Попова: Ако не бяхме върнали Павел, щяхме да погазим закона

По случая с децата от Асеновград ние решихме да изпълним съдебно решение на правен акт като понесем негативите от реакциите на гражданите.

Обратно в новината

Коментари - Попова: Ако не бяхме върнали Павел, щяхме да погазим закона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрън-дрън ярина! НИКОГА тези деца няма да бадът върнати в България. Защото поляците си знаят правата. Дали майката е алкохоличка или не- това е трябвало да провери съда преди да постанови тази присъда. Но съда си е затворил очите, претупал е делото като всичко останало и сега връщане назад няма. Да чакаш от сега нататък Хага да се произнесе по казуса е загубена работа. Ще минат години. Имат ли права нашите органи да следят как са децата в Полша? Дали не са малтретирани, дали запоите на майката се отразяват на психическото им здраве? Има ли такъв орган- напремер Б.Димитров като министър на българите в чужбина би трябвало да има такива права. Щом за македонката в затвора може да се намеси би трябвало и за тези деца да има някакви възможности да се проследи как живеят в Полша.Не като щрауса министри да си завират главата в буквата на закона и да действат във вреда на децата.

Маргаритке бе душа - коментирай моля те какво казва Хагската конвенция по отношението на прилагане на насилие срещу децата от държавните органи при изпълнение на такова съдебно решение - защо по дяволите никой от вас не си отвори устата и да коментира това - неудобна ли ви е темата - до кога - дайте обяснение на тези които ви плащаме заплатите !!! Нали при решението на съда и изпълнението на Хагската конвенция върховенство трябва да имат интересите на детето - след като съпротивата на децата при това изпълнение можеше да се сравни с само със съпротивата на животни когато ги водят за заколение - питам аз - това не беше ли достатъчно основание за моменталното спиране на това съдебно решение - съдебната практика не познава ли до сега такива спиранета на решения - защо това не се приложи в този случаи - защо децата бяха подложени на такъв тормоз - защо бяха отвлечени грубо и брутално? Защо решението на съда се крепи само и единственно на свидетелските показания на приятелка по чашка и колежка по занаят на майката а всички други свидетелски показания в полза на бащата не са били приети. Защо не е вземато в предвид мнението на децата ... толкова много ЗАЩОТА има в този случай, че няма да ми стигне деня да ги напиша ... айде някой от вас властимащите най после да застане пред този народ и да отговори поне на едно от тях - НЯМАШЕ ЛИ ДОСТАТЪЧНО ОСНОВАНИЕ РЕШЕНИЕТО ПО ТОВА ДЕЛО ДА БЪДЕ СПРЯНО ПРИ СЪЗДАЛАТА СЕ СИТУАЦИЯ а именно острата и категорична съпротива на децата за чийто добро и в чийто интерес трябва да е това решение? Молете се един ден след 6-7 години да не видим това малко момиченце на страниците на някой порно сайт пласирано от родната си майка или по тротоарите пред баровета на Палма Де Майорка защото тогава този заспал народ ще се надигне и ще ви разкъса!!!

явно всички сте големи разбиратели по всички въпроси,нещо типично за нас Българите.Но запомнете едно винаги искайте историята и на другата страна ама не казана от бащата.Една история винаги може да се направи в твоя полза.Дайте да не го избиваме на родолюбие.

Ти наистина имаш много,ама много бръмбари в главата!

