Коментари - Велизар Енчев: Кадровият офицер не е ”ченге” | Днес.dir.bg

Велизар Енчев: Кадровият офицер не е ”ченге”

Не може да се нарича "ченге" кадрови офицер от Националната разузнавателна служба, работил в тази институция от 1985 до 1996 г. Отварянето на досиетата на цивилното и военното разузнаване на Балканите е национално предателство, извършено от правителството на Сергей Станишев.

Обратно в новината

Коментари - Велизар Енчев: Кадровият офицер не е ”ченге” | Днес.dir.bg

Коментари

Шефът на разузнаването: Велизар Енчев е явление в българските разузнавателни служби! Дата: 05-08-2009 12:33 Читатели : 768 Според Кирчо Киров, шеф на НРС с приемането на закона 17 години след началото на прехода са се появили и някои слабости поради унищожаването на част от досиетата. По отношение на разкриването на имената на хората, които са били част от българското разузнаване Киров каза, че с един от тях има лично впечатление, съобщава Агенция БГНЕС. В случая с Велизар Енчев имам лично впечатление, защото когато работехме зад граница, аз му бях пряк ръководител. В онези години, в онези условия и обстановка, на територията на бивша Югославия, работата на Велизар Енчев беше явление в българските разузнавателни служби, твърди генерал Кирчо Киров. Директорът на НРС заяви, че споделя болката и страданието на Велизар Енчев, както и написаното от него в книгата му Аз бях в разузнаването

Ех,ГОСПОДИН КАРАУЛКИН,хакнаха ли ти го най-сетне.Аз като ти казвах,че простотията е нелечима болест,не предполагах още, че си на смъртен одър.Какво ли да те коментирам да си губя времето,достатъчно тук ти го .....,:)))

В контраразузнаването не служеха пожарникари, а хора хора природно-интелигентн ерудирани и почти всички знаеха по два и повече западни езици. А тук повечето от пишещите демонстрират пълна неграмотност, която не им пречи да изказват мнение . Не ви ли е обидно, че вече 20 години с идването си всяко ново правителство започва да размахва досиетата и и накрая всички завършват по един и същи начин. Не ви ли идва на ум, че няма държава без вътрешно и външно разузнаване, не зависимо кой я управлява. Аз не съм чул друга държава да размахва досиетата и да оповестява имената на хората ,които са работили за да защитят нейните интереси. Всеки народ има такова управление, каквото заслужава.Не съм го казал аз. С други думи, калпав народ, калпаво управление.

Тук става нещо нередно! Дедо Йоцо го няма и не се изказва по темата! Обявявам стачка и няма да пиша повече, докато не усетя отново полъха на благотворното му въздействие!

Абе все си мисля, че точно на кадровите офицери трябва да се осветли миналото. Та нали те работеха и все още работят с лостовете над закона за управление на страната. Бас държа, че корупцията ще намалее поне с 50% ако им се спре дейността на тия бивши държавни и настоящи частни предприемачи.

В.Енчев е един от малкото ( за съжаление ) достойни българи.Не е трябвало да се ражда в тази страна ОБАЧЕ - И ТОВА МУ Е ГРЕШКАТА.ЗАЩОТО ТОЯ НАРОД НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОПРАВЯНЕ - АБСОЛЮТНО .

Аз ще се въздържа известно време да не гледам предаванията на г-н Сашо Диков, който днес не беше коректен и също така не прави разлика между доносник и офицер от разузнаването! Що за обвинения - защо г-н Енчев не си бил признал?!? - Признава се вина!...Ами ако човек е служил честно и в интерес на Родината какво чувство на вина може да има?...От друга страна ще си купя книгата на г-н Енчев защото предполагам, че ще науча нещо полезно и поучително! Когато човек е образован, ерудиран, честен и е добър журналист - той сигурно е бил и добър дипломат!

До червените мътанти : Ако ВСИЧКИ офицери са били длъжни да са парт. членове , АМИ МОГЛИ са да НЕ СА офицери :))) и да НЕ са слуги на ДС-БКПКГБ и другата измет ..:))НЕ всияки мутанте , са БИЛИ офицери,убийци в лагерите, доносници , ДС-привилегировани, номеклатура- червена ,,изобюоИЗМЕТ комунистическа ..НЕ ВСИЧКИ..:)))))) А само такива , като теб, абориген-червен..:))

До: E_Migrant (04.08.2009 г. 14:20ч.) Не вярвам да си толкоз тъп, просто не си се сетил. За да серазкрият шпиони, действащи в БГ трябва да има едно нещо, наречено КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ, а това нещо беше ликвидирано с идването на демокрацията.

Недоволстващите, добре знаете, че досиетата бяха отворени именно от ченгетата от ДПС. Така че може да оплюете и вашите по-адресирано. Да не говорим за Радев, Гергов и пр. гениални бизнесмени, също от вашите. Ако такива не се набиваха в очи, никой нямаше да отваря досиета. Какво неясно има?

Ковачницата на кадри за британското разузнаване са журналистите от вестник The Times, от основаването му на 13.01.1783 до ден днешен, въпреки смяната на собствениците му. За френските служби тази роля играе концерна ELF, в състава на групата TOTAL.

Тук има някои младежи които пикаят на ламарина и мислят, че свири военна музика. Абе господа, стари и млади, едните не знаят, щото са млади - другите забравиха, вероятно поради склероза, е по човешки простено. Но сега да си спомним какво беше, някога, преди 1989г. През седемдесетте и осемедесетте години на ХХ век, ех каква надпревара имаше за назначения в тези служби, а? Бе мерак и то с фукня, с гордост, с престиж за връзките с ДС. Но не само това, нема лабаво, само да шукнеш и пръцнеш веднага коньо ти пръхти у врато, т.е. ДС. Модно бе да се афишират връзките със служителите от ДС: на софра, при разговори например във влак, кога си мереха пишките, при далавера, на лов, на гурбет, на селските сватби търсеха кръстници от тези служби, престижно бе бай Пенчо да си пие ракията с полковник Пенчев, познавам хора които се въртяха в кръчмите и бяха подлоги на офицерите от ДС - сега са най-големите демократи и жертви... С една дума бе велико да си в орбита около планетата ДС. А в цялата система от онова време, бе невъзможно да се заеме по-важна позиция без тамяна на ДС. От това кой какво е работил някога може да се прецени какво място е заемал в невидимата йерархия, например позицията на съдията бе по-висока от тази на кадровия офицер в ДС, неговото назначение ставаше по-трудно и фактически от военния отдел на БКП, лично управляван от Т.Ж. Юрист не можеше да стане адвокат, пак без резолюцията на този отдел, в противен случай кисне юристконсулт на някое предприятие; същото важеше за началниците в болниците, от шеф на отделение нагоре; а пък научните работници - философи, политикономисти, икономисти, историци... - те ставаха след като легализиран отдел на ДС в ЦК на БКП даваше съгласие и преценка за всяко назначение; в БНТ, кое и да е радио, по-трудно се влизаше на портала, става дума за пропускателен режим, по-трудно спрямо венен завод от онова време, което предполагаше, че назначенията в тези институции са през менгемето на съответните служби и нямаше празно, т.е. случайности. Работата и ученето в чужбина, пак след резолюцията на тези служби. Всички бяха в кюпа - знайно и незнайно, съгласни и несъгласни - леле сега кви' демократи, мани, мани, да ти умре коньо. Чудно ми е как някои хора, заемали позиции през онова време и то след светената вода на тези проклети служби, сега забравиха и станаха борци за демокрация - кресливи и ревящи, та позицията ви от онова време, което плюете сега, е трансформирана в сегашния ви социален статус. Не е ли време на всичко това да се сложи край и да вървим напред. Стига с това плюене, при което има забрава какви маскари и угодници имаше в изобилие и какви бяхме. От позицията на днешния ден всички са грешни, което е уникално и абсурдно. Отново станахме маскари, точка и да вървим напред. Архивът на кладата.

