Още 8 години до ”Горна Арда”

Правителството задвижи строителството на каскада "Горна Арда" след като преди 8 години бе направена първа й копка.

Обратно в новината

Коментари - Още 8 години до ”Горна Арда” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е, как държавата да няма финансови задължения като държавната НЕК притежава 70% от акциите. А бе тия направо за луди ни вземат. За АЕЦ Белене не трябвало да се дава държавна гаранция, ами с какво ще гарантира държавата своите 70% от този проект?

Някакви неясни компании стоят зад всичко това.Иван Костов така,както дойде на власт и се задейства проекта. От турците взе комисинна,а не свършиха работа. Сега или трябва да ги връща или да продължи.Пък какво ще стане отсега е ясно.Пак ние ще бъдеме прецакани.

Трайчо много бързо си показа рогцата. Започва да мирише от сега. Явно чака два мандата и ще си оплете кошничката за наша сметка. Вече са ми ясни причините за бойкота на Белене. Очаквам сега да изгони ЧЕЗ и ЕВН да поеме тяхната територия.

Пред Челюсти Бойко Борисов заяви, че го интересува рейтинга му. С допускането на фирмата, която е ръководил негов министър, да участва в проект за над 1 милиард, не може да не съзнава, че рейтинга му ще падне. Значи и ма нещо по-важно от рейтинга му... Какво ли е то?!

Тук, разбира се, никой не прозря конфликт на интереси! Браво! Всеки министър от Бойковите дойде с ясна задача за нула време да уреди, тези които са платили мястото му в правителството? Преди 100те дни още. Прави са: не се знае изобщо колко ще устиска подобно кадърно превителство...

Работещите в сферата ще ви кажат че проекта ще стане не за 5-8,а за 15 години!!!Който не вярва да провери кога трябваше да е готов Цанков камък и да прозвежда енергия и кога всъщност ще е готов ако лапачите в НЕК могат въобще да отговорят????

Няма да я дадат каскадата на случайни хора. Разбира се ще я получи точния човек. Бившият прокурист на ЕВН Трайчо започна да осребрява министерстването си. Хубаво е, че днешните правят ревизии, за да дадат пример на следващите, защото и следващите ще ги чака много работа

това дьонме ТТ да несе взима, че ще го има след 8 г - смешник пълен

преди да се подпише самия договор за строителство има доста предварителни процедури. информацията не е точна и това малко подвежда. не е казано най-важното- че проекта ще се осъществи от дружеството, когато си осигури банково финансиране. държавата няма роля тук, освен, че нейно дружество(условно) нек има 70% от акциите в дружеството(хек), чиййто проект е това.

Какво означава от 5 до 8 години срок за завършване? Не може ли да се определи точен срок и да се иска от изпълнителите да го спазят, както е навсякъде по света? Как правим проекти за по 500 милиона евро без да имаме точен план? Ако изпълнителите или нашите т.нар. специалисти не могат да направят точен разчет, то значи не са за тази работа.

Дано има попътен вятър при работата по този проект. Каскадните ВЕЦ са неразделна част от електрическата ни система, особено при наличието на мощност които не се регулират толкова бързо като АЕЦ-а.

12