Разпродават бившия военен завод ”Бета”

Бившият военен завод "Бета" в Червен бряг е обявен в несъстоятелност, пристъпва се към разпродажба на имуществото му и разпределяне на постъпилите средства между кредиторите.

Обратно в новината

Коментари - Разпродават бившия военен завод ”Бета” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСИЧКО в България е създадено по комунистическо време - но от българите. Аман от американски подлоги!

Браво пак някой ще вземе някой лев от фонд БКП този фонд май няма край.

Прекрасни коментарии - един стажант от техникум съобщава данни за завода, сякаш е бил негов директор; друг дава оценка за българското оръжие, а може би и с ловджийска пушка не е стрелял.... Никой не казва (възможно е и да не знаете) - че завода е построен на мястото на блато, в което са набивани 25 метрови пилони, за да се укрепи почвата, - че навремето даде работа на хиляди жители на Червен бряг и околните села и - че беше едно от най-печелившите предприятия. Никога не е произвеждал танкове. Произвеждаше основно многоцелеви леки бронирани влекачи МТЛБ (които не могат да бъдат и сравнявани с америкавските бронирани машини М1117 Гардиън), а към края на 80-те години и 152 мм. самоходни артилерийски установки САУ Гвоздика, след което започна всеобщата разруха на икономиката ни. Естествено Бета не можеше да бъде отминат. Колкото до качеството на военната ни продукция....Щом и нашите конкуренти се възхищаваха от нея, излишно е да говорим. Сега никой няма да се блъска в столовата. Ще ходят да ловят риба в Панега!!!!!

Грабежът и разрухата е ще ликвидира икономикта ни на 100%. Ще останат някои смехории, но основно всичко ще е от внос. След това ще трябва да изтрием надписа РБ и поставим табела за свободна зона за криминален трафик, проституция, набиране на чистачки и хамали и изхвървяне на отпадъци. С този глупак като министър на икономиката ни това е повече от сигурно.

ИМАШЕ ЕДИН СТАР ВИЦ: БАЙ ГАНЮ СЕ ВРЪЩАЛ ОТ ЕВРОПА. НА БУКУРЕЩ ВЛАКА МУ СПРЯЛ И ТОЙ ЗАПОЧНАЛ ДА ПРОДАВА МУРАФЕТИ- СМЪКНАЛ СИ ГАЩИТЕ И СИ ПОКАЗВАЛ ЗАДНИКА ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА НА ВАГОНА. ПО ЕДНО ВРЕМЕ СЕ СЕТИЛ, ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА ПРЕМИНЕ В ДРУГИЯ ВАГОН, ЗА ДА ГО ПРИКАЧАТ КЪМ ВЛАКА ЗА СОФИЯ. ПОПЕТАЛ ЖЕЛЕЗНИЧАРЯ КАКВО ДА НАПРАВИ , А ТОЙ МУ КАЗАЛ:ДОКАТО ТИ СЕ ПРАВЕШЕ НА ГЪЗ, ВЛАКА ЗА СОФИЯ ЗАМИНА. ТАКА ЧЕ И НИЕ ДОКАТО СЕ ПРАВИМ НА КОМУНИСТИ, СЕДЕСАРИ, ЦАРИСТИ И КАЛИНКИ НА ТОЧИЦИ- ИКОНОМИКАТА НИ Я НЯМА ---ТЮ-ТЮ. ДОБРИТЕ ЧИЧКОВЦИ НИ ЗАЕХА ПОЗОРНАТА НИША. А НИЕ МОЖЕХМЕ ЗА 20 ГОДИНИ ДА НАПРАВИМ ЧУДЕСА С ОБРАЗОВАНИЕТО, КАЧЕСТВОТО, УСПЕХИТЕ СИ И...ТН. ИЛИ КАКТО БИ КАЗАЛ ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ- НЕ БЯХМЕ УСПЕШНИ. А ВСИЧКО ДРУГО- ПАРТИЙНИТЕ ПРЕНИЯ СА ЧЕШЕНЕ НА ЕЗИЦИ ОТ НЕКАДЪРНИЦИ ПО-ТОЧНО НЕУСПЕШНИ НЕКАДЪРНИЦИ.

