Коментари - Водно огледало ще пази река Арда | Днес.dir.bg

Водно огледало ще пази река Арда

Уникално съоръжение, наречено Водно огледало, беше открито на река Арда в Кърджали днес.

Обратно в новината

Коментари - Водно огледало ще пази река Арда | Днес.dir.bg

Коментари

по добре идете да го видите и после пак да си говорим.Съоръжението е прекрасно и чисто ,европейско

Нямаше нужда да казват имената на изпълнителите, те се знаят, само те работят по обществени поръчки в региона. Доган няма да си признае за злоупотребите, но двамата юнаци начело на споменатите фирми-ДПС каси могат много да разказват пред разследващите органи. Като си пееш Пенке ле и т.н., ама поне се надявам да има някога Видов ден за тия, дето ни правят на по-абдали от тях.

Местните фирми Ардастрой и Саварона изпълниха строително-монтажнит работи за 18 месеца, вместо за предвидените 30 БРАВО ДРУГАРИ И ДР. ПРЕСТЪПНИЦИ, ИЗПЪЛНИХМЕ ПЕТИЛЕТКАТА ЗА 2. НЯМА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ОБЕКТА Е И ПО-НАДЕЖДЕН, С ВИСОКО КАЧЕСТВО ПЪК И ПАРИЧКИ СМЕ СИ ВЗЕЛИ ДОВОЛНО. АШКУЛСУМ. НЕ МИ СЕ ПРОДЪЛЖАВА, НО ПАМЕТНИКА ЗА ДРУГАРЯ ДЕТО Е ЖИВ ОЩЕ, НАИСТИНА ДОКОСВА МИСЛОВНИ ВИСИНИ - НА ДОГАН МОЖЕ ДА ИЗДИГНАТ ДЖАМИЯ А, ЗАЩО НЕ ХЪЛМ ИЛИ ПЛАНИНА ИЛИ ИЗКУСТВЕН ОСТРОВ В ЧЕРНО МОРЕ, ЗА ПОКЛОНЕНИЯ И Т.Н. И Т.Н. СПОКО, НИЕ ЧЕРПИМ!!!

Заря посред бял ден и на слънце има същата естетическа и практическа стойност като водно огледало след язовири. Зарята, както и декоративното езеро са платени с нашите пари. Със същите наши пари е формирана и завидната печалба от този обект. Дано поне Кърджали отбележи в успехи гребането (всички дисциплини) при такава база - много ли искам срещу 77 млн.?

Водното огледало представлява завиряване на коритото на Арда в Кърджали (където денивелацията е съвсем малка), след коригиране и укрепване на бреговете и частичното им благоустрояване. То безспорно е хубава придобивка за града, което не би трябвало да спира разследването на евентуалните далавери. Колкото до защитата на града от наводнения, това си е откровена лъжа, с която трябва да се оправдае разходването на толкова пари за нещо, имащо повече естетическа, отколкото практическа стойност, според мен. Ако надвисналият над Кърджали едноименен язовир (рожба на българо-съветската дружба и малоумие) се скъса, стените на съоръжението би трябвало да са около 1000 (хиляда) метра високи и почти толкова дебели, за да спасят наистина кърджалийци.

Споменатото от Гочо отбранително предназначение на язовира е било актуално преди десетилея когато войните са зависели от движението сухопътни войски. В съвременни условия при новите методи за водене на война това предназначение е неприложимо, още повече че това е еднократен акт който ще нанесе много повече вреди на Кърджали и на българска територия, където ударната звукова и водна вълна ще са най-силни и никакво съоръжение няма да помогне. Всъщност който е готов да приложи такава мярка на своя територия, е камикадзе. При наличието на два големи язовира които улавят водите на река Арда, водното огледало остава декоративен и развлекателен обект със спортни цели. Честито на кърджалийци за прекрасния водоем в рамките на града, честито и на ДПС за рекордната печалба от изпълнението на обекта.

Водно огледало ще пази река Арда от град Кърджали ли ще я пази?

Гочо ти мислиш ли, че това водно съоражение може да попречи на няколко стонин милиона кубика вода?

А някой знае ли, какво е водно огледало, защото който е писал статията е решил, че съм бил там и съм наясно, без да си помисли, че тогава не бих му чел статията :D

Каква е истината за така нареченото ОГЛЕДАЛО. Язовир КЪРДЖАЛИ е построен с една единствена цел. И това не е риболов, питейна вода, плажна ивица а именно спиране на вражески войски от Турция. Слабата точка в язовирната стена би спряло всякакви атаки от турска земя при евентуално нападение но уви и последният шанс и защитно съоръжение на БЪЛГАРИЯ бе спряно с това огледало. КОй ли го е изисквал и защо точно в тази световна криза се дадоха 77 млн. . ДПС и Анкара. Няма вече надежда за България.

