Спортният министър започва ревизия на тотото

Ревизия на спортния тотализатор планира новият министър на спорта Свилен Нейков.

Обратно в новината

Коментари - Спортният министър започва ревизия на тотото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом се заговори за терминали и автоматизация - пак ще изплува Неделчо Прошков - или ще е следващия шеф на тотото или той ще прави терминалите. ПОГОТВЯ СЕ НОВА ГРАНДИОЗНА КРАЖБА!

Аз много добре мога да чета, но и да мисля за разлика от теб. подържането на спортните бази! с 24 % участие на държавата означава ПРИВАТИЗАЦИЯ !Да оставиш строени от държавата с парите на всички спортни бази само с 25 % участие на държавата, означава напълно ПОДАРЯВАНЕ в ръцете на чистник тази изключително апетитна база, която носи астрономически приходи за ЧАСТНИЯ собственик, който ще притежава мажоритарния пакет от акции. Държавата ще си види дивиденти от тези 25 % НА КУКУВОТО ЛЯТО ще стане точно като Кремиковци?! Защото при липсата на прозрачно управление на икономката и държавата, за което кадъра на Борисов няма и хал хабери, защото е мутренски- САМОПО ПО ТВОИТЕ ПРИКАЗКИ СЕ РАЗБИРА това, без следприватизационен контрол( никога не действал откак приватизираме 20 годии) ,нито контрола на държавата -такава няма), това означава хвърляне в ръцете на частник и КРАЖБА, бе нещастник?! След като твоя умен министър като измислил тези схеми,поне да се поразходи до една развита западноевропейска страна, например Швеция и да проучи там как такива спортни съоръжения се отдават на концесия?! А на кратко от мен да знаеш -там се отдават само до 49% на КРАТКА концесия, останалото се държи остава в ръцете на държавата, активи и счетоводство НА КОНЦЕСИОНЕРА до 1стотинка е ПРОЗРАЧНО, държавата държи мажоритарния пакет от акции и когато иска ще му даде ритника. Ето тока стават концесиите и приватизациите на ЕСТЕСТВЕНИ МОНОПОЛИ в Западноевропейските страни, където действат правилата на реалната демокрация. Г.Ч.

Ей, изкуфяло старче, вече си загубил напълно способността си да четеш и да възприемаш както написаното в статиите, така и написаното в мненията. Но ние си те знаем отдавна - ти само предаваш, без да приемаш. Или както е във вица - дедо Йоцо гледа е писател, а не е читател. Значи си прочел за кутийките, но си пропуснал да забележиш, че както в статията, така и в моето мнение не става въпрос за предоставяне на тотото в ЧАСТНИ РЪЦЕ. Аз съм написал, че е най-добре да се преименува само на ТОТО и да отиде към някое друго министерство, но това е много трудно за разбиране от някои старци, които изглежда смятат министерствата за частна собственост. За мен най-важното е да се скъса един път завинаги връзката на измислените министерства на спорта и разни ДАМС-ове със СПОРТ ТОТО. Затова най-удачно според мен е да се преименува само на ТОТО, да се премести в друго министерство, да се управлява и отчита прозрачно. И за да има избор на участващите къде да отиват парите им, трябва да се въведат тези 3 кутийки, а може и повече. Смятам, че по този начин ще се събират достатъчно пари за болни деца и възрастни, които се нуждаят от скъпоструващи операции в чужбина, за специализирани апаратури за лечение и т.н. Защото за мен животът на едно дете струва повече от всички медали и повече от сладкия живот на много деятели и спортисти в системата на мафията, наречена български спорт.

До храчката ми ! А защо твоят фаворит -спортен министър не каже как ще управлява тотото като велик демократ от нов тип, преди да говори, че ще прави ревизия с неопределен фасон? От там да разбереш намеренията му към спортния тотализатор и кадровия му потенциял. Пък и погледни програмата на ГЕРБ преди година, публикувана в сайта ни, какви намерения ГЕРБ има към тотото. Не вярваме, че няма да ги изпълни.