Напълно те подкрепям,а на Balkanjiata свалям шапка! А колкото до Караулкин и BIG AL,мисля,че за всички във форума са ясни на коя кауза служат...

ДОЛУ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ ОТ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ!!! МАЛКО СА ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ КАТО НЕГО. МЛАДОСТТА МИ ПОЧЕРНИХА РАЗНИ ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ, СЕГА СЕДНАЛИ ДА МЕ ЗАНИМАВАТ С КЛЕВЕТИ ПО ХОРАТА, ЧИЯТО РАБОТА Е БИЛА НУЖНА. ДУПЕБЛИЗЦИТЕ ОБАЧЕ НАК ЩЕ СА ДОБРЕ.

Абе всичките ченгета са си плюли в устата. Всичките са горди че са защитавали интересите на Родината. Гоцето, Каракачанов, Божо Димитров сега Велизар Енчев и прочия сволочь. Ами на кого родината, бе господа родолюбци? Кой ви изпрати там с благословия. Тодор Живков и партията му. Работили сте за нея, а не за България. А тези балъци дето ви сравняват с Левски и Ботев са скудоумници, каквито в Бг не ни липсват.

Велизар Енчев е един достоен човек и напълно споделям казаното от него. И ще ви кажа защо.Органите на сигурността са имунната система на всяка една държава по света.Всички сведения,касаещи методите им на работа и,особено,личния им състав и агентура е една от най-добре пазените тайни във всяка една страна.Те затова се и наричат тайни служби и колкото по-малко се знае за тях,толкова по-успешна е дейността им. Обратното,разкриване им,при това пълното разкриване на личния състав на такава специална служба е равносилно на самоубийство на съответната държава.Точно това се случи у нас и това деяние е равносилно на национално предателство. Под давление отвън /разбирай от страна предимно на специалните служби на САЩ и Турция/ и спекулирайки с основателния в повечето случай гняв на хората,репресирани от страна на част от органите на бившата ДС,а също и с неосведомеността на населението относно дейността и задачите на всяка една структура в ДС,правителството на Ив.Костов,а впоследствие и на Станишев, прокара този антинароден закон за досиетата в парламента,с което парализира защитните сили на българската държава и я докара до положение,на което в медицината се поставя диагноза СПИН. Покрай широко дискутираната тема за доносниците /а с такава дейност се е занимавало предимно 6-ти отдел в 6--то управление на ДС,т.н. политическа полиция в страните с диктатура или авторитарно управление/ целенасочено бяха разкрити и заклеймени всички честно и предано работили за сигурността на страната умни и талантливи хора,което е видно и от разкритите досега имена.Така покрай обикновените доносници изгоряха и всички кадри от външното разузнаване,контрара и полицейската агентура - по стопанска и криминална линия. Напълно прав е колегата във форумите,който казва:Много ще има да чакат после някой да работи за службите. Е,действително, никой за в бъдеще няма да пожелае да работи за специалните служби на България,при положение,че един ден името му може да цъфне на първите страници на всички вестници,за радост на всички комшийски разузнавания и ,най-вече, контраразузнавания. Още по-малко пък чужденец би работил за българското разузнаване.А всяка една такава служба е сляпа и глуха без агентура -независимо дали е разузнавателна,контр или по криминална линия.Колко ли ни се чудят на акъла професионалистите в съседните балкански държави,а и не само там. Освен това, в огромна степен разгулът на престъпността у нас -криминална и икономическа,и нейната безнаказаност се дължат именно на кастрацията на тези служби.Ако си бяха на мястото едва ли щеше да бъде допусната разбойническата приватизация,разграб на държавните активи,ограбването на спестяванията на хората в банките,безбройните тежки криминални престъпления-отвлича и убийства. Във връзка с тази тема възниква и един друг въпрос,който силно ме учудва и същевременно притеснява. Макар и с известна пресиленост, може да се обясни защо сред населението битува мнението за ДС като репресивна структура. Но никъде не срещнах някой да се запита защо видният архивар /заместникът на Ив.Костов в ДСБ/ предложи в закона за разкриването на досиетата да бъде включено и разузнавателното управление на Генералния щаб на българската армия,която армия през цялата си история от възникването си след освобождението от турско робство до наши дни е била защитница на суверенитета и на българския народ срещу въоръжена агресия от вън и никога не е била използувана за репресия срещу собствения си народ.А и това е невъзможно,не само защото по конституция не е имала такива функции,а и защото е била рекрутирана от цвета на нацията-младите момчета и момичета,нашите деца.Във военното разузнаване,освен кадровите военнослужещи,е имало и има срочнослужащ състав-наборници,зав езикови гимназии или с компютърна грамотност,които сега комисията по досиетата ги хвърля на вълците като обикновени доносници,затова,че са отбивали войнския си дълг към тази скапана наша държава. Във всяка една страна,поне сред мъжката й половина, е известно какво е военна тайна,а нашите депутати съзнателно я неглижираха и приравниха една от най-важните структури на армията ни към доносниците и извършиха непростимо предателство към страната и към хората,които жертвувайки свободата,здравето и даже живота си бяха в тила на вероятния противник /Турция и Гърция тогава/ и разузнаваха за нуждите на нашата отбрана неговите въоръжени сили,с оглед да не се проспи подготовката му за нанасяне на изпреварващ ядрен удар по нашата територия,с последващо настъпление и завладяване.А от 1945 г. до края на студената бойна е имало цифром и словом /поне съгласно разсекретените архиви на ЦРУ и Пентагона/ пет плана за превантивно нанасяне на масирани ядрени удари по обекти на Варшавския договор,като по нашата страна се е предвиждало употребата на ракетни носители от територията на Турция и от корабите на 6-ти американски флот в Средиземно море.Така,че Чичо Сам най- малко пет пъти е възнамерявал да унищожи България,без да го еня,че след време тук ще се пръкнат такива видни демократи,като Ив.Костов и Станишев,например.За пък сега,с тяхна помощ България е с импотентно военно и външно разузнаване,а в района на Тракия-до проливите,продължава да е дислоцирана в пълна бойна готовност близо четвърт милионна турска армия.Засега се успокояваме,че тя е насочена срещу Гърция /заради Кипър/,но не се знае бъдещето какво може да ни поднесе.Членството ни в НАТО няма да ни осигури никаква закрила,защото в атлантическия блок липсват механизми,подобни на прословутия член 5-ти,които да регулират въоръжени конфликти вътре в него/справка въоръженият конфликт през 1974 г. между Турция и Гърция за Кипър/. Искрено се надявам тези национални предатели един ден да бъдат заклеймени от Историята.