Тия започнаха публично да ни ограбват!

Може би е излишно да приканвам полуграмотни към добър тон, но всеки има право на мнение. Алтан не знам на какъв език е писал европроекти, ама това не е като да бъркаш вар. Даже и да ви е паднала по една троха от някоя далавера на ДПС, накрая ще си останете само с гледане. Никой не отрича, че съоръжението е приятно за гледане, но на каква цена? Според вас щом вашите хора крадат, значи може? Щом ви казват, че крадат не от вас, ами от Европа, значи може? Позволявате им прекалено много на вашите хора и затова правят с вас каквото си поискат.

Още при обявяването на цената на водното огледало - над 77 млн. лева, замесените си търсят алиби - в Китай по-малко по размер укрепване струвало 200 млн. долара. Нещата не са съпоставими нито като природни дадености, нито като икономически условия. В Китай има огромен проблем с наводнения всяка година, а в Кърджали съоръжението е декоративно. В Китай са укрепили наистина опасен участък върху нестабилна основа, в България се довършва обект в установено каменно корито по течението на маловодна река. Единствената опасност от река Арда е екологично-хигиенна. За Китай 200 млн. са каквото за България са 20 лева, с тази разлика, че в Китай се харчат по предназначение под заплаха от смъртно наказание за злоупотреби, а в България се източват под заплаха от препиване с безплатно уиски от партийни обръчи. Заря посред бял ден - това е Доги Дог. Ако му възложат Китайския обект, ще има не 200 млн. разходи, а нова финансова криза след изпразването на бюджета на Китай, и всички китайци ще гласуват за ДПС да управлява света. Тогава етническия мир в света ще бъде в ръцете на балансьора (трудно се балансира след първата бутилка) и шотландските производители на скоч (с коч за мезе) ще се преместят в неговото село.

Защо сме толкова лоши и злобни, защо поне веднъж не погледнем позитивно на това което се прави. Винаги търсим виновни, корумпирани, крадци. Защо никой не коментира, че действително облика на града се променя, става по-хубав, по-привлекателен. Мои близки, които не са идвали няколко години са изумени от това което е направено. По-добре ли ще бъде да стоим на едно место, да не се прави нищо за да няма корумпирани според вас? Колкото до подмятанията за взривяване на язовира, моля не пишете подобни глупости. Бъдете толерантни. Ние живеем тук и българи и турци. Проблемите ни са едни и същи-борба за оцеляване и за хляб, независимо какъв си. А че Михалевски направи много за града ни никой не го отрича, нека има повече местни патриоти като него.

Местните фирми завършили обекта предсрочно? Не е предсрочно, ами точно навреме - преди изборите, хем агитация, хем застраховка че ще си получат милионите, защото след изборите ако статуквото се промени някой може да ревизира бюджета, да направи точна оценка на реалните разходи и да си поиска обратно повече от 60 млн. лева държавни пари. Не че ще си ги получи, ама някои ще трябва да ги излежи вместо инструмента. За подобни суми ще се намерят много желаещи да поемат вината. Сега вече парите ги няма в бюджета. С нашите камъни (пари) по нашите глави. Кервана си върви, кучетата си лаят. Главното куче - държавната власт - не само че е с изпадали зъби и не хапе, ами и не лае от безразличие и преяждане от същата хранилка като ДПС.

И Госпот да го беше строил пак щяхте да не сте доволни.В този форум има само боклуци.

В екстремизма и тероризма няма пари. Единствените богати екстремисти са тези от ДПС, но те са екстремисти само на думи (Косово в България, без християни в Родопите, дрън-дрън), защото знаят, че ако извършат реално действие ще бъдат смазани и ще загубят властта и парите си. Те играят ролята на балансьор и гарант на етн. мир, тоест работят със страха на хората и от това печелят парите си. Лошото е че станаха прекалено алчни и самоуверени, политическата маска отдавна е паднала и остана само безпардонно точене на пари от държавата (покровителството на престъпни дейности са само трохи, ама 'що да не кярим и от там кат' дават)?

Да, съоръжението е прекрасно и ще остане за поколенията, особено ако е качествено изпълнено със съответната марка бетон. Някой чувал ли е в партийна каса да има контрол на качеството? Вместо паметник нека да има разпит и експертиза, защото този обект при стойност от 77 млн. съдържа печалба, която кара престъпния свят да изглежда като непослушна детска градина. Обекта беше легитимиран и от бат' Серго, който като културен министър надали знае къде е театъра в Кърджали, но некултурно се окъпа в народната любов отразена във водното огледало. А може и да е разбрал, че това е културна кражба на над 60 млн. и затова да е отишъл да се подържи за инструмента. Самосезирането на органите е тяхно задължение, но инструмента на финансирането е по силен от законната власт в момента.

