Джет удари 11-годишно момче в Златни пясъци

11-годишно момче от Сливен е пострадало тежко, след като е било ударено от джет на плажа в Златни пясъци.

Обратно в новината

Коментари - Джет удари 11-годишно момче в Златни пясъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а инструкторите имат ли правоспособност? нужно е капитанско право за 20 БТ. Съмнява ме! Както и факта, че джет може да се пуска под наем до вълна от 1 бал /Правилник за малки плавателни съдове и Временни водни бази/, а жълтия флаг е над 2 бала вълна. Просто няма контрол има високомерност и затова се стига дотук. Отделно трябва задължително джетовете да имат застраховка на местата и трети лица и да са вписани в инструкцията с ден и час!

ПЪЛЕН БОЙКОТ НА МУТРИТЕ ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ ! СЪЩО НА БЕТОНА И НА ЧАЛГАТА !

няма ли най-после да се забранят тези джетове, или да се използват само в определена полоса ?!

kam jetski se obrashtam1.Roditelit na deteto biaha tam,nali si ochevidit i ti,zashto ne napisa tova.Zashto ne spomena che tozi koito upravliavashe djeta e sobstvenika,i kato doide politziata se izpokriha vsichkite,nali deteto e vinovno ,zashto se skri sobstvenika,a jetski.Ne iskam da se zaijdam,no napishi istinata.Za da ne se obarne jeta,poneje e adski skap i da se razvali,se riskuva jivota na edno 11godisho dete.I iskam da kaja che ne beshe samo to vav vodata,no taka e pisano da stava.

1-vo 4erven flag 2-ro golqmo v1lnenie 3-to maika mu i ba6ta mu gi nqmashe 4-to 6ofiora na djeta namashe vina poneje za da izbegne po golqm incident go grabna valnata i djeta tragna kam deteto i ako pitate ot kade znam vsi4ko tova az rabotq na zlatnite to4no tam

Стига сте ревали. Червен флаг все-пак не е червен светофар. За какво да ходи човек на море, да го гледа отдалече?! Глупости са всякакви забрани. Морето е национално богатство. Е, като нарушава, човек си поема риска. На никой не може да се сърди след това. Но да се глобява - то това си е чисто по мутренски. Колкото по-малко глоби, толкова по-свободно си живеем. Защо да се глобява човек - той рискува своя живот, само своя. Не застрашава други хора с тази си постъпка. Нищо общо с червения светофар - там пречи, пък и застрашава.

ходете на не охраняеми плажове охраняемите са ужастни,те са само за спасителите и техните компани,каквото знаме им изнася такова вдигат

спасете хората.

Сийке,Сийке-Сийке,ка та блъсни някой у вудата не само вода ами и всичката мръсотия,която е вътре ти влиза в устата.Пожелавам ти никога да не ти се случва и да си жива и здрава.Всички, които сте днес по краибрежието около Варна има мъртво вълнениемъртвак- се.Е ако искате се намокрете,ама навътре не.Само съвет.

как още се намират будали да ходят в тая кочина бг-мутроморието не мога да разбера???то бива мазохизъм ама чак толкова.......

да се забранят джетовете на плажната ивица със закон

В България винаги жертвите са виновни.

БЪЛГАРИЯ

Едно не мога да разбера - не свършиха ли мазохистите , дето ходят на нашето Черноморие ?! БОЙКОТ НА МУТРИТЕ , БЕТОНА И ЧАЛГАТА ! И догодина в А нталия или Тасос ! Със здраве !

ДЕТЕТО НЕ БЕШЕ В ЗАБРАНЕНАТА ЗОНА!!

Следващото заглавие ще е АТВ ПРЕМАЗА ПЛАЖУВАЩИ ДОКАТО СЕ ПЕКАТ НА ХАВЛИИТЕ СИ! място на събитието плажната ивица м/у Шкорпиловци и Камчия!!! Събудете горското стопанство защото там ивицата е защитена територия има уникална фауна и флора!

