Поне 17 удавени при трагедията в Охридското езеро

Поне шестима от 17-те удавени при инцидента с кораба „Илинден“, който потъна малко преди обед в Охридското езеро, са български граждани, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Поне 17 удавени при трагедията в Охридското езеро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да прости съгражданите ни. Браво на Б.Борисов - така се действа. А на македонските граждани, които се изявяват тук искам да подчертая, че са не само граждани на една измислена държава, хора без исторически корени, но и хора без християнски морал. В трагедията всички са равни...

Немската централна телевизия в централните новини тази вечер каза, че на борда е имало 70 човека, а капацитета е бил около 50 и че повечето пътници са били българи. не се даде информация , че са били туристи. Не чух да казват данни за спасени и за жертви и много се разтревожих, защото не можех да повярвам, че няма спасени. Ужасна трагедия. Съболезнования на близките на загиналите. Трябв да се работи с подкрепа на българския туризъм, не върви така с кърпежлък и дребно-буржоаен манталитет. Много ме боли за българите, където и да сме, за страданието и мъката на обикновения българин. Но българите не сме жертва, много зависи от нашата способност да работим организирано и търсим и изискваме държавен стандарт. Ако се работи добре има механизми и богатият да е по-бъгат и по-скромния по дом ще бъде обезопасен, когато работи и отива на почивка.

Кретен! Ти и скапаняците като тебе заслужават да не стъпваме в Охрид и никъде другаде в днешната Македония - утрешна Албания!!! Злобей сега, като се е случила трагедия от алчността на един друг кретен като тебе, който е качвал двойно повече хора на старото си корито! И него Господ го предупреди - синът му също е загинал, нали?! Доволен ли си? Идиоти, само албански ..... заслужавате и това и ще си получите, а ние ще ходим на по-прилични места да почиваме! И моята баба е от Македония, но те са напусналаи много отдавна тая проклета земя, защото са българи, и са дошли в София, а вие там си учете албански - ще ви дотрябва много скоро! И не се натискайте за български паспорти, вадете си албански по-добре, може и косовски!

Tezi koito sa otgovorni za tova triabva da budat raztreliani, a tova sa tezi goli do krusta makedonski cigani, a moje bi i tehnite bulgarski subratia.

Tezi koito sa otgovorni triabva da budat raztreliani, a tova sa tezi goli do krusta makedonski cigani, a moje bi i tehnite bulgarski subratia.

Хора тоя кораб е набор на баба ми... и тя жената да ми е жива и здрава е на 85 години добре изглежда и добре се поддържа със здравословно хранене, но не е тръгнала да разхожда хора по охридското езеро.... АЗ НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ КОИ СА ТИЯ КРЕТЕНИ КОИТО МОГОТ ДА ПУСНАТ ПЛАВАТЕЛЕН СЪД НА 85 ГОДИНИ НА ВОДА!!! ИСКАМ ДА ИМА САНКЦИИ ЗА ТЕЗИ ПРЕВОЗВАЧИ.... И ДА СИ ПОЕМАТ ВИНАТА НЕ ДА БЪДЕ ВСИЧКО ПОКРИТО....

БРАВО НА БОРИСОВ ,ЖАЛКО ЗА ХОРАТА

Съболезнования на близките и жалко за мъртвите! Не съм фен на ББ, но това, че е изпратил самолет е добре - помага на българи в беда, въпреки, че по този начин и за себе си печели популярност. Дано по същия начин съумее обаче да помогне на всички онкоболни и нуждаещи се в страната. Не е сигурно още тази трагедия случайност ли е или не, но едно е сигурно - назначаването на Б. Димитров за министър на емигрантите беше огромна грешка. Слушах го и по телевизията. Да, наистина голяма грешка.

kato se prihlasnat hiakoi za tova ohridsko ezero, che ne se tarpiat.stoite si v kashti be hora vijdate kakvo stava vseki den.prouchete vsichko li e nared s tazi skarana lodka i togava tragvaite.jalko za horata.

Kak moje da ima hora v momenta,koito se gavrjat s makata i bolkata...Nechoveshk

Бомбата е сръбска. Ще разкривам още подробности само при адекватна реакция на властите

hmmm vie ste za studenata voda

Че за батман възрастните хора не бяха ли лошокачествен материал по едно време? Много странна реакция от негова страна имайки предвид оценката му в САЩ.

ББ незабавно да прекрати рекламното си турне в Брюксел на тема: Вижте колко съм велик и колко хубави и всякакви обещания и оправдания давам и да отиде в Охрид. И без това в Брюксел никой не гори от желание да се срещне с него.

Защо пишете глупости, като не разбирате нищо? Аман от специалисти по чукане по клавиатурата! Точно такъв е текстът на македонски език, някой го е копирал, става дума за метално въже, с което бил закрепен баластът за равновесие на корабчето, което е явно много малко съдче, но е било двойно претоварено и много старо. Като се скъса това въже, баластът пада и балансът на корабчето, и без това нарушен от претоварването, се нарушава, то се е наклонило на едната страна и се е обърнало и разцепило - което вече е много лесно с тия стари дървени лодки. Стига плюване, става дума за голяма трагедия, причинена от македонския ламтеж и селяндурски напън да правят пари от туризъм без никакви гаранции за сигурност, без норми и правила, без спасителни средства - гола вода, с една дума! Аз съм била в много тежки условия на малък кораб в Адриатика /Хърватия/, но имаше всичко за сигурността на пътниците, бройката ни беше точно колкото е капацитетът на съда, обслужването беше на ниво, и макар че се изви страховита буря и се мятахме по високи вълни, си направихме екскурзията и се върнахме навреме, живи и здрави! Капитанът беше много точен, както и екипажът му. Но хърватите имат разум, влагат средства, при тях туризмът е сериозен бизнес и държавна политика. А в Македония е селяния и в комбина с нашите алчни фирми, които са натоварили две групи в тая черупка, вместо една, се е получила поредната трагедия! Бог да прости загиналите, и дано да не са много повече, наистина изглежда зловещо цялата история!

Toku sto po BTV se chu v direkten tel. rasgovor S Ohrid, che capazitetat ma koraba e 60 dushi, a SAMO BG-grupata e bila ot 50 choveka???? I...SABELEGETE - ne bil pretovaren.

По Канал 3 се обади македонска гражданка, която каза, че загинаите са 22, а спасените са около 50. така бройката излиза

ИМА ЛИ БОГ?

ne bih se u4udil ako e teroristi4en akt. Ima makedonci, koito ni mrazqt do smurt.

И аз съм се возила на тази коруба. Как няма да се строши, тя не си знае годините. Жалко за пострадалите.

Винаги съм се удържал да не бъда яростен и да ненападам не читави хора, но ВАРНАТА,НЕЩАСТНИК ПОБЪРКАН, АКО МИ ПАДНЕШ ЩЕ ТИ ИЗКАРАМ КАРАНТИЯТА! СМРАД ДОЛНА! ДА ПУКНЕШ ДАНО! МИР НА ПРАХА ИМ НА ЗАГИНАЛИТЕ БЪЛГАРИ В ТАЗИНЕЛЕПА ТРАГЕДИЯ!

Отново трагедия преди Голям Празник за България!!! Дали Бог не ни наказва целия народ толкова години!!! Да спре тази Омраза!!!

Мирише на саботаж, изглежда доста логично на фона на глупавите изказвания на министър Божо Д. и в навечерието на националния ни празник, носещ богат символизъм - Съединението. По-аджамийско правителство не сме имали в историята си, някои хора моментално трябва да се хванат за оставката си, понеже не знаят какво и на кого говорят. Македонците са фанатици, държавата им съществува благодарение на една лъжа и тайните им служби никога не биха допуснали свободно и недипломатично отношение от българска страна, понеже знаят много добре, че съществуването им е за българска сметка! Бог да прости загиналите, и пак да повторя - не вярвам в случайности, особено на фона на изс.раното в ефира от БД преди два дена.

за хората.Млади или стари - в случая все жертви.Добре,че все още имаме ТУ-154М.В такива ситуации тази машина е верен помощник.Не е за подигравка, както във Варна се опитват да се лигавят с нея.Щели да потапят един ТУ за подводна атракция.Вместо това можеше да отиде в музеи.

Напълно те подкрепям.

АМАН СЕГА 3 ДНИ ТОВА ЩЕ ЧЕТЕМ И СЛУШАМЕ

пак голяма трагедия! :((( но евала на бойко!

Отново трагедия и то ден преди националния ни празник.Жалко за загиналите.Нека Бог ги прости !Съболезнования за близките им, макар ,че може би много от тях още не знаят за трагедията засегнала техните семейства.Прави чест на Бойко Борисов за адекватната реакция показваща ,че страната ни не е безучастна към съдбата на своите граждани където и да се намират.Отново причините и за тази трагедия са немарливост(корупция и алчност.Не смятам ,че честването на годишнината от Съединението трябва да се отменя а само неговата музикално -развлекателна част.Класическа музика и военни маршове само могат да подчертаят тържествено -траурния елемент.

ne znam shto za hora pishat takiva idiotski komentari pri takava tragediq ... :( da navedem glavi i dano da ne stavat veche takiva ujasii

бе на тем тия мутриери колко ти плащаш да венцехвадлиш по форумите ....айде моля сигурно и Румяне желева скумрията е голяма работа тва забрави да го кажеш

ние също като бяхме на охридското езеро ни качиха на лодка, на която могат да се возят до 15 души,а ние бяхме 21,за да не плати туристическата фирма за още една лодка с гребла, като оставаха само няколко см, зада се изравни горния край на лодката с водата и да прелее!дълбочината на места е 365м, а в сладка вода човек може да се удави много по-бързо.съболезнова на близките!

Бог да ги прости! :-(

Първо:удавените българи са много повече.Второ:Ще има ли национален траур или няма да има ,защото те са пенсионери.

не искам да съм злобен но тази черупка Илинден може да бъде символ на т.н.Република Македония /БЮРМ/- една бръкма,която едва се движи и накрая се разцепва ! Жалко за жертвите!

Бугарскиот претстедал Георги Прванов попладне е допатува во охрид каде е го пречека шефот на државата Горе Иванов. Претседат на Република Македониа Горге Иванов по повод трагичниот инцидент во Охрид денеска телефонски разговараше со бугарскиот претседател Георги Прванов. Претседателот на Република Македониа Горге Иванов по повод трагичниот инцидент во Охрид денеска телефонски разговараше со бугарскиот претседател Георги Прванов. Македонс претседател му ветил на Прванов дека Македониа е направи се за ублажувае на последиците од несреата. Македонскиот претседател му ветил на Прванов дека Македониа е направи се за ублажувае на последиците од несреата.

Пет часа след трагедията няма официална информация за броя на жертвите. Световните агенции разпространиха новината за над 20 (двадесет жертви)!!!

Сега няма да има празненства, средствата ще отидат за гориво на самолета...

Ако имахме космическа совалка, нея ли щеше да прати??!! Има ли голямо значение за живота на оцелелите, колко бързо ще бъдат върнати в София....а когато омляха бабичките ...нямаше дори въртолет....

КАЖЕТЕ ИСТИНАТА. ХОРАТА НА КОРАБА СА ОТ СЕВЕРОЗАПАДНА Б-Я. ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ ИСТИНАТА... ДА ПАЗИ ГОСПОД ВСЕКИГО ОТ БЕДИ И НЕЩАСТИЯ! МИР НА ДУШИТЕ ИМ!

стана голяма трагедия, а БНТ излъчва комедия...опитах се да напиша коментар в скапания им сайт, но неможах....който може нека се похвали

Искрено съчувствам както на близките и приятелите на загиналите.От информацията която подаде министър Б.Димитров ставало дума за екскурзия предимно от възрастни хора има много загинали българи,както и детето на капитана.Бог да ги прости!

как без БЪЛГАРИ

molqvi kajete mi nqkakuv telefon na koito moga da se obadq maika mi zamina v4era za ohrid i e tam .... molq vi

Боже каква трагедия! Тръгваш да отмаряш и не се връщаш жив! Бог да прости загиналите! Спрете да правите гадни коментари за ББ ,Станишев и другите. Втакъв момент те са излишни.

Аурора-човек може да се удави и да понъне и в басейн,ако си мислиш,че се давят само в морета и океани,значи си много...как да го кажа...наивна.

Дълбоки съболезнования към мъката на близките, приятелите и роднините на загиналите хорица!!! Бил съм 3 пъти на Охридското езеро и в околностите му, много красиво, чисто, родно място, НО много изостанало от днешния ден. Македонците са същите като нас - безотговорни, простовати, готови с трици маймуни да ловят... Ето че ни сполетя и такава трагедия. Помогни ни, Боже, вразуми ни да станем хора!!! Все пак шапка му свалям на Бойко Борисов за светкавичната му реакция, той е единственият искрено загрижен премиер за съдбата на обикновените хора и на измъчената ни България. Той не друса копривщенско хоро като гьонсурата Виденов, докато 14 войничета умираха в жестока агония; той не се налива с алкохол, остроумничейки в компанията на леконравни манекенки като самоубилия се (с извинение, министър на МВР) Любомир Начев, непосредствено след като 3-ма негови служители бяха разстреляни като кучета в Люлин; той не отстрелва лисици като Гоцето по време на ловни излети, докато българските майки оплакват загиналите си в пожара във влака София-Кардам деца; той не пирува по време на траур в луксозни столични хотели като висшия полицай Венцислав Рангелов във веселата компания на бившия зам. на Миков Румен Андреев, началници на столични РПУ-та, шефове на служби в МВР (Красимир Петров), които поливаха великото събитие - рожден ден, барабар със Стоичков, Боримиров, Вальо Михов, Мария Гроздева, Николай Гигов, Боби Михайлов, Влади Въргала (да, и той бе сред гуляйджиите, както и сръбския чалгаджия Мирослав Илич!), Таньо Киряков и пр. морални инвалиди, докато 17 българи бяха премазани под връх Бакаджик... Българи най-после намери СВОЯ достоен министър-председател Дано с Божията помощ успеем!

Вие съвсем сте изпращяли.Такава трагедия ,а говорите ненормални неща.Вземете си лекарствата,или да викаме бърза помощ да ви слагат усмирителните ризи.

4uda se na ukula na horata, koi normalen 4owek, hodi w makedonia,pri tezi izostanali i debeli makedonski prosti glawi, za kakwo ni e tazi bedna ciganska makedonia. bog da gi prosti

Бях седмица по-рано, на 29. 08 на езерото. Видът на корабчето Илинден - веднага на вторични суровини. Въпреки това наблъскано до пръсване с туристи - на гроздове по бордовете, няма жилетки, няма пояси, няма корабна инспекция. Бог да прости погиналите люде!

егати нелепата история !!! снощи трамвай се преобръща, днеска кораб потъва !?!?!?!?!?!?!?!?