Много здраве на всички завистници. ДПС е най-сериозната партия.Ако го нямаше ДПС и кмета г-н Азис, Кърджали щеше само да мечтае за таково съоаражение. БСП е партия с акъла си,знае кво прави. А за крадените пари по проекта,не се краде толкова лесно от ЕС. Ако поне един от всички форумджии тук, е откраднал поне 1 лв,или прокарал поне един проект по програма на ЕС ще кажа имаш право да говориш. Но тия работи не стават с дъръ бъръ в форума.Иска здраво работа

НЕЗАБАВНО СВИКВАМ СБИРКА НА ОТДЕЛА ПО ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ВЗРИВОВЕ С НОВА ЗАДАЧА! Да се взриви града КЪРЛЕЖИ НА ЧЕЛО С КАПИТАН ДОГИ ДОГ - Мрасен долняр!

Сигурен съм, че съоръжението е струвало 10 пъти по-малко от мангизите, които са взели за построяването му другарите!

Напълно съм съгласен за паметника.Трабва да бъде една обща композиция на Димчо , Милко ,и всички знайни и незнайни войни , дали всичко , дори продали националната индентичност на България за да бъде Георги Първанов избран за втори мандат.И разбира се в центъра на композицията да бъде той- нашия президент ,като главен виновник за турцизирането на Кърджали.Композицият да бъде направена от Вежди Рашидов.Учередена е и банкова сметка за събиране на дарения.Във всяка една банка , на името на ДПС.

До мелихата: наблюденията ми са че където има депесари на високи позиции, много се краде от проектите за регионално развитие, пътищата са неремонтирани, с огромни зейнали дупки. Горите се секат, за да се пълнят партийните каси на депесето и бесепето.

Трябва да се изведат от Кърджали всички които не гласуват за ДПС и всички животни след което да се взриви най-близкия язовир.

Пир по време на криза.

оаьяон (27.06.2009 г. 18:01ч.) Ако такова съоръжение се направи в Пловдив, града ще стане от по-висока категория. Дано като се смени властта да има пари за такива проекти и в чисто български градове. ------------------ я не ме разсмивай с твърдението , че Пловдив е чисто български град! От 340 хиляди население, поне 60 хиляди са цигани, а имате още много арменци, евреи, каракачани, помаци, турци. И да не забравя шепа останали все още гърци и хиляди гърчеещи се гъркомани.

Това е работата на замесник министъра да служи на хората, да не би да е извадил пари от джоба си да плати за съоръжението или пък не е взил заплата докато е работел в министерството. Аман от псевдогерои и самозабравили се чинивници.Те са в министерствата за да работят за нас, а не ние за тях както е в България. И да не забравят за миг дори, че заплатите им идват от нас, а не от крадливите депутати и министри дето са ги назначили.

С своите способности Даймчо Мухльовски е най известния зам министър на Министерството на развитието на Корупцията.

Някой ще каже ли какво представлява технически това водно огледало?

Tyrciiiii mama vi mrysna doganskaaa

Много точно мнение. С тези 77 млн. поне 3 язовира щяха да се построят, а не водно огледало.

Аплодисменти за строителите и хората допринесли за изграждането на проекта. Не забравяйте че всеки град в който ДПС има позиции ще бъде редовно обновяван и с много инвестиционни програми!

Паметник приживе на заместник-министъра на регионалното развитие да бъде издигнат от благодарните граждани на Кърджали заради приноса му към изграждането на Водното огледало предложи инж. Георги Станилов. Тоя е тотално изперкал!

Облика на града си е същия - бастион на Доган. И преди имаше вода под моста, и сега има, само че водата донесе едни 77 млн. оборот на ДПС, от които поне 60 милиона печалба. С тези държавни български пари ще се затвърди и разшири влиянието на същия инструмент, който ги ограби от бюджета. Майор Деянов си загубил калпака и си намерил пискюл. Омагьосания кръг не свършва, където е текло пак ще тече.

