Борисов нищи съдбата на задграничните дружества от комунизма

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще се срещне с главния прокурор Борис Велчев, за да изяснят какво е направено досега за изясняване съдбата на българските задгранични търговски дружества, създадени по време на комунистическия режим.

Обратно в новината

Коментари - Борисов нищи съдбата на задграничните дружества от комунизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Христов преписа напосоки страници от дело 4, което му предоставиха официално, но и с мощната подкрепа на Отворено общество. Христов изплагиятства и от книгата Външния дълг на Л. Манолова, в която най-пространно е разгледан този въпрос! Така разследва Христов, а Б. Б. хал хабер си няма от тези теми, защото не чете. Той само говори.

aie da vidim - az imam konkretni danni - ste poiska li Prokuraturata danni ot vsi4ki, koito mogat i iskat da predostaviat info, ama posle i da se ot4ete.. Smesnici i izmamnici - nali sastata tazi prokuratura i bg sad savsem skoro oneviniha Ivan Vladimirov, koito e v osnovata na edni ot naj-golemite dalaveri sas zadgrani4ni drujestva - pusnaha go da si jivee mirno i tiho v imenieto vav USA, deto go kupi s 4estno spe4eleni pari - kvo da govorim pove4e, a.. LIcemerie bratia bulgari, LICEMERIE I STE SE RAZBERE SAVSEM IASNO

Алоооо 13 , Борисов ще разнищи на мууу. Капиталите на неговата олигархия и на самият него са от същото начало и произход като капиталите на първите олигарси около Луканов, които си изредил. За да разнищи Борисов задграничните дружества ,той трябва да разнищи и въпроса къде изчезнаха огромните Либийски и Иракски дългове към България? ББ нова няма да направи, той най- многото ще иска да прибере останките( още не успели да бъдат откраднати) от Либийските и Иракски дългове за себе си, като за парлама в очите ще внесе някаква сума в държавната хазна. В изчезването либийския и Иракски дългове имат дял всички правителства през прехода, за това Костов не иска да се рови, нито кое да е друго..

Г-н премиер, Захващаш се с върхушката на БКП и верните им слуги ДС. Огнян Дойнов, Стенмарк, Кирилчо, Спас Русев, Емил Русев и още много други гадини. Пожелавам ти да се справиш, но се пази.

бе много си сведущ нещо що нямаш тогава дружества ами само плещиш тук ....истината е че ББ си е закъснял и за него нема да мима нищо да лапа това е положението...пък ти тез прикаъзки твойте оди на Кайманиите или остов Ман да ги хортуваш...смешник

ми на Фил му стисна и го стиснаха...прави си изводите сам....

Ясно е, че в Дир-а има полуграмотни хора, защото грешките са много и често повтарящи се. Не веднъж сме правили забележки от форума. Политическите пристрастия по никакъв начин не оправдават пропуските в образованието и липсата на политическа култура. Ако редакторите работят над себе си и се самообразоват, щяха да знаят, че социализъм и комунизъм са две твърде различни системи. Щяха да знаят също, че комунизъм никъде не имало, защото наличието на комунистическо общество предполага не само обществена собственост върху средствата за производство, но и премахване на парите като средство за експлоатация на човек от човека, а следователно, премахване на спекулативния капитал и лихварството. Комунизмът предполага високо обществено - икономическо развитие, при което материалните потребности на хората са напълно задоволени и няма нужда от стоково - парични отношения. Всеки може да има, онова което му е необходимо. Друг е въпросът дали тази вечна човешка мечта за всеобщо богатство, за справедливост и равенство е възможна в този етап на общественото развитие. Толкова по въпроса. Които искат да знаят четат, които не искат си умират тъпи. Добре е, че Борисов започва от самото начало на заговора срещу България и задължително трябва да разнищи целия 20 годишен период на геноцид, ограбване и разпродаване на националното богатство. Възмездие за авторите на това престъпление срещу народа ни трябва да има, не само заради умъртвяваните поколения, но и за да не се случи същото със следващите на някой етап от светлото капиталистическо бъдеще. Трябва да излезе наяве цялата истина, за да знаят бъдещите поколения за престъпленията срещу народа ни и родината, за да бъдат нащрек в своя житейски път. Защото авторите на това престъпление не са комунисти, нямат нищо общо с комунистите и в голямата си част не са от български произход.

ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ДА ПРОЧЕТЕТЕ КНИГАТА НА ОГНЯН ДОЙНОВ СПОМЕНИ. В НЕЯ Е ОПИСАН ГЕНЕЗИСА НА СЪЗДАВАНЕТО НА ТЕЗИ ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА. ЧОВЕКА ОТГОВАРЯЩ ЗА ТЕЗИ ДРУЖЕСТВА Е ОГНЯН ДОЙНОВ, А НЕГОВИЯ ЗАМЕСТНИК Е НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯ СТОЯТ МАРКОВ (СТЕНМАРК). МАРКОВ Е ТЪСТА НА БРАТА НА МИЛЕН ВЕЛЧЕВ. ЩЕ ДОБАВЯ САМО, ЧЕ С ПОДПИСАНОТО ПРЕЗ 1993 ГОДИНА СПОРАЗУМЕНИЕ С ЛОНДОНСКИЯ КЛУБ ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ ПРЕДСТАВЛЯВАНА ОТ СТОЯН АЛЕКСАНДРОВ, ПОЕ ПЛАЩАНИЯТА ПО ВСИЧКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ТЕЗИ ДРУЖЕСТВА. Интересна е ситуацията и с така наречените български концесии в държави като Иран, Казахстан, Монголия и още много други, между които най впечатляваща е концесията сключена с Либия за съвместен добив на петрол в две от най богатите на петрол находища. Историята с нашите либииските медсестри е тясно свързана с тази концесия. Завършвайки мога да кажа само, че ако в България действаше китайското законодателство или пък това на Иран със сигурност много български политици и бизнесмени щяха да бъдат пратени в отвъдното.

егати опозицията! щом я нема по такъв въпрос значи е замесена и нема сурат да се мярка!!! тук са всичките - бсп, дпс, бзнс-та всекакви.

Считам Филип Димитров за един от най-интелигентните и почтенни бг политици. Няма как да е бил доносник. Какъв е в личния си живот не ме интересува. За опита му чрез американски специализирани фирми да търси бг парите и фирми помня . Помня също , че няма и месец след това започна кризата в правителството .

Интересно защо никой до сега не е коментирал или потърсил отчет: къде отидоха милиардите левове натрупани в някогашните национални фондове Изобретения и рационализаци и ТНТМ.

това да се случи!Дочаках,слава Богу!И аз ще се включа в разнищването.Да се разнищят и турските далавери с двойнствените им имена-в едните фирми името е българско,в-другите- така години наред.Голямото читашко лапане!Но краят му дойде!

Ами в тези дружества работеха тези ,които завършиха Международни отношения в Москва-хайде сетете се кои са.След това пък станаха доносници и ченгета и прилапаха милионите на държавата за да направят фирми.

Не мога да ровя за себеси..............

Moskva ne moja da izzeme pary ot tijahnijat BB - ( Boris Berezovski) , koito e v Anglia, ta nashechkiat shte uspee, ne vijarvam, samo shte se isharchat pari za komandirovki i mnogo ama mnogo skypi konsultacii po anglijski konsultagenstva.

При подобна криза е добре да се приберат обратно милиарди. Депутатът Лъчезар Тошев го поставя този въпрос в предишните 5 парламента и никой не смее да направи нещо, в т.ч. и техните от СДС... Иван Костов като МП каза, че не бил подходящ момента за такова разследване... Западните банки казаха, че ще сътрудничат и всичко може да се проследи. Станишев пратил всичко това в архив... Днес излезе книга събрала повечето данни по въпроса - на Христо Христов...и Бойко каза тази сутрин, че бил много впечатлен от нея (подарил му я Лъчезар Тошев) и ще му послужи тази информация... Ще видим какво ще стане. Много важен въпрос - старта на червената олигархия с народните пари.

Г-н Премиер, доколкото съм запознат сте добре информиран, къде са парите, колко са на брой, в какви ценни книжа са, колко е годишния процент по тях и кой го прибира. Въпросът е как да се върнат на държавата? Моето скромно мнение е, че англичаните НЯМА да ви ги дадат. А парите са много нали...

pitaite Mandjykov i Mytaf4iiski, te 6te vi obqsnqt !!!

Това пък откъде го измисле! Опитът на Филип Димитров да направи разследване на тези дружества доведе до падане на правителството на СДС през 1992 год Та СДС по онва време смучеше от същите пари. Единственото реално нещо, което излезе още навремето, бе, че Филип Димитров е бил явочник на ДС, по-късно се появиха и други допълнения Филип Димитров беше зависим още преди 1989 г. () в битността си на доносник на Държавна сигурност, на явочник и сега като отявлен хомосексуалист ...(цитат)

Хубаво,ама късно,доста късно.Всички ,което не е укрито, е изядено и изпито.

Ами то това беше и целта: Според него обективните обстоятелства не позволяват да се проследи назад във времето хронологията по създаване на задграничните дружества, анализирането на финансовите параметри и идентифицирането на допуснати нарушения от различни институции, за които да се набележат адекватни мерки. превод на обикновен български: Парите са взети , не е ясно от кого , колко , кога и за какво.Забравете за тях и не питайте повече.Сега се повдига въпросът , когато е ясно , че следите за заметени , и никой нищо не може да открие-заради обективните обстоятелства , разбира се...

Интересно, наистина става много интересно ! И като имаме предвид, че началният им капитал си е просто държавен (от бюджета, т.е. парите са на българските данъкоплатци)....а Г-н Борисов не е от вчера в държавната ни система става прелюбопитно ! ...колкото там за давноста и (вероятните) пререгистрания (и подобни други машинации), чувала съм неведнъж че в такива страни (предполагам, че едва ли някой/я е летял с торбите с пари към страни, подобни на нашата в последните години) имало две неотменими неща/изисквания : 1.Надлежно регистриране (и пре-)на всяко дружество/компания в общ регистър, който се пази невероятно дълго време; 2. ....и-ииии банковата документация, достигаща до всяка транзакция (дори и анулирана впоследствие) ; да не говорим, че имало високо/държавно ниво контролен орган .

Бойко, първо състави екипа от нови хора и тогава търси всички изнесени и откраднати милиарди. Как беше Със стари . . . нов . . . не се прави.

abe to da gi po4ne da gi ni6ti wse 6te izleze ne6to

ако е останало нещо ,дайте му на момчето ,да миряса!никой не му е виновен ,че чак сега дойде на власт!!

Като зная как приватизираха(заграб ,откраднаха ,унищожиха и рециклираха)предприя в страната които уж са пред очите на всички мога да си представя какво се е случвало с тези задгранични дружества ,голяма част от които е създавала ДС с изнесени с куфари пари и регистрирани на подставени лица.Грабеж 100%и приходите от тях продължават да захранват с пари част от номенклатурата и да влизат в страната като чужди инвестиции .

pak Moskva ste atakuvat

А разбойническата приватизация по времето на Костов, с така наречените РМД - работническо ментарджийски дружества. Активи за 100 единици бяха разграбени за 2 милиарда и без изпълнени приватизационни договори.

В тези дружества са изчезналите милиарди - не вярвам ББ да успее да направи нещо. Мафията е прекалено силна, а ние сме прекалено овчедушни, за да го подкрепим за истинско разследване.

То е ясно - какво да го мислим - другарите си поделиха едни милиони.Дано поне малко да им вгорчи живота ББ.Щото кучето си лае ,карванът си е опекъл работата и на участниците им е през...

Много си закъснел Бойко други ги окрадоха преди теб тези фирми.

Moje da mu predlojim po-suvremenno meropriyatie-da se zapoznae s koncesiite. V nyakoi ot tyah uchastieto na durjavata e udivitelno svenlivo.

Похвална инициатива, но там бият не само през пръстите.

Тц... Давност няма. Всичко се помни, нищо не е забравено... Давността се променя с една поправка в закона, въпроса е дали на някой му стиска да я направи...

interesno

То там се крие ключа за събитията през прехода, много се съмнявам да Б.Б. да постигне нещо!

Опитът на Филип Димитров да направи разследване на тези дружества доведе до падане на правителството на СДС през 1992 год... Какъв ще е ефекта днес можем само да гадаем....

нищо не нищи само се прави че нещо нищи. ще го потули!!

Давност другарю ДАВНОСТ , аз такова искам ама на.

Ясно е, че в Дир-а има полуграмотни хора, защото грешките са много и често повтарящи се. Не веднъж сме правили забележки от форума. Политическите пристрастия по никакъв начин не оправдават пропуските в образованието и липсата на политическа култура. Ако редакторите работят над себе си и се самообразоват, щяха да знаят, че социализъм и комунизъм са две твърде различни системи. Щяха да знаят също, че комунизъм никъде не имало, защото наличието на комунистическо общество предполага не само обществена собственост върху средствата за производство, но и премахване на парите като средство за експлоатация на човек от човека, а следователно, премахване на спекулативния капитал и лихварството. Комунизмът предполага високо обществено - икономическо развитие, при което материалните потребности на хората са напълно задоволени и няма нужда от стоково - парични отношения. Всеки може да има, онова което му е необходимо. Друг е въпросът дали тази вечна човешка мечта за всеобщо богатство, за справедливост и равенство е възможна в този етап на общественото развитие. Толкова по въпроса. Които искат да знаят четат, които не искат си умират тъпи. Добре е, че Борисов започва от самото начало на заговора срещу България и задължително трябва да разнищи целия 20 годишен период на геноцид, ограбване и разпродаване на националното богатство. Възмездие за авторите на това престъпление срещу народа ни трябва да има, не само заради умъртвяваните поколения, но и за да не се случи същото със следващите на някой етап от светлото капиталистическо бъдеще. Трябва да излезе наяве цялата истина, за да знаят бъдещите поколения за престъпленията срещу народа ни и родината, за да бъдат нащрек в своя житейски път. Защото авторите на това престъпление не са комунисти, нямат нищо общо с комунистите и в голямата си част не са българи.

ГОЛЕМИЯТ ГРАБЕЖ НА ДСКОМУНОИДИТЕ