Бум на социалните супермаркети в Австрия

Десет години след като през юли 1999 г. един пастор откри в Линц първия "социален супермаркет" в Австрия - четвъртата по богатство страна в Европейския съюз, тази инициатива се разраства с предстоящото създаване на първия мобилен социален супермаркет.

Обратно в новината

Коментари - Бум на социалните супермаркети в Австрия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа коментатори, защо не сте разбрали, че пастор (поп) ги организира тези магазини за бедни, а не държавата или комунистите. Къде е Православната църква в България? На курорт по манастирите.

На мен ми се струва че доста фантазии имаш и една от тях е че си бил в Австрия , защото ако беше ходил щеше да знаеш защо БОГАТА и КРАСИВА . И нямаше да искаш никога да се вьрнеш в мизерията ТУК .

Normalen supermarket-svinski marinovani parzoli 1kg/4,95e....banani 1kg/0,99-1,99e...prj mljako 1l-0,79-0,89e...kart 1kg/0,65e...ka6kaval 1kg/4,95e....

Вижте само за какво става дума - доход на човек под 890 евро на месец и той се смята за социално слаб/беден. Това означава, че 90-95 % от населението на Б-я е бедно, но съм сигурен, че ако всеки в Бг получаваше по 890 евро на месец, щеше да се чувства по всякакъв друг приятен начин, но не и беден.

Ха това много добро

купила е не цял хляб, а едно малко земелче като кифличка, конфитюра също е в малка опаковка, една поувехнала салатка и 200 грама смачкана царевична закуска. Разфасофките иим са други.

az jiveya ot 14 godini v Viena i pazaruvam ot 'narodnite magazini', no nyamam smetka za 2 Euro, v koyato da pishe salata, konfitur, musli. Ako iznesenoto e vyarno, to namalenieto e ne 70% a 170%.....ili neshto kuca v informaciata....

Ама, че праг на бедността имат. В РБ трудно се достига австрийския праг на бедността, но затова пък си имаме супер скъпи супермаркети, които първо принудиха дребните магазинчета да фалират, а сега продават на промоция с ...мизерната 100-200% печалба. Използването на бюджетния излишък дълги години се харчеше за всичко друго, но не и в полза на хората имащи крещяща нужда от помощ, било то храна, лечение, социални помощи и т.н.

АМИ КАК ДА СТАНЕ У НАС ТОВА БРЕ ...!!НАЛИ СИЧКУТУ МАНГАЛ ЩЕ БЪДЕ КЛИЕНТ НА ТЕЗИ МАГАЗИНИ - ЩЕ СИ ПАЗАРУВА ОТ ТАМ И ПОСЛЕ НА ПАЗАРА ЩЕ ГИ ПРЕПРОДАВА ...!!

А тука се чудят как да те оскубят в магазина

намери най-близкия кауфланд

Проблема в БГ е, че мутри и ченгета контролират целият внос и производство в страната и подобно нещо тук не може да се случи! Това са алчни и безскрупулни хора, за които 300% печалба, 2 черни джипа, 3 любовници и тризонети са основната двигателна сила в живота им и понятие като хуманност и съпричастност в тези наши псевдобизнесмени НЕ СЪЩЕСТВУВА!

Мляко-44 стотинки!И аз искам да пазарувам там!

Хората не само говорят за кризата, но и действат, така че всички да преживеят трудните времена. А нашето предишно социалистическо правителство строи и ремонтира някакви сгради в Стара Загора за милиони левове, от които на масларските фирми се паднаха милионите, а на беднте и социално-слабите - да пият по една студена вода и да се радват на заслабналата масларка и нейните костюмчета!

До днес не знаех, че Австрия била четвърта по богатство в Европа??? Ходил съм поне 10 пъти и винаги съм я намирал врло мизерабълна. Особено ЬВиена. Селата в сравнение с нашите ги бива.

лелей, прав е бил дедо Маркс за разпада на капитализЪма. По цени 70% по-ниски, каката купила неща за 1 евро, демек реално те са 1,70 евро или 3 лева. Тука само хляба и конфитюра ще са толкова. Бедните западняци, какво им се стовари на главата, тълпи източноевропейци да се нахвърлят на евтинията при тях! А пиенето и шоколадите пък са 2 пъти по-евтини отколкото тук, натъпкахме си дисагите като бай ви Ганя на тръгване :-)

И у нас биха могли да направят нещо подобно, ако държавата свали ДДС-то на някои основни стоки и лекарства за стари и хронично болни. Знае се кои са основните артикули, които купуват те.

Dokolkoto si spomnyam shjte otkrivat u nas avstriiski kakuv beshe-mega? supermarket. Kogato i nie otkriem mega-supermkarket v Avstriya i nie tuk shte napravim edin sotsialen. Tezi neshta vurvyat komplekt.

Хората имат църква, която да се грижи за тях. И ние имам църква, но тя повече се интересува как да вземе, вместо да даде, а задника на Мадона беше много по-важен от гладуващите в България. Жалко....

че като им гледам прага на бедността,то у нас само такива супермаркети трябва да работят,а колкото до супер богатите ни хора-те не живеят и не се хранят тук