Как да избегнем имотна измама?

През изминалата седмица имаше няколко случая на имотни измами.

Обратно в новината

Коментари - Как да избегнем имотна измама? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

възможно ли е като сме направили пълномощно на адвокат той ни е платил данъците ,адвоката да злоупотреби

Ами тези от застрахователните компании също искат копие от нотариалните актове-например ЖЕНЕРАЛИ.

Само не се хващайте на акъла на този брокер да си ипотекирате имота. По-голяма глупост няма, а в момента условията са ужасни.

Абсурди от всякъде! А и тези разследващите какви глупости ръсят... Не давайте копие от нот. акт на никой, а защо подяволите в службата по вписване срещу 5лв. можеш да извадиш копие на всеки един нот. акт В момента действащите закони предразполагат към измама, а като има и някой печен адвокат, просто измамата е сигурна... Първо е и най-важното е да да се променят законите и те действително да служат на хората и да защитават тяхната собственост... Ако ви разкажа какви абсурди съм виждала, просто няма да повярвате.. и това в 21век..

С незаверено копие от нотариален акт можеш да си избършеш г....а, но и хартията е твърда. С копие на лична карта можеш да покажеш данни за предварителна проверка. Как може да се говорят такива простотии официално. С чужд оригинален нотариален акт, ако нямаш фалшива лична карта сделка можеш ли да изповядаш - не. В акта ли е проблема. Какви са тези безсмислици. като има фалшиви пари дайте да минем на натурална размяна та да не ни излъже някой. Ако тези документи са заверени от служба по вписвания или нотариус - друга работа. Дай да не си правим визитки или да си сложим партизански имена. Конспирация. И всичкото за да се пазим от мошеници свързани с нотариуси и службите по вписвания. Май проблемът е друг. Боже, че тъпи драскачи.

А кога ще има държава, власт, сигурност и правосъдие, които да защитават гражданите - данъкоплатци, издържащи тази държава, власт и правосъдие???? Кога ще има закони, налагащи тежки репресии върху престъпниците? Или ограбените трябва да започнат да взривяват имотите си с всички произтичащи от това жертви и последствия? Май е крайно време престъпниците да бъдат изгаряни на клади!

За пореден път се убеждавам, че България е държава на олигофрени. В други държави отдавна са приели сериозни правила и закони и подобно нещо е изключено да се случи. В България няма и след 100 години да се приемат закони. Заова се криите като плъхове и не си показвайте ЕГН-тата и др. простотии, дето в нормалните държави не ги смятат за лични данни.

НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВИ! Не може се опази от имотните измами ако си набелязан при сега съществуващата система. Система където действуват съвсем свободно не само преките измамниците, колкото определени адвокати и нотариуси, някои от които са се специализирали в това направление и явяващи се същинските извършители на имотните измами. Последните при всички случаи пак ще останат недосегаеми, тъй като те действуват съвсем свободно под чадъра на изпълнителната и законодателна власт. И да не забравим, в края на миналата година имаше и специална конференция под патронажа на Президента на РБ г-н Георги Първанов по тези имотни измами, но съответните институции не само че не взеха никакви мерки, но продължават да се явяват и като съучастници, ако не преки, то поне косвени. При последната и поредна измама, просто измамниците добили такава рутина, че не са счели за нужно да проучат добре, сегашния, същински властови статут на жертвата.

Цялата правосъдна система е замесена в тези измами, защото от нотаруса и адвоката до съдията всички знаят механизма на измамите, но не правят нищо, защото от това си пълнят гушите и се прикриват зад имунитета си . Махнете им имунитетите и нещата ще се променят недосегаемите ще почнат да си правят сметката по друг начин включително и при гледането на делата в съда, а сега какво му пука на един съдия да си нарушава закона в полза на престъпника и да си правят делчо. Така ,че не в даването на лични данни е проблема точно личните данни доказват ,че това си именно ти ,а не някой друг който се представя за теб с фалшиви документи.