Qwno ti lipsvat elementarni poznaniq po criminalno pravo i, po-specialno, prava na decata! I kato sudut e reshil neshto, ne oznachava, che to e pravilno (inache pravoto na objalvane nqmashe vuobshte da sushtestvuva v teoriqta na pravoto!!!!). Ne osporvame deistviqta na policiqta - te prosto sa izpulnili reshenie, koeto samite te ne mogat da otmenqt. No problemut e v samoto reshenie na suda, koeto e juridicheski neosnovano! 1 Spored Hagskata konvenciq po mejdunarodno otvlichane na deca, decata trqbva da budat vurnati v durjavata na dotogavashnoto im prebivavane, no tova trqbva da se izvurshi po DOBROVOLEN nachin!!! 2 Ako decata sa prebivavali poveche ot godina v drugata strana (v sluchaq Bulgaria) i sa sviknali sus sredata, sudut NE TRQBVA da razporejda vrushtaneto na deteto v durjavata na nachalnoto mu prebivavane! v sluchaq e poveche ot qsno, che decata sa sviknali, te ne iskat da hodqt v Polsha! 3 Zamolenata durjava ne e dlujna da predade decata, ako se ustanovi, che decata se protivopostavqt i sa na vuzrast, pri koqto e umestno da se vzeme predvid mnenieto im! Ima i oshte neshta, no mislq, che tova ti stiga za momenta. Do g-ja Ministurkata: podobni izqvleniq sa gavra, ne samo s naroda, no i s juristite, koito se zanimavat s tozi tip dela. Mislq, che sama razbirate, che reshenieto na suda bi trqbvalo da bude anulirano, a ot tova sledva i anulirane na cqlata posledvashta procedura. Nadqvam se tezi deca da namerqt spravedliva po-natatushna zashtita v liceto na Bg pravitelstvo (t.e. osporvane na validnostta na reshenieto)!

Тази година България е помолила да бъдат върнати деца по 14 случая /не се казва дали по тези 14 случая децата са само 14 или повече/ и били върнати 5 деца. А тези пет деца от колко случая са и какъв е отговорът за останалите, невърнати деца. За миналата година съобщава само броя на подадени 28 молби. Колко от тези молби са удовлетворени? Питам, защото доста случаи виждам по медиите с наши граждани, на които децата са задържани от родител-чужденец и хората не получават помощ от държавата България.

Ако бяхме още под турско робство, тази министърка, начело със все кабинета, услужливо щяха да предадат Васил Левски на турците...

tova li e zakon?????????? otvrat!!! na vsi4ki koito sa u4astvali v OTVLI4ANETO (kosveno ili prqko) pojelavam da im se vra6ta.

Абе Гия ли си, Джия ли си, Гея ли си или си новата министърка на правосъдието. или може би искаш някой пост в новата държавна администрация. Разбрахме твоито мнение, ама стига с тоя мазохизъм от твоя страна. Колкото повече те плюят и обиждат, на тебе явно по хубаво ти става. Много са ми интересни жени като тебе. Във форома си нагла и отстояваш твоето мнение, което съвпада с още десетина, а другите стотина и кусор не те интересуват, а вкъщи я мажът ти, я баща ти или синнът ти сигурно те пребвиват. Дори и така да е знай,че не всички мъже сме такива, а твоето ако е така, е изключение. Имаш нещо което те мъчи и това много личи по изказа ти. Кажи какво си преживяла или преживяваш и сигурно ще те разбереме. Тука е лесно. Никой не те познава, никой не знае коя си и затова давай. От теб всички във форумите разбрахме, че българските мъже сме какви ли не, само не и мъже. Усещаш ли се, колко бяс има в тебе. Има една болест - луда крава. Не знам на какви години си, но ходи се прегледай, това не е срамно.

Аз съм майка, а и то разведена моето дете беше на 2 годинки, когато пищеше помощ мамо не ме давай, залепи ръчичките си на стъклото и крещеше, тази гледка никога няма да я забравя, дано тя не я помни. Не може да се стресират така деца, не може ние зрелите и разумни хора да допускаме това. Ако тази луда жена не знае какво причинява на децата си, то милиони хора видяха. Нашата страна е готова да се одупи, дори тогава когато това не е необходимо, а къде са децата незаконно изведени от тук. Безобразие!!!!!!!!!!

A da popitam ako stavshe duma za deteto na tazi gospoja ili nqkoi golqma klechka nqmashe da e v polsha na sila otvedeno nqmashe da ima sudebno reshenie koeto da spazvat nali.Upravnicite ni sa sushtite pluhove kato prednite!SRAM I POZOR ZA BULGARIQ

