Имало 4 кръга на влияние в митниците

Не мога да определя, коя система е най-корумпирана, но това което имах като информация за корупцията в МВР и тази в Агенция „Митници”, се различава много по размера на сумите, заяви новият шеф на митниците Ваньо Танов.

Обратно в новината

Коментари - Имало 4 кръга на влияние в митниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

za6to ne im proverite diplomite za vs6e obrazovanie bklu4itelno i tezi na upravlenie patni taksi i razre6itelni biv6eto BIAS

Вярно е , че петролните продукти са поевтинели на международните пазари, но върху нефта няма мито, има само ДДС. През тази година Лукойл ще внесе доста по-малко нефт, което е логично тъй като спряха работа големи предприятия като Кремиковци, КЦМ, на които доставяха горива /дизелово, газьол и др./. Производството на бензин е в същите граници, за сметка на другите енергийни продукти. За сведение на незнаещите Лукойл свива непрекъснато производството си. От 01.08. не работи комплекс Полимери (етилен, полиетилен, пиролен, полипропилен), за чието производство имат пазар в Турция и чийто износ е нарастнал спрямо миналата година около 2,5 пъти. Къде е логиката като имаш пазар да спираш работата?! Това , което се говори и вече се потвърждава от множество източници, е че след Нова година ще закриват Нефтохимия и Полимери, и вместо тяхната продукция Лукойл ще произвежда уж нискооктанов бензин ( който не е ясно къде ще се продава). Изглежда обаче целта на руските мафиоти дружно с Вальо Златев е да произвеждат само бензини, които после да изнасят. Така държавата печели само лихвата от ДДС-то. Схемата е следната - внасят нефта на режим отложено плащане на акциз(допустим от европейското митническо законодателство), плащат само ДДС върху нефта(освободен е от мито), произвеждат бензини, изнасят бензина, като възстановяват ДДС, а акциз не плащат, защото това е износ. С две думи държавата от преработката на нефта в бензин печели само лихвата от престояването на парите от ДДС-то в банката. Друг важен елемент е, че като съкратят производството, ще останат множество хора без работа. Вече са подали информация до Бюрото по труда в Бургас, че след Нова година ще съкратят 1400 души. Нека кажат уважаемите управляващи как смятат при тази ситуация в Лукойл да вдигнат приходите от производството на горива , и как ще се стабилизира икономиката, като се предвижда едно основно за страната ни предприятие почти да се затвори и да остави още хора безработни?

To e stra6na pe4alba , na ungarskata graniza vzemat na vsi4ki BG grazdani po 10 evro za vinetka kojato struva malko nad 5 evro , ako dnes ozili 200 40veka ebati i ministerskite zaplati -tikvi da lapat.

Много е информиран!Браво! Защо ли си мисля, че тая информация не е В ПОЛЗУ РОДУ...

Танов и кликата около него е корумпирана до уши също като тези които се готви да лови но те и БСП изпоуволниха половината митници но нещата грам не се промениха просто разчистиха път за своите хора .

Танев, що си със сливи на устата бе?Кажи ясно: има 4 олигархични клана които делят митниците- на БСП, СДС, НДСВ, ДПС и сега ти идваш да закриляш олигархичния клан на ГЕРБ. Митницата е отдавна клуб по олигархични интереси

На Краун Ейджънтс договора изтича следващата година, и имам чувството, чв те са тук за да пазят и гарантират английските канали за пренасяне на оръжие и дрога!

Кой получава 600 лева заплата. Къде се подават молби за митничар/ Като им гледам къщите и колите сигурно са по евтини за да могат да си ги купуват за тези пари..

може да го научат да приказва по-малко, но да мисли - едва ли!

Г-н Танов, според Вас социалните работници, които са със половината от митничарските заплати да вземат да отпускат помощи наред и да делят с получаващите ги. Защото с тези заплати не си струва да се подлагат ежедневно на риск, да бъдат ругани , обиждани и заплашвани от лъжливите социално слаби.

Присъединявам се към мнението на ХХL.Ако цените за барел петрол падат,то би се увеличил вноса,а не обратното!Генерале,н давай назад,не чакай бързи резултати!Те играчите ще се огледат,докато отмине бурята.Твоят час ще дойде чак тогава.На слука!

Не искам да се повтарям, ама др.Соколов от митницата в Русе е най честен, почтен, некорумпиран и професионалист.Нека си остане на поста.

Костов е виновен! При него се зароди най-голямата корупция. Не че и преди нямаше, но при него се организира и си изработи защитни механизми, като се обвърза с политици от всякакви партии. От Илиенци Костов вземаше по 1000 лева от магазинче, а официално плащаха по 300 лева. Караулкин не го защитавай, защото със Софиянски са най-олемите крадци в нашата история.