Внимавайте, внимавайте.. хаха глупости внимавайте колкото си искате, но те пак могат да ви прецакат и наистина само ипотека може да ви спаси! А и най-ми е интересно хванатите с колко $$ (новата заседателна единица в съда) ще се раминат. До като си траем и гледаме саира ще е така, и за съседа и близкят и утре за себе си! Щото ти мерзавец-българино си заслужаваш съдбата...

Ako niakoj predstavi fal6iva li4na karta s cel oblagodetelstvane e prestypnik po smisyla na zakona........nakaza e zatvor za IZMAMA i podpraviane na dokumenti ,daje po sega6nite zakoni, a sdelkata nevalidna ..........Bulgarista Bulgaristan

aha, a za kokvo izdyrjame syd i politzia togava??????????????

Ипотека и парита на депозит да видим как ще стане - ама страшно си умен. Ипотека за 100 хиляди, парите на депозит - да ама имаш да връщаш 250 хиляди. Мисля че за 150 хиляди може да наемеш денонощна охрана за 10 години да стои пред вратата и да ти пази апартамента.

Ипотека и парита на депозит да видим как ще стане .

Нещо не разбирам. След като собственика има нотариален акт и някой е изготвил фалшификат и продал имота на трето лице то потърпевшият е именно излъганото трето лице. Чисто и просто фаршификата ще се обяви за нищожен документ. Значи предпазните мерки трябва да се насочат към тези, които без да проверят дали имота има автентични документи - купуват. Какво ипотекиране - какви глупости!?! Ако някой купи крадена кола и след време собственика си я намери кой губи колата?

Тази статиа подсказва всеки да си купи оръжие и да се саморазправи с мошенниците, защото държавата е безпомощна да защити населението си от измамници!

Нямам имот и не искам да имам.Работата и доходите ми позволяват да ползвам каквото пожелая.За това съм противник единствено на постоянните измами,които изпълват вестниците,радиото и телевизията.Направо се насират!

Крайно време е правителството да направи нещо сериозно за защита на имотите на гражданите си срещу кражба - защото това е кражба. А всички извършили това престъпление да влязат за дълго време зад решетките. Не е възможно да няма начин за сигурна защита на имота гражданите, но какви хора са в имотните измами - нотариуси (доверени лица!!!!), служители в Агенции по вписвания (най-сигурния орган!!!), депутати!!!! ... Трагедия

Искам да питам ,защо за да си прехвърля партида на тока ми искат да имоставям копие на наториалния акт.От къде накъде.Разпитваха ме половин час,че свидетелство за наследници им трябвало,че ксерокопие на личната ми карта,защото фамилията,поради сключен брак,била сменена изобщо пълин набор на личните ми докуминти.Казах им,че ако някой злоупотреби с имота ми ще знам,че информацията е изтекла от тях.При банките същата работа и те ксерокопие на личната ти карта искат.Какво ме грее,че били подписали декларация да ми ги пазят-една мърша да има сред тях или крадци да им влязат в офиса и нашите права са застрашени.Разбирам да им искам пари,а аз им ги давам.Трябва по строг закон,да си направят справката,но да нямат право да ни взимат ксерокопия за щяло и не щяло.

То без корумпиран посредник не става тази работа - нотариус, кмет, брокер и.т. н Като видите беден нотариус обадете се. Нека в нотариалния акт се описва и посредника - брокера да носи отговорност/ лицензиран/ , да се вписва седмица след сделка, да заплаща по транзитна сметка, да се носи по голяма наказателна отговорност и т.н. ......Така се изгражда доверие - с правила и ред. Цяла България пълна с посредници - полицаи, пожарникари, кметове, кметски наместници все държавни лица е...

SMYATAM CHE NARODA TRYABVA DA SE RAZPRAVI LICHNO S NOTARIUSITE... DA VIDIM POSLE DALI SHTE IMA IZMAMI..

Няма нужда да ипотекирате. Има друг начин, по безопасен, само с 5 лв такса за вписване в Агенцията по вписванията, което и Вие сами може да направите.Ако не сте вписали нотариалния си акт, няма да бъдете глобен, но ако Вашият акт е вписан ще може да се противопостави на трети, недобросъвестни лица е.

