Махат шефа на инспекцията по труда

Гълъб Донев е освободен от поста изпълнителен директор на Главна инспекция по труда, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов на брифинг днес.

Обратно в новината

Коментари - Махат шефа на инспекцията по труда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо проверките са само в големите градове-по заведения за хранене и магазини, а никой не проверява експлоатираните и незаплатени работещи в малките селища? Защо инспекцията не съветва как да си получат заплатите, тези,които са работили и защо не проверяват условия на труд в сектор строителство, кариери и промишлени предприятия по СЪЩЕСТВО, а не да санкционират за липса на договор с трудова медицина тези фирми, които са най-достъпни до Инспекцията: магазини, заведения????

Всичко е една голяма безсмислица. Трудовите медицини не можеш ги откри. Налапали са много фирми, почти не познават дейността на фирмата, а уж трябва да консултират и подпомагат работодателя!Трябва да изготвят становища, за пригодността на новоназначените или на работещите, а как ще стане като ги мързи да изискат здравните досиета от предишните служби. Цялата им дейност е проформа! Кой работодател изисква от кандидатстващия като документ за постъпване на работа данни за предишната СТМ. Наредбите са написани само ей така!!! Инспекциите идват веднъж в година и всички работодатели им се присмиват изслушват ги с досада и гледат да се отърват без глоби, ако може само с рушвети...........!!

бившата социална министърка да си плати- тази мазница и мръсница дето се подиграва с хората. От като стана министър Масларова много се разхубави само душата й остана гадна

За директор на инспекцията е назначена Румяна Михайлова, която досега е изпълнявала длъжността гл. секретар в нея. За бога, г-да управляващи! Гл. секретар отговаря за цяластната дейност на администрацията и през него минава за съгласуване абсолютно всичко. Госпожата какво е правила през цялото това време и с какво е заслужила този пост? Сигурно нищо не е чула, нито видяла! Срам!

абе никой не ме слуша. Всички, които са свързани тук по някакъв начин с управление знят, че този капут Тотю Младенов беше изритан за корупция - сделка с два апартамента във Варна. Шеф на инспекцията във Варна е неговия племенник Иван Иванов. Сега педфала разчиства сметки. ЗА ТОВА НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ НА БАТМАН, ЧЕ ЩЕ ГРОМИ КОРУПЦИЯТА.

Една излишна институция на която работодателите само се подсмиват и хвърлят предписанията им в коша. Аз като не съм получил 4 заплати, те хабер си нямат. Направо отидох в съда.

нищо не могат да им направят ! защото всеки един чорбаджия има поне по два- три бизнеса. ето моя шеф го напънаха и ликвидира дейноста затвори и чат на борсата работниците , а той си има друга дейност която върши законо . дреме му на пиш.... !!!

Кооп.Христо Киков плаща по 250 вместо паписаните в догдворите 400.Проверките на Инспекторите стават в кабинета на управителката и си заминават с кашончета подарьци.

тотю младенов: КТПодкрепа-София ГЕРБ..М-р МТСП.. Като Изп.Директор на Изп.АгенцияГлавна Инспекция по труда-лицето - ТОТЮ Младенов - НАЗНАЧИ за Директор на Инспекция по труда-ПЛЕВЕН лицето /Братовчед на Бившия зем.М-р Венци Върбанов-ДАНЧО ВАСИЛЕВ КЪНЕВ - признат ВИНОВЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по 313 от НК, Решениее по НАХД 1024/2009г., Назначи го Уж-подведен-г-нТОТ Младенов/ при КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ! После- същото..и пак..Подкрепаджии с офиси на Частните им Фирми в Централатата на КТПодкрепа: ГЕОРГИ МАРИНОВ ЕВГЕНИЕВ /по същото време-Главен Секретар-КАДРОВИК-а! на ИАГИТ-София-при МТСП!..Директора на ..ДОИТ-РУСЕ-Монт г-н ТОТЮ Младенов...сега..М-р на МТСП...а..злобните му саморазправи под натиск?..явно - как беше: Нов Бардак, но..вс. по старому......Промя само към ПО-ЛОШО - с такива персони! Те се считат /основателно-в наши условия-Б-я/ за НЕДОСЕГАЕМИ! При - ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ - за тях..и..за ..нас..разбирай..п тях.. РАБОТИ Т.НАР..СЪД! БЕЗ-МОТИВИ-под Натиск-повече-По Политически и по ВЛАСТОВИ приьоми- СЕ РЕШАВАТ СЪДЕБНИТЕ КАЗУСИ в Р.БЪЛГАРИЯ-ОТ ЛИЧЕН ОПИТ- за мой КОШМАР! С ТЕЗИ - ТОВА - ЩЕ ПРОДЪЛЖИ!