УВАЖАЕМИ Г-Н ТАНОВ, Я ВЗЕМЕТЕ И ДОКАЖЕТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ЗАТВОРИТЕ ГРАНИЦИТЕ ЗА КОНТРАБАНДА Я ВЗЕМЕТЕ И ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКИ ТИЯ ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ И ГРУПИРОВКИ НЕ СА ПО СИЛНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Я ВЗЕМЕТЕ И ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ПОВЕЧЕ ДА РОБУВА И ДА ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ НА НЯКОЛКО БАНДИТСКИ ГРУПИРОВКИ И КРАДЦИ НА ЕДРО Я ВЗЕМЕТЕ И ДОКАЖЕТЕ, ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ МИТНИЦИ НЕ СА ЗА ПРОДАН И СА СОБСТВЕННОСТ НЕ НА НЯКОЛКО КОРУМПИРАНИ МИТНИЧАРИ А СА СОБСТВЕННОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ВНИМАВАЙТЕ УВАЖАЕМИ Г-Н ТАНОВ КАКТО Е КАЗАЛ БЪЛГАРСКИЯ ПОЕТ ЦЯЛ НАРОД И БЪЛГАРИЯ ВАС ГЛЕДА

Танов много голяма грашка правиш пипаш в канчето на Сокола и махаш неговите хора.айде хаерлия да ти е

Мача продължава със същите играчи но с различни екипи.Сега сме от отбора на Супер Бойко.Абе хора как ще се оправят нещата като хората от времето на комунизма минавайки през ерата на Костов и стигайки до Борисов са все едни и същи.Кой с кого ще направи нещо.Та те всички са се увълчили и са превърнали страната в пълен батак.От това правителство всеки тръгна да коли и беси без да върши работа.Тактиката е добра.Да се прогонят знаещите и можещите и после ха тройната коалиция била виновна.Дето се казва На крива ракета и космоса и пречи.

Проблема със занижените стойности на стоките е бил решен в царска Русия със закона държавата купува.При разминаване на реална и обявена стойност държавата купува стоката с 10% горница,после я продава по-евтино и пак е на печалба.А търговеца да върви и купи пак,щом е толкова печен...

Ами кажете господин Танов един обикновен митничар с 600 лева си купува кола за 16000 евро за две години.

Щом Танов ще се бори с корупцията..... малеее....

има един принцип, който се казва право на изкупуване и той е въведен в някои нормални държави. приципа важи за правото на държавата да изкупи всяка внасяна стока, когато обявената цена е достатъчно ниска и вносителя е длъжен да предостави стоката на държавата. Там където действа този принцип няма как да се пишат в пъти по-ниски цени, защото рискуват стоката им да бъде изкупена от дъражвата при декларирането и. ТОВА ТРЯБВА ДА СТАНЕ И ТО ПО БЪРЗО ЗАЩОТО МАЙКИТЕ НИ ПОЛУЧАВАТ ПО 100 МИЗЕРНИ ЕВРО ПЕНСИИ ОТ КОИТЕ НИЩО НЕ ОСТАВА КОГАТО СИ КУПЯТ БЕЗПЛАТНИТЕ ЛЕКАРСТВА И. И. И. И. И. И. И ПОВЕЧЕ НИЩО............

Като са паднали цените на петролните продукти, тогава защо дизелът в България е над 2 лева бе, г-н Танов?! Можете ли да обясните? Защото с елементарна математика, излиза че или вие лъжете, или цените на горивата на нашия пазар са неимоверно надути!

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ПУШЕНЕТО ВРЕДИ?

Ех, Бергов, Бергов, да ти имам проблемите! Ами щом голямото лапане е било тогава, досега какво беше - креене, така ли? Не си ли давате сметка, ти и тези като тебе, че бушонът на злото Костов, не може да ви бъде вечно оправдание!

Г-н Танов и още нещо, май доста добре сте усвоили похватите на г-жа Елка Владова, 1997г. по същото време доста хора успяха да се откупят след което въпросната дама от благодарни бургаски митничари се сдоби с чудесен имот в к-сСинева-св.Вла разви мощна бизнес империя и т.н. Просто в момента действията Ви повтарят действията на друг бивш служител от МВР/Елка Владова/ Заканите служат като призив за откупуване на постове. Успех в мисията Ви!!!