действително обликът на града се промени чувствително и съоръжението изглежда много добре - страхотен паметник ! Има обаче нещо много важно - и двете строителни фирми са всеизвестни с репутацията си и собствениците си в целият регион с партийните си обвързаности. При всички, ама при абсолютно всички положения други фирми много по - добри от тези двете въобще не са имали шанс да кандидатстват за тази поръчка и причината за това ние всички знаем коя е ! При тази огромна сума изразходвана за съоръжението (чиято стойност не надвишава в никакъв случай 25 милиона) не знам дали някой се сеща как можеше загрижените да се погрижат за гражданите на общината. средно на човек се падат по 1500 лева и това ако се допусне че въобще ги има тези 50 000 души в региона колко фирми биха работили освен мижавите фирми : ардастрой-Александър Елинов/Садък и саварона-Ерол Касим ( и за двамата има богата информация в нета ) ?! 200 000 милиона долара дадени в Китай за нещо по малко - да, не е изключено ! Все пак това си е Китай а в комунистически Китай въобще не се съмнявам за количествата пари които потъват и сравнението е повече от смешно.. За 77 милиона ще дойдат от Германия да построят подобни огледала по цялото протежение на Арда и накрая ще подарят паметника от тях без пари.. !!! Една най-елементарна експертна оценка на цената на съоръжението от независима международна организация е предостатъчна за да блесне и без това очевадната истина - само това се иска.. но лошото е че няма кой да я поиска... Ето ви тук и една друга страна на този паметник .. : искра михайлова е зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на ДПС. За садък и ерол касим може да прочетете в нета като ползвате която и да е търсачка - има МНООООГО за четене по темата, към тази информация добавете и актуалната фраза на човека похвалил се с обръчите от фирми мемед доган .. аз съм власта.. .печалбата за изпълнителите на поръчката е минимум 50 000 000 лв. работило се е бързо като за пред избори които трябва да се финансират с по 100 долара на глас за да има още по тлъсти поръчки... - има ли толкова прости хора наистина които не виждат тези очевадни факти ?! като изключим разбира се благодарният инженер на паметници в чиято фактура влиза и възнаграждание за добри слова...

Сега трябва и Перловец в София да го напълнят с вода и да джиткаме с джетове.

Не са важни сумата и нейния получател, важното е, че има налице реализиран обществен проект, придобивка за всички в града.

Сумата от 77 000 000 лева надхвърля нетната стойност на целя град, за който е предназначена. Инструмента на финансирането е ясен след самопризнания, кой е бенефициента и различава ли се от инструмента?

Ако такова съоръжение се направи в Пловдив, града ще стане от по-висока категория. Дано като се смени властта да има пари за такива проекти и в чисто български градове.

Новината е хубава.

Проекта беше осъществен от втория опит. При първия неуспещен опит строителството спря, като беше изтъкната причина, че фирмата изпълнител Устрае отклонила по 400 000 лева за годишна заплата на двамата собственици. Сега научаме, че цената на проекта е 77 млн. Фирмите изпълнители са известни като каси на ДПС. Ако Устра на НДСВ и БСП е откраднала над 1 милион лева, което те не отричат и са поставили основите на проекта, колко от тези 77 000 000 лева са усвоени от ДПС и Доги Дог и колко ще бъдат инвестирани в запазването на властта от инструмента на фнансирането? Целия обезбългарен Кърджали не струва 77 млн. лева заедно с двата си големи язовира, да не говорим за едно бетониране на екологичната бомба Арда, извършено с инертни материали, добивани незаконно (безплатно) от същата тази река.....

Браво , браво

Министърът на културата открива водно съоръжение? Аз ли не разбирам нещо или всичко в абсурдистан си е абсурдно? Пък и бил рофесор на туй отгоре. професор по опозоряване!

Още един пример,че Доган се грижи за своите симпатизанти,като им насочва различен тип инвестиции.

Как са пътищата в Кърджалиййско, че останаха 77 милиона лева за водни огледала...

доживяхме , да го видим, беше започнато от оня костов, но го завършиха нашите хора, браво браво.Сега чакаме от комисионите да раздадете.Давам заявка за кило боб,три килограма брашно и тапи за уши , че шума от водното огледало е доста голям.Адреса ми е Кърджали , на всеки километър , за гласуващия на всички избори да БСП

към инж. Георги Станилов Г-н инженер , нека ви напомня , че този проект беше започнат от Иван Костов като министър председател и Пламен Иванов като областен управител. Явно ви е къса паметта.За което съжалявам.И ви желая успех да си върнете бързо спомените.

истината е много проста, с този проект можеше да се открадне, и него направиха,защото така или иначе никой не обраща внимание на кърджали и те си правят каквото си искат.Красиво е да,ама беше ли нужно,дори няма и реален смисал от него,само за красота 77млн.,а в същото време няма здрав тротоар,няма измита улица и т.н. градът е предаден на Доган,и тука се прави каквото каже той,смисъл неговите фирми-ардастрой,саво хора без средно образование,без една прочетена книга ремонтиран и крадът цялата област.Ако не гласуваме сега и Хасково ще падне скоро.

Искам да Ви напомня, че този проект действително е от 1971год. Отворете местният вестник Нов живот от месец май 1971год. и ще прочетете тогавашния бъдещ петгодишен план за развитие на гр.Кърджали. По времето на Костов се започна реализацията на проекта, но много бързо бе спряна защото парите влезнаха в джоба на тогавашния областен управител Пламен Иванов и обкръжението му, които сега си живуркат в частните хотелчета по морето.

Хайде, чакам коментарите.

