Лечева: Поръчителите да дойдат да видят Манол Велев вкъщи

Може би е хубаво да дойдат вкъщи и да видят как е мъжът ми Манол Велев две години след покушението срещу него. Този ден, когато се случи, преобърна живота ми и разбрах, че ще бъде предателство, ако не държа да бъде открит виновникът, това каза Весела Лечева пред bTV тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Лечева: Поръчителите да дойдат да видят Манол Велев вкъщи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Манол Велев принадлежи към тази част от българските бизнесмени, които имат удивително еднакви биографии. Те развиват всестранен бизнес, обикновено са бивши спортисти, задължително участват в спортни клубове и доста често са председатели на федерации. Кюлев например беше шеф на федерацията по плуване, Велев се оказа председател на федерацията по боулинг. Следващото задължително условие е близост до властта. Големият проблем на тези публични хора е, че независимо колко топли са контактите им с властта, им се налага да играят на един терен с организираната престъпност. А на игрището с мафията има едно основно правило - правила няма

Когато съдбата те нападне лично, тогава се сещаш че има нещастие по света. Лечева въпреки всичко не спря воаяжите си по света с президента Първанов.

Тъжно ми е за вас!Крайно време е българина да разбере,че това,че няма Правосъдие в България не значи,че няма да има наказание за бандитите!Наистина парите не са най-важното,ако загубиш здравето си е Божие наказание!То с пари не се купува!Дано да имате сили да преодолеете мъката !Алчния ни Цар,който дойде в България да граби ,Господ не осъзна,че и неговия син пострада заради неговата алчност и лицемерие!Осъзнайте се Българи!Господ бави,но не забравя!

a bonboni 6te po4erpi li ako i otidat na gosti

ДО КГБ и АГЕНТ 007 По-правдоподобно и по-убийствено не би могъл до го анализира и Огнян Минчев.ХВАЛЛА. СВАЛЯМ ШАПКА.

Не съм злобна личност, но изказвания от сорта от устата на хора като Весела Лечева събуждат звяра в мен. Нещастие е, да се грижиш за тежко болен, особено, ако ти е най-близкия. Уважавам тази жена като спортист. Но отричането на ОЧЕВИДНИ за всички българи неща, както и опитите , да се изкарат хора от народа (имаше един такъв филм, навремето, по-възрастните ще ме разберат) е жалко. Всеки знае кой е/беше Манол Велев. Един от архитектите и главните герои на тези дълги години на преход. Един от хората, създали предпоставки и активно участвали в дивашкото разграбване на България. Един от тези, които вкараха дрогата в България. Просто не ми се говори. Това, което му се случи, може смело да се категоризира като риск на професията. Крадеш - ОК, но си поеми и риска. Поне да си мълчат. А не да се изкарват света вода ненапита. Да влязат в едно село и да видят как живеят техните съпартийци - хората, които най-много ограбиха. Със 100 лв. пенсия и два ката дрехи - като празничният е с малко по-малко кръпки от делничния. Как не я е срам, другарката майор ! Спирам, защото ако трябва да изпиша всичко, което си мисля, вероятно ще отнеме дни и седмици...

Не причинявайте радост на поръчителя/поръчител Ако го бяха убили може би нямаше да се радват толкова, колкото сега.

Нещо не ми е ясно. Нали нейната партия е виновна за положението, в което се намира в момента държавата? Нейните съпартийци не са излизали от власта през целия т.нар. преход. Впрочем през последните 10-15 години и тя бе активно в нея. Защо тогава говори като някакъв страничен наблюдател? Разликата е там, че нормалните демократични партии мислят донякъде и за всички хора, а комунягите мислят единствено как да откраднат колкото може повече от държавата и населението и. Мъжът на Лечева беше едно от лицата, които крадяха най-много, благодарение на политическите си познанства и позиции в БС(К)П. Просто в тези среди се дава много фира и доста от самозабравилите се олигарси бяха отстреляни.

Кой какво ще да говори ,голямо нещастие е за тази жена и цялото и семеиство.Да не дава господ да се грижиш за жив труп в къщи.А злобата човешка няма граници!

Мизерията може да бъде както духовна ,така и материална и вероятно и Манол Велев е допринесъл за съществуването на втората в България.Така ,че по-достойно е да мълчи и крие мъката си сама и ,ако може да се бори ,но срещу кого.?Като се замисля ..срещу себеподобните си.А ти прочети под националното дървои реши кой път е избрал Велев.

