Затягат коланите на дипломатите

След сериозен анализ на мрежата от задгранични дипломатически представителства на България ще се потърсят варианти на нейната оптимизация, заяви новият външен министър Румяна Желева.

Обратно в новината

Коментари - Затягат коланите на дипломатите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

папаризовци и други като него-вън от дипломацията-няма Пожизнено да се облаготетелстват от властта , я.Нужни са ни нови лица, които да ни измият очите и Докажат ,че и тук има останали свестни човеци!!!

Неотдавна лично Бойко Борисов заяви, че дипломатическите назначения, които старото правителство направи в края на мандата си, ще бъдат ревизирани. А защо г-н Борисов не направи ревизия на кметството след управлението на Стефан Софиянски през цялото си кметуване и нищо не се каза по въпроса. Защото като цяло той нищо не свърши на тази си длъжност, но ако нещо трябва да се ревизира това е кметството преди и след неговото управление макар, че с назначенията които направи София ще се представи като райска градина след него а ние живеещите там знаем, че не е така и за каква мизерия ставя въпрос.Стига с тея саунени балони Бойко до гуша ни дойде.

Дори и аз се съмнявам,че мога да и направя пълна промяна за нея трябва много инвестиции.Това по външният вид.Гледах връчването на писмото от Обама на ББ и като я видях как се превива от смях пред посланичката на САЩ ужас.Това държание е първите 7 години.За ГЕРБ гласувах ,но не приемам някой от министрите.

Посолствата преди всъщност бяха прикритие на ченгета, които не отиваха да вършат работа, а да правят поразии в нормални страни и да харчат пари. Сега са ги подменили малко, но правило е, че като дипломати изпращат всички провалили се вече партийни персони. Няма какво да се чудим. А това е огледалото, което показва образа на България пред света. А всъщност образа й, за съжаление, е точно такъв - мързеливи, отегчени, озлобени и завистливи хора ни гледат навсякъде.

pozdravi ot dominikanskata republika. Predi mesec v tukashe ejednevnik ''Diario libre'' izleze statia che nashite BG diplomati bili edinstveni v sveta na kokito dori domashnite liybimci imali diplomati4eski zadgani4ni pasporti. Taka 4e kakva pomosht moje da o4akvate ot takiva diplomati4eski misii koito misliat pove4e za ku4etata si ot kolkoto za rabota

Не, зетят на Муравей е Радко Влайков, който подпали компютрите в службата на говорителя преди да напусне...

Началната учителка от Бургас - министър на външните работи. Това значи дипломат номер едно. Ужас! Тя ли ще представя българките пред света?! Каква наглост!

ПАТКИ И ПАТОЦИ МНОГО ФОЛК СТЕ ГЛЕДАЛИ А И МНОГО ЛАТИНО САПУНКИ ЗА ДА ГОВОРИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗА ЖЕЛЕВА.ТАЗИ ЖЕНА ЗНАЕ МНОГО ЕЗИЦИ И ВЕЧЕ ИМА И ЕВРОПЕЙСКО ПРИЗНАНИЕ ЗА НЕЙНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ. ТАКА ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ВИ ЧЕТА ТЪПОТИИТЕ.

Чета и се поитам в кои век живея и що за нация сме . Във форумите пишат хора нито интелект , може би и липса на образование и смеят да категоризират една жена / долно унизително при това министър/ ако това беше поп фолк певица о кеи но да даваш съвети за визия това ли е наи важно а още по страшно че хора които нито разбират , нито са дипломати дават и то компетентни анализи , сериозно ли разбирате от дипломация . Може българина в чужбина да направи предложение за подобряване на работата на мисиитге което е по сериозно .

изобщо да закрием всички посолства и консулства, да съберем безделниците оттам, да ги докараме тука и с по една кирка и лопата да поработят на ползу роду! Бездруго нищо не правят, само харчат пари там. Бездруго външната ни политика ни я пишат в САЩ, ще ни я пращат по пощата, тука министърката само ще я чете...оп, тя май няма да може! Нали е по образование социална педагогика, т.е. най-най-най-нежелана специалност, за която взимат куцо и сакато в СУ. Значи така: оставят министърката и й дават бюджет да плаща на някой да й превежда външната ни политика от американски английски. От време навреме ще ходи (с преводач) да й обясняват каква е нашата позиция по някои въпроси от международното положение и къде демокрацията е в опасност, та трябва да изпратим контингент. Ето тъй ще се оптимизира (на тази патка животът й да зависеше от това, пак не би могла да обясни смисъла на оптимизацията и нейните цели и ограничения, но това е друг въпрос,всичките ни министри толкова разбират от тази наука) работата на външно министерство.

Poli e absoliutno prava! Spodeliam mnenieto i s moia opit izvan BG I Poli ne kazva nishto losho za Bg, a za slujitelite v konsulstvata, koto pak povtariam e tochno taka. A ti si edna prosta kokoshka.

Красивите ви дразнят, не дотам красивите - също. За тоя български народ няма угодия. Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо..........

