Министри изпратиха Александър Божков

Александър Божков винаги е бил човек с аргументирано и ясно мнение как трябва да се случват нещата в икономиката. Това каза днес по време на поклонението в църквата „Св. София” министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Обратно в новината

Коментари - Министри изпратиха Александър Божков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бог да го прости и мир на праха му. Явно все някоя от клетвите на протеситращите металурзи по време на министерстването му го е стигнала. Умен, много много умен и кадърен - за кого?

Голям ЧОВЕК, голям Политик, изключителен професионалист! Дълбок ПОКЛОН! Нека почива в мир! Беше ми съсед и винаги, когато съм го срещала в квартала съм искала да го спра, да му стисна ръката и да го ПОЗДРАВЯ, за всичко онова, което е направил за тази държава! Така и не го заговорих - беше ми неудоно! Сега съжалявам! Ал. Божков ще остане завинаги в историята с положителното, което е съградил! Колкото до тъпаците като Аврова и Андромеда - само могат да мечтаят да оставят такава ЯРКА И СВЕТЛА СЛЕДА В ИСТОРИЯТА като него! А за това кой е запалил партийния дом - нека да гледат филма на Малина Петрова!

Бог да го прости! * Грехът да берат колегите му от СДС, които му лепнаха незаслужено прозвище и всичките си грехове и се криха зад него цяло десетилетие някои хора и досега не виждат истината.

човека беше честен ,но гадните комунисти му измислиха прекора- мистър 10%

Този Aurora, ако е на години под 70 е просто много прост ! А за простотията или нищо , или по-голямо нищо ! Искрено се надявам хора като теб като умрат да отидат в рая на чернобелите телевизори,бананите за нова година, шоколадите в Корекома,дрехите само от Арда Русе и салама Кучешка радост.

От писанието ти се вижда, че си заслепена комунистка, а като жена, явно много неудовлетворена. Това си е твой проблем, но явно си и неморална атеистка, защото такива клетви пред паметта на един покойник е немислимо да се изричат. Освен това стоварваш на плещите на Ал. Божков крахът на печелившите предприятия, който явно е заложен още с идването на комунизма у нас и тяхното създаване. Когато системата, която ги поддържаше и СИВ се сринаха, много ясно, че и те ще се сринат. Да се преклоним пред смелостта на хора като г-н Божков! Светла му памет! А твоята елементарност и злобата ти са просто стряскащи. Замисли се, ако можеш.

Този Aurora, ако е на години под 70 е просто много прост ! А за простотията или нищо , или по-голямо нищо ! Искрено се надявам хора като теб като умрат да отидат в рая на чернобелите телевизори,бананите за нова година, шоколадите в Корекома,дрехите само от Арда Русе и салама Кучешка радост.

Бог да го прости!

Може ли комунистическите небивалици да си ги пишете под профилите на Сер-гей, Луканов, Овчаров, Виденов и сие и компания, и да оставят Божков да почива в мир. Тази промишленост, за която така тъгувате действаше само на ниво СИВ, а Божков направи икономически реформи, за промишленост на ново световна конкуренция. Много са ви слаби познанията и за това ще си живеете в турския кенеф - България, мили ми Аурора и Андромеда! Образовайте се повече и по-качествено! Светла ти памет, Сашо! Ние ще останем с теб :))

Преди този прекрасен човек имахме корабостроене, кораборемонти по Дунава и по Черно море, консервна промишленост с огромен пазар, телфери, кари и подемници, машиностроене - тежко и леко, поддържани пътища, електроуреди правехме и продавахме, дрехи шиехме и ги изнасяхме в източна и западна Европа, Канада и САЩ /от Арда - Русе например/, лека и тежка химическа промишленост, циментопроизводство, стъкларство, автомобилни гуми и части, туризъм /още през 1981 г. туристите само от СССР бяха над милион годишно!/, запазена природа, мебели правехме и изнасяхме, за селското стопанство и консервите да не говоря ... и всичко си беше екологично, вкусно и пословично прясно навсякъде. След неговата гениална приватизация имаме повече от милион души в активна възраст напуснали държавата, разсипана икономика, ревем за помощи пред ЕС, а тези, които останаха, бяха измамени с измислените бонове и акции, и не видяха нищичко за труда си!!! Приватизацията в други страни стана по други схеми и хората си получиха поне апартаментите срещу приватизационните документи - в бивша Югославия, например. Някои, обаче, много обичаха да слушат нощем Музика за душата - твърде слаба компенсация за разсипаната ни икономика. За умрелите - или добро, или нищо. За АлБож - толкова. Дано големите му приятели, които здраво се облажиха от приватизацията му, скоро да го последват и да ни освободят от присъствието си!!!

Някой хора забравиха че Ал Бож започна приватизацията на машиностроенето и хиляди хора извади на улицата. АлБож не бешели човека агитирвал лумпените , които запалиха парламента през 1997 г. ? Май някой бързо го издигаха за строителна съвременна България . Не строител а съсипател . Това ще бъде неговата оценка в бъдещата история ня България

Много ми хареса това определение, защото и както много други смятаме, че Сашо си го прибра Господ! Вярвам, че първо си тръгват най-достойните, така и Божков преминал през чистилището на българската злоба и ненавист намери покой. Почивай в мир! Ние ще те помним с добро!!!

Много ще ни липсваш, Сашо! Ще пазим винаги прекрасни спомени за теб! Почивай в мир...

Никой не е пророк в собствената си страна ! И никой достоен човек не е подобаващо оценен докато е жив. Светът ще е по-мрачен без него !

