Сандвичите и пицата отслабват паметта

Изследователи от Оксфордския университет доказаха, че храните от типа "фаст-фуд" са вредни за мозъка, съобщава френският ежедневник „Le Post" в електронното си издание, цитирано от БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Сандвичите и пицата отслабват паметта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На мъжете им идва от друго увеличението на големината на стомаха и увреждането на мозъка! (пр. Ого)

По-ранообразна храна и повече движение и всичко ще е наред. Колкото до написаното - търсена е сензацията, а не да се представи някаква полезна информация. Излиза, че ако хапнеш нещо на сандвич е вредно, но ако изядеш същите продукти поотделно няма проблеми...

тъй тъй рядко неграмотен си. Направо си за червената книга,

Така си е. А още по-по-най последното откритие е, че 68% от Нобелевите лауреати в различни области на науката предпочитали пълнени пиперки с бял сос, а в неделя след църквата мусака с тиквички.

Е да, докато си четеш Едгар Алън По, например, не може да ядеш пица и сандвич.Храни които ги има от не знам колко стотици години и сега били вредни???А колите?Или понеже от тях пара се прави не може да се обсъждат? А заводите? Чисти кат сълза,а?Генно-модифи боклуци не били по-лоши от естествената храна??? ОЩЕ ГЛУПОСТИ ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ ЛИ?

ако искате всичко да ви е наред пийте само чис винен оцет иколбаси без месо и с много ета опитайте и степчета а наторалните сокове изхвърляйте и с щкембе се тапчете до пръсване с една дума гледайте двама да обядвате с 5лв.................

Тъкмо научих магарето да не яде и то взе, че умря!

вече е оглупял, щом си мисли, че е безсмъртен и вечно млад. Малко глад и стотина тояги на голо ще го вразумят. Също, от лекарства няма нужда - достатъчно е с една мотика 6 да поработи два сезона на полето. Така трябва да се постъпва с всеки мерзавец, желаещ смъртта на дедите ни, за да я има България!

Ама изводи хахахахахаха

Вероятно учените са прави.Откакто и в България ги има-сред1989 год.,доста хора загубиха паметта си и интелектуално се сринаха.А това ,че водят до развитие на диабет ,напълняване и сърдечносъдови заболявания ги прави особено удобни за ваучери на пенсионери.Това ще облекчи в значителна степен разходите за пенсии,лекарства по т.н. НЕГАТИВЕН списък,хоспитализаци да се замисли по този важен за оцеляване на българската нация въпрос.

То за да ядеш постоянно пица и сандвичи или трябва да си доста тъп природно, или трябва да си кирлив емигрант в САЩ.

Айди айди ...

Псевдо експИрименти от рода на маломник дето се тъпче само с пица и кокакола са си псевдоексперименти. В Бургекинг и мак доналдс има и салати, сокове, минерална вода и т.н. Ха на бас, че ако един нещастник яде един месец маруля и краставици, точно след месец ще е адски зле. Требва да си пълен дебил, че да вярваш, че парче смляно месо със резенче домат и парченце маруля между две парчета хляб е отровно и вредно. Ми там трябва да са и кебапите от кучешко и всички други буклуци. Всеки кретен прекаляващ с нещо е жертва на тъпотата си и на рекламите. Просто поглеждаш колко калории има и си правиш сметката. Знаейки, че 100 грама чипс имат над 500 калории и някой кретни изяждат по един два пакета обилно поляти с кола...и се изпълват с ПРАЗНИ калории дето не ти дават нищо, нито витамини, нито минерали....освен свъхдоза СОЛ...и после скимтите за високо кръвно налягане и тъопта...тъпотата е наследствена от бащи и майики дето седят пред телевизора наливайки се с бира и кафета та на малките тъпоъгълничета. Големите зомбита създават малки такива. Тъпотата е повсевместна

Аз и без сандвичи и пица съм тъпоъгълен. А, ако бях ги употребявал, сигурно депутат щях да стана :)

Ало, Ставри, ти май доста сандвичи и пици си ял. Не знаеш ли, че плъховете са с най-близкото до нашето ДНК? Ако желаеш може и ти да идеш, да те нахранят поне без пари. После ама няма да ъкъл да коментираш тук. Да живее Мак Доналдс!

Киселото мляко с нисък процент масленост и евтиния хляб също съсипват паметта. Достатъчно е да побеседвате с пенсионери от квартала и ще се убедите в това.

Ся, нека не забравяме върху кога е правен експеримента. Първо, трябва да сме гризачи, а ние не сме. Второ Трябва първо да ядем трева, лешници дръвчта разни и чак вече след това да се види аджаба дали ше ни отслабне паметта. Наистина сложен експеримент, хахаххаха.

Има един филм за това - Supersize me. Пича там блъскаше 1 месец макдоналдси и кока кола и едва не умря, а беше супер добре със здравето си...

голема тъпотия! какво означава - сандвичи и пици!?.. Санвича може да е с марула, бяло пилешко месо и пълнозърнест хляб, а пицата пък с риба, примерно.. Аман ни плашиха с простотии..

Брееей,в Италия,като ядат най-много пица трябва да са станали дебили вече!Каква ли храна са яли въпросните учени като студенти,например?

Ама наистина - кой им плаща за тия изследвания бе !!! Аз и без да извършвам експерименти мога да направя същото заключение като тия учени. Но има обаче едно голямо НО - фаст фууд-а е действително вреден, но само ако ядеш предимно това. Ако на обяд и вечеря си ядеш пълноценно, а сутринта преди даскало/работа хапнеш един сандвич или пица давам 100%-ова гаранация, че нищо лошо няма да ти се случи, нито на тялото, нито на мозъка - въпреки това което твърдят господата учени. Да не споменавам, че самият факт, че ядеш само или предимно фаст фууд не говори особено добре за интелектуалният ти багаж по принцип, ама в този случай си е по рождение, а не заради биг-маковете. тъй, че хапвайте си спокойно - просто не прекалявайте!

Чак сега ми светна защо българските деца са на първо място по затлъстяване и на последно място по интелигентност в ЕС.

Ще речеш ,че началниците са били на такава диета от пеленачета.

Затова ли западняците са добре, карат хубави коли и имат пари? Предлагам да нападнем пицариите и към автосалоните...

Не съм съгласен. За повече информация четете сайта на Психичната централа на Репулика България - www.icp-bg.com

Ами дайте въобще да не ядем нищо, та да умрем...здрави. Това са пед..... номера на охранените управляващи ни.