добре, върнали децата върнали - това няма да коментирам сега, но да разследват и да огласят делото - то отдавна вече не лично, а е изнесено на национално ниво. освен това ако новото правителство иска да се докаже като заинтересувано, редно е не да се оправдава защо е върнало децата, а да обяви какви са мерките, които ще вземе за да помогне на бащата законно да си ги прибере следващия път и да няма подобни циркове. За милионен път казвам - хората по света знаят, че държавата им седи зад тях и се грижи за интересите им, а ние какво сме ???? и още нещо, moжe и да бъркам, не ми се рови да проверявам, но този англичанин, които уби един български барман и беше осъден за убийство, англичаните не си ли го прибраха да лежи по техните затвори ? и ако това е така как може те да се грижат за един явен убиец, пък ние тук да мислим кой прав кой крив -разберете щом е бг. гражданин, значи страната ни трябва да има отнош-е

Господи прости и какво говори .Те били решели да поемат негативната реакция на гражданите.От кога правната ни система се интересува от гражданите.Тази правна система се интересува само от престъпниците и от това ,с което ще им се напълни джоба.Няма по-подкупна ,по-безхаберна и по-мразена система от тази в България.Ако народа се въоръжи-първо ще изтреби всичко що се е намърдало там,защото по всичко личи,че там няма нищо позитивно.Всичко е за боклука.

Друго ме изумява тук във форума, абе хора, вие не разбирате ли, че въпросът е принципен и че така щеше да стане независимо кой е на власт! Законите са за да се спазват. Всичките тук се биете в гърдите какви защитници сте на децата, ами ето аз от месеци насам гледам как детето на съседката ми се тръшка, че го водят на детска градина. Онзи ден се късаше от рев и крещеше помощ, защото го водеха на зъболекар, хвана се и увисна на врата на входната им врата, майката го дърпаше, а то я ухапа по ръката... Знам, че отиват на зъболекар, защото сградата е на 300 м, знам и че детето им мрази да ходи на зъболекар, според вас загрижените за децата граждани трябва ли да се обадя в Агенция закрила на детето, че това дете го водят без негово съгласие на зъболекар, а? Или може би предлагате да извикам полиция и телевизионен екип?

Като всички във форума сте такива радетели за благото на добричкия татко, които не посвени да травмира децата си и ги направи участници в драматургични постановки с цел да натрие носа на майката, съберете му пари да иде в Полша, те още не са разведени и той може да ги вижда. Събрете му пари за развода в Полша и т.н. Но той няма да иде, той ще предпочете да стои тук и да грачи по разни телевизии как съди държавата, като че ли държавата му е виновна, че се е оженил и че е направил две деца на въпросната полякиня, или държавата му е виновна, че ги е довел в България с неоправени документи, а само със съгласието на майката да карат ваканцията.

Тая псевдо-юристка да прочете цялата Хагска Конвенция, дето така избирателно я цитира, а не само един неин член, и да изгледа още веднъж записите на отнемането на тези две деца от баща им, а също така и публикациите в полските медии, като не желае да вярва на бащата и на българските вестници, които пращаха кореспонденти в Полша и не видяха никакво дете, и тогава да се произнася толкова компетентно! Патка смотана! Много се ядосвам вече!!! Тези деца българчета ли са, или не са?! хИЧ не ме интересува, че имали и полски паспорти! След като единият родител е българин, те са българчета по нашата Конституция - да си я прочетат и нея в тъпото министерство, -и да вземат да се стегнат вече да защищават интересите на българите в тази държава и в Европа, стига вече с тази дупедавщина!!!

Няма по-неграмотни кариеристи от ГЕРБЕРИГЕ!

Хайде Попова да те видим колко струваш!

По случая с децата от Асеновград аз пък реших, че министърът на правосъдието не притежава необходимите качества и компетенция за тази длъжност!

Това не е обяснение, а извинение за собствената Ви неграмотност г-жо Министър както и криене зад параграфи и закони, в които дори Вие не сте сигурна в правотата им. Аман от кариеристи на чужд гръб.

Искам да попитам госпожа министърката дали е спазване на закон насилственото изземване на деца от родител? Дали ако това се беше случило на нея щеше да говори такива глупости. Що за хора сме за да действаме по такъв начин спрямо едни деца? Но българино ти си избра управляващите и то с мнозинство, сега не смей да се оплакваш.

