Присъстваха 185 представители на пенсионерски съюзи и свободни пенсионери от цяла България, както и участници в синдикати. На форума се водиха горещи дебати по проблемите на възрастните хора и техните сегашни 19 съюза. Избрано бе временно ръководство на Българската асоциация на пенсионерите (БАП) в състав от 10 човека. Секретар на ръководството ще бъде Иван Чапразов от Стара Загора, председател на Единния пенсионерски съюз в града на липите.
 Временното ръководство ще подготви устав и програма на БАП, юридическите документи за регистрацията на асоциацията и ще уточни дата за учредителния конгрес.
Д-р Иван Гаджев е ветеринарен лекар, собственик на ветеринарна клиника в Детройт, където живее от 40 години. Член е на Американската асоциация на пенсионерите, в която членуват 35 милиона човека. Иска да помогне със своя опит за създаването на единна пенсионерска асоциация и у нас. В нея според замисъла ще могат да членуват всички в трета възраст, без оглед на партийна и съсловна принадлежност, етнос и религия.
Медиен партньор на проявата бе вестник "Над 55".
Михаил Ахчиев, "Над 55"