Коментари - Водно огледало ще пази река Арда | Днес.dir.bg

Водно огледало ще пази река Арда

Уникално съоръжение, наречено Водно огледало, беше открито на река Арда в Кърджали днес.

Обратно в новината

Коментари - Водно огледало ще пази река Арда | Днес.dir.bg

Коментари

по добре идете да го видите и после пак да си говорим.Съоръжението е прекрасно и чисто ,европейско

Нямаше нужда да казват имената на изпълнителите, те се знаят, само те работят по обществени поръчки в региона. Доган няма да си признае за злоупотребите, но двамата юнаци начело на споменатите фирми-ДПС каси могат много да разказват пред разследващите органи. Като си пееш Пенке ле и т.н., ама поне се надявам да има някога Видов ден за тия, дето ни правят на по-абдали от тях.

Местните фирми Ардастрой и Саварона изпълниха строително-монтажнит работи за 18 месеца, вместо за предвидените 30 БРАВО ДРУГАРИ И ДР. ПРЕСТЪПНИЦИ, ИЗПЪЛНИХМЕ ПЕТИЛЕТКАТА ЗА 2. НЯМА СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ОБЕКТА Е И ПО-НАДЕЖДЕН, С ВИСОКО КАЧЕСТВО ПЪК И ПАРИЧКИ СМЕ СИ ВЗЕЛИ ДОВОЛНО. АШКУЛСУМ. НЕ МИ СЕ ПРОДЪЛЖАВА, НО ПАМЕТНИКА ЗА ДРУГАРЯ ДЕТО Е ЖИВ ОЩЕ, НАИСТИНА ДОКОСВА МИСЛОВНИ ВИСИНИ - НА ДОГАН МОЖЕ ДА ИЗДИГНАТ ДЖАМИЯ А, ЗАЩО НЕ ХЪЛМ ИЛИ ПЛАНИНА ИЛИ ИЗКУСТВЕН ОСТРОВ В ЧЕРНО МОРЕ, ЗА ПОКЛОНЕНИЯ И Т.Н. И Т.Н. СПОКО, НИЕ ЧЕРПИМ!!!

Заря посред бял ден и на слънце има същата естетическа и практическа стойност като водно огледало след язовири. Зарята, както и декоративното езеро са платени с нашите пари. Със същите наши пари е формирана и завидната печалба от този обект. Дано поне Кърджали отбележи в успехи гребането (всички дисциплини) при такава база - много ли искам срещу 77 млн.?

Водното огледало представлява завиряване на коритото на Арда в Кърджали (където денивелацията е съвсем малка), след коригиране и укрепване на бреговете и частичното им благоустрояване. То безспорно е хубава придобивка за града, което не би трябвало да спира разследването на евентуалните далавери. Колкото до защитата на града от наводнения, това си е откровена лъжа, с която трябва да се оправдае разходването на толкова пари за нещо, имащо повече естетическа, отколкото практическа стойност, според мен. Ако надвисналият над Кърджали едноименен язовир (рожба на българо-съветската дружба и малоумие) се скъса, стените на съоръжението би трябвало да са около 1000 (хиляда) метра високи и почти толкова дебели, за да спасят наистина кърджалийци.

Споменатото от Гочо отбранително предназначение на язовира е било актуално преди десетилея когато войните са зависели от движението сухопътни войски. В съвременни условия при новите методи за водене на война това предназначение е неприложимо, още повече че това е еднократен акт който ще нанесе много повече вреди на Кърджали и на българска територия, където ударната звукова и водна вълна ще са най-силни и никакво съоръжение няма да помогне. Всъщност който е готов да приложи такава мярка на своя територия, е камикадзе. При наличието на два големи язовира които улавят водите на река Арда, водното огледало остава декоративен и развлекателен обект със спортни цели. Честито на кърджалийци за прекрасния водоем в рамките на града, честито и на ДПС за рекордната печалба от изпълнението на обекта.

Водно огледало ще пази река Арда от град Кърджали ли ще я пази?

Гочо ти мислиш ли, че това водно съоражение може да попречи на няколко стонин милиона кубика вода?

А някой знае ли, какво е водно огледало, защото който е писал статията е решил, че съм бил там и съм наясно, без да си помисли, че тогава не бих му чел статията :D

Каква е истината за така нареченото ОГЛЕДАЛО. Язовир КЪРДЖАЛИ е построен с една единствена цел. И това не е риболов, питейна вода, плажна ивица а именно спиране на вражески войски от Турция. Слабата точка в язовирната стена би спряло всякакви атаки от турска земя при евентуално нападение но уви и последният шанс и защитно съоръжение на БЪЛГАРИЯ бе спряно с това огледало. КОй ли го е изисквал и защо точно в тази световна криза се дадоха 77 млн. . ДПС и Анкара. Няма вече надежда за България.

Тия започнаха публично да ни ограбват!

Може би е излишно да приканвам полуграмотни към добър тон, но всеки има право на мнение. Алтан не знам на какъв език е писал европроекти, ама това не е като да бъркаш вар. Даже и да ви е паднала по една троха от някоя далавера на ДПС, накрая ще си останете само с гледане. Никой не отрича, че съоръжението е приятно за гледане, но на каква цена? Според вас щом вашите хора крадат, значи може? Щом ви казват, че крадат не от вас, ами от Европа, значи може? Позволявате им прекалено много на вашите хора и затова правят с вас каквото си поискат.

Още при обявяването на цената на водното огледало - над 77 млн. лева, замесените си търсят алиби - в Китай по-малко по размер укрепване струвало 200 млн. долара. Нещата не са съпоставими нито като природни дадености, нито като икономически условия. В Китай има огромен проблем с наводнения всяка година, а в Кърджали съоръжението е декоративно. В Китай са укрепили наистина опасен участък върху нестабилна основа, в България се довършва обект в установено каменно корито по течението на маловодна река. Единствената опасност от река Арда е екологично-хигиенна. За Китай 200 млн. са каквото за България са 20 лева, с тази разлика, че в Китай се харчат по предназначение под заплаха от смъртно наказание за злоупотреби, а в България се източват под заплаха от препиване с безплатно уиски от партийни обръчи. Заря посред бял ден - това е Доги Дог. Ако му възложат Китайския обект, ще има не 200 млн. разходи, а нова финансова криза след изпразването на бюджета на Китай, и всички китайци ще гласуват за ДПС да управлява света. Тогава етническия мир в света ще бъде в ръцете на балансьора (трудно се балансира след първата бутилка) и шотландските производители на скоч (с коч за мезе) ще се преместят в неговото село.

Защо сме толкова лоши и злобни, защо поне веднъж не погледнем позитивно на това което се прави. Винаги търсим виновни, корумпирани, крадци. Защо никой не коментира, че действително облика на града се променя, става по-хубав, по-привлекателен. Мои близки, които не са идвали няколко години са изумени от това което е направено. По-добре ли ще бъде да стоим на едно место, да не се прави нищо за да няма корумпирани според вас? Колкото до подмятанията за взривяване на язовира, моля не пишете подобни глупости. Бъдете толерантни. Ние живеем тук и българи и турци. Проблемите ни са едни и същи-борба за оцеляване и за хляб, независимо какъв си. А че Михалевски направи много за града ни никой не го отрича, нека има повече местни патриоти като него.

Местните фирми завършили обекта предсрочно? Не е предсрочно, ами точно навреме - преди изборите, хем агитация, хем застраховка че ще си получат милионите, защото след изборите ако статуквото се промени някой може да ревизира бюджета, да направи точна оценка на реалните разходи и да си поиска обратно повече от 60 млн. лева държавни пари. Не че ще си ги получи, ама някои ще трябва да ги излежи вместо инструмента. За подобни суми ще се намерят много желаещи да поемат вината. Сега вече парите ги няма в бюджета. С нашите камъни (пари) по нашите глави. Кервана си върви, кучетата си лаят. Главното куче - държавната власт - не само че е с изпадали зъби и не хапе, ами и не лае от безразличие и преяждане от същата хранилка като ДПС.

И Госпот да го беше строил пак щяхте да не сте доволни.В този форум има само боклуци.

В екстремизма и тероризма няма пари. Единствените богати екстремисти са тези от ДПС, но те са екстремисти само на думи (Косово в България, без християни в Родопите, дрън-дрън), защото знаят, че ако извършат реално действие ще бъдат смазани и ще загубят властта и парите си. Те играят ролята на балансьор и гарант на етн. мир, тоест работят със страха на хората и от това печелят парите си. Лошото е че станаха прекалено алчни и самоуверени, политическата маска отдавна е паднала и остана само безпардонно точене на пари от държавата (покровителството на престъпни дейности са само трохи, ама 'що да не кярим и от там кат' дават)?

Да, съоръжението е прекрасно и ще остане за поколенията, особено ако е качествено изпълнено със съответната марка бетон. Някой чувал ли е в партийна каса да има контрол на качеството? Вместо паметник нека да има разпит и експертиза, защото този обект при стойност от 77 млн. съдържа печалба, която кара престъпния свят да изглежда като непослушна детска градина. Обекта беше легитимиран и от бат' Серго, който като културен министър надали знае къде е театъра в Кърджали, но некултурно се окъпа в народната любов отразена във водното огледало. А може и да е разбрал, че това е културна кражба на над 60 млн. и затова да е отишъл да се подържи за инструмента. Самосезирането на органите е тяхно задължение, но инструмента на финансирането е по силен от законната власт в момента.

Много здраве на всички завистници. ДПС е най-сериозната партия.Ако го нямаше ДПС и кмета г-н Азис, Кърджали щеше само да мечтае за таково съоаражение. БСП е партия с акъла си,знае кво прави. А за крадените пари по проекта,не се краде толкова лесно от ЕС. Ако поне един от всички форумджии тук, е откраднал поне 1 лв,или прокарал поне един проект по програма на ЕС ще кажа имаш право да говориш. Но тия работи не стават с дъръ бъръ в форума.Иска здраво работа

НЕЗАБАВНО СВИКВАМ СБИРКА НА ОТДЕЛА ПО ОБЕЗОПАСЯВАНЕ НА ВЗРИВОВЕ С НОВА ЗАДАЧА! Да се взриви града КЪРЛЕЖИ НА ЧЕЛО С КАПИТАН ДОГИ ДОГ - Мрасен долняр!

Сигурен съм, че съоръжението е струвало 10 пъти по-малко от мангизите, които са взели за построяването му другарите!

Напълно съм съгласен за паметника.Трабва да бъде една обща композиция на Димчо , Милко ,и всички знайни и незнайни войни , дали всичко , дори продали националната индентичност на България за да бъде Георги Първанов избран за втори мандат.И разбира се в центъра на композицията да бъде той- нашия президент ,като главен виновник за турцизирането на Кърджали.Композицият да бъде направена от Вежди Рашидов.Учередена е и банкова сметка за събиране на дарения.Във всяка една банка , на името на ДПС.

До мелихата: наблюденията ми са че където има депесари на високи позиции, много се краде от проектите за регионално развитие, пътищата са неремонтирани, с огромни зейнали дупки. Горите се секат, за да се пълнят партийните каси на депесето и бесепето.

Трябва да се изведат от Кърджали всички които не гласуват за ДПС и всички животни след което да се взриви най-близкия язовир.

Пир по време на криза.

оаьяон (27.06.2009 г. 18:01ч.) Ако такова съоръжение се направи в Пловдив, града ще стане от по-висока категория. Дано като се смени властта да има пари за такива проекти и в чисто български градове. ------------------ я не ме разсмивай с твърдението , че Пловдив е чисто български град! От 340 хиляди население, поне 60 хиляди са цигани, а имате още много арменци, евреи, каракачани, помаци, турци. И да не забравя шепа останали все още гърци и хиляди гърчеещи се гъркомани.

Това е работата на замесник министъра да служи на хората, да не би да е извадил пари от джоба си да плати за съоръжението или пък не е взил заплата докато е работел в министерството. Аман от псевдогерои и самозабравили се чинивници.Те са в министерствата за да работят за нас, а не ние за тях както е в България. И да не забравят за миг дори, че заплатите им идват от нас, а не от крадливите депутати и министри дето са ги назначили.

С своите способности Даймчо Мухльовски е най известния зам министър на Министерството на развитието на Корупцията.

Някой ще каже ли какво представлява технически това водно огледало?

Tyrciiiii mama vi mrysna doganskaaa

Много точно мнение. С тези 77 млн. поне 3 язовира щяха да се построят, а не водно огледало.

Аплодисменти за строителите и хората допринесли за изграждането на проекта. Не забравяйте че всеки град в който ДПС има позиции ще бъде редовно обновяван и с много инвестиционни програми!

Паметник приживе на заместник-министъра на регионалното развитие да бъде издигнат от благодарните граждани на Кърджали заради приноса му към изграждането на Водното огледало предложи инж. Георги Станилов. Тоя е тотално изперкал!

Облика на града си е същия - бастион на Доган. И преди имаше вода под моста, и сега има, само че водата донесе едни 77 млн. оборот на ДПС, от които поне 60 милиона печалба. С тези държавни български пари ще се затвърди и разшири влиянието на същия инструмент, който ги ограби от бюджета. Майор Деянов си загубил калпака и си намерил пискюл. Омагьосания кръг не свършва, където е текло пак ще тече.