Откога стана неморално да служиш на държавата си , ГОТИН ? Откога стана неморално да си разузнавач ? За прибирането на вересиите съм съгласен !

АБСОЛЮТНО Е ПРАВ ЕНЧЕВ. ЗАЩО НИКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА НЕ ИЗКАРА НА СВЕТЛО СВОИТЕ АГЕНТИ? НИТО САЩ,ТУРЦИЯ,ГЪРЦИЯ,ГЕ А НАЩЕ ПЛИТКОМОЗЪЧНИ ПОДЛОГИ ОБРЕКОХА ХОРА РАБОТИЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ. СЪВРЕМЕНА УЖ ДЕМОКРАТИЧНА И ПРАВОВА БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ПОМИЙНА ЯМА. БЪКА С НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ДУПЕДАВЦИ И ПЛУЖАЦИ. ВСЕКИ КОЙТО СЕ КЛАНИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ АМЕРИКАНСКИ,ПРОЗАПАД И ДР Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. ВСИЧКИ БГ-ПОЛИТИЦИ СЛЕД 89Г СА ГНУСНИ ПРЕДАТЕЛИ. ПРЕДАВАТ РОДИНАТА СИ ЗА ПОТУПВАНЕ ПО-РАМОТО ОТ ВАШИНКТОН ИЛИ ЗА ЗДРАВИСВАНЕ ОТ АНКАРА.ТАКИВА СА Ж.ЖЕЛЕВ,Ф.ДИМИТРОВ,И И МНОГО ДРУГИ. НЯМА ДЪРЖАВА БЕЗ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ ОСВЕН БЪЛГАРИЯ. НЕЙНИТЕ СЛУЖБИ СА ПУДЕЛИТЕ НА ЗАПАДА И ТУРЦИЯ.

Абе Вие тука които много коментирате правите ли разлика между ВЪНШНО и ВЪТРЕШНО разузнаване ?!? Доносниците са от ВЪТРЕШНОТО разузнаване а Велизар Енчев е от ВИНШНО разузнаване ! Капиш ?

КАКВО СИ СЕДНАЛ ДА МИ ОБЯСНЯВАШ РАБОТИ ДЕТО И НА ДЕЦАТА СА ЯСНИ БЕ, ГОТИН! Аз говоря за морал, той седнал да ме въвежда в професията на разузнавача! Боже, Боже, Боже, прибери си вересиите!

до Караулкин. С това изказване :Не уважавам обаче двойнствеността му. Или си офицер, или -журналист! Може ли някой от вас, умниците, да ми обясни по силата на какво непреодолимо обстоятелство трябва да си кадрови офицер от разузнаването и едновременно с това журналист?. ти доказа че не си човека който трябва да дава акъл по темата. НАВСЯКЪДЕ по света разузнавачите ползват прикритие или фабула или някаква друга форма на защита. Как мислиш че става ?!?! Добър ден , аз съм г-н Енчев и съм български разузнавач !? А това ,че човека след напускане на разузнаването е продължил да работи като жърналист е съсвсем нормално и логично ! Защото всички тези достойни офицери обикновено имаха по две висши и бяха специалисти в журналистиката, икономиката, дипломацията и т.н. Между другото дипломация преведна от гръцки означава двойно лице ! Ето ти тука малко да се образоваш : http://bg.wikiquote.

Поклон пред такива родолюбци като Велизар Енчев. Вашите Левски и Ботев биха се гордели с него!

ДоКараулкин - По себе си съдиш, нали?Много подробно описвашдвойственос

Грешите, Велизар Енчев никога не е бил танкист. Прекалено висок е. Служил е май в Трета армия в Сливен - или свързочник или такъв във въздушнодесантните части. Имаше вид на човек, който не държеше на условностите и бе твърде прям и малко безразсъден. То иначе как ще скачаш от хиляда метра. Луда глава.Такъв спомен имам оттогава.

Едно е да служиш на Народ и Родина , .... друго е да източваш като сътрудник на ДС пари от задгранични фирми и криеш откраднатите от народа пари по банки в Лихтенщайн и Швейцария като при това целуваш ногите на червените си господари, .... а трето и четвърто е да разправяш какъв хубав човек си бил и каква хубава партия майка те е отгледала.

Репресивна държава,репресивна власт,репресивни органи.Съд,полиция,ж са все репресивни органи.Ащом една държава ги поддържа,значи и властта и държавата са репресивни.Посочете една държава ,в която ги няма.Мечтата на престъпниците и на нарушителите на законите е да ги няма.Да,ама не!Тези органи ги е имало и ще ги има винаги,дори и в страните с най-висока степен на демократично общество.И престанете вече да лаете срещу хората ,които са си залагали свободата и живота за каузата БЪЛГАРИЯ.

Иванчо, за другото си прав, но цитатът ти не е от Ботев, а от П. К. Яворов! Това са думите на орача (Недей дочаква зори, върви ори, ори, ори...). Вече не учите ли литература в училище? Как може да бъркате най-големите поети на България?!?!?!

Дайте да се разберем! Уважавам журналистическите изяви на Енчев. Вероятно са за уважение и изявите му като кадрови офицер от разузнаването, които не познавам. Не уважавам обаче двойнствеността му. Или си офицер, или -журналист! Може ли някой от вас, умниците, да ми обясни по силата на какво непреодолимо обстоятелство трябва да си кадрови офицер от разузнаването и едновременно с това журналист? Кое в тебе е по-силно и как да гледаме на теб? Като журналист по офицерика или като офицер по журналистика!? Нямам нищо против това, че всяка държава трябва да си има кадри, които работят за сигурността й, включително и в разузнаването, но не мога да приема, че разузнаването може да е патерица на журнализма, както и журналистическата работа - патерица на разузнавателната. Сто процента съм сигурен, че който е имал морала да бъде едното, няма правото да бъде другото. Останалото в най-добрия случай, е проява на свръхего. В най-лошия - сами ще се сетите... Толкова от мене. Сега отивам да се гръмна на спокойствие, но преди това ще мина покрай ...какво беше там ...за да ми сменят чипа!

В танковата школа в Суходол служех като танкист.Велизар Енчев беше старшина-школник.Мно умен, начетен и решителен.

Сутринта ги слушах в разговор със Сашо Диков - ми то, излезе, че по-родолюбиви хора от тях е нямало, бе!!!! Интересно защо ли избиха дядо ми и разплакаха мамицата на родителите ми, същите тези родолюбци...?!!! Не, не искам мъст - но няма и да забравя; просто, ако може така, да не ги чувам и виждам никога и никъде повече!!!!!!!!!!!!!!

sascho dikov e edni ot agentite i milizionerite njama sportis koito da ne e donasal i bojan radev e saschija i kostadinova osche ot vremeto na kotkov gundi i.kolev koito bjaha s pagoni kakto i artisti i pevatschki sa da sa dobre topjaha kolegite si tosi manev gerorgiev i dr.ot satirata naprimer s.rusev kakav e v.raschidov agen na dc stiga prekrivanija be

Тези кадрови офицери,агенти и доносници са служили не на държавата и народа,а на БКП /нали в чл.1 на Конституцията пишеше ,че Тя ръководи цялостня живот в НРБ/.Пък и като са се борили за държавата ,на която основен враг беше англо-американския империализъм ,сега са съгласни да сме с този враг съюзници.Икономическ по-силният винаги побеждава , а не фантасмагориите на разни марксисти-ленинци с идеалите си.Така че сте си ченгета ,които ползувахте тогава редица привелегии, а от вас сега излязоха мастити бизнесмени-вярно не от всички.