А, бе, тъпак, защо не четеш преди да почнеш да храчиш по хората? Става въпрос за: Федерациите ще търсят външен инвеститор, а държавата ще участва с 20-25%! Не става дума за спортния тотализатор, а за подържането на спортните бази! Предполагам, че израза ти: Еееее много глупав народ тук се е събрал! се отнася за червените ти другари от идея за България! Айде бегай на Бузлуджа да се обесиш!

От този пример се вижда че кадъра на Борисов няма нищо общо с мисленето на истинният западноевропейски демократ. Той си продължава по старому ,каквито съвети му даде чичко Сорос и Плана Ран Ът- за разграбване до дупка без никаква мисъл за запазване на обществения интерес и защита на потребителите. Използва се факта ,че българското общество въобще не познава западноевропейския демократичен модел на реалната демокрация ,където всичко се прави в името на обществения интерес, за разлика от американския на представителната демокрация, където приходите на данъкоплатците се управлява разпределят от олигархията без търсене и запазване на обществения интерес и без питане на данъкоплатците.-ПЪРВ е модела на развитата демокрация, ВТОРИЯТ е модела на неразвитата демокрация намираща се в юношеска възраст спрямо тази на развита демокрация на западноевропейците. При реалната демокрация държавата мисли за потребителите си и защитава техните права, за това си създава специален икономически модел ,който е в основата на техния друг обществен модел,- приоритетни отрасли и естествени монополи никога не предоставя в частни ръце. Последната и най висока фаза на реалната демокрация развила се в последните 25 години в Западна Европа- развитите страни от северна и средна Европа е ПРОЗРАЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ на икономиката и държавата, при което се изключва възможността за раждането на корупция и за генерирането й. А точно от него нашита псевдо нови демократи, пардон демОСРАти нямат и хал хабер. да

Всичко е дим и пара,огън и мокра слама! Бащата на Иванчо проверява фиша си след поредният тираж.Иванчо: - Баща ми,ти си бил голема работа бе!Разби тотализатора.Тия от тотото един път до сега не можаха да познаят кои числа си задраскал!

Освен ревизия трябва да се проведе и разследване от прокуратурата

Еееее много глупав народ тук се е събрал!Абе как искате да има три допълнителни кутийкиздравеопазв 4образование и прочее ,като НЕ виждате че се готви предоставянето на тотото в в ЧАСТНИ РЪЦЕ и държавен дял само 25% % Кой частник ще ви дава печалбата си за тези социални сектори? Пак се пренебрегва опита на западно еворпеската високо демократична държава държава, кара се по американски- всичко частно до дупка?! Западноевропейците Не предоставят златни кокошки и печеливши отрасли в частни ръце, още Маргарет Тачър го е казала това и макар консерватор не е предоставяла ДЪРЖАВНИ ЕСТЕСТВЕНИ МОНОПОЛИ( каквото е тотото) в частни ръце. За това западноевропейските демократи имат измислен начин, който е неделима част от тяхното мислене на истински демократи- прозрачно управление на икономиката и държавата и специално тези естествени монополи като тото, топлофикация, електоразпространени и други, но ги оставя в държавни ръце! ИЧ

След дъжд качулка. Оная дебелата окраде тотото, сега проверка. Е хайде като провериш, накарай я да върне краденото, щото тя купува на поразия вестници, телевизии и др.. Само, че се съмнявам, щото със сина и сега вече депутат от ГЕРБ сте от едната страна. Ще провериш, ще се докаже нещо и.....до тук. Бах си шибаняците. Пушилка и нищо друго.

Това с ревизията е приказка от рода ала бала, дейстивтелно се готви ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ЗЛАТНАТА КОКОШКА И НОВ ГРАБЕЖ НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ! Брях, много мутри тук са се събрали в този форум- много боклук , да възхваляват ревизията ? А тя трябва да започене и свърши от кака ви Иренка Кръстева! Ще видим как ще завърши?!

Какво значи участие на държавата 20 -25%? И защо трябва външен инвеститор, след както тотото произвежда печалба постоянно, то си има свои вътрешни инвестиции, достатъчно е да се управлява прозрачно и да се реинвестира от печалбата за развитието му? Западна Европа предлага хиляди начини за управлението на такава държавна собственост ПРОЗРАЧНО- това е основен елемент на реалната демокрация там. Замисълът на новия министър с инвеститор от вън означава ПРИВАТИЗАЦИЯ НА ТОТОТО и то печеливш за държавата сектор- ЗЛАТНА КОКОШКА. Същата схема като приватизацията на БТК. Няма европейска държава да е предоставила печеливш за държавата сектор в частни ръце. И ако тотото се управлява НЕпрозрачно, така както Кремиковци се управляваше 20 години акционерно участие на държавата с 25% , то резултата ще бъде същия като в Кремиковци- ИЗТОЧВАНЕ И СЪСИПВАНЕ.? Тотото НЕ трябва да се приватизира , той е печеливш сектор и трябва да държавен, така, както е в старите членки на ЕС. Трябва да се рецензира разпространението на тотото, което значи да може да попълваш тото не само в 1-2 пункта в селището си( собственост на тотото), а всеки друг магазин ,РЕП и прочее да има правота да купува лиценза за разпространете на тотото. С тази схема, която новия измислен министър на бат Бойко СЕ ГОТВИ НОВ ГРАБЕЖ НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. да

малиии там па кви са омазани бакии...ама като се е хванал, дано да разкрие машинациите на оная оядена тлъста свиня И. Кръстева. Тогава вече ще изгрее надежда за оправия.

Mi kraino vreme e, to ne biaha Nedlcho Proshkov, to ne beshe Irena Krusteva...

AMi kato e po4nal s tototo neka razbere kak Irena Krusteva go e izto4ila i ako uspee i da ia osudi 6te go priznaem!

Много добри предложения има. И за насочване на приходите и за прозрачност на всяка спечелил. Министерство на спорта е нещо като Министерство на морския флот на Швейцария. Какъв обществен интерес защищава едно такова министерство.

Подържам предложението на Въх (17:36ч.) за въвеждане на три допълнителни кутийки, в които участникът в тотото да определя в кой от изброените сектори да бъдат преведени платените от него пари. Освен това да се лимитират средствата за издръжката на самото тото в разумни граници.

Немага да повярвам, че това ще се случи.Аз играя тото от 30 г. и следя тиражите от поне 20 год. тотото се източва в партийни каси и лични банкови сметки как иначе бившата Директорка ще си купи телевизия със държавната си заплата?.Дори и последния джакпот падна на 2.07.2009 а изборите бяха на 05.2009 год.Ако нямах комарджийски хъс сигорно бих е отказал но при мен е като тютюнопушенето трудно за отказване.

Това, ако стане ще е супер. Тази бездънна яма трябва да се ревизира ВЕДНАГА. Как може да пускаш фиш до 12.00 а тиража да е в 18.00 часа?!?!?!?!?! И всичко е компютиризирано. ИЗМАМНИЦИ!

Покрепям идеята на Въх, да си избираш трите възможни варианта където да отиват парите от Тотото. Спорт, Култура, Здравеопазване. Предполагам че Спорта ще има най-малко, хаха. Не виждам защо трябва да спонсорирам личната кариера на някой тулуп който очевидно има прекалено много енерегия да тарчи насам-натам безцелно. Извадете парите от спорта и ще останат само тези които наистина им се спортува. Всичко останало са далавери и начин някой да си живеят лесно на чужд гръб.

ИСКАМЕ ПРИСЪДИ!!!!!!!!!!!! Оная чума да отива в затвора, барабар със сина си и да и се ваеме ВСИЧКО до стотинка!!!!

