Това се казва в изявление на известния журналист и дипломат Велизар Енчев, чието име вчера бе оповестено от Комисията по досиетата като сътрудник на бившата Държавна сигурност, предаде БГНЕС.
"Днес в сутрешния блок на bTV  водещият Сашо Диков (той е един от гост-водещите, които заместват Николай Бареков - б.р.) си позволи нещо крайно непрофесионално, което е чуждо на журналистическата етика. След като ме включи по телефона и ми даде думата по темата за досиетата, на третата минута от разговора Диков изненадващо прекъсна телефонната линия, не давайки възможност дори да завърша изречението", допълва Енчев.
По думите му всеки, който е прочел неотдавна издадената му книга "Аз бях в разузнаването", ще се убеди, че работата му в Скопие и Белград е била подчинена на една цел - защита на българските държавни интереси в Македония и Сърбия, укрепване на българското малцинство в Западните покрайнини, създаване на пробългарски партии и организация в Република Македония, интернационализиране на въпроса за потъпканите права на българите в Сърбия и Македония.
"За разлика от дежурните фрази на работилите в службите, че се гордеят с това, аз ще кажа точно обратното: Срамувам се, че служих на държава, която не заслужава това! И призовавам сега работещите в НРС и Военното разузнаване да не повтарят моята грешка", се казва в края на изявлението на Велизар Енчев.