Г-н Танов, вече започнахге с отстъпленията, не само Краси Шпертплата е митничар от кариерата, имам преки наблюдения върху дейността му и бих искала да Ви попитам защо не севъзползвате от чл.100 от Закона за държавния служител и да го отстраните от работа докато текат проверките срещу него или вече започнахте с услугите към този и онзи кръг, визирам конкретно кръга Банкя/братя Черневи/. Къде г-н Танов се оформяха митнически високопроходимите автомобили като баничарки, КОЙ БЕШЕ ДИРЕКТОР И ЗАМ.ДИРЕКТОР НА СЪОТВЕТНОТО РМД, кой възстанови депозитите за внос на зеленчуци на фирма ВИКИ ВБ/2005г./, до кого е близка съответната фирма, чия балдъза оформаше автовози в Столична митница/Мария, сесетра на съхпругата на Красимир Николов/, как 12 години се сменят Директори на РМД-София, а съотвеитния Зам.Директор/Красими Николов/ винаги е в центъра на далаверата, какви са връзките му с Иван Иванов/ваш заместник хв НСБОП/. За сига питам само в интернет пространството, след това ще се обърна и към Венелина Гочева/в-к 24 часа/, кжоято написа отворено писмо до всички институции в РБ България. До къде стигнаха разкритията на Яне Янев или и на него с подходяща сума му охладиха ентусиазма.......Има още доста въпроси, но засега отговорете на тези!?!

докато има митници, ще има и корупция и робокоп да докарат, няма да се оправи по-добре да закрием митниците да ударим едно рамо на сърбия и турция, да ги приемат в ЕС и край с тази мъка то и без това сега няма корупция, а изнудване...

Най-крадливите митничари бяха по време на ИВ.косдтов, тогава ги задължаваха да внасят в определен ден суми за СДС, които в неделя се носеха в централата. Откъде Бакърджиев има 180 хил. лв, и още..., които му окрадоха. Сигурно от заплата, нали? Ами шефа на митниците Минев също... Голямото лапане беше тогава...

Къде в целия цирк са прословутите англичани от Агенти на Короната и чий го търсят тук в такъв случай? Кой и защо ги довлече?

ГОСПОДИН ТАНОВ, ПРЕДИ ДА СЕ ИЗКАЗВАТЕ ЗА ЗАНИЖЕНИТЕ ЦЕНИ НА СТОКИТЕ ОТ КАРГОТО, МОЛЯ, ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ДЕЙСТВАЩАТА НОРМАТИВНА УРЕДБА И СЪОТВЕТНАТА ТЕРМИНОЛОГИЯ. НА МИТНИЦАТА НЕ СЕ ДЕКЛАРИРАТ ЦЕНИ, А СЕ ДЕКЛАРИРА МИТНИЧЕСКА СТОЙНОСТ, ЕЛЕМЕНТ ОТ КОЯТО Е И СТОЙНОСТТА НА СТОКАТА ПО ПРИЛОЖЕНАТА ФАКТУРА. ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ДАЛИ СЪЩАТА Е РЕАЛНА, ИЛИ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЛОЖЕН СЪОТВЕТНИЯ ИНСТРУМЕНТАРИУМ, ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ТОВА. ЯСНО Е, ЧЕ МАТЕРИЯТА Е НОВА ЗА ВАС. ПО-ДОБРЕ БЪДЕТЕ ПЕСТЕЛИВ В ИЗКАЗА СИ, ДОКАТО НАВЛЕЗЕТЕ В МАТЕРИЯТА. АКО КОЛЕГИТЕ СИ ГЛЕДАТ СЪВЕСТНО РАБОТАТА, ВСИЧКИТЕ ПОСТАВЕНИ ОТ ВАС ПРОБЛЕМИ, МОГАТ ДА СЕ РЕШАВАТ И ТО ПРОФЕСИОНАЛНО. ТОВА ОТ СВОЯ СТРАНА ЩЕ БЪДЕ ГАРАНТ ЗА ПОСТЪПЛЕНИЯТА ВЪВ ФИСКА.

Всички, които са уличени в корупция, подкупи, рекет и др. под., да се дадат на прокуратурата и при доказани престъпления - на съд! Да останат само честни и опитни хора, мотивирани морално и материално да изпълняват професионално задълженията си! И да се затворят всички вратички за незаконни и странични доходи!

има един принцип, който се казва право на изкупуване и той е въведен в някои нормални държави. приципа важи за правото на държавата да изкупи всяка внасяна стока, когато обявената цена е достатъчно ниска и вносителя е длъжен да предостави стоката на държавата. Там където действа този принцип няма как да се пишат в пъти по-ниски цени, защото рискуват стоката им да бъде изкупена от дъражвата при декларирането и.

Ура....... След месец нама да има сива икономика. Нека и той да каже само от заплата ли има този жизнен стандарт.

Мексико току що уволни над 1000 корумпирани митничари, да видим В.Танов, колко ще уволни в малка България

Тоя много говори, малко действа, явно нищо в митниците няма да се промени, само на някой постове ще дойдат правилните хора!

To e stra6na pe4alba , na ungarskata graniza vzemat na vsi4ki BG grazdani po 10 evro za vinetka kojato struva malko nad 5 evro , ako dnes ozili 200 40veka ebati i ministerskite zaplati -tikvi da lapat.