Маринчо Райков треторазряден слаб сътрудник на РУМНО пак обърна резбата - с баща стар комунист и шпионин, през послушно Костово седесарче, до ... поредната нова политическа звезда. Дано няма повече проблеми като сестрите в Либия, че ..... да ни е яко, а и на потърпевшите!

Злобни коментари за визията на който и да е са признак на ниска култура и чуство за малоценност.Вместо конструктивност - махленска злобичка - пффф .. Съгласна съм с Поли - имам познати в Англия и никой не казва една добра дума за тамошните служители. Също заявявам за КОШМАРНИТЕ им колеги тук , в Ирландия. Министър Желева , предлагам онлайн допитване до всички поданици зад граница и тези в Републиката за оценка на Вашите подчинени в консулствата по държави.Време е лентяите да си ходят и да дойдат компетентни,разтропа и учтиви дипломати!!

Олигофрените по форумите като няма за какво да се хванат и започват да плюят, че не била красива. Жалки сте, злобарчета. Според вашия пилешки интелект трябва да сложим плеймейтката Златка за външен министър.

Нищо лично, но кадърът на Обединен блок на труда и ТИМ-Румяна Желева, просто не е за тази работа, не и за политиката въобще. След Надето, Паси и Калфин сега и тази личност. А и според мен външният министър трябва да има малко от малко приемлив външен вид. С тази външност външната ни министърка може да работи само в някое вътрешно министерство. После иди разправяй, че българките били най-хубавите жени. Никой няма да ни повярва.

ЕЙ, ГОСПОЖАТА СИ Е ИЗБЕЛИЛА ЗЪБИТЕ И Е ХОДИЛА НА КОАФЬОР! БРАВО! ТАКА ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ЕДИН ВЪНШЕН МИНИСТЪР!

Правилно припомняш за Сталин и Чърчил. Английския булдог се събудил на другата сутрин с главоболие и споменал пред Сталин, че май нещо много са пили... А Сталин лукаво му отвърнал: Надявам се, че си спомняте какво се договорихме...

Беше начална учителка в Бургас

немога да повярвам тази жена ми ивръстница а изглежда над 50 каква е тая физиономия нека понапълнее малко та да поизпъне бузки ужас тя ще ни предтавя навън ние не сме толкоз грозни българките

Тази женица я вкараха в беля. Въшно е като неоплевен бостан - трябва яка мотика и яки бригадирски мишци. ПС.Доброто възпитание, начетеността, интелигентността и пр. са неща, които търпят тълкуване в широки граници и поради това не са най-достоверното мерило за качествата , необходими за даден пост - особено при у-нието на една държава. Сталин е имал речнишк от 100-200 думи, но това не му е попречило да напие чълчил и да нарисува на гърба на цигарена кутия бъдещето разделение на Европа след II-та Св.война. ПС-2 М.Райков май беше зет на Муравей Радев?!

Тази женица я вкараха в беля. Въшно е като неоплевен бостан - трябва яка мотика и яки бригадирски мишци. ПС.Доброто възпитание, начетеността, интелигентността и пр. са неща, които търпят тълкуване в широки граници и поради това не са най-достоверното мерило за качествата , необходими за даден пост - особено при у-нието на една държава. Сталин е имал речнишк от 100-200 думи, но това не му е попречило да напие чълчил и да нарисува на гърба на цигарена кутия бъдещето разделение на Европа след II-та Св.война. ПС-2 М.Райков май беше зет на Муравей Радев?!

Какво ли толкова представлява тая зъбла, та Бойко се чуди къде да я мушне?

Не съм фен на атмосферата в някои БГ представителства, но новата министърка демонстрира голяма некомпетентност и търсене на популизъм като почна с приоритети като съкращаването на мисии. Българските мисии в чужбина, макар и да изглеждат много луксозни убежища за разни хора по разни причини, всъщност са доста скромни, понякога мизерни места, не можещи да изпълняват функциите си, именно поради орязания бюджет. Ако сравните бюджетите, за чието съкращаване говори Министърката - докторка по социални науки, с пропуснатите ползи и лошия имидж на България (на бедна източно европейска държава), може да се окаже, че трябва да се оптимизират разходите, а не да се режат. Не говори добре за един министър на външните работи, когато започва с разходите, а не с дипломацията и разширяването на влиянието на България в чужбина. Да видим до кога ще трае стажът на г-жа Желева.

ох,по бързо започвайте да ги разкарвате тези некадърници,предлага да започнете с посолството в ЮАР и откачалника КРАСНОДАР КОЛЕВ

Много е грозна, демонстрира страхотно самочувствие, дано има и покритие!

А задграничните мисии на българските военни няма ли да ограничат! Дори да ги спрат! Стига сме прахосвали държавни пари !

усмивка реклама за санитарен фаянс идеалсевлиево!

Давай! Ще се намерят много хора, които ще подпишат!иди на worldartistmanagemen точка com.там са моите детайли.Обади се, ако искаш и да почваме! :))))

И какво ще стане като бъдат ревизирани.Нали ако ги уволнят от постовете ще им платят неустойки , те хората са си с подписани договори. Уволняват ги , плащат им неустойки и бюджетния дефицит ще стане 3.5 млрд. лева :)

Впечатляваща реклама за паста за зъби!Ще спечели още повече ако се ограничи в приказките.