Хайде сега госпожо, както отнехте законно сина и дъщерята на господина, такак и да задействате процедура за законното им връщане в България. Да видим дали можете нистина да направите нещо за 2 български деца и баща им. Иначе е лесно да се крие човек зад буквата на закона.

ubedih se 4e i tova pravitelstvo ne si gleda rabotatata tova e bratia az pitam ministar popova kak zahtihte decata na balgarskia grajdanin

Законите се правят за да служат на хората! На нас не ни харесват законите, не ни харесва министърът на правосъдитео, а вече не ни харесва и ГЕРБ. Точка! Това е!

Не мога да повярвам, че 25 френски полицаи са върнали трите българчета от Франция! Забелязвате ли несъответствието между броя на поисканите и броя на реално върнатите! Защо ли?

Изисквам оставката на министърът на правосъдието Маргарита Попова!

Борисов, ти вече загуби моето доверие и аз за теб няма да гласувам повече! Видя се какви сте дупедавеци. Дори комунистите се стреснаха от хорското мнене! Да се махаш час по-скоро!!!

Срам за правосъдната ни система,пореднотодок за това колко некомпетентни хора управляват България ........УЖАС

Този минитър е АБСОЛЮТНО НЕКАДЪРЕН!!! Да прочете Харта на основните права на Европейския съюз!!! Там ясно е написано Член 24 Права на детето 1. Децата имат право на закрила и на грижите, необходими за тяхното благоденствие. Те могат да изразяват свободно своето мнение. То се взема под внимание по въпросите, които ги засягат, в зависимост от възрастта и зрелостта им. 2. При всички действия, които се предприемат от публичните власти или частни институции по отношение на децата, висшият интерес на детето трябва да бъде от първостепенно значение. 3. Всяко дете има право да поддържа редовно лични отношения и преки контакти с двамата си родители, освен когато това е против неговия интерес. В момента правата на това дете са погазени!!!

Ха сега г-н Борисов, да ви видим какво ще направите. Вие сте министър-председател И да не се оправдава Маргарита Попова. Не стойте като зрители, а направете нещо.

Какво безсърдечие лъха от този отговор на Попова, като на бездушен бюрократ. А Министъра е не само бюрократ и писарушка, я трябва да бъда държавник, който защитава национални интереси. Детето е талкова поляче , колкото българче и има право да избира къде да живее по добре- при една майка постоянно пияна, или при един кротък и с морални човешки качества баща, макар и беден. Попова е една бездушна кукла, която изпълнява само пръчките на олигархията.

Г-жа Попова гледах те ли записа където Павел казва Полша иска Павел хо Павел не иска Полша. Записът е от преди наколко дена. Какво ще отговорите зад кой закон ще се скриете. Пълни нещастници сте........

От 42 молби от наша страна са изпълнени 5...Каква голяма радост. Засра ми се и не се показвай с такава статистика. А правата на детето не са ли засегнати. Кой ги защити техните права????????????

От 42 молби от наша страна са изпълнени 5...Каква голяма радост. Засра ми се и не се показвай с такава статистика.

Абе тоя съд нали затова е съд - за да има собствено мнение и да ПРЕЦЕНЯВА. Дали американски съд би върнал децата????

Eba si kalpavite ministri - tova e nedopostimo. De si be boijko ta sega malchish kato putka. Inache kato e za pier i da se borish za kokala sas stanishev ne mlakvash. Tapaci

Както вървят нещата ,с министри като Попова и Желева,ГЕРБ губи доверието на хората. Май София ще падне?