Е, па нема друга държава на тоа свет, дето така да си яде децата...живи ги яде, начи!И нема никво значение добър ле си, лош ле си.Патриот ле си, предател ле си.Важното е джуджетата да са на припек.И са кво?!? Десет джуджета у парламенто па викат та се кинат Лустрация та Лустрация!Абе, чоджум...само се пайте, съвсем скоро да не дойде време да се Лустрират сега лустриращите!Чеее. българинът, все някога ще разпознае предателите от родолюбците.Едва ли ще продължи вечно търпимоста му към Йесмените, които просто забравиха що мреха и Ботев и Левски. Дано съм жив, мамка му!Дано съм жив ПАК да видя как младите българи се гордеят че са БЪЛГАРИ! А това без национална кауза, без национална доктрина и идеали нема а стане.Ше треа наште полЕтици, за момент да спрат да мислят как се гуша тъпче, а напротоив, за поколенията грижа да проимат. Па ако може и малко достойнство в наследство да им остават .... по-щастлив от мене няма да има! Ама, не! Осмата по ред, Аспаруховата България и нация по-древна от артефактите у Месопотамия и у Шумерско, нация пренесла името и честта си неопетнени през толкова много векове ..... да я превърнеш в чалагаджийска държава със чалгаджийски идеали и еднодневки за политици?Държава, в която малките момичета искат кът пораснат да станат фолк певици, а момченцата - мутри?!? За твааа, скъпи ми Санчо....се иска ногу талант! Бахти, колку са ни талантливи бащите на нацията!!!Дано бат Бойко се справи! Бог да пази България!

до BIG AL ::))))) Ти моето момче си един малоумник и по коментара ти разбирам , че не си на повече от 20-25 години и въобще не си в час по темата. Тогава не е имало избор, ВСИЧКИ офицери са били задължени да са членове на партията и партията е била държавата! Това не значи че тези достойни офицери не са защитавали интересите на България! Набий си в кухата глава че разузнавач или офицер и доносник и ченге не са едно и също ! Който не храни своя войска скоро храни чужда !

Караулкин, отиди при кукловода ти на ул. Козяк, за да ти сменят софтуера на мозъчната ти протеза!

Велизар Eнчев е измежду малкото кадърни,открити и емоционално ангажирани в работата си журналисти.Той има дарбата да говори точно и искрено, има задълбочени познания и прави много точни политически анализи.Недостатъкът му е че е идеалист и житейски безхитростен - защитник на губещи каузи-като тази на пенсионерите,а завистниците му винаги използват това. Спомнете си коментарите в студиото с участието на Петко Тодоров и с-ие, как се опитваха да го иронизират и омаловажат . Нарочно го провокираха да избухне и каже нещо извън установеното в канона.Червени мекерета... А сега ние го нападаме за това, че е вярвал в смисъла на разузнаването. И никак не одобрявам лекотата, с която обиждаме един народен човек.Той беше много по-подходящ за народзен представител от мнозинството което ни лъга през тези години.Имайте доблест да признавате качествата на хора като Енчев.

Що не си гледате работата!

Поредният смешник :))))))))))))))0

Срам,срам,срам! 130 години не ни стигнаха за да почнем да мислим държавнически. Разни озлобени лайна постоянно реват за възмездие. Народ който си предава хората от секретните служби, ще бъде управляван пряко или косвено от други народи. Явно това ни устройва.

Сашо Диков се изложи много този път. Явно той не прави разлика между Шесто (Шесто управление на ДС - вътрешна сигурност; тоест политическата полиция) и Първо главно управление (външно разузнаване). Беше поканил Димитър Иванов (бивш шеф на Шесто) да коментира случая с досиетата на журналистите. Значи големия началник не го напада, но напада Береану и Енчев. Едни може да са от ДС и да си говориш мило с тях, а други - не! Сигурно защото са шефове, а не пионки! Втората му издънка беше че го пита Защо не си призна по-рано? .... Велизар Енчев многократно е казвал в ефира на предаването си, че е кадрови офицер от разузнаването и е работил по Югославия! Аз това съм го чувал отдавна от неговите уста още като беше в 7дни. Сега Диков пита: Ти защо мълча!? А бе Сашо, дай го по-спокойно - не се хвърляй като бик на червено. Не че Велизар няма трески за дялане, ама все пак....

Това да се занимава с правене на партии на етническа основа дали не е намеса във вътрешните работи на суверенна държава? Не едалече времето, когато в тези земи е имало окупационна българска армия и се е говорело за Велика България.

Хем се срамувате да бъдете ченгета, хем напълнихте парламента и правителството с ченгета Като няма прокопсия, плюлсъм в тази орисия(Ботев).

Абе, другарю Енчев, според мен точно те са ченгетата, а доносниците са агенти, ама нали ти си професионалиста...

Ясно защо трудно се разбираме с македонци и сърби. той трябвало да направи българска партия в Македония. Това дали не е намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Да не говорим, че е много близо времето, в което бяха окупирани от българската армия и усилено се говорело за Велика България.

Стига с това лицемерие и с тази демагогия! Комисията по досиетата е рожба на българската мафия с цел да се дискредитира агентурния апарат на държавата и тя да не може да се противопостави на криминалния контингент. За ваше сведение, в държавните институции на Федерална Република Германия работят над 17 000 бивши сътрудници на бившите органи на бившата ГДР. Не се правете на по-папести и от папата! Членовете на комисията искат само да задоволят перверзния си нагон да се гаврят с хора, служили на държавата по тогавашните закони. Ако ви се ловят престъпници, започнете с ББ, охранител и кум на Големия Маргин. Ако ви се ловят чужди агенти, започнете с Паси и с Калфин.

Не си прав! и ако си извадиш главата от гъза и си поемеш малко чист въздух да ти се избистри малко мисълта и сам ще се сетиш защо...

доКараулкин - Комуняга си,нали?То е ясно и за слепите......Само такива като теб могат да отправят такиво упреци по кадърен, умен ,благороден и достоен българин, какъвто е Велизар Енчев.Вие не сте свикнали да има мнение различно от вашето.Е,хайде свиквайте.....

До КАРАУЛКИН- Човеко, ами ти си си чисто за онова място. Добре че не всички разсъждават като тебе. Ами като пишеш по форумите запознай е с длъжностните характерискики на полицай и офицер от разузваването. Ама то за това се сика ум ,нали?

Същите тези са развивали и героите в Нюрнберг след Втората световна война. Тогава не им повярваха. Дали да повярваме сега?

