"Пари от тотото са изтичали и продължават да изтичат заради неправилно финансиране и лични решения, свързани с политическите ръководства, при които са се случвали", каза Нейков пред Нова телевизия, помолен да коментира управлението на тотализатора по времето на сегашната собственичка на медийна империя Ирена Кръстева. Той допълни, че с конкретни факти ще може да говори едва след ревизията, съобщи Dnevnik.
Нейков обяви, че на ведомството е необходим аванс от няколко милиона лева за подмяна на старите терминали за обработка на фишовете. Така ще добавим още 8% към сегашните 20 на сто за спорта, прогнозира министърът. Сега стоте милиона лева от годишния оборот се разпределятq като половината отиват за изплащане на печалбите, 30 млн. са предназначени за издръжка и едва 20 млн. са за спорта.
Изграждането на многофункционална спортна база в София, чиято първа копка беше направена от шефа на спортната агенция  в предишното правителство Весела Лечева, се отлага за догодина, съобщи Нейков. Сега сме в недостиг на средства, но догодина можем да заложим финансиране  и тя да бъде довършена до две години и половина, каза той.
Ще се насърчава публично-частното партньорство при реконструкцията и модернизацията на спортните бази. Федерациите ще търсят външен инвеститор, а  държавата ще участва с 20-25%. Неин представител ще се включва в борда на директорите, за да контролира какво се случва след продажбата, планира министърът.
Вижте видео от изявлението на спортния министър