Не ги кани вкъщи, мила, защото не се знае какво може да направят още. Сега поне имаш надежда за живота на мъжа си.

MNOGO E ZEMNA, TOVA LICHI PO VSICHKO, MAKATA I E OSNOVATELNA, DA TIA E IMALA ZDRAVO SEMEISTVO,S KAKVOTO MALKO IZVESTNI MOGAT DA SE POHVALIAT. VZEMETE BOIKO BORISOV , SERGEI STAN. NADEJDA MIHAILOVA STEFKA KOSTADINOVA , I.T.N.....

Като човек Ви съчувствам и разбирам състояниет Ви. Но приемете, че Бог всъщност е проявил обич към Вас с това тежко изпитание, през което трябва да преминете, защото така ви се дава възможност да изкупите греховете си и да прогледнете. А онези, които Бог иска да накаже, тях той остава да затънат в грях и неправда докрай, без да има дава шанс за пречистване. И запомнете, че именно чрез такива изпитания човек израства най-много и повдига себе си в духовен смисъл. Такава е логиката на двойствения свят , в който хората живеят.

В повечето от коментарите не съзирам злоба ,а размисъл..Кое е довело до последствието? Много от обикновенните хора не намират място и съзират пропадането си от този свят-горен.В същото време дори и мизерстващи не биха се съгласили да влезнат в съюз с ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ!!!! НЕ БИХ! А баща ти как го е направил?????Мизерия не е духовно състояние,а състояние на физическото тяло моето момче!!Страданието когато е дълбоко и истинско е онази малка люспица светлина ,която ще ти помогне да се издигнеш над пошлостта излобата и омразата и всички кални чувства.Велико е да ИЗДЪРЖИШ!!!!

Никому не желая лошото, но в случая тези жалби ми напомнят случая с вандалите в Атина - ходеха на тумби да трошат коли и магазини, и да ги грабят! Но когато собствениците се организираха и започнаха да ги пердашат, тутакси ревнаха за помощ от... полицията!... Нищо лично.

Драги, задавате един принципен въпрос, и като се абстрахираме от повода, по който е зададен, ще се опитам да отговоря принципно. Образованието не е и неможе да бъде определящ фактора способностите на един човек. Всеки един идва на тоя свят с определен набор от инструменти: качества, особеностите, предраположения, т.е с една програмка, на която образованието може да послужи само като хубава дреха и да даде определено количество ивформация, за да може човек по-добре да се впише в една социална структура. Нещо повече, съвременното образование по-скоро пречи на човек да изяви истинските си способности (доколкото има такива), отколкото обратното. Ако беше иначе, всяко учено магаре щеше да бъде директор и т.н. Всъщност, колкото по-малко е промит и манипулиран един човек от образованието, толкова по-съхранен и ефективен е неговият потенциал. Но нещата са така направени, че ако си без нужното образование вратите за реализация се затварят. И тъкмо поради това, в бурни и преходни епохи, когато се искат истински качества, се проявяват най-добрите човешки индивиди - за разлика от мирните епохи, каквато е съвременната епоха вече 65 год. Нядявам се да съм успял да изразя в общи линии смисъла на това, коетоимам предвид

Вай,вай какви работи приказвате Лечева за ДС и партията.Защо не ги казахте преди избори на чичо и леля от село дето гласуваха за вас....

Много от нас са били пред избор дали да тръгнат след многото лесни и нечисти пари или да работят честно и да живеят почтено макар и често да е трудно. Е, всеки избира пътя си според морала и ценностната си система. Харесвах и уважавах В. Лечева като спортист, но отдавна се разочаровах от нея като човек. Толкова.

Лечева, ти си част от държавата, дори и от нейното ръководство, защо не кажеш кой какво прави зад гърба на хората, долре, поне посочи поръчителите, нали ги знаеш!!!

...Той познаваше и подземния свят.. Откъде и как, госпожо Лечева, един почтен бизнесмен може да опознае подземния свят? Някак си не мога да дам смислен отговор на този въпрос...

Той познаваше и подземния свят, начина им на общуване, - Какво значи това?? Значи е имал вземане-даване с под.свят, а сега се чуди за какво са го гръмнали... не съм чул да е бил писател и да се е срещал с познавателна цел с героите си...