Аман и бактън от такива като тебе.Ти знаеш ли,че и моите деца отидоха уж при баща си,за да си получат паспортите от другата държава,които щяха да им отворят вратата към света и да се върнат при мен след 45 дни.С нотариално заверен документ уточних причината за заминавато им и датата,на която очаквам връщането им.Резултатът знаеш ли какъв е-среден пръст по моя милост от другата страна.Продължението знаеш ли какво е-децата ми са там три години, ежесекудно са подложени на манипулиция,срещу мен се водят дела след дела за пари ,възникнаха и имуществени спорове,които имат юридическо,но и НЕ и морално основание...Всичко това е благодарение на факта,че с въпросната държава нямаме сключени споразумения от наказателен и граждански характер.Значи всеки бг престъпник,ако стигне до там,ще е напълно защитен и всеки подобен спор от граждански характер ще остане неразрешен. ...ПРОД НА историята,господин адвокат, знаеш ли какво е?Адвокатите ми са външни,защото бившият ми съпруг е адвокат и местните такива ми отговарят следното Абе,знаем го,че е боклук,но не е колегиално да заставаме срещу него.Да ти прибавя ли и други факти и съществени юридически обстоятелства,които нямат никакви правни основания,но съдът вероятно е семейна фирма.Темида е сляпа,наистина! Зна ли,г-н адвокат,че ми е наложен запор на задграничния паспорт със задължение към държавата за 1800 и заради следното основание:Чуж че моята бивша съпруга ще напуща пределите на държавата и ще се установява да живее трайно в друга страна,което ми дава основание да мисля,че тя няма да погаси задълженията си..Благодарение само на това чух и подразбрах,без никакви други доказателства,държав съдебен изпълнител поиска запор .Това как се нарича? Моят отговор е помиярщина!А твоят!? Сега съм се зарекла-всяко ново заведено дело срещу мен да бъде в присъствието на журналист от медия.Ще вдигна врява до Господ,не защото вероятно съдът най-после ще застане на страната на правото,а за да получа морална удовлетвореност,че съм казала истината и все някой я чува,макар да се прави,че няма уши...

Добре, че са тези форуми където има свобода на словото на гражданите ,Попова, да ви виждаме голите задници, пак намърдали се на топли места с вота на малоумниците в бананваат ин държавица. Жалкото е, че сте се самообявили за богове и форумите, сиреч мнението на гражданите НЕ ЧЕТЕТЕ И НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА ЧУЕТЕ. Бог вижда и не прощава!

незнам защо защитавате тази жена , само защото е майка на децата. То се видя защо е ходила да изкарва пари- защото я е сърбяло за чужди и не й е стигало за поркане.Всички полякини са к...ви, това се знае и ламтят за пари.Горкия човек сега се чуди как да си върне децат.Видя се мили майки децата кой обичат и при кой искат да остане. А това закона няма как да пренебрегне. Да си майка не е право, а призвание. Ако вие сте такива, горките ви деца.Аз се надявам бащата да успее да си върне децата и да успеят да превъзмогнат травмата.

Абе защо ни занимават с тоя идиот Тодор.При развод децата почти винаги се дават на майката,освен ако не е в затвора или да е доказана наркоманка.И не виждам да се е случило нещо ,просто закона си е такъв и трябва да се спазва.

Поздравявам г-жа Попова за това, че така коректно си свърши работата и не се поддаде на натиска на хора, които действат според емоциите си, а не според разума си. Новият ни министър много добре го каза: Тя посочи, че уважава емоционалните реакции на българските граждани, които имат съмнение в правотата на техните действия, но попита ако утре бъде отказано да се върнат деца в България чрез погазване на закона, как трябва да се реагира. Абсолютно съм съгласна - ако случаят беше в обратната посока, всички гръмко щяха да искат децата бъдат върнати в България.

А ако утре наши деца не бъдат върнати в България?. Госпожо министър , Павел и Николета не са ли НАШИ ДЕЦА ?!!!

по логиката ,че децата се дават на ЕДИНСТВЕНИЯ жив родител, аз ако бях щях да се възползвам от това. Без децата му животът му е свършен т.е. няма кво да губи, да итегли куршума на кучката и толкоз. От затвор се излиза от гроб не.

Министър Попова е права! В случая критиките си трябва да отправяте не срещу нея, а срещу съда, постановил такова решение. Изпълнителната власт не може да игнорира съдебното решение.

надупете се на поляците.еба ти европейците това дете са го взели като еничари.и първото също кво е това дупедавство бе.една полска проститутка направи луда една държава.

Ако не бяхте върнали по-точно ако не бяхте отвлекли децата нямаше да бъдете българи-предатели.По цял свят българин е равно на предател.25 български полицаи предатели преследват с дни един баща за да му отвлекат сина.Това аз наричам законност, но законност в полза на чужда държава.Явно е че тези държавни служители и тази министърка не служат на България а на чужди интереси.Тогава защо изобщо си губят времето да се обясняват или просто нямат или не желаят да вършат друга работа.

Decata sa polski grajdani, ne balgarski!