Ako vsitchko e tolkova vidimo za vsitchki mnogo galko za sistemite ni na sigurnost.To se nadupihme na koi li ne../

Спокойно, всичко е под контрол. Синдикът е купен, а в БЕТА отдавна няма имущество - то е прехвърлено на други фирми

Какви фирми от целият завод дали са останали и 5 халета всичко друго не съществува

Ето резултата от един забавен оксиморон - Мирчо Циганина - индустриалец. След като разграби Държавния резерв и открадна акциите на БЕТА, късметът на Мирчо от Койнаре май вече се обръща...

Брей, за вече двадесет години още не можете да разпродадете и разрушите това, което ние и бащите ни, мръсните комунисти, сме създали само за 45 години, а? Нещастници мързеливи!

МК 9-ти май, сегашното Бета произвеждаше военна техника (танкове и бронетранспортьори) предимно и даваше прехрана (доста незаслужена) на поне 10,000-12,000 човека в най-добрите си години (от края на 70-те до края на 80-те години). Бил съм на стаж там 3 поредни години, тъй като съм завършил техникума към него. Техниката още през 1984 и 1985 година бе амортизирана, работеше се некачествено, а и отговорността на работници и ОТК бе около критичния минимум, т.е., колективна БЕЗОТГОВОРНОСТ. Добре, че имаше заявки за продукцията от Иран ли не щеш, от Ирак и Судан ли...Няма да говоря за работническия манталитет. Трябваше да направя снимки, за да видите как влизат работниците в столовата - блъскане и крясъци...На лошо и безотговорно ръководене такъв е тъжния край...Хубавото на цялата работа е, че няма кой да трови толкова много река Панега и рибата пак се завръща за радост на многобройните ми съграждани бракониери, които смятат притежаването на билет за риболов за срам! Лошо е, че способни млади хора се върнаха в завода след завършване образование и искаха много да помогнат и да се реализират.

Дааа това е нормална история на прехода, надявам се само да успеем да го завършим преди да се врънем по дърветата. Примерно на ниво каменна ера.

Снимката е на Плевенският, а не на В.Търновкият съд.

Поредното ограбено от лъже-комунистите предприятие! Ех, гадове!!!

Могат да се разкажат много подобни истории.

ВСИЧКО в България е създадено по комунистическо време - но от българите. Аман от американски подлоги!

МНОООГО ЖАЛКО ЗА ПОРЕДНАТА ОТРИЦАТЕЛНА НОВИНА В РОДИНАТА! ЗА ПОРЕДНОТО РЕНТАБИЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ, ДОВЕДЕНО ДО ФАЛИТ! ЗА ПОРЕДНАТА ВЪЛНА ОТ БЕЗРАБОТНИ,ОБИДЕНИ И ОТЧАЯНИ, ПОТЕГЛИЛИ КАТО ГАСТАРБАЙТЕРИ НА ЗАПАД! НО НАЙ ЖАЛКОТО Е, ЧЕ МЯСТОТО НА БЕТА ОСТАВА ПУСТО И ПРАЗНО!!! БЕДНА И УНИЖЕНА БЪЛГАРИЯ!!!

Ого,един от бившите директори на Бета сега е директор на ГарантАД вече 7 години познай от три пъти какво става със завода сега.Градинки,парков 7бр /комисионна/ и нито едно ново изделие-съкращения,н отпуск,ликвидация.Тр да натрупаме запас за 70г. може би за да оцелеем.Това създадохте Оги не толкова ти защото си от поколението на което ако имаш вуйчо владика.....пиеш МЛЕКО..баща ти Оги изтика такива негодници напред-завод Бета го построи BGплебса както сега казват разни номенклатурни отрочета-с трудо дни,с копуване на марки-филателизъм и др.Върни се в шумата и мандрите с дебилните се разсъждения,там те е мястото-при първобитните хора. С Тимуровски поздрав:П.Морозов/де предало баща си/