Прав си.

а откъде и защо е познавал подземния свят този мъж!!!!!

Много, много си права LATIFA ! политиците ни са такива, елита ни е подземен ... - МИЗЕРИЯТЯ Е ДУХОВНО СЪСТОЯНИЕ, А НЕ МАТЕРИАЛНО! . Не остана ДУХ в българина! Комунистето първо него унищожиха, а сега и материално ни унищожиха!

Страшно много злоба има в тебе. Много хора живеят скромно и са щастливи. Ти не си добър човек. Толкова глупости си изписала, при това с правописни грешки. А що се отнася до завистта....на какво да завиждаме? Пари се печелят. Здраве не.

Латифа,Не смей да плюеш българският народ! Лечеви бяха зяпнали да ГЛЪТНАТ,колкото се може по-голямо парче от приватизацията на ОБЩОНАРОДНАТА ни собственост! Още помня срамните истории по приватизацията на Бургаските Солници! Дали 19 годишния и син ще разбере ИСТИНАТА?

Колко си прав, агент 007, колко си прав! Дали ще дочакаме някое управление да види обикновените хора в тая държава, ако въобще я има............

До всички злобни коментаторчета: ... на две заплати, скромен живот ..., тая ...разписали сте се като че сте най праведните, скромни и мъдри същества в тази държава!! Все едно тайничко не искате и вие 101 фирми и пари кеш... :)е, все, пак както е казал българиня Аз не искам на мен да ми е добре, ми и на Вуте да му е зле колкото и на мен! ..тогава българниа е доволен! Ако манталитета на българине не беше толкова мизерен нямаше да има предпоставки за изкарване на пари не по съвсем законен начин..., що се отнася до връзките с подземния свят - ама политиците ни са такива, елита ни е подземен ... и Българийката ни е малка! - познаваме си се! МИЗЕРИЯТЯ Е ДУХОВНО СЪСТОЯНИЕ, А НЕ МАТЕРИАЛНО! ... не мизерствайте и не злобейте в нещастието на другите, защото може и вас да сполети ....

МЪКА, МЪКА. БОГАТИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ И МНОГОТО ПАРИ НЕ ВИНАГИ ПОМАГАТ. СЛАВА БОГУ...

Мила, никой не се интересува от мъжа ти, а от интересите, които е засегнал!!затова го пушнаха!и ти мнооого добре знаеш кои са!!!!

Богатите също плачат...

Da, v makata si chovek ostava sam i moje tejki misli da go nalegnat. Na decata, kakvoto i da im govorish te imat svoia svetogled. Ostanaloto e prikazka za stalbata - ne za drugo, a zashtoto za finansovia uspeh v BG ima zadadeni granici. A hora uspeli i vav vlastta predpochitat da poznavat, a ne da se protivopostaviat na prestapnia sviat.

Ех, Весела, дали се замисляш, че ако семейството ти водеше един скромен живот на две заплати, а не въртяхте 101 фирми това щеше да се случи? Човешката алчност и ненаситност води до големи беди.

Гледах предаването по БТВ с нея. Много страшно и злокобно звучи нейното твърдение че се страхува да говори в България, въпреки че уж имаме някакви свободи на хартия. Очевидно е че не сме свободни.

Весела,защо възлагаш надежди на това правителство да бръкне надълбоко. какво направи твоето правителство? Защо то не бръкна надълбоко в подземния свят? Отговора е много прост.Защото твоята партия създаде този подземен свят и няма как да постъпи освен да не бърка надълбоко.Кое е това високо ниво? Няма ли здрави сили които да разрежат тази паяжина създадена от алчните комунисти? Аз съм сигурен че има и всички трябва по някакъв начин да помагаме това да се случи. Иначе ще страдаме и ние и нашите деца след нас.

Тая много взе вкъщи да си седи и гости да кани! Да не е свършила надиплените мангизи? Що не я викнат за съветник в Министерството? За 4 годин лъвски скок назад направи БГ спорт под вещото и ръководство!

много мъка има в това изказване, за съжаление...

Съчувствам на Лечева като човек,защото и за богатите такъв момент е труден, но се питам защо аз не познавам подземния свят,както казва Лечева за мъжа си. Защо обикновеният българин си няма понятие от законите на подземния свят и затова да получи такава вендета като Манол, е почти равно на нула. Абе , господа! Ние не ядем доматите с коловете! Живеете така охолно,защото сте част точно от този подземен свят, но то не става и душата в рая и оная работа...Няма как! Всяко удоволствие се заплаща.

Браво за написаното...едно на милион са толкова смислени мненията в този форум

Атентатор - много хубав коментар, напълно подкрепям мнението ти!

Весела Лечева е силен и позитивен човек. Желая на нея и на сина й да се преборят с лошото и Велев да се оправи, поне малко. Желая на момчето да запази самообладание и да не тръгва по лоши пътища. Знаем какви станаха синовете на вече гръмнати или взривени подземни босове. Дано това момче да не трупа агресия в себе си и да не се сблъска с такива мутри.

Да бе мирно седяло, не бе чудо видяло......

Според Лечева,не трябва никой човек да може без държавата.Може Лечева,може.Ние,обик хора вечно живеем без държавата.Тя отдавна ни е загърбила.Оставени сме на произвола на съдбата.Без работа,болни,с мизерни пенсии.Аз много страдам от това което ще кажа ,но никога през живота си не съм се чувствал част от държавата.Тя за мен е нещо нереално,имагинерно, такива като теб и Велев.Защото ако държавата беше на място,нямаше да го има подземния свят,с който Велев е запознат.Знаеш ли,Лечева.Сега,когат изплакваш болката си,аз ти съчувствам.Но не те съжалявам.,защото знам колко по-голяма мъка има в страната ни.Сблъсквам се ежедневно с тази мъка.Знам как качествени хора,поради нехайството на държавата, са изхвърлени от живота.Не те съжалявам,защото до скоро ти беше част от тази държава.Държавата,Ле не само територията,народа,н и управлението.Да,тя е преди всичко управлението и управляващите.Ако те са успешни,успешна е и държавата.И един съвет искам да ти дам.Ти периодично се появяваш в телевизии,преса и изказваш мнението си и изплакваш болката си.Знаеш ли колко милиони страдащи нямат дори и тази възможност.Затова те моля,страдай,но не занимавай обществото повече със себе си.И знай,че много мъка има на този свят,много.

Опа, изплю камъчето. ДС и БКП-БСП създали силовите групировки. Един бивш министър ви го казва в прав текст (тя беше със статут на министър). Министър от правителството на БСП. Така че това което беше споменавано толкова години под сурдинка сега излиза на бял свят. Така е БСП създаде мутрите за да се защити от погрома, който й се готвеше от демократичните процеси. Създаде ги с червени пари (то тогава нямаше други). Създаде ги тук, създаде ги и в чужбина. на основата на структури формирани от ДС - контрабандни канали, фирми зад граница и разни други организации. По-късно към тези структури започнаха да се присъединяват бивши милиционери изгонени от новата власт, спортисти, останали без спонсори и разни декласирани елементи. Манол Велев бил близък с подземниоя свят> А вие г-жо лечева смятате ли че е нормално като министър, вашият съпруг да има връзки с босове от подземния свят. Или щом Р. Петков може да се среща с Маджо и Братя Галеви, защо не. БСП има отколешни връзки с престъпните структури. И функционери на всякакви нива продължават да имат връзки с престъпниците. В цивилизованите държави това се нарича МАФИЯ. Когато се събереш с лоши другарчета нещата не свършват добре. И случаят с Манол Велев е най-добрата илюстрация за това.

нормално е на човек,свързан с подземния свят да се случи нещо подобно

Той познаваше и подземния свят ?????? е и

Може ли някой да ми обясни как от прост мотоциклетист, без кой знае какво образование (всички знаем колко учеха спортистите) и без кой зане каква бизнес подготовка и познания се става олигарх за толкова кратко време. Просто тези на , които са паричките е дошъл да си ги вземе.

Връзките с този свят не са на повърхността. Колко мъка трябва да преживее човек, за да осъзнае една такава ОЧЕВАДНА истина. Не всичко е пари!

за ДС. И това почна още през 90-те години, когато се създадоха групировките под крилото на ДС. Сегашното правителство има освен тези огромни задължения пред българското общество, но и да бръкне надълбоко. Връзките с този свят не са на повърхността, те са невидими, но действат, каза Весела Лечева.