Теодора Дренска трябва да е първата.

мисля ,че след Н.Михайлова и Соломон Паси можем да преглътнем всякакви министри на външните работи

Тая ако цвили така хубаво, както и изглеждат зъбите - цена няма да има!

затягайте си ги на вратовете

ами ива, (29.07.2009 г. 14:36ч.) и подобните й ще ви кажа, че предпочитам тази визия пред силиконови надуваеми кукли. Достатъчно е представителна визията й, за да не се чувствам неудобно. Интелигентна, образована, облечена с вкус и мярка. Каква работа ще върши тепърва ще видим!

А действащите агенти на службите в МВнР?

Грозна жена,ужас.И тая ще ни представлява пред Европа.Той БАРОУЗО ЗАТОВА НЕ Я ИСКa,не че той е красавец.

Брей,че тая била много грозна ,бе!Ако отиде в чужбина ще я помислят за французойка -внучка на Фернандел.Сигурно има роднинска връзка с Пешо Стоянов.Да се надяваме поне да е умна!

Po dobre zabata otklokoto nekadarna ovca kato babite predi neia!Yspex i jelaia! I da vi sdav4i s delata si kato topal xliab i jelaia!

Некадърността, неграмотността, невъзпитаността, бягството от служебните им зъдължения, грубостта към нуждаещите се и изпаднали в затруднение българи на т.н. дипломати е толкова голяма, че прави съществуването им по-ненужно дори и от министерството на Емел Етем.

Рорката тя външна министърка. Дано поне в работата е бива,че с външния си вид може да варди 300 декара бостан без куче. Поне на фасон да го докарваше, а тя се опитва да играе ролята на мъжкарана.

много зъбата тая бе...

Мале кви зъби има тоз кон!

Съкръщавай на 50 %. Толкова много измет, шуреи и баджанаци са се нацвъкали в тия посолства, че хич да не ти е мило! За педалите посланици от СДС, които си викаха интимните приятели и ги назначават на синекурни длъжности, нека не ги жали министърката!

Без да навлизам в подробности, трябва да кажа, че идиотизмът, който цари в България, е още по-голям в дипломатическите ни мисии. Освен че там още стоят безсмислени и тъпи алкохолизирани тоторживкови дипломати, властта е в ръцете на администрацията под формата на финансистки, секретарки и др. чистачки, които се изживяват като дипломати и гледат злобно, завистливо и некадърно. Полуграмотни, зли и гадни. Дъртите гнусни болнави и надути пуяци като Иван Гайтанджиев например, който вместо да е пенсиониран като агент, какъвто беше, коцука из посолството ни в Египет, са повече от отвратителни и злонамерени. Колкото до средствата, не зная досега как се разпределяха по посолствата, но масово се спи на стари напикани матраци, гнусни и вонящи. Г-да дипломатите май прекаляват с пиенето, а след заминаването им не ги сменят, пестят сигурно. Не виждам скоро нещата да се оправят. Ако отиде някой нормален и с нужния ценз, започва една злобна атака, без да се подбират средства, до отзоваването му. А за защита на българските граждани, да не говорим, който е опитал веднъж да потърси някаква подкрепа, повече не повтаря! Лошо, много лошо!

Не само тодорживковски дипломати грухтят в тези мисии, ако знаете още колко доганови фенове и фенки са се намърдали по нашите дип.представителства лошо ще ви стане! Те не говорят български, не говорят и никакви други езици, дори и турски, не могат да четат нищо - особено закони и документи, и ако ги питаш нещо, те гледат мръсно под око, подозирайки, че си дошъл да им направиш нещо лошо - например, да им създадеш някаква работа! Която да им наруши любимото занимание - намиране на евтини домати, меса и напитки и закупуването на тези стоки чрез обикаляне по цял ден със служебните коли на градовете и техните предградия в търсене на най-голямото намаление за деня. Същото е и с дрехите, а за такива неща като боя за коса, прически или дори постригване и поддържане на нормален външен вид, не може изобщо да се говори! Какво да ги правиш - хората си знаят, че са само за един мандат, и когато падне техният човек във властта, който ги е наместил там, те ще трябва да се връщат към безрадостния си живот в родината, затова грабят като за последно! А ако случайно някой реши да свърши някаква работа /такъв не се случва във всяко посолство/, всички останали го намразват и в червата като натегач и почват да пишат доноси срещу него до Външно, за да го върнат, щото много е зел да си вири носа! И на неговия фон те изглеждат още по-зле, отколкото са... Има една книга - Мисия Лондон - най-смешната книга, писана на български език, тя е за едно такова гнездо на оси и откачалки, прочетете да се посмеете... Смях през сълзи!

Въпорсът е КАК ще ги съкращават като качество. Защото познавам посланици които водят фиктивна листа от 15 човека в едно посолство на щат и от тях дейсвителни са 7, а останалите мътви души.Прав е колегата, вместо да генерират приходи чрез икономиакта, те правят адвимистративни съкращения и така проъдлжавата Плана Ран ът