всички знаем кои са концесионерите на золотива е пески , ама трябва контрол сложи твои хора на джетовете договора е подписан за 12 години напред освен ако боико не се намеси , маджо маджо маджо, и първанов

ДЕТЕТО НЕ БЕШЕ В ЗАБРАНЕНАТА ЗОНА.И престанете да обвиянвате родителите на това дете,всеки един от вас би си пуснал детето в охраняема зона пред спасителите ,не е ли така.А срещу 50 лв. удоволстове се рискува живота на невинни хора ,било то възрасти или деца.Нима не виждате как родителите насърчават 15 годишните си деца да карат джетове,това защо не го коментирате,а само обвинявате родителите на това дете.Не дай се боже да сте тяхно място

Поради силното вълнение инструкторът започнал да вади съоръженията на брега. Когато се качил на джета, идваща внезапно силна вълна, тласнала плавателния съд към брега и той ударил момчето. Идваща внезапно силна вълна и той СМЕЛЧАГАТА се качил на джета и джета ударил детето. Това е сценарии за фантастичен филм. ПОНЕЖЕ СМЕ СВИКНАЛИ ДА НИ ЛЪЖАТ И СЕГА ДЕТЕТО ВИНОВНО.

За съжаление у нас нагласата е такав че важи само законът на джунглата. Някой кара със 120 км/ч, при ограничение от 60 км/ч пиян, прави катастрофа, убива човек и е на свобода. На същото място друг симпатяга, пак предизвиква катастрофа, убива едно момиче от Белгия и както по-късно се разбра излязъл в чужбина. Масово се минава на червено (нали една фолк-дива пееше карай бясно на червено...), масово не се спазват правила и някои хора продължавеат да бъдат недосегаеми. И си мислят че на тях нещастието не може да им се случи. Не може да се влиза на червен флаг. Забранено е. Да не говорим че е и опасно. Както минаването на червен светофар. Но синчето на мутрьо така е научено - за него правилата не важат - тате минава на червено ще минавам и аз. От друга страна е много притеснителнои че инцидентът е станал вследствие действията на инструктор (какъв е този инструктор, какви са тези 5 лева!), в отсъствието на спасители. И тези шамандури, ограничаващи зоната на джетовете трябва да си стоят там, а не да с е махат. Те затова са сложени да указват някакво ограничение. Тоест никой не си е вършил работата като хората. Много е страшно когато две мутри или двама с мутренска ценностна система се сблъскат - като правило става инцидент. Всеки от тях се мисли за кой е по-по-най и накрая нещата завършват с трупове. Няма лошо, като полицията не си върши работата и това е начин за намаляване на бандитите. Но защо да пострадат и невинни хора? Добре че детенцето е живо и здраво. Ще му е за урок. И ако татьо наистина е мутрьо ще си преосмисли малко нещата. И ще знае че морето не е до колене. И с морето шега не бива.

Pishete napravo nastanenbeshe v HOSPITALA a ne v BOLNITZA. P.S.: Izvinete za Sliokovitzata

Никъде по света няма забрани да се влиза във водата и то защото имало вълни?!хахаха, цялото ми десттво е минало във вълните у нас, по неохраняеми плажове, а сега ходя в Гърция, тука няма да стъпя повече никога на плаж

Това да се друсат разни джетове с голяма скорост край брега го има в такива полубандитски държави като нашата, а какви вълни имало и нямало е пълна глупост

Абе хайде стига с тая Гърция и Турция! Там пък на ръце ви носят,няма що?! Почти всички сме ходили и знаем че не е нищо особено.А по темата-за тези с джетовете-ясно.Ама родителите къде са бляли!

Абе хайде стига с тая Гърция и Турция! Там пък на ръце ви носят,няма що?! Почти всички сме ходили и знаем че не е нищо особено.А по темата-за тези с джетовете-ясно.Ама родителите къде са бляли!

Не четеш ли бе Варна,детето не се е нагълтало с вода,а е ударено от джет.И как разбра че му няма нищо, като още не се съобщава по - подробно за състоянието му.Първо прочети по -добре пък тогава пиши,каквото и да е

ДЕТЕТО НЕ БЕШЕ В ЗАБРАНЕНАТА ЗОНА , А ДЖЕТА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗОНАТА ЗА ДЖЕТОВЕ .