Еееххх .. още един Строител на съвременна България си отиде (строителство до ниво най-бедната държава в Европа). Е, той и другарят Т. Живков бе славен като Строител на Съвременна България. Какви прочуствени трогателни речи от сините другари!

Големите лидери не се определят чрез консенсус. Хората не харесват тези, които променят за добро живота им. Нека най-сетне да осъзнаем, че най-добрите сред хората никога не са приемани от тълпите. За разлика от най-злите сред хората. БЛАГОДАРЯ ТИ САШО! ДЪЛБОК ПОКЛОН!

Освен големият си ум,той притежаваше и неподправен артистизъм,израз на което беше и воденето на предаванетоПесни за душата,където проявяваше таланта си да общува със хората!Диджей но не наужким,само във въображението си,и с незрялостта на недораслият ни бивш премиер!Сашо беше много,много способен човек!Сбогом и бъди щастлив в онзи по-добър свят!

Истински тъгувам приятелю!Ще ни липсва твоят оптимизъм,ведрата ти красива усмивка,доброто ти сърце!Не мога да отмина благородството ,което излъчваше,дори и когато коварни хора с нисък морал хулеха и мърсяха името ти!Ти само се усмихваше и с тъга казваше:Простено да им е!Сбогом приятелю!

Достоен човек, не беше мишка, като тези, които го атакуват. Който и да беше на неговите позиции би бил коментиран много по-остро. Голям ерудит! Мир на праха му!

По стечение на обстоятелствата познавах лично Ал Бож,в него нямаше и капка надменност и високомерие,беше интелигентен,приятен събеседник и джентълмен..мир на праха му и съболезнования на неговите близки

За пътник или добро или нищо! ...

Да почива в мир.

dogan4o, be6e li tam!

Ал Бож-обичаме те!Почивай в мир!

Бог да го прости!Излъчваше мъдрост,сърдечност,с и скромност.....

Определено БОЖКОВ оставя следа след себе си.А това говори за достоен ЖИВОТ. Нека ДУШАТА му почива в мир. АМИН.

За мъртвите или добро, или нищо...

Свърши се най-после! - както се похвали преди една година Сашо в блога си по повод 8-годишните му тегоби из дебрите на българската правораздавателна система. Да, той беше съден и оправдан!!! Но не можа да се наслади дълго време на това чувство за реабилитацията на личността му. Той плати греховете на всички онези, които безчинстваха на негов гръб и/или ползваха името му като вълшебна дума за отваряне на много врати. Тръгна си усмихнат, спокоен и удовлетворен нагърбил торбата с обвиненията към правителството на Костов. Днес наблюдавах колегите му и приятелите му от въпросното правителство на поклонението му и си мислих : Дали някой от тях в момента моли Сашо за прошка? Не видях смирение по-скоро облекчение, че Сашо потегля с техните грехове и че ето, това тягостно време си отива заедно с него. Знам, че той би се усмихнал и би приел тази участ както цялата агония около негативите от управлението на сините. Да, Александър Божков излезе много смел човек след като понесе всичко това и плати и за другите. Радвам се, че бях до него в определен период и научих много важни неща за живота, но най-вече, че нищо не се постига със сила, А ТРЯБВА ЧАЛЪМ! Ето, това златно сечение владеше Сашо да намираш вярната посока, вярното място и верния момент!!! И дори неудобен за много, да направиш страшно много за т.н. преход! Болезнен преход за много хора!!! Дълбок поклон, Кръстник! Почивай в мир!

Бог да го прости! Светла му памет!

МИР НА ПРАХА МУ. ИЗЛЪЧВАШЕ СКРОМНОСТ. ЗАСЛУЖИ УВАЖЕНИЕТО НА МНОГО ХОРА.

пклон пред истинският човек и демократ

поклон пред истинският човек и демократ

Приятен, умен и нормален човек. Искренни съболезнования на близките!Поклон пред паметта му!

Бог да го прости! Той със сигурност е на по-добро място. Беше добър политик и добър управленец. Честен, въпреки всички нападки и гнусни лъжи, въпреки всички пришити прякори и пришити псевдо-имена. Мир на праха му! Има какво да тежи на съвестта на онези, които съкратиха земния му живот...

Bog da go prosti

Бог да го прости! Лека му пръст!

Мир на праха му!

Липсваш ни, Сашо, много ще ни липсваш...Знам, че си на хубава място! Обичаме те! Ти ще останеш в сърцата ни завинаги....АМИН!

Bog da go prosti,ne se samnjavam kade shte otide sled smarta si Aleksandar Bojkov,dostoen,po4te i otziv4iv 4ovek.Za sajalenie v BG dobrite hora se ocenjavat vinagi sled kato si otidat.Po4ivai v mir.

Поклон и почивай в мир! За съжаление това е България - иди доказвай,че нямаш сестра. За съжаление умориха човека,но всеки си намира заслуженото рано или късно.Умните хора сами преценяват. Жалко, че свестните се поболяват, а пустиняците дерибействат без грам срам.

Искрени съболезнования на близките му! Винаги съм вярвала, че е добър и честен човек, неоснователно оплют като всеки умен човек. Мъчно ми е...............

Бог да го прости и вечен покой на душата му! Има още много време изтече, докато се оценят достойно извършените от екипа на онова правителство реформи.

Да почива в мир! Беше достоен човек!

Da pochiva v mir! Dostoen chovek!

мир на праха му

лека му пръст

едно кюфте по-малко. Той разби Балкан.

едно кюфте по-малко. Той разби Балкан.

хубава диря остави ама много лошо мирише

Модераторите в тази статия са на принципа или добро или нищо, за това ето моето мнение за Божков: