Повечето полицаи не владеели оръжието

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Анастас Анастасов смята, че по-голямата част от личния състав на МВР няма достатъчна подготовка за работа с оръжия.

Обратно в новината

Коментари - Повечето полицаи не владеели оръжието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да попитам.След като тиах не гие ениа.Кои ли го е ениа за малкиа град.Какво става.в кра4мите млади хора на по 30 години пиат а и един ден работен ниамат.А обеснете ми какша каво е това и кои носи отговорст

не увеличавайте полицайте, не разхищавайте повече Държавата , увеличете , работниците, работните места , и тогава проблема Ви с престъпността ще спре , гладния е способен да извърши престъпление , дайте работа на хората.

Преди малко бях в кафене и там 3ма униформени с пищовите на кръста стояха близо час и половина на сладка приказка посред бял ден..Къде им е работното място,се пита в задачата и за какво вземат заплата на края на месеца.

Въпрос: Какво може да се намери в носа на един полицай? Отговор: Отпечатъци от пръсти:)

комисарино, верно е, че от полицията само единици са безморални, безмозъчни корумпирани гадове по 200 кг на които и прашка не трябва да се дава, не стават за нищо и са си наравно полезни за обществото колкото циганите, ама тия единици са 60 000 вече бе??

Е това им беше кусурът! В кралство Великобритания полицаите се разнасят само с едни палчици и редът е на светлинни години от този в Бълхаристан! За какво трябва да се въоръжава лумпенджоса - за военен, пардон, милиционерски преврат ли?!

за да се промени работата в полицията : 1. ДА СЕ ПЕНСИОНИРАТ ВСИЧКИ ДО 40ГОДИНИ 2. ДА СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ПО - МЛАДИТЕ КАДРИ ДА РАБОТЯТ ТЕ СА ПО -ОТГОВОРНИ И ПО- ПРЕСПЕКТИВНИ ОТ АМОРТИЗИРАНИТЕ ДЕГРАДИРАЛИ ПЕНСИОНЕРИ В ПОЛИЦИЯТА 3.МЛАДИТЕ КАДРИ НЕ СА ОБРЕМЕНЕНИ ОТ ПАРТИЙНИ ПРИСТРАСТИЯ ТЕ ИМА СИЛИТЕ И ЗНАНИЯТА КАК ПО-БЪРЗО И СПО- МАЛКО БЮРОКРАТИЧНИ ПРИОМИ ДА ДОСТИГНАТ ДО ПРАВИЛНИТЕ РЕШЕНИЯ- 4. НЕРЕЖЕТЕ КРИЛАТА НА МЛАДИТЕ КАДРИ . 5.ПРИОМА НА ЗГАФИЛИТЕ ДА БЪДАТ ПОСТАВЕНИ НА ПО- ВИСОКИ ПОСТОВЕ ГО ЗАБРАВЕТЕ ТОВА НЕ Е МИСЛЕНЕТО НА ЕВРОПЕЙЦИ.

Тези тюфлеци трябва да тренират за подобряване на физическата си форма няколко пъти седмично. Погледнете ги на какво приличат-като прасета са охранени. И да не се оплакват, че от много дежурства нямат време и сили за това. Всички ги виждаме как дежурят по кафетата и бензиностанциите. Каточели са назначени там. Не дай боже да се случи инцидент, с куче не можеш да ги намериш тези храбреци, а ако случайно ги откриеш най много да те изкарат виновен за нещо. Трябва да бъдат обучавани и на правила за поведение и на уважение към хората защото две изречения не могат да вържат, камо ли да продумат на чужд език. За оръжието, то е ясно ако не го владеят, нямат работа в полицията. Постоянна подготовка, изпити и който не ги вземе вън. Трябва да им се забрани да приличат по външност и държание на мутри-прически, ланци, тъмни очила, поведение. Спомням си,че униформените имаха право да носят тъмни очила само с лекарско разрешение. И най-важното е подбора на кадрите още на входа. Нека постигнат това ниво и тогава да им се вдигнат заплатите, защото наистина са ниски.

Policaite, sa nai-shibanite kopelenca , s koito niakoi moje da se sbluska. Nikude po sveta horata ne mraziat policaite, imat im doverie. V bulgaria policaite se radvat samo na palkite si hranilki, s koito izhranvat X chlennoto si semeistvo. Plashat i stresirat obiknovenite i bezzashtitni hora, koito se opitvat edva da svurjat dvata kraia, i otgore na vsichkoto se podigravat s horata, zashtoto dori da spazvash vsichkite zakoni - nakraia pak izlizash vinoven. Policaia kazva - minal si na cherveno.... i KRAI ! nemojesh da idesh na sud - zashtoto niamash pravo da objalvash do 50 lv... kazvash mu che e bilo ZELENO, no toi ti kazva - hodi v suda i obesniavai na sudiata. SLUCHVALO MI SE E i ot opit go spodeliam. Prosto policaite sa nai-nishata prsloika v obshtestvoto. Pokrai Boiko Mirisov se naduhaha, stanaha nedosegaemi i suvsem zabraviha che nosiat nakazatelna otgovornost ( na dokumenti ). I kogato niakoi policai se podigrava s teb - Poviarvaite mi - opitval sum se da se svurja s niakoi za da podam oplakvane i da doide niakoi da go proveri zashtoto luje... Nqma slujba koiato da se zanimava s policai, niama na kogo da se oplachesh ot naglost na policai - UJAS. A sega shte im dadat i boini patroni. Iskah da si ostana v rodinata, no za sujalenie ne ostaviat nikakuv izbor na horata, zatova pojelavam na vseki trezvo mislesht chovek - po-skoro da napuska tazi skapana durjava, kadeto upravliavashtite se gavriat s horata.... korupciata e stignala i do detskite gradini.... nakraia subirat pari za budjeta, koito veche e ograben... subirat, subirat za da ima kakvo i te da otkradnat. Svalete si rozovite ochila HORAaaaaa.... poglednete istinata - Tq e grozna !

Че не го владеят е ясно като бял ден! Не може да ходят два пъти годишно на стрелбище и да са във вфирма... Я им вижте охранените муцуни, свинските талии, бизонските бутове! Как преминават годишните прегледи за физическа и спортна форма? Та те не могат да пребягат и 50 метра! Естествено, че един тлъст полицай ще стреля, след като не може да догони и респектира бандюгата! ЦЦ поне е учил за даскал по физическо - барем да ги постегне! Егати срамната история!

Съгласен с мнението на виждащ положението. Полицаите са най-големите простаци, закриляни и привилегировани. Те забравят какво е предназначението им и считат, че работата им е главно да тормозят особено беззащитните хора. В същото време крадци и убийци безнаказано вършат безобразията си често в комбина с униформените. Колкото до оръжието, Цветанов сериозно се дъни. Не може всеки полицай да разполага с оръжие, защото това дава възможност за безнаказани убийства. Да не навлизам в подробности, но лично аз като гражданин на тази държава НЯМАМ НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА ПОЛИЦИЯТА. Пази, Боже, да ти се наложи да търсиш помощ от полицаи - охранени, прости, тъпи, жестоки и много противни!!! Дано някой някога успее да направи така, че полицията да има авторитет пред обществото и да пази реда. Нали затова там отиват толкова средства от и без това плитките ни джобове. Съчувствам на близките на загиналите от полицейска тъпа ръка. Може и да има жертви от страна на полицията, но в повечето случаи това е от неумение и лошо оборудване - бронежилетки и т.н., докато обратното е отвратително. Полицаите не бива да бъдат палачи!!!

Да ,ама бият !

Е ТЕ ВСЪЩНОСТ КАКВО МОГАТ?

Да се научат!!!

Какви бойни патрони ?! НА тия негодни тумбаци ли да им се даде оръжие?! Ами те сами ще се изпозастрелят,че и ние ще го отнесем. Не им трябват пистолети на тия ! Трябва им физическа и псичхическа подготовка и то яко . Те не искат пистолети ! Искат стоп-палки,сянки и партизнаско криене в шубраците с радарче в ръчица и вечната мазна усмивка и изхабена фраза Ко ша праим сега ! Айде моля ви се вижте си кадрите,госода от МВР и тогава им давайте нещо различно от водно пищовче!

Спокойно, ще им дадат бойни патрони!

Това е така, повечето от полицаите са попаднали в полицията поради нужда, т.е. съвсем случайно. Като се прибави и липсата на всякаква мотивция в работата им нещата стават съвсем трагични.

Най-добре е да им се раздат калашници, а опита ще го придобият с практика, като острелят по 5-6 случайни граждани ще се научат да боравят с тях.

Kakva podgotovka gospoda,az imam sused obshtinski politzai registriran v psihiatria!!! Za kakva podgotovka govorite??? kirilboychevdir.bg

Полицая си остава същото Л. миризливо с памучна,копринена или кевларена жилетка. Да си я носят последната защото може и да го опази жив.Що се отнася до стоп патроните са си точно толкова смъртоносни колкото и тези със стоманен сърдечник при пряко попадение.Разликата е само в рикошета. Ако бях министър бих им раздал бойни ,ама няма да мръднат и на йота щото са си лайнари ,а не че им били калпави патроните!Н а крива ракета и космоса и пречи.Аре!

Истината е, че: 1. Полицията трябва да се снабди с по-нормални оръжия (kukumitzin вече обясни какво не е наред с Макаров). Да се снабдят със Sig Sauer, Glock, или Heckler & Koch, с нощни мерници. 2. За опазване на невинните граждани от рикошети и/или куршуми, излезли от другата страна на бандитите, трябва да се използват кухи патрони (jacketed hollow point). Разтварят се като гъба в мишената и ѝ нанасят по-големи поражения, вместо просто да излязат от другата страна, а и са по-безопасни откъм рикошет. 3. И най-вече, трябват редовни тренировки и упражнения с наличното оборудване. 3-4 пъти в годината определено не е достатъчно. Трябват курсове за безопасно боравене с оръжие, както и редовна стрелба (всеки ден, или поне 3 пъти седмично, по поне 100 патрона на тренировка).

е добро утро!!! Как да го владеят, като подготовката на редовия полицай се свежда до прецизна стрелба без време и с двуцифрен брой патроини за ГОДИНА!!!!

От който нищо не става, става за полицай в БГ. Събират галфони от кол и въже. Разпасани, прости, без морал, психически неустойчиви, това са повечето български полицаи. Жалка картинка.

що не застане на мястото на мишената да пробва.....

Най - добре работят с оръжието - Разградските жандамеристи! Тогава по - добре е да хванем местните авджии, а на полицаите да раздадем въдици!

Да,ама пък им обещаха увеличение на заплатите.А останалите-да пият по една студена вода.

Вижте сега, полицията ни масово е въоръжена с пистолет Макаров, който е всичко друго, но не и полицейски пистолет - малки мерни прибори, малка далекобойност, боеприпас - 9х18 т.е. руски образец, а не натовския 9х19 и разбира се не напоследно място келава нормативна уредба - чл.12 и чл.13 от НК във връзка с разни членове от Закона за МВР или казано на разбран за обществото език горе-долу трябва да си гръмнат, за да можеш да употребиш оръжие. Така че по-малко безпроблемно в Бг е да отнесеш боя, унижения и гаври, но да не употребяваш оръжие, защото после зорлем ще се управиш. Спомнете си случая с нашия граничен полицай дето гръмна един от екипажа на турска гемия дето незаконно ловеше риба в наши води. турчина оказал яростна съпротива и нашия го гръмна, спомнете си какво стана. Така, че с това НПК и НК не ми се ще ставам полицай в БГ.

Те полицаите и мисленето не го владеят :D :D :D

atanasov da zastane na 25 metra i da me probva dali 6te go ucelq,a znae li atanasov 4e orajie se izpolzva nai mnogo na 10 metra tragne li da bqga ili e dale4 nqma uslovie na neizbejna otbrana i ne ti pozvolqvat da strelq6.da se be6e informiral malko.

pri blizo 65000 policai kakvo se promeni!? NIHTO. E moze bi ryhvetite po ylicite.

Те нашите полицаи освен да прибират по джобовете друго немогат. Хората имат палки имат техника, имат различни методи, имат права задължения, а ние тук само пишем актове нашите полицаи са секретарки или пишат акт половин час или прибират в джоба 50 лева.

Първо да се прочисти МВР от деморализирани типове, сетне може да се мисли с какво да стрелят. Бойното оръжие да се държи под кортрол и дава само на специализирани звена за борба с простъпността. Другото са глупости -а и нови рискове за гражданството. Ще се изпотепаме.

те пък полицаите в бг за какво ли ги бива,освен да искат пари като клошарите на запад.пък и те по възпитано и интелигентно се държът.

Не се пали - тоя е Анастас Анастасов, а не Атанас Атанасов.

Голяма веселба цари по тия географски ширини - полицаите не могат да стрелят , ама за сметка на това останалите гърмят по всичко , което се движи , размахват сатъри , ножове и брадви и са готови да очистят ближния си за крив поглед! НЯКОЙ ЯВНО ИМА ИЗГОДА ДА ВЕГЕТИРАМЕ В ОМРАЗА И СТРАХ ! И ДА НЕ СИ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСИ !

Аз мисля да им се дадат бичове това го гледах един индийски филм а може би бяха бабукови пръчки . И вместо полицай защо не назначите пенсионерите и пенсионерките по кръстовищата - това гладно племе ще се справи с поведението на пътя УБЕДЕН СЪМ . А може да ги пуснете и пред заведенията АЗ имам една такава злобна комшийка и кучето на комшията бяга от нея

Ега ти държавата! Полицаи със стоп патрони а престъмниците с истински, далеч по-добре подготвени и с по-модерно и мощно оръжие!!!

Не вярвам на БГ полицията... Не са доказали своята ефективност!

Първия патрон със стоп куршум, следващите с оловни а не със стоманени. Стоманените рикушират.

Лицето Атанас Атанасов няма моралното право да се изказва за полицията след нападките, които отправи към полицията по т.н.случай Чората. Той бе главен подбудител на извърщената по-късно с полицаите съдебно-политическа разправа. Припомням военноокръжна прокуратура прекрати предварителното производство по случая. Полицаите от РДВР-Благоевград, участвали в акцията, не трябва да носят наказателна отговорност, заключиха магистратите. От партията на Иван Костов определиха поведението на прокуратурата като директен удар срещу членството ни в ЕС. Според Атанас Атанасов с действията си магистратите участват в прикриването на престъпление.

Аз си мисля ,че им трябва повече тренировки например - да тренират как трима полицай ще задържат две момичета щото гледах ,че патрулките бяха повече от участниците ... и ако не се справят да напускат, щото ако им се изправят пред як бандит такъв с рошави гърди - какво ще правят ... да бягат хубаво ами ако се спънат или някаква друга поразия . Да бе лесно е имаш палка и дай 10 / 20 /50 лева . И така не могат да стелят да им се забранят палките на всеки по една камера / като онези камери стационарните и директно в КАТ /

fuck off