Достатъчно ми е само едно предупреждение - това с фалшивите нотариуси. Повече не искам и да си помисля за инвестиция в България.

Властта+Престъпностт

А докато се докаже, че сделката е невалидна? Имам едни познати дето 10 години се доказваха...Това е то БГ реалити! И честно да Ви кажа тези измами никак не са новост има ги от 20 години. Само дето в БГ винаги всичко е в полза на престъпниците.

НЕЩО ПРОСТО, НЕЩО ЛЕСНО ... НОТАРИУС, ЗАМЕСЕН ПО КАКЪВТО И ДА БИЛО НАЧИН В ИЗМАМА, ДОРИ ПО ПОДОЗРЕНИЕ, ДА СЕ ЛИШАВА МИГНОВЕНО ОТ ПРАВА ... МЕРАКЛИИ ЗА НОТАРИУСИ ВАЛЯЛО ...

За да се избегнат имотните измами, трябва непременно да ВКАРАТ В ЗАТВОРА няколко нотариуса, на такива като Федоиева канторите трябва да бъдат закрити. Защото нас обикновените хора ни тревожат повече тези кражби отколкото кафемашините и принтерите на управляващите. Зад всяка измама стои нотариус, който много добре знае, за какво става въпрос.

Това е по-опасно от руска рулетка. Там поне ти избираш - да дръпнеш спусъка или не. А при имотните измами можеш само да чакаш деня, когато ти съобщават, че някой мошеник се е прицелил в твоя имот и едва тогава държавата се задейства, като те изхвърля на улицата. Цинични са обясненията, че нищо не може да се направи, защото всичко било законно. Няма ли поне един депутат, който да докаже на дело, че брани интересите на избирателите си и да предложи жестоки мерки срещу измамниците. Или пък да се задвижи накаква гражданска инициатива, да стане ясно, че у нас има вече гражданско общество.

Не е ли крайно време вместо мошеници и мутри да ти вземат имота държавата да промени закона макър и да е свързано с повече формалности. Всеки добросъвестен ще избере този начин вместо труда му от цял живот да отиде на вятара а от там и живоота и здравето. Господа от парламента защитете интересите на тези, които Ви избрахме. Молим Ви разчитаме на Вас.

с малък трик може да предпазите имота си от заграбване. Просто го ипотекирайте, дори срещу малка сума - това е върхова тъпотия, която може да се предложи. Все едно за да не ви ограбят парите от дома, най-добре ги скрийте в градинката пред къщата. Не ми е ясно след като препродаването е с фалшиви документи защо собственика да си губи имота? Прецакан е новият купувач който остава без пари. Като се докаже че сделката е невалидна просто се разтурва.

Туй как мислите от къде идва ? От ----вън

Такива са ни законите. Какво е наказанието за подобно престъпление - строга забележка? След като няма респектиращи наказания ще си правят каквото им позволява възпитанието и манталитетът. Я вижте в Китай, като ги бесят на площада как при 2 000 000 000 народ има по-малко престъпления от България, които сме по-малко от един град като Истанбул да речем, или Москва ако щете, или който и да е по-голям Европейски град. Безнаказаността води до разрастване на престъпността - елементарно е! Какво рискуват - нищо! Трябва да се строят затвори, сега е моментът - ще намалят кризата в строителството. Като няма смъртно наказание, поне доживотно да са в кафеза. И ще мирясат или поне ще намалеят смелчаците.

Ейй ало долу не обиждай Държавата прости са хората ...

Аве тези мръсни смотаняци ще ги Сритам

А къде е държавата, за да не допуска такива имотни измами ? Как е възможно да се допуска с фалшиво пълномощно да се вадят всички документи и при това напълно законно. Тук вина има държавата с нейнита недомислени закони. Тя дава възможност на мошенниците да си правят каквото си искат. Трябва да има ред условия, които да се спазват задължително от нотариусите , а също от данъчните служби. Но най-добре е да се забрани продажбата на имоти с пълномощно. Ако има закон, имотите продадени по този мошеннически начин да се връщат обратно на собствениците им, тези измами ще секнат веднага.