Ами службите по трудова медицина? Тях не ги ли създадоха за да лапат и те пари от бизнеса.Изобщо голямо ЛАПАНЕ. Че как тогава бизнеса да не се нагажда

КОГАТО ПОСТЪПИХ НА РАБОТА ПРИ НОРМАЛЕН РАБОТОДАТЕЛ/ЧАСТНА ФИРМА/МЕ ПОПИТАХА 600 ЛВ ЧИСТИ ИЛИ ОКОЛО 400 ЧИСТИ ДРУГИТЕ ОСИГУРОВКИ И ДОД,ПОЗНАЙ КАКВО ОТГОВОРИ- 600 ЛВ ЧИСТИ ТАКА ЧЕ НЕ САМО РАБОТОДАТЕЛИТЕ СА КРИВИ НАЛИ?

Ми сега какво ще работи горкият човечец Гълъб?

На всеки километър полицай, на всеки кръстопът патрулка и всички с бойни патрони и дълбоки джобове, в инспекциите да се повишат проверките и на всеки работодател човек и акт / може и полов, но по добре в пари/. Дрането му е майката и оплакването. Да се сменят сегшните неорганизирани престъпници с организирани. Иде истината!

Гълъб беше приближен лично на Станишката затова си отива...ай сега Румито е на ход

Защо само него, ами директорите на териториалните дирекции кога? Всъщност нали щяха да се закриват много агенции?. Тяхната работа може да се върши и от експерти на самото министерство.

Има още много за чистени в тези авгиеви обори МТСП.

И гълъбът отлетя ...

А бе я да се огледа новият министър и в НОИ,че един ушко-послушко са назначили там...не ти е работа. С образование от ЖП-то и няколко купени от него дипломи за магистратура.То бива-бива наглост,ама да знаеш,че си ги купил и да си ги впишеш в биографичната справка...нямам думи.А и както той се изрази, дошъл е човека да е мениджър на института,а не да работи и да се научи.Е да,ама г-н Ушко,то там се иска бачкане и то много сериозно!Не искат там псевдо-мениджъри. Затова, я по-добре министъра да разрови и там.А що се отнася до вече старият шеф на агенцията,мисля че беше свестен човек.

Трябва да се махне инспекцията - тя пие кръв от хората, чрез беззобразно високите си актове налагани на работодателите за щяло и не щяло /например - ревизионна тетрадка, декларация и т.н./

аз мисля,че трябва да махнат цялата инспекция -и с нея , и без нея -все тая!

А и НОИ също ли /в страната/. Там да не би да са правени проверки? Назначения, свят да ти се завие, а ще замразяват заплатите!

защо не проврити шившките фирми в град баня карлово там се работи за сто лева на месец а проверки няма това нее ли корупция

Много добре, да има и продължение с останалите лапачи.

Това е повсеместно-частните фирми осигуряват работниците си обикновено на по-ниска заплата,а реално заплатата е по-висока.Така се ощетява и държавата,и работниците,защото едно е да си осигуряван на 200 лева,а съвсем друго на 400 лева заплата.Където и да бутнат при проверките,това ще констатират.А за проверките от инспекцията по труда обикновено фирмата-работодател знае предварително и си опича нещата така,че при проверката всичко да е ок.В кюпа са и инспекторите от инспекция по труда и фирмите,които си заплащат охотно за свършената услуга.Не сега се открива топлата вода.

И директорите на другите измислени дирекции и институт също! Хищни лапачи и крадци са кадрите на Масларката!

JASTREBA TOTIO, ZAKUSI S GALABA DONEV.....

Ами тези прекрасни ЖУРНАЛИСТИ и те са на една заплата, а ги карат да не се оплакват,че взимат по-високи заплати и то вьв всички МИДИИ.