От сега ви казвам, че всичко ще е наред. Тотото си е легално, само дето дебелата Берта трябва да подели парите с гладни бизнес пирании...И тая ще стане. Няма да може да се пикае и край спортните площадки даже. Понеже ще е прайвит пропърти. Ясно ли ви е братя тотаджии?

Ха, че сега ли стана ясно , че се манипулира? Само че това си е държавна политика. А това, че покрай държавата и други се облажават, няма никакво съмнение. Я да спрат всички да пускат тото, да видим дали няма да върнат ръчните сфери. На маймуни ни направиха......

За момента трябва да сме оптимисти и да вярваме, че тези ревизии и проверки не само за началото

Аз смятам,че и ДАМС трябва да бъде проверена.Стопанисва на обекти и темподобни-дали няма източване на средства?

Родителите на г-н министъра са трен ори по гребане/макар и вече надхвърлили 70 год./ във варненското спортно училище.Да са живи и здрави!!!

Да, парите от тотото продължават да текат. Оная дебела свиня още една телевизия си купи.

Свилене, желаем ти успех!

СВИЛЕНЕ МАХАИ ГРОЗНИЯТ КОМУНИСТ ИВАНОВ НАИ-ГОЛЕМИЯ СПОНСОР НА БСП.ДЕТО САСИПА ЗММ И МОНЕТНИЯ ДВОР ТОИ Е ПО ЛОШ И ОТ КРАСТЕВА $ОВЕКА НА ЛЕ$ЕВА И МАНОЛ

Първо, според мен няма нужда от министерство и съответно министър на спорта. Освен с далавери, с друго там не се занимават. За масов спорт се говори откакто се помня, не знам колко министри са работили в тази насока, но така и няма създадени условия за масов спорт при два обществени строя. Бих казал че нещата стават по-зле с масовия спорт. Изглежда се стремят да вкарат малкото желаещи за спорт в платените фитнес-клубове, които се държат от разни мутри. Нали трябва да се събират пари отнякъде. Второ, трябва ДА СЕ ЗАКРИЕ т.нар. СПОРТ ТОТО, да се преименува само на ТОТО и да отиде към някое друго министерство. Да има допълнително три кутийки, които трябва да бъдат именувани: здравеопазване, образование и спорт. И който пуска фишове, да зачертава това поле, където иска да отидат неговите пари. Аз например не искам да давам пари за т.нар. български спорт или за МУТРИТЕ, което е все едно.

Няма ли данъчни в тази държава да ревизират Ирена Кръстева от къде разполага с тези пари???

Усещам, че пак ще ме спохожда късмета когато си пускам фиша. Не, че нещо ама съм дърт комарджия и от 30 години пускам тото. Е такава липса на късмет, както през последните десетина години не бях виждал. Ха дано спрат с опорочаването на играта и дебелата свиня Кръстева бъде принудена да каже какви измами е въртяла с топките в сферата

Тотото генерира големи далавери и липса на всякакви принципи. Затова бившите ръководители в този сектор са новите мултимилионери на България. Ще се огранича с последната печалба на тройките в 6/49. По кои принципи беше определена печалба под 1 лв. При увеличение таксите участие в играта, се гарантираше нарастване на печалбите. Поредна българска измама. Не вярвам, че този г-н Нейков може да разрови това бунище. Ако направи нещо, ще го приветстваме. Но не само показни действия и медийни изяви!!!!!

Yspeh !!! I zapo4vame da stavame normalni evropeici !!!!! Mojem da se gordeem ot tova , koeto vijdame v momenta ot ypravliava6tite !!!!!!!!!!!!!Dano da ne e vsiako 4ydo za tri dni !!!!!!!!

Достолепна е баба ти. А дедо ти учител ли беше? А вуйна ти?

ТОВА Е МНОГО ХУБАВО ,ЧЕ ЩЕ ИМА РЕВИЗИЯ,НО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ЕДНА ЖЕНА ИМ КАЗА ИСТИНАТА В ОЧИТЕ ЗА КРАЖБИТЕ В ТОТАЛИЗАТОРА ,А ТЕ Я УВОЛНИХА ,ЗАЩОТО НАМЕСИ МАНОЛ ВЕЛЕВ,БРАТОВЧЕД МУ,ЛЕЧЕВА И ДР.ЧЕРВЕНИ ИГРАЧИ.АКО ИСКАТЕ Г-Н НЕЙКОВ ХОРАТА ДА СЕ ВЪРНАТ ПАК ДА ИГРАЯТ ТОТО/ЗАЩОТО НАРОДА МАСОВО СЕ ОТКАЗА/ВЪРНЕТЕ РЪЧНИТЕ СФЕРИ ОТ МИНАЛОТО.МОЖЕ ЛИ В ТАКИВА РАЗВИТИ ДЪРЖАВИ КАТО ФРАНЦИЯ,ИТАЛИЯ,ГЕРМА и ДР ТЕГЛЕНЕТО ДА Е РЪЧНО ,А В БЪЛГАРИЯ С КОМПЮТРИ.АМИ ТО Е ЯСНО ,ЧЕ СЕ МАНИПУЛИРА.И РЕВИЗИЯ НЕ САМО НА БЛИЗКИЯ ДО СЕМ.ЛЕЧЕВИ СЕГАШЕН ШЕФ,АМИ И НА ИРЕНА ДЕБИЛКРЪСТЕВА И НЕДЕЛЧО ПРОШКОВ.

Хубав човек, дано се справи с поста :)

SVILENE, TI KATO TRENIOR LI SI PO DOBAR, ILI KATO MENIDJAR......SPORTN POSTIJENIA NIAMAT NISTO OBSHTO S MENIDJMANTA NALI.......

Успех и дано ревизията се прави от честни хора

Тази сутрин по Нова ТВ слушах Свилен Нейков- това е единственият министър от новите, който не е необуздаемо напорист, не е заядлив, а е възпитен, достолепен и човечен! Дано да успее да си запази добрите качества-много му е лошо обкръжението! Жив и здрав, господин Нейков! Родителите Ви учители ли бяха?

Браво! Но е важно какви ще бъдат последствията от ревизията. Дано не са като след вътрешната проверка в УНСС!

Не съм икономист , не съм била в сферата на Тотото , но живях с човек които бе вътре в нещата макар на областно ниво . С демокрацията нещата с а зле в смисъл след години вече не работеше в тотализатора беше далеч но разбира че цен трализацията е тотална . В смисъл този процент до 1992 г които е оставал за поделенията вече липсва . Работещите нямат тези премии които все пак са стимул . ето защо в една разградена държава .без спазване на закона или по точно липсата на контрол /ревизии/ са основата на тези престъпления / Та какво пречи на кръстева да използва средства , закупува и то не губещо а печаливщо и за кратко време връща заем но не от банка с лихва и санкции , ами така всеки може и затова тази жена при добра инвестиция има печалба и така се разраства една империя.

И ТЕЗИ СА ЕДНИ НЕГРАМОТНИ СЕЛЯНИ С ПРЕТЕНЦИИ ДО НЕБЕСАТА. ТАКА ЩЕ СЕ ИЗДЪНЯТ, ЧЕ ЩЕ НИ ЗАВЛЕКАТ СЪВСЕМ НА ДЪНОТО. ТАКЪВ ГЛАД И МИЗЕРИЯ ЩЕ НАСТАНЕ, ЧЕ ЩЕ ПРОПИШТИМЕ ПАК.

Да подкара свинята!

Трябва да започне /ако му стиска и е искрен/ още от алкохолизираното чудовище Иренчето.... /дето има едно такова мъничко, слабичко и умничко синче.../...

Трябва да започне /ако му стиска и е искрен/ още от алкохолизираното чудовище Иренчето.... /дето има едно такова мъничко, слабичко и умничко синче.../...