Коментари - Велизар Енчев: Кадровият офицер не е ”ченге” | Днес.dir.bg

Велизар Енчев: Кадровият офицер не е ”ченге”

Не може да се нарича "ченге" кадрови офицер от Националната разузнавателна служба, работил в тази институция от 1985 до 1996 г. Отварянето на досиетата на цивилното и военното разузнаване на Балканите е национално предателство, извършено от правителството на Сергей Станишев.

Обратно в новината

Коментари - Велизар Енчев: Кадровият офицер не е ”ченге” | Днес.dir.bg

Коментари

Шефът на разузнаването: Велизар Енчев е явление в българските разузнавателни служби! Дата: 05-08-2009 12:33 Читатели : 768 Според Кирчо Киров, шеф на НРС с приемането на закона 17 години след началото на прехода са се появили и някои слабости поради унищожаването на част от досиетата. По отношение на разкриването на имената на хората, които са били част от българското разузнаване Киров каза, че с един от тях има лично впечатление, съобщава Агенция БГНЕС. В случая с Велизар Енчев имам лично впечатление, защото когато работехме зад граница, аз му бях пряк ръководител. В онези години, в онези условия и обстановка, на територията на бивша Югославия, работата на Велизар Енчев беше явление в българските разузнавателни служби, твърди генерал Кирчо Киров. Директорът на НРС заяви, че споделя болката и страданието на Велизар Енчев, както и написаното от него в книгата му Аз бях в разузнаването

Ех,ГОСПОДИН КАРАУЛКИН,хакнаха ли ти го най-сетне.Аз като ти казвах,че простотията е нелечима болест,не предполагах още, че си на смъртен одър.Какво ли да те коментирам да си губя времето,достатъчно тук ти го .....,:)))

В контраразузнаването не служеха пожарникари, а хора хора природно-интелигентн ерудирани и почти всички знаеха по два и повече западни езици. А тук повечето от пишещите демонстрират пълна неграмотност, която не им пречи да изказват мнение . Не ви ли е обидно, че вече 20 години с идването си всяко ново правителство започва да размахва досиетата и и накрая всички завършват по един и същи начин. Не ви ли идва на ум, че няма държава без вътрешно и външно разузнаване, не зависимо кой я управлява. Аз не съм чул друга държава да размахва досиетата и да оповестява имената на хората ,които са работили за да защитят нейните интереси. Всеки народ има такова управление, каквото заслужава.Не съм го казал аз. С други думи, калпав народ, калпаво управление.

Тук става нещо нередно! Дедо Йоцо го няма и не се изказва по темата! Обявявам стачка и няма да пиша повече, докато не усетя отново полъха на благотворното му въздействие!

Абе все си мисля, че точно на кадровите офицери трябва да се осветли миналото. Та нали те работеха и все още работят с лостовете над закона за управление на страната. Бас държа, че корупцията ще намалее поне с 50% ако им се спре дейността на тия бивши държавни и настоящи частни предприемачи.

В.Енчев е един от малкото ( за съжаление ) достойни българи.Не е трябвало да се ражда в тази страна ОБАЧЕ - И ТОВА МУ Е ГРЕШКАТА.ЗАЩОТО ТОЯ НАРОД НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОПРАВЯНЕ - АБСОЛЮТНО .

Аз ще се въздържа известно време да не гледам предаванията на г-н Сашо Диков, който днес не беше коректен и също така не прави разлика между доносник и офицер от разузнаването! Що за обвинения - защо г-н Енчев не си бил признал?!? - Признава се вина!...Ами ако човек е служил честно и в интерес на Родината какво чувство на вина може да има?...От друга страна ще си купя книгата на г-н Енчев защото предполагам, че ще науча нещо полезно и поучително! Когато човек е образован, ерудиран, честен и е добър журналист - той сигурно е бил и добър дипломат!

До червените мътанти : Ако ВСИЧКИ офицери са били длъжни да са парт. членове , АМИ МОГЛИ са да НЕ СА офицери :))) и да НЕ са слуги на ДС-БКПКГБ и другата измет ..:))НЕ всияки мутанте , са БИЛИ офицери,убийци в лагерите, доносници , ДС-привилегировани, номеклатура- червена ,,изобюоИЗМЕТ комунистическа ..НЕ ВСИЧКИ..:)))))) А само такива , като теб, абориген-червен..:))

До: E_Migrant (04.08.2009 г. 14:20ч.) Не вярвам да си толкоз тъп, просто не си се сетил. За да серазкрият шпиони, действащи в БГ трябва да има едно нещо, наречено КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕ, а това нещо беше ликвидирано с идването на демокрацията.

Недоволстващите, добре знаете, че досиетата бяха отворени именно от ченгетата от ДПС. Така че може да оплюете и вашите по-адресирано. Да не говорим за Радев, Гергов и пр. гениални бизнесмени, също от вашите. Ако такива не се набиваха в очи, никой нямаше да отваря досиета. Какво неясно има?

Ковачницата на кадри за британското разузнаване са журналистите от вестник The Times, от основаването му на 13.01.1783 до ден днешен, въпреки смяната на собствениците му. За френските служби тази роля играе концерна ELF, в състава на групата TOTAL.

Тук има някои младежи които пикаят на ламарина и мислят, че свири военна музика. Абе господа, стари и млади, едните не знаят, щото са млади - другите забравиха, вероятно поради склероза, е по човешки простено. Но сега да си спомним какво беше, някога, преди 1989г. През седемдесетте и осемедесетте години на ХХ век, ех каква надпревара имаше за назначения в тези служби, а? Бе мерак и то с фукня, с гордост, с престиж за връзките с ДС. Но не само това, нема лабаво, само да шукнеш и пръцнеш веднага коньо ти пръхти у врато, т.е. ДС. Модно бе да се афишират връзките със служителите от ДС: на софра, при разговори например във влак, кога си мереха пишките, при далавера, на лов, на гурбет, на селските сватби търсеха кръстници от тези служби, престижно бе бай Пенчо да си пие ракията с полковник Пенчев, познавам хора които се въртяха в кръчмите и бяха подлоги на офицерите от ДС - сега са най-големите демократи и жертви... С една дума бе велико да си в орбита около планетата ДС. А в цялата система от онова време, бе невъзможно да се заеме по-важна позиция без тамяна на ДС. От това кой какво е работил някога може да се прецени какво място е заемал в невидимата йерархия, например позицията на съдията бе по-висока от тази на кадровия офицер в ДС, неговото назначение ставаше по-трудно и фактически от военния отдел на БКП, лично управляван от Т.Ж. Юрист не можеше да стане адвокат, пак без резолюцията на този отдел, в противен случай кисне юристконсулт на някое предприятие; същото важеше за началниците в болниците, от шеф на отделение нагоре; а пък научните работници - философи, политикономисти, икономисти, историци... - те ставаха след като легализиран отдел на ДС в ЦК на БКП даваше съгласие и преценка за всяко назначение; в БНТ, кое и да е радио, по-трудно се влизаше на портала, става дума за пропускателен режим, по-трудно спрямо венен завод от онова време, което предполагаше, че назначенията в тези институции са през менгемето на съответните служби и нямаше празно, т.е. случайности. Работата и ученето в чужбина, пак след резолюцията на тези служби. Всички бяха в кюпа - знайно и незнайно, съгласни и несъгласни - леле сега кви' демократи, мани, мани, да ти умре коньо. Чудно ми е как някои хора, заемали позиции през онова време и то след светената вода на тези проклети служби, сега забравиха и станаха борци за демокрация - кресливи и ревящи, та позицията ви от онова време, което плюете сега, е трансформирана в сегашния ви социален статус. Не е ли време на всичко това да се сложи край и да вървим напред. Стига с това плюене, при което има забрава какви маскари и угодници имаше в изобилие и какви бяхме. От позицията на днешния ден всички са грешни, което е уникално и абсурдно. Отново станахме маскари, точка и да вървим напред. Архивът на кладата.

Напълно те подкрепям,а на Balkanjiata свалям шапка! А колкото до Караулкин и BIG AL,мисля,че за всички във форума са ясни на коя кауза служат...

ДОЛУ МРЪСНИТЕ РЪЦЕ ОТ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ!!! МАЛКО СА ДОСТОЙНИТЕ БЪЛГАРИ КАТО НЕГО. МЛАДОСТТА МИ ПОЧЕРНИХА РАЗНИ ПАРТИЙНИ ДРУГАРИ, СЕГА СЕДНАЛИ ДА МЕ ЗАНИМАВАТ С КЛЕВЕТИ ПО ХОРАТА, ЧИЯТО РАБОТА Е БИЛА НУЖНА. ДУПЕБЛИЗЦИТЕ ОБАЧЕ НАК ЩЕ СА ДОБРЕ.

Абе всичките ченгета са си плюли в устата. Всичките са горди че са защитавали интересите на Родината. Гоцето, Каракачанов, Божо Димитров сега Велизар Енчев и прочия сволочь. Ами на кого родината, бе господа родолюбци? Кой ви изпрати там с благословия. Тодор Живков и партията му. Работили сте за нея, а не за България. А тези балъци дето ви сравняват с Левски и Ботев са скудоумници, каквито в Бг не ни липсват.

Велизар Енчев е един достоен човек и напълно споделям казаното от него. И ще ви кажа защо.Органите на сигурността са имунната система на всяка една държава по света.Всички сведения,касаещи методите им на работа и,особено,личния им състав и агентура е една от най-добре пазените тайни във всяка една страна.Те затова се и наричат тайни служби и колкото по-малко се знае за тях,толкова по-успешна е дейността им. Обратното,разкриване им,при това пълното разкриване на личния състав на такава специална служба е равносилно на самоубийство на съответната държава.Точно това се случи у нас и това деяние е равносилно на национално предателство. Под давление отвън /разбирай от страна предимно на специалните служби на САЩ и Турция/ и спекулирайки с основателния в повечето случай гняв на хората,репресирани от страна на част от органите на бившата ДС,а също и с неосведомеността на населението относно дейността и задачите на всяка една структура в ДС,правителството на Ив.Костов,а впоследствие и на Станишев, прокара този антинароден закон за досиетата в парламента,с което парализира защитните сили на българската държава и я докара до положение,на което в медицината се поставя диагноза СПИН. Покрай широко дискутираната тема за доносниците /а с такава дейност се е занимавало предимно 6-ти отдел в 6--то управление на ДС,т.н. политическа полиция в страните с диктатура или авторитарно управление/ целенасочено бяха разкрити и заклеймени всички честно и предано работили за сигурността на страната умни и талантливи хора,което е видно и от разкритите досега имена.Така покрай обикновените доносници изгоряха и всички кадри от външното разузнаване,контрара и полицейската агентура - по стопанска и криминална линия. Напълно прав е колегата във форумите,който казва:Много ще има да чакат после някой да работи за службите. Е,действително, никой за в бъдеще няма да пожелае да работи за специалните служби на България,при положение,че един ден името му може да цъфне на първите страници на всички вестници,за радост на всички комшийски разузнавания и ,най-вече, контраразузнавания. Още по-малко пък чужденец би работил за българското разузнаване.А всяка една такава служба е сляпа и глуха без агентура -независимо дали е разузнавателна,контр или по криминална линия.Колко ли ни се чудят на акъла професионалистите в съседните балкански държави,а и не само там. Освен това, в огромна степен разгулът на престъпността у нас -криминална и икономическа,и нейната безнаказаност се дължат именно на кастрацията на тези служби.Ако си бяха на мястото едва ли щеше да бъде допусната разбойническата приватизация,разграб на държавните активи,ограбването на спестяванията на хората в банките,безбройните тежки криминални престъпления-отвлича и убийства. Във връзка с тази тема възниква и един друг въпрос,който силно ме учудва и същевременно притеснява. Макар и с известна пресиленост, може да се обясни защо сред населението битува мнението за ДС като репресивна структура. Но никъде не срещнах някой да се запита защо видният архивар /заместникът на Ив.Костов в ДСБ/ предложи в закона за разкриването на досиетата да бъде включено и разузнавателното управление на Генералния щаб на българската армия,която армия през цялата си история от възникването си след освобождението от турско робство до наши дни е била защитница на суверенитета и на българския народ срещу въоръжена агресия от вън и никога не е била използувана за репресия срещу собствения си народ.А и това е невъзможно,не само защото по конституция не е имала такива функции,а и защото е била рекрутирана от цвета на нацията-младите момчета и момичета,нашите деца.Във военното разузнаване,освен кадровите военнослужещи,е имало и има срочнослужащ състав-наборници,зав езикови гимназии или с компютърна грамотност,които сега комисията по досиетата ги хвърля на вълците като обикновени доносници,затова,че са отбивали войнския си дълг към тази скапана наша държава. Във всяка една страна,поне сред мъжката й половина, е известно какво е военна тайна,а нашите депутати съзнателно я неглижираха и приравниха една от най-важните структури на армията ни към доносниците и извършиха непростимо предателство към страната и към хората,които жертвувайки свободата,здравето и даже живота си бяха в тила на вероятния противник /Турция и Гърция тогава/ и разузнаваха за нуждите на нашата отбрана неговите въоръжени сили,с оглед да не се проспи подготовката му за нанасяне на изпреварващ ядрен удар по нашата територия,с последващо настъпление и завладяване.А от 1945 г. до края на студената бойна е имало цифром и словом /поне съгласно разсекретените архиви на ЦРУ и Пентагона/ пет плана за превантивно нанасяне на масирани ядрени удари по обекти на Варшавския договор,като по нашата страна се е предвиждало употребата на ракетни носители от територията на Турция и от корабите на 6-ти американски флот в Средиземно море.Така,че Чичо Сам най- малко пет пъти е възнамерявал да унищожи България,без да го еня,че след време тук ще се пръкнат такива видни демократи,като Ив.Костов и Станишев,например.За пък сега,с тяхна помощ България е с импотентно военно и външно разузнаване,а в района на Тракия-до проливите,продължава да е дислоцирана в пълна бойна готовност близо четвърт милионна турска армия.Засега се успокояваме,че тя е насочена срещу Гърция /заради Кипър/,но не се знае бъдещето какво може да ни поднесе.Членството ни в НАТО няма да ни осигури никаква закрила,защото в атлантическия блок липсват механизми,подобни на прословутия член 5-ти,които да регулират въоръжени конфликти вътре в него/справка въоръженият конфликт през 1974 г. между Турция и Гърция за Кипър/. Искрено се надявам тези национални предатели един ден да бъдат заклеймени от Историята.

Откога стана неморално да служиш на държавата си , ГОТИН ? Откога стана неморално да си разузнавач ? За прибирането на вересиите съм съгласен !

АБСОЛЮТНО Е ПРАВ ЕНЧЕВ. ЗАЩО НИКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА НЕ ИЗКАРА НА СВЕТЛО СВОИТЕ АГЕНТИ? НИТО САЩ,ТУРЦИЯ,ГЪРЦИЯ,ГЕ А НАЩЕ ПЛИТКОМОЗЪЧНИ ПОДЛОГИ ОБРЕКОХА ХОРА РАБОТИЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ. СЪВРЕМЕНА УЖ ДЕМОКРАТИЧНА И ПРАВОВА БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ПОМИЙНА ЯМА. БЪКА С НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ДУПЕДАВЦИ И ПЛУЖАЦИ. ВСЕКИ КОЙТО СЕ КЛАНИ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ АМЕРИКАНСКИ,ПРОЗАПАД И ДР Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. ВСИЧКИ БГ-ПОЛИТИЦИ СЛЕД 89Г СА ГНУСНИ ПРЕДАТЕЛИ. ПРЕДАВАТ РОДИНАТА СИ ЗА ПОТУПВАНЕ ПО-РАМОТО ОТ ВАШИНКТОН ИЛИ ЗА ЗДРАВИСВАНЕ ОТ АНКАРА.ТАКИВА СА Ж.ЖЕЛЕВ,Ф.ДИМИТРОВ,И И МНОГО ДРУГИ. НЯМА ДЪРЖАВА БЕЗ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ ОСВЕН БЪЛГАРИЯ. НЕЙНИТЕ СЛУЖБИ СА ПУДЕЛИТЕ НА ЗАПАДА И ТУРЦИЯ.

Абе Вие тука които много коментирате правите ли разлика между ВЪНШНО и ВЪТРЕШНО разузнаване ?!? Доносниците са от ВЪТРЕШНОТО разузнаване а Велизар Енчев е от ВИНШНО разузнаване ! Капиш ?

КАКВО СИ СЕДНАЛ ДА МИ ОБЯСНЯВАШ РАБОТИ ДЕТО И НА ДЕЦАТА СА ЯСНИ БЕ, ГОТИН! Аз говоря за морал, той седнал да ме въвежда в професията на разузнавача! Боже, Боже, Боже, прибери си вересиите!

до Караулкин. С това изказване :Не уважавам обаче двойнствеността му. Или си офицер, или -журналист! Може ли някой от вас, умниците, да ми обясни по силата на какво непреодолимо обстоятелство трябва да си кадрови офицер от разузнаването и едновременно с това журналист?. ти доказа че не си човека който трябва да дава акъл по темата. НАВСЯКЪДЕ по света разузнавачите ползват прикритие или фабула или някаква друга форма на защита. Как мислиш че става ?!?! Добър ден , аз съм г-н Енчев и съм български разузнавач !? А това ,че човека след напускане на разузнаването е продължил да работи като жърналист е съсвсем нормално и логично ! Защото всички тези достойни офицери обикновено имаха по две висши и бяха специалисти в журналистиката, икономиката, дипломацията и т.н. Между другото дипломация преведна от гръцки означава двойно лице ! Ето ти тука малко да се образоваш : http://bg.wikiquote.

Поклон пред такива родолюбци като Велизар Енчев. Вашите Левски и Ботев биха се гордели с него!

ДоКараулкин - По себе си съдиш, нали?Много подробно описвашдвойственос

Грешите, Велизар Енчев никога не е бил танкист. Прекалено висок е. Служил е май в Трета армия в Сливен - или свързочник или такъв във въздушнодесантните части. Имаше вид на човек, който не държеше на условностите и бе твърде прям и малко безразсъден. То иначе как ще скачаш от хиляда метра. Луда глава.Такъв спомен имам оттогава.

Едно е да служиш на Народ и Родина , .... друго е да източваш като сътрудник на ДС пари от задгранични фирми и криеш откраднатите от народа пари по банки в Лихтенщайн и Швейцария като при това целуваш ногите на червените си господари, .... а трето и четвърто е да разправяш какъв хубав човек си бил и каква хубава партия майка те е отгледала.

Репресивна държава,репресивна власт,репресивни органи.Съд,полиция,ж са все репресивни органи.Ащом една държава ги поддържа,значи и властта и държавата са репресивни.Посочете една държава ,в която ги няма.Мечтата на престъпниците и на нарушителите на законите е да ги няма.Да,ама не!Тези органи ги е имало и ще ги има винаги,дори и в страните с най-висока степен на демократично общество.И престанете вече да лаете срещу хората ,които са си залагали свободата и живота за каузата БЪЛГАРИЯ.

Иванчо, за другото си прав, но цитатът ти не е от Ботев, а от П. К. Яворов! Това са думите на орача (Недей дочаква зори, върви ори, ори, ори...). Вече не учите ли литература в училище? Как може да бъркате най-големите поети на България?!?!?!

Дайте да се разберем! Уважавам журналистическите изяви на Енчев. Вероятно са за уважение и изявите му като кадрови офицер от разузнаването, които не познавам. Не уважавам обаче двойнствеността му. Или си офицер, или -журналист! Може ли някой от вас, умниците, да ми обясни по силата на какво непреодолимо обстоятелство трябва да си кадрови офицер от разузнаването и едновременно с това журналист? Кое в тебе е по-силно и как да гледаме на теб? Като журналист по офицерика или като офицер по журналистика!? Нямам нищо против това, че всяка държава трябва да си има кадри, които работят за сигурността й, включително и в разузнаването, но не мога да приема, че разузнаването може да е патерица на журнализма, както и журналистическата работа - патерица на разузнавателната. Сто процента съм сигурен, че който е имал морала да бъде едното, няма правото да бъде другото. Останалото в най-добрия случай, е проява на свръхего. В най-лошия - сами ще се сетите... Толкова от мене. Сега отивам да се гръмна на спокойствие, но преди това ще мина покрай ...какво беше там ...за да ми сменят чипа!

В танковата школа в Суходол служех като танкист.Велизар Енчев беше старшина-школник.Мно умен, начетен и решителен.

Сутринта ги слушах в разговор със Сашо Диков - ми то, излезе, че по-родолюбиви хора от тях е нямало, бе!!!! Интересно защо ли избиха дядо ми и разплакаха мамицата на родителите ми, същите тези родолюбци...?!!! Не, не искам мъст - но няма и да забравя; просто, ако може така, да не ги чувам и виждам никога и никъде повече!!!!!!!!!!!!!!

sascho dikov e edni ot agentite i milizionerite njama sportis koito da ne e donasal i bojan radev e saschija i kostadinova osche ot vremeto na kotkov gundi i.kolev koito bjaha s pagoni kakto i artisti i pevatschki sa da sa dobre topjaha kolegite si tosi manev gerorgiev i dr.ot satirata naprimer s.rusev kakav e v.raschidov agen na dc stiga prekrivanija be

Тези кадрови офицери,агенти и доносници са служили не на държавата и народа,а на БКП /нали в чл.1 на Конституцията пишеше ,че Тя ръководи цялостня живот в НРБ/.Пък и като са се борили за държавата ,на която основен враг беше англо-американския империализъм ,сега са съгласни да сме с този враг съюзници.Икономическ по-силният винаги побеждава , а не фантасмагориите на разни марксисти-ленинци с идеалите си.Така че сте си ченгета ,които ползувахте тогава редица привелегии, а от вас сега излязоха мастити бизнесмени-вярно не от всички.

Е, па нема друга държава на тоа свет, дето така да си яде децата...живи ги яде, начи!И нема никво значение добър ле си, лош ле си.Патриот ле си, предател ле си.Важното е джуджетата да са на припек.И са кво?!? Десет джуджета у парламенто па викат та се кинат Лустрация та Лустрация!Абе, чоджум...само се пайте, съвсем скоро да не дойде време да се Лустрират сега лустриращите!Чеее. българинът, все някога ще разпознае предателите от родолюбците.Едва ли ще продължи вечно търпимоста му към Йесмените, които просто забравиха що мреха и Ботев и Левски. Дано съм жив, мамка му!Дано съм жив ПАК да видя как младите българи се гордеят че са БЪЛГАРИ! А това без национална кауза, без национална доктрина и идеали нема а стане.Ше треа наште полЕтици, за момент да спрат да мислят как се гуша тъпче, а напротоив, за поколенията грижа да проимат. Па ако може и малко достойнство в наследство да им остават .... по-щастлив от мене няма да има! Ама, не! Осмата по ред, Аспаруховата България и нация по-древна от артефактите у Месопотамия и у Шумерско, нация пренесла името и честта си неопетнени през толкова много векове ..... да я превърнеш в чалагаджийска държава със чалгаджийски идеали и еднодневки за политици?Държава, в която малките момичета искат кът пораснат да станат фолк певици, а момченцата - мутри?!? За твааа, скъпи ми Санчо....се иска ногу талант! Бахти, колку са ни талантливи бащите на нацията!!!Дано бат Бойко се справи! Бог да пази България!

до BIG AL ::))))) Ти моето момче си един малоумник и по коментара ти разбирам , че не си на повече от 20-25 години и въобще не си в час по темата. Тогава не е имало избор, ВСИЧКИ офицери са били задължени да са членове на партията и партията е била държавата! Това не значи че тези достойни офицери не са защитавали интересите на България! Набий си в кухата глава че разузнавач или офицер и доносник и ченге не са едно и също ! Който не храни своя войска скоро храни чужда !

Караулкин, отиди при кукловода ти на ул. Козяк, за да ти сменят софтуера на мозъчната ти протеза!

Велизар Eнчев е измежду малкото кадърни,открити и емоционално ангажирани в работата си журналисти.Той има дарбата да говори точно и искрено, има задълбочени познания и прави много точни политически анализи.Недостатъкът му е че е идеалист и житейски безхитростен - защитник на губещи каузи-като тази на пенсионерите,а завистниците му винаги използват това. Спомнете си коментарите в студиото с участието на Петко Тодоров и с-ие, как се опитваха да го иронизират и омаловажат . Нарочно го провокираха да избухне и каже нещо извън установеното в канона.Червени мекерета... А сега ние го нападаме за това, че е вярвал в смисъла на разузнаването. И никак не одобрявам лекотата, с която обиждаме един народен човек.Той беше много по-подходящ за народзен представител от мнозинството което ни лъга през тези години.Имайте доблест да признавате качествата на хора като Енчев.

Що не си гледате работата!

Поредният смешник :))))))))))))))0

Срам,срам,срам! 130 години не ни стигнаха за да почнем да мислим държавнически. Разни озлобени лайна постоянно реват за възмездие. Народ който си предава хората от секретните служби, ще бъде управляван пряко или косвено от други народи. Явно това ни устройва.

Сашо Диков се изложи много този път. Явно той не прави разлика между Шесто (Шесто управление на ДС - вътрешна сигурност; тоест политическата полиция) и Първо главно управление (външно разузнаване). Беше поканил Димитър Иванов (бивш шеф на Шесто) да коментира случая с досиетата на журналистите. Значи големия началник не го напада, но напада Береану и Енчев. Едни може да са от ДС и да си говориш мило с тях, а други - не! Сигурно защото са шефове, а не пионки! Втората му издънка беше че го пита Защо не си призна по-рано? .... Велизар Енчев многократно е казвал в ефира на предаването си, че е кадрови офицер от разузнаването и е работил по Югославия! Аз това съм го чувал отдавна от неговите уста още като беше в 7дни. Сега Диков пита: Ти защо мълча!? А бе Сашо, дай го по-спокойно - не се хвърляй като бик на червено. Не че Велизар няма трески за дялане, ама все пак....

Това да се занимава с правене на партии на етническа основа дали не е намеса във вътрешните работи на суверенна държава? Не едалече времето, когато в тези земи е имало окупационна българска армия и се е говорело за Велика България.

Хем се срамувате да бъдете ченгета, хем напълнихте парламента и правителството с ченгета Като няма прокопсия, плюлсъм в тази орисия(Ботев).

Абе, другарю Енчев, според мен точно те са ченгетата, а доносниците са агенти, ама нали ти си професионалиста...

Ясно защо трудно се разбираме с македонци и сърби. той трябвало да направи българска партия в Македония. Това дали не е намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Да не говорим, че е много близо времето, в което бяха окупирани от българската армия и усилено се говорело за Велика България.

Стига с това лицемерие и с тази демагогия! Комисията по досиетата е рожба на българската мафия с цел да се дискредитира агентурния апарат на държавата и тя да не може да се противопостави на криминалния контингент. За ваше сведение, в държавните институции на Федерална Република Германия работят над 17 000 бивши сътрудници на бившите органи на бившата ГДР. Не се правете на по-папести и от папата! Членовете на комисията искат само да задоволят перверзния си нагон да се гаврят с хора, служили на държавата по тогавашните закони. Ако ви се ловят престъпници, започнете с ББ, охранител и кум на Големия Маргин. Ако ви се ловят чужди агенти, започнете с Паси и с Калфин.

Не си прав! и ако си извадиш главата от гъза и си поемеш малко чист въздух да ти се избистри малко мисълта и сам ще се сетиш защо...

доКараулкин - Комуняга си,нали?То е ясно и за слепите......Само такива като теб могат да отправят такиво упреци по кадърен, умен ,благороден и достоен българин, какъвто е Велизар Енчев.Вие не сте свикнали да има мнение различно от вашето.Е,хайде свиквайте.....

До КАРАУЛКИН- Човеко, ами ти си си чисто за онова място. Добре че не всички разсъждават като тебе. Ами като пишеш по форумите запознай е с длъжностните характерискики на полицай и офицер от разузваването. Ама то за това се сика ум ,нали?

Същите тези са развивали и героите в Нюрнберг след Втората световна война. Тогава не им повярваха. Дали да повярваме сега?