действително обликът на града се промени чувствително и съоръжението изглежда много добре - страхотен паметник ! Има обаче нещо много важно - и двете строителни фирми са всеизвестни с репутацията си и собствениците си в целият регион с партийните си обвързаности. При всички, ама при абсолютно всички положения други фирми много по - добри от тези двете въобще не са имали шанс да кандидатстват за тази поръчка и причината за това ние всички знаем коя е ! При тази огромна сума изразходвана за съоръжението (чиято стойност не надвишава в никакъв случай 25 милиона) не знам дали някой се сеща как можеше загрижените да се погрижат за гражданите на общината. средно на човек се падат по 1500 лева и това ако се допусне че въобще ги има тези 50 000 души в региона колко фирми биха работили освен мижавите фирми : ардастрой-Александър Елинов/Садък и саварона-Ерол Касим ( и за двамата има богата информация в нета ) ?! 200 000 милиона долара дадени в Китай за нещо по малко - да, не е изключено ! Все пак това си е Китай а в комунистически Китай въобще не се съмнявам за количествата пари които потъват и сравнението е повече от смешно.. За 77 милиона ще дойдат от Германия да построят подобни огледала по цялото протежение на Арда и накрая ще подарят паметника от тях без пари.. !!! Една най-елементарна експертна оценка на цената на съоръжението от независима международна организация е предостатъчна за да блесне и без това очевадната истина - само това се иска.. но лошото е че няма кой да я поиска... Ето ви тук и една друга страна на този паметник .. : искра михайлова е зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството от квотата на ДПС. За садък и ерол касим може да прочетете в нета като ползвате която и да е търсачка - има МНООООГО за четене по темата, към тази информация добавете и актуалната фраза на човека похвалил се с обръчите от фирми мемед доган .. аз съм власта.. .печалбата за изпълнителите на поръчката е минимум 50 000 000 лв. работило се е бързо като за пред избори които трябва да се финансират с по 100 долара на глас за да има още по тлъсти поръчки... - има ли толкова прости хора наистина които не виждат тези очевадни факти ?! като изключим разбира се благодарният инженер на паметници в чиято фактура влиза и възнаграждание за добри слова...

Сега трябва и Перловец в София да го напълнят с вода и да джиткаме с джетове.

Не са важни сумата и нейния получател, важното е, че има налице реализиран обществен проект, придобивка за всички в града.

Сумата от 77 000 000 лева надхвърля нетната стойност на целя град, за който е предназначена. Инструмента на финансирането е ясен след самопризнания, кой е бенефициента и различава ли се от инструмента?

Ако такова съоръжение се направи в Пловдив, града ще стане от по-висока категория. Дано като се смени властта да има пари за такива проекти и в чисто български градове.

Новината е хубава.

Проекта беше осъществен от втория опит. При първия неуспещен опит строителството спря, като беше изтъкната причина, че фирмата изпълнител Устрае отклонила по 400 000 лева за годишна заплата на двамата собственици. Сега научаме, че цената на проекта е 77 млн. Фирмите изпълнители са известни като каси на ДПС. Ако Устра на НДСВ и БСП е откраднала над 1 милион лева, което те не отричат и са поставили основите на проекта, колко от тези 77 000 000 лева са усвоени от ДПС и Доги Дог и колко ще бъдат инвестирани в запазването на властта от инструмента на фнансирането? Целия обезбългарен Кърджали не струва 77 млн. лева заедно с двата си големи язовира, да не говорим за едно бетониране на екологичната бомба Арда, извършено с инертни материали, добивани незаконно (безплатно) от същата тази река.....

Браво , браво

Министърът на културата открива водно съоръжение? Аз ли не разбирам нещо или всичко в абсурдистан си е абсурдно? Пък и бил рофесор на туй отгоре. професор по опозоряване!

Още един пример,че Доган се грижи за своите симпатизанти,като им насочва различен тип инвестиции.

Как са пътищата в Кърджалиййско, че останаха 77 милиона лева за водни огледала...

доживяхме , да го видим, беше започнато от оня костов, но го завършиха нашите хора, браво браво.Сега чакаме от комисионите да раздадете.Давам заявка за кило боб,три килограма брашно и тапи за уши , че шума от водното огледало е доста голям.Адреса ми е Кърджали , на всеки километър , за гласуващия на всички избори да БСП

към инж. Георги Станилов Г-н инженер , нека ви напомня , че този проект беше започнат от Иван Костов като министър председател и Пламен Иванов като областен управител. Явно ви е къса паметта.За което съжалявам.И ви желая успех да си върнете бързо спомените.

истината е много проста, с този проект можеше да се открадне, и него направиха,защото така или иначе никой не обраща внимание на кърджали и те си правят каквото си искат.Красиво е да,ама беше ли нужно,дори няма и реален смисал от него,само за красота 77млн.,а в същото време няма здрав тротоар,няма измита улица и т.н. градът е предаден на Доган,и тука се прави каквото каже той,смисъл неговите фирми-ардастрой,саво хора без средно образование,без една прочетена книга ремонтиран и крадът цялата област.Ако не гласуваме сега и Хасково ще падне скоро.

Искам да Ви напомня, че този проект действително е от 1971год. Отворете местният вестник Нов живот от месец май 1971год. и ще прочетете тогавашния бъдещ петгодишен план за развитие на гр.Кърджали. По времето на Костов се започна реализацията на проекта, но много бързо бе спряна защото парите влезнаха в джоба на тогавашния областен управител Пламен Иванов и обкръжението му, които сега си живуркат в частните хотелчета по морето.

Хайде, чакам коментарите.