Притиснете нотариусите да си вършат работата като в цивилизованите страни и да носят реална отговорност и то срещу нормално заплащане

Това е поредната отворена вратичка за тези мизерници.Трябва да се изковат нови закони в защита на народа а не в интерес на управляващите.

Брокерите недобросъвестни, а кой издава фалшивите лични карти? И много ценния съвет - ипотекирайте си имотите за да се предпазите от измама... Толкова нескопосно и претенциозно съчинение.А и не мисля, че имотните измами са толкова много. По-полезно би било да се говори и пише за конкретни случаи, с конкретни механизми на измама и имена на извършители. Прилича на поръчкова статия, от която трябва да разберем, че ако искаме да сме спокойни трябва да се обърнем към г-на Атанасов

Работещите в Испания, Италия и Гърция се връщат това лято, за да продадат закупени преди няколко години жилища! Тази новина би трябвало да се прочете по-внимателно и да се помисли защо ли тези хора не йелаят да инвестират вече нищо от спечелените с много труд пари в България? Отговора е, че Живеем в страната на абсурдите, синоним на корупцията, беззаконието, престъпността и на свободно разхождащите се престъпници. На последно място сме по всичко, но на първо място по бандитлък, схеми, далавери и рекет и то държавен.......каква гордост.... Българи е най-бедната държава в ЕС с най-лошото здравеоопазване и е за съжаление е лошо място за живеене. България е известна с това че, комунисти, ченгета и мутри приватизираха и контролират всичко, успяха да изперат парите си и с безумните си строежи унищожиха безценната ни пророда! В България няма перспектива за развитие за НИКОГО!

Егати ш-ната държава .За какво плащам данъци - за да ме грабят ли? Тея полицаи и прокурори само на бюра стоят и народни пари лапат!!! Боклуци!

с една дума ни казват, че трябва да си зарежем работата и грижите В къщи и да почнем да се пазим САМИ от престъпниците. Тогава питам: защо храним пасмината, която в момента се е скрила в институциите с имената полиция, прокуратура, следствие, ДАНС, специални служби и Бог знае какви още? И още нещо, братя българи, изобщо не слушайте съвета да си ипотекирате жилищата - там ще попаднете на още по страшна мафия, наречена пишман банкери и финансисти. Няма да се учудя ако цялата тази информация тук идва именно от тях за да активират ипотекирането.

Напълно те подкрепям сложи и точка 4 , ако не махнат пълномощните - то те да се заверяват в МВР .И не наказания а ЗАТВОР защото даването на лични данни е престъпление

Ето такива са ви законите създадени от хора с висше юридическо образование....егати и силата на правото,ето това е истинското лице на правото,да прикрива шашмите на висшистите....а докато имаше диктатура на пролетариата висшистите не смееха да се прехранват с мошеничество и измами или поне не до такава степен....Хайде да ни е честита вече 20г. тази демокрация от и за и само за висшистите......те това е живот да правиш каквото си искаш и да тълкуваш нещата всякога превратно и шашмаджийски като съдия !

никакви пълномощми

Оказва се, че с малък трик може да предпазите имота си от заграбване. Просто го ипотекирайте, дори срещу малка сума. Тия съвсем изтрещяха! Как ще си ипотекираме имотите, ей тъй, без повод, само като превънтивна мярка срещу измама. Хора, съвсем ни взеха за канарчета, решиха, че от бедност вече сме и тотално оглупели. Ами аз имам в моя квартал двама-трима дето ми изглеждат крадливи и недобросъвестни граждани. Дай да ги попребием малко и да ги направим инвалиди като превантивна мярка.

Да се забрани продажбата на имоти с пълномощно. Ако искаш да продаваш, то тогава се яви лично! ИНАЧЕ НЕ СТАВА!!!

Лошо, много лошо!

Решението е ,след като нищо не може да се направи /след като има НИКК ?/,закона бил спазен-:)) требва хайдути да дойдат и...................