На тоя етап в момента е необходимо Обединяване на пенсионерските маси , но с водач , запознат добре със проблемите, с добра плаформа, стратегия и тактика . НЕ ВОДАЧ ОТ ЗАПАДА,А ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ.

ОЩЕ ИДИН КАНДИДАТ ЗА СЛАВА И КОКАЛ!!!

Българския пенсионер преди 20 години нямаше тия проблеми като сега .И можеше да си позволи когато поиска да отиде на море без да го водят.Благодарение на тази държава Америка и плана ран -ъп днешния пенсионер е просяк .Държава управлявана от най -мафиотската структора в света череп и кости продължава да се меси в вътрешните работи на страните които съсипа.Такова сдружение да си прави на американските пенсионери.Никой Българин не е отишъл в америка да прави сдружение на пенсионерите а и дали ше му позволят.Д-р другаря Гаджев затова е отишъл в страната на неограничените т.е ограничените възможности да се развива.И да я развива.Тук българския пенсионер е необходимо сам да си създаде такава организация ако не иска още много години да гладува.

Нека опитат да се обединят, защото са най-беззащитната, дискриминирана група в обществото. 20 години са подлагани на геноцид, като преди това ги ограбиха - трудът им, пенсионните фондове, спестяванията им. И непрекъснато противопоставят на тях младите поколения, като ги лъжат, че те издържат пенсионерите, а всъщност огромния външен дълг е причина за ниските им заплати. Пенсионерите трябва да организират своя партия и да участват в избори. Те са страхотна сила, имат изключителни специалисти във всички области, могат да помогнат на държавата, а и сами да защитят интересите си. Желая им успех!

Д-р Иван Гаджев , е един от малкото останали РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ!!! Той НЯМА да ОТКРАДНЕ , а ЩЕ ВИ ДАДЕ , както го е правил многократно. АНТИКО и БЪЛГАРСКИ МАКЕДОНЕЦ!!!

Тази идея ми звучи много добре - ако се хванат самите пенсионери и си я направят, защо да няма такава организация? Пенсионерите са сила, те са многобройни, и е пълно разхищение да се отхвърлят от обществото и да служат само за гледане на внуци когато на младите им се иска да излязат някъде. А с такава организация могат да си правят разни неща и да се забавляват, за да не се чувстват изоставени от всички, да си общуват с хора на своята възраст или по клубове според интересите и професиите си и какво ли не. Добра идея, остава само да се направи.

tui momce da ne e nas Zorzi...? Don Zorz Gancev Amerikanski?

Въпрос е за чия партия работи този г-н Гаджев ? За кого иска тези пенсионери да си дадат гласа утре? За да направиш това мероприятие се иска мноооого пари-от къде ги има г-н Гаджев?

Кой е тоя Детройтски мошенник.Тоя май здраво иска да краде.

Аз съм пенсионер и никой не ме е канил, нито пък аз съм упълномощавал някого да действа от мое име. За нас се грижи държавата, колкото може. Толкоз! Не ми трябват чужди директори и подстрекатели, да си гледат кефа в Детройт. Чупка.

Това е Детройтски машеник,как може да му се вярва./Не си намери мястото тоя човек./

bravo na tozi bulgarin ot Detroid. Vreme e tezi ismucheni bulgarski pensioneri da se sujzijt i da poiskat pravoto si za po visoki pensii i da zivejat dobre,bes dezata im da se grijzat za tijch,zastoto e unizitelno da si rabotil tolkova godini i da polutchisch pensija kolkoto da si platisch lekarstvata. Tova e genizit na balgarskite pensioneri.

Този е богат човек - бизнесмен. Току-така не е тръгнал да си губи времето.

Тоя да си седи там и да продължава да лъска кенефите!

директор на Института по история на българската емиграция в Детройт, САЩ, с филиал в Гоце Делчев. - това що ми звучи като евреин - миньор???

Не ми се вярва и този път да се създаде единна пенсионерска организация за причините вече пуснах един пост преди време в dir bg когато обсъждахме добавките на пенсиите.

Какво общо имам аз с Детройт бе, американски мекерета нещастни! Хайде, сиктир!

tova emhogo dobre.Kak da poluchia poveche informatsia?

Партиите няма да допуснат това. представете си че пенсионерите си гласуват за тях-няма да има такава партия с толкова гласове 2.5 млн. Как ви се струва, време е партиите да се погрижат за пенсионерите, защото те могат да ги отстранят напълно...

Пенсионерите са голяма сила , те в момента са 2 милиона и 200 човека, само , че вече 20 г. ги използват Партиите и ги лъжат, ако те се обединят, могат и да спечелят изборите. Трябва им водач, истински човек, който да защити тяхните интереси-за сега такъв няма . По повод статията - за д-р Иван Гаджев, който 40 г. живее в Детройт и член на Американската асоциация на пенсионерите - имам съмнения, защо сега точно в тази сложна обстановка , иска да ЯХНЕ ВЪЛНАТА. Защо ? В тези 40 г. той е ОТСЪСТВАЛ от България, Е при това положение , когато не живееш в своята си страна как ще защитиш интересите на такива хора, ТАЯ РАБОТА НАМИРИСВА , КАТО С ЦАРЯ, ЗА КОЙТО НАРОДА НИ СЕ ПОДЛЪГА. ХОРА БДЕТЕ . Има ЕДНА ПОГОВОРКА с чужди ръце само змии се ловят . Отново ще ги повлечат водачите им към дъното - докато се затрие и последния пенсионер. На тоя етап в момента е необходимо Обединяване на пенсионерските маси , но с водач , запознат добре със проблемите, с добра плаформа, стратегия и тактика . НЕ ВОДАЧ ОТ ЗАПАДА,А ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ.