Стопират приемането ни в Шенген?

Има опити, които се правят от държави-членки на ЕС, механизмът за сътрудничество и оценка в областта на съдебната реформа и борбата срещу корупцията и организираната престъпност да бъде обвързан с влизането ни в Шенгенското пространство.

Обратно в новината

Коментари - Стопират приемането ни в Шенген? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

понеже си тъпо и неграмотно парче д ами отговориш за процентното съдържание на мангали в Румъния и България и после ще ти обясним някои други въпроси...смешник

Някой хора които пишат тук са много ограничени....

На много от пишещите изобщо не им е ясно какво е Шенген. То и от статията не става по-ясно, ама нейсе - не е за първи път. Само да ви подскажа, за да не се абите с еврото - Шенген е договорът за взаимното признаване на личните документи и единната територия на ЕС. Към него не са се присъединили всички държави от ЕС, все още три са извън тая прелест. На практика означава, че с виза, издадена за една от държавите-членки на Шенгенското пространство може да се посещават всички останали също, но в рамките на срока на визата, не повече от 90 дни престой в рамките на 6 месеца. Присъединяването към този договор изисква от нас много пари, усилия и нерви, за привеждане на граничните ни служби, полицията, информационните потоци с Интерпол и други организации, в пълно съответствие с тези на останалите. Също така представлява много сериозно затягане на издаването на визи за чужденци, които искат да идват в България, защото засега с нашите визи могат да влизат само у нас, а после - ще могат да щъкат из останалите държави, а те не щат /ужким/. Иначе, на практика всички големи престъпници и международни експерти-килъри, си имат паспорти от всички държави, които са им необходими, надлежно закупени, платени и напълно редовни технически, само дето са на разни други имена. Тоест, Шенген е поредната набутвация със средства и отговорности за нас, която ще ни пореже яко туризма, защото изискванията за визи са наистина жестоки, и на хората от другите държави им писва като ги чуят, и много често се отказват. Освен това има много задължения по охраната на външните граници на ЕС - независимо, че много терористи и атентатори си живейкат мирно и тихо в ЕС по няколко години, имат си легенди и квартири, до момента, в който решат да се възнесат при техния човек с орляка девственици, дето им ги обещават ходжите.

Единствените смислени мнения до тук са ма Пантетрата и ЕС да ПАСЕ.

Критикарино мой, от 9:40 днес, аз съм лесна, но ще те питам теб кого ще плюеш като влезем в Шенген! И не ми е за теб, ходи където искаш и където те искат-жал ми е за децата, за непокварените млади и красивата някога България!

Уважаеми ARKAN, Приключени на Ставри Ставрев е от Неделчо Драганов. Понеже всичко, което казвате за книгата, е истина, тя практически е била иззета от тогавашния режим. Била е издавана в малки тиражи, действително екземпляри от нея се намират само в съвсем малки обществени библиотеки на най-невероятни места из България. Книгата има продължение, Новите приключения на Ставри Ставрев и според мене е също толкова добра. Дано съм Ви била полезна. Приятно четене!

Пишещите и плюещите срещу ЕС тук в този форум са мутрите -платените драскачи на официоза. Вижте им нивото на мислене и съзнание- муртенско. Само защото не им дават да се разхождат свободно из ЕС и да сеят престъпност!

Oshte si mnogo mlad za da reshavash kakvo to i da e.

Едно е ясно, за Шенген реват всички, които по един или друг начин искат да избягат от България. Прав ви път, господа изменници! Не бих плакал, нито за вас, нито за умрялото ви евро. Защо ли? Защото няма по измислено обединение, с по-измислена валута. Европа ООД - това е този съюз и няма нито бъдеще, нито минало. Нямало да ни приемат - голяма работа! Не съм видял помощ от тях никога. Когато подават с едната ръка, крият секирата в другата, а в повечето случаи ни поднасят само да помиришем. Всички мърши и крадци, които са ни управлявали, до един са благословени от тях, а едничката цел е да ни затрият. Харесва им Рая, в който живеем. Имам милиони примери и доводи за това, но не мога да намеря един за обратното. Погледнете само алчните, очилати муцунки на реговарящите, отговарящите, контролиращите, съветващите представители на ЕС ООД - това е достатъчно!

Ха сега някой да свърже тази новина с вчерашната новина от 15:45 в Дир-а. Мисля, че има пряка връзка между двете.

За Шенген не знам дали трябва да бързаме, обаче имаше идеи да се включим във валутния съюз и да приемем еврото. Във всички страни приели еврото е известно, че търговците веднага закръглиха новите цени нагоре. Познайте какво ще стане тука.

А, бе,я си стой в панелката,брой си стотинките от пенсийката и остави младите българи сами да си определят бъдещето.От мене да го знаеш, няма да тръгнат към Северна Корея,Куба,даже и към Твоята Любима Русия...ширака страна мая радная.

Винаги в този форум твоите руски залпове са много първосигнални ,примитивни и ....тъпи.

Другарко Желева, не се правете на побарала се Мара и заревала. Разбира се че ще обвържат съдебната ни система с Шенген, те винаги са били обвързани. Добре действащата съдебна система не оставя бандитите да се разхождат из Европата да сеят бандитизъм, а ги държи закопчани в пандиза. И не се ли срамувате от факта, че книгата на известния германски журналист Юрген РотНовите български демони в която се описват връзките на нашия премиер и първи човек на държавата ни и неговата групировка ТИМ ( от която и министърката произлиза)- с подземния свят, мафията и Берлускони??? Ако вие не се срамувате г-жо Желева, аз и ние- вашия народ се срамуваме, за това последното едва ли ви пука.Аз не съм гласувал за ББ, за него гласува неговия охранителен бизнес, който получават заплатите си от там-нещасниците но БСП ни натресе ББ за управленец като с огромни фалшификации и бъркане във софтуерната система подари 1 милион мъртви души за гласове за да състави самостоятелно правителство- това е супер престъпление не срещано в Европа.Всички тези неща се гледат с лупа и се знаят в Брюксел. Ето защо обвързват съдебната система с Шенген, ето защо не ви дават да се разхождате свободно из Европа. !!!! Докато имаме премиер мутра и министри представители на мутрите- така ще бъде! О райт?

Този път съм напълно съгласна с теб!Адмирации!

Западната част на Европа винаги е гладала на нас от високо. Колкото и да си изпълняваме задълженията никога няма да сме равноправни. Това трябва да го разберем ние, обикновените граждани, страдащите. Какво наблюдаваме - масово изкупуване на българска земя от всякаква западна и источна паплач. Кой от нас може да отиде и да купи имот в Париж или Лондон, или пък в Рим. Само тези, които ограбиха националното ни богатство и самите нас. За тях Европейския съюз е добър, защото вече са от другата страна. А ние -ние ще стоим тук ще издържаме още по-наглата паплач - циганите (пардон ромите).

STOPIRAT VNASIANE NA CHERVENI TIKVI OT RUSIA .RAZRECHAVA SE IZNOSA NA CHERVENI KRADLIVI CHOVECHETA ZA ZA AFRIKA I LATINSKA AMERIKA.VSICHKI CHERVENI OT PREDICHNOTO PRAVITELSTVO CHTE UCHASTVAT V PRIBIRANETO NA ZAHARNATA TRASTIKA V KUBA.V RUSIA SE RODI SLON S DVE GLAVI-NAI-GOLIAMIA V SVETA.PUTIN IAZDI MAGARE V KAVKAZ I SI KUPI NOVA LADA.NA POZITANO 20 RECHIHA DA IZLIAZAT OT KRIZATA PREDSROCHNO /FINANSOVA I POLITICHESKA/ DO KRAIA NA SEDLICATA.MUMIATA NA LENIN SE E SAGIVILA I SLED KRATKA RAZHODKA PO CHERVENIA PLOCHTAD SE E VARNALA OTNOVO V MAVZOLEIA .POVECHE PODROBNOSTI ZA SEGA NIAMA.

€вро-Конгломерат-Д€м в€лика бритaния, КОЛОНИАЛИСТ Но:-1 в €вро-Конгломерата, претендираща за Демокрация, кога ще предаде, връщайки откраднатата територия - Остгровите ЧАГОС, на изгоненото население?? Hе може да не се отбележи, че Aнглия -(член в €вро-Конгломеpатa ), в 1971 г., чрез таен договор и Милитаристично-Агрес цели, погубвайки Жизненото право на цял един Народ, завладява насилствено територията му. Същият тoзи €врoпеец в съглашение с Чичо-САМ-NATO дpугият Милитарист, създават Най-Голямата Военна база за унищожeние в Света, построена върху Открадната територия; Това е базата Diego Garcia до момeнта. Англия за да скрие Престъплението си, е дала острова под-наем на НАТО. Тази база е основния Милитаристичен плацдарм за Военните АГРЕСИИ срещу Човека и унищожения. От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно и Афганистан, и Ирак. Че и даже сега са насочили очи към Иран, след неуспеха им в Грузия. Всичгко това за световно владеене на петрола. (Подробн ще намерите в Документалното филмче (Stealing a Nation, A Special Documentary Report by John Pilger.) (http://onebigtorr дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен. Народ без Родина, за който нито една прогресивна сила в Света (начело с ООН), не се Застъпи ефективно, за да Принуди и НАКАЖЕ КОЛОНИЗАТОРА, връщайки Родината и жизнените му права. Да, СТОП на Българското участие в членство с КОЛОНИАЛИСТ-член на €вро-Конгломерата! Дeмокрaция ли е да се търпи Кражбата на териториално- жизненото право на цял един Народ от Държава-член в €вро-Конгломеpатa?? В това число как мисли и какво прави БЪЛГАРИЯ, претендирайки за световно Демократично признание със Свободният дух на Ботев и Левски? С уважение: И.П.Енчев / enchev.iabv.bg

НЕ ЩЕМЕ НИЙ БОГАТСТВО , НЕ ЩЕМЕ НИЙ ПАРИ - А ИСКАМЕ НА РАКИЯТА СТАРИТЕ ЦЕНИ !!

Четейки коментарите имам чувстовото, че се самозабравяте. България е една от най-бедните и най корумпирани държави в ЕС. На Европа не и необходима чалга-политика, нито мафия за да върви напред, България най-малко. Напротив - ако има възможност би ревизирала членството на България. И дано да стане! Никой не иска България в ЕС, НИКОЙ! Стечение на неудачни политически компромиси. За съжаление не България а Булгаристан... Толкоз!

....kakvo ste revnali srestu EU gospoda... da he bi v BG da ima pravosadie ili pone nesto podobno,da ne bi da imahme sabitija protiv komunizma kakto CHEHI,UNGARCI ili POLJACI...ami glavni geroi ni sa mutri i izmisleni biznesmeni-decata ni umirat v nedoimak ,kato drugi edvam oceleli si pravijat bust za hiljadi evro, i t. i t.n.....kakvo iskate pak da spite pred posolstvata za vizi li...moze i tova da stane...spokojno..to -abe KOSTOV ,pak li ti li vinoven, eh KOBURG ti VERVAS LI v tova....te i tankovete gi njama vece..

Държави управлявани от мутанти, мелези между номенклатури, ченгета и мутри. Държави в които не са отворени досиетата и гражбданите нямат свободен безплатен достъп до своите досиета. държави с 20% цигани. НЯМАТ МЯСТО В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ. България и Румъния в Шенгенското пространство- на куково лято.

ББ и дружина май откриха топлата вода;-)))първо по смешен външен министър от тази фъфлеща......не сме имали.второ по не подходяща също.трето опит нула.четвърто....... минаха два месеца от изборите и освен да ни стресират всекидневно нищо дуго не правят.то го и очаквах - ББ си винаги бил надут плондир ....ндува пъчи се но нищо не прави.и за да отклони вниманието ни дружината му всеки ден ни торпедира с нови....открития за топлата вода.то май няма правителство което да не е крало ама това го знаем...ама тия дето гласуваха за ББ мислеха че освен тия велики разкрития ще има и няква промяна а то промяната е че едно време само ББ ни стряскаше от екрана а сега и хор си е докарал.Да пеяг в един глас кво е било ама незнаят текста кво е и кво ще е!!!ама на хората им писва вече ....това е добре.лошото е че ...нищо не се промени.

Ne e vazhno da vlezem v Shengen! Krai. Shte imame tolkova mnogo problemi kolkoto i hubavi nashta. Tribva SAMI da si pomogneme, kato zarabotime usileno...

Ако не искат да ни пускат, ние ще им пуснем Желева да ги развлича!

Това е партенка , оначе Glupatsi.... изкърти всички мивки с коментара си , написан на ШЛЬОКАВИЦА (мога да убия за писане на щльокавица) , описващ чиста българска дума. Подобни помияри , невуажаващи кирилицата трябва да бъдат изритвани от всички форуми и блогове. Както казва коментара (пак на шльокавица до геле , и ти и тоя до геле сте ГОВЕДА.

Сигурно в твоето чалгарско село пу..ите ги предлагат по две за лев и явно никога не си излизал от там.Само без възелин такива като теб.

Абе Холандия да си реши проблема с контрабандата който и е държавна политика и тогава да говори за корупция.

и останалите червени комуно индивиди ,останали още на власт в президентството и правосъдието/прокура ,да бъдат изчистени,за да ни повярва.Най- добре би било ,Първанов и Велчев да се оттеглят преждевременно и не пречат на България.

тук е пълно с тъпанари. Срам ме е че съм Българин.

НЕ ИСКАМ ШЕНГЕН, НЕ ИСКАМ ЕС! Искам да съм негър, в щата АЛАБАМА!

защо европа наказва българския народ а не българския политик и мафиот. защо бедния народ е виновен а богата европа - лихвар.защо никой не казва колко печели холандия и от кога с търговия с слабо почти развиващи се страни.защо мислите с другите си полукълба.

Започна да ми омръзва всеки ден някой от новите министри да ни плаши с какво ли не - ще ни спират фондовете, ще връщаме пари, нямало да ни приемат в Шенген и още куп глупости. Ами нали за това ги избрахме - да решават проблемите на обществото ни, нали за това Б.Б. поиска властта. Не съм ги избирал за да ме информират какъв проблем ще имам, а да го решават този проблем. Толкова вече съм претръпнал от какви ли не тъпи заплахи, че вече тотално не ми пука и започвам дса не им се връзвам. Конкретно за тази госпожа изобщо не ми е ясно как ще защити националните ни интереси навън и как ще се опъне на всички тези които вече за щяло и нещяло започват да ни заплашват след като цялото и поведение и изказвания са определено неадекватни. Освен да се фръцка пред камерите на журналистите и да се хили от нея друго не съм видял. Така и не разбрах какво толкова смешно имаше в случая с отвлеченото в Сомалия момиче, че се налагаше госпожа Министърката да се хили толкова много около нея. Във време когато на България и е нужна една наистина желязна лейди, която да удари по масата толкова силно, че всички тези педали от ЕК да замлъкнат и да спрат да се ебават с нас ( защото според мен в момента сме в тази позиция) и да им обясни че ние се учим от грешките си и ни е необходимо малко време за да ги поправим страната ни изпраща една кифла която ще бъде пълен провал за външната ни политика. Време е Бойко Борисов да и търси заместник защото тази е един от няколкото най-слаби министри в кабинета.

Стига с този ЕС-страните с най-висок стандарт-Норвегия и Швейцария не са в ЕС.

Ne e vazhno dali njakoj ni iska njakade - tova si e negovo pravo. Vazhno e dali nie shte otvarnem kato rumantsite po dostoen nachin. A toj e - van holandtsite ot balgarija. A i vsichki, koito podkrepjat takova tapo reshenie. Ne che tova diskriminira balgarite - te i s Shengen i bez nego njamat dohodite da patuvat svobodno. Po skoro e obidno za nas kato natsija takova otnoshenie. Krajno vreme e kato onaja kmetitsa ot rodopite da otvrashtame na udara s udar i da ne tarpim unizhenija ot tapi i visokomerni natsii kato holandskata. A ako sa takiva uredeni, da ne pishtjat, che gi izbivat mjusulmani po ulitsite v stranata im - na zla krusha - zal prat.

И като идеш с колата на 1000 км какво ти предлагат?Пу...а ли?Или един още по-голям за съдрания ти гъз?

В Европа хората си знаят - какво дойде на власт. И тоя зъбат кон (социалния педагог) не разбра ли, че тая работа не е като оная?

Вярно е, че отначало падат главите на аристокрацията. Но после започват да бесят различни тъпи селяни. Съотношението е 1:10000. Докато такива като теб смръдльовци не изчезнат, няма да има истинска буржоазия!

Сега е момента да им кажем, че повече не искаме да сме стях.И без това заради техния кеф си затрихме селското стопанство, индустрията, енергетиката, подарихме им най-добрите си деца, осквернихме дните на нашите старци. ПИСНА МИ ОТ ТЯХ!!! НЕ ИСКАМ ШЕНГЕН, НЕ ИСКАМ ЕС!

Единствения ми проблем, че не сме в Шенген, ми е, че на летището в Атина, минаваме през някъв друг вход нон шенген, което си е подигравка. Иначе тук някой беше прав като е написал да си го заврат отзад.... и на мене взе да ми писва от западните европейски щати!

че си крив - крив си ама че толкова тъп кой ти е виновен а???

много им пука на тия от ЕС кво приема и кво не тая веяна скумрия...тя га плю в кладенеца от който сега иска да пие вода да е мислила с плиткия си новозагорски мозък....

ami te si paziat zadnika.za6to da im se sardim,4e ne iskat da se napalniat s mafiozi?

Всеки народ заслужава съдбата си. На някои червени селяндури с потури ЕС им пречи. Можеш да заведеш някой до извора, но не можеш да го накараш да пие!

Възмутен, И като излезеш от ЕС, къде ще отидеш? България има само една разумна опция - ЕС ! Иначе ставаме пак руска губерния или турски вилает. И двете не ми харесват, а на теб? Аре малко мислете с тези глави. За какво ви ги е дал Господ?

Ние ли сме най-отворените? Надминахме и нашите братя - македонците! Критиката от Холандия е само от полза за нас. Вярно е, че почти нищо не е направено в борбата срещу корупцията и организираната престъпност. Имаме нужда от ЕС, имаме нужда от Шенген. Не случайно страните там са най-малко 50 години пред нас, включително и Гърция... Аман от кретени, които искат да им теглим една. Къде ще идем бе, аланкоолу? В СИВ и Варшавския договор ли, дето ги няма?

За този, който е кретен/ не се полага никакъв Шенген.

ОДОБРЯВАМ!!!! Иначе как ще накарат държавнат машина да се задейства. А икато се позамисля, за какво ни е този Шенген....

Gele ti si govedo!