Морето си е море-влезеш ли-винаги трябва да си готов за изненади!Нали му няма нищо на лапето ши съупраи,аз колко вода съм изпил от морето и още има.Не е хубава-за водата говоря,иначе на пясъка през лятото има интересни работи-миди-ма повечето са отворени-неотворенат мида и трябва студена вода и после огън.И после ти остава черупката.Кеф.Ма как хуу лъжа а?

Писаното е абсолютна лъжа. Детето не беше в забранената зона. Вълните не бяха опасни. Джетовете и вратовете които напълниха ьукурортите ни са виновни за всички трагедии. Но най-виновни са безпрецедентните серсеми като българите които въпреки и напук на всичко продължават да ходят по черноморието? Необяснимо но факт? Посетете Гърция или Турция и никога повече няма дори и до помислити за отвратителното ни черноморие.

Остава да сложат и въоръжена охрана.А къде са спасителите?

Аман от кретени, които не спазват правила. Къде е контрола на родителите? Къде е възпитанието на детето при условие, че зоната е с червен флаг? Явно липсва такова. Кога ще започне да се практикува глоба за тъпанарите, неспазващи правилата каквато практика има в нормалните цивилизовани страни?

Нали не е вашето дете ,пишете каквото си искате ,този бил виновен или онзи.Поставете се на мястото на родителите на това дете,пък да видим тогава кого ще изкарате виновен.

Къде са били родителите на това дете, къде са зяпали, и защо то е влязло във водата при червен флаг, при това в близост до тези страшни машини?! Инструкторът не е виновен, откъде да знае каква вълна ще излезе и накъде ще го хвърли?! Родителите са най-много виновни за това нещастие, а след тях - и самото дете - на тази възраст вече може да запомни, че при червен флаг не се влиза в морето! Децата се гледат без никакви принципи и правила, всеки си прави каквото му хрумне, пък като го цапардоса джет - някой друг е виновен! Дано да се оправи бързо и да мисли друг път!

Червено знаме, ограда от джетове, а къде са били спасителите че не са видели има дете на забранено място и то когато е забранено да се влиза в морето.

ей аман от хора които обичат само да плюят, прочели заглавието и айдее... някоя мутра претрепала дете... първо хлапето няма място в тази зона, второ хлапето няма място във водата при червен флаг, камо ли покрай оградената зона... Не само мутри карат джетове на плажа, и не на всички целта им е да претрепят някой...

По-скоро бих умряла, от колкото някога отнова да почивам на българското море... отворете си очите бе хора-има Гърция, има Турция и не е по-скъпо!!! Тъпи ли сте не мога да разбера?!?!?!?

normalno za bgziganirsko

какво правиш в морето при червен флаг и навсичко отгоре в зоната на джетовете, която на всичко отгоре е оградена?!!??!?!

Колкото е виновен човекът с джета (защото е отвратително дори при нормални условия да се пазиш непрекъснато от кретените с тия машинки), два пъти по-виновни са родителите на детето! К`во са дремали и какво прави детето им в морето при червен флаг? Айде със здраве...

много ме е страх от джетовете.не бива да ги допускат близо до плажа

Безпардонността и наглостта властват в обществото, защото са ненаказани, над тях има чадъри, законите не ги ловят. НЯМА ДЪРЖАВА, НЯМА ОБЩЕСТВО...

Ми ко прави във водата?

Не са виновни само плажуващите влезли във водата. С очите си съм виждала 17-18 годишни пикльовци да юркат джетове МЕЖДУ къпещите се. Чак ми е чудно че няма повече инциденти от този род. Дано да не е с много сериозни последствия за детето този сблъсък и да се оправи бързо.

Живота е по важен от едно море има басейни!

Хубав пример дават инструкторите! По какво е бил инструктор - по управление на джет?

И в крайна сметка ще изкарат момченцето виновно защото някоя мутра си е карал тъпия джет на плажа!!!