Коментари - Почина археологът Георги Китов | dnes.dir.bg
назад

Почина археологът Георги Китов

На 65-годишна възраст от масиран инфаркт почина българският археолог и траколог професор Георги Китов, съобщиха археолози, цитирани от БТА. Линейка е била извикана веднага, но лекарят само е констатирал смъртта на видния археолог.

Обратно в новината

Коментари - Почина археологът Георги Китов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да почива в мир китов и си пожелавам да се разкрие че ние сме наследниците на траките пожелавам го

Поклон пред паметта му и лека му пръст!!

много Ви моля не пишете като не разбирате нищо от археология. Лека му пръст. За умрелите или добро или нищо така че НЕ ПИШЕТЕ защото НЕ ЗНАЕТЕ

Безкрайно се възхищавах от работата и духа на професора. Дано там, където е сега, срещне онези далечни предци, които обичаше и за които говореше с преклонение. Доно търсещият дух открие загадките, които не разгада тук. Поклон пред паметта му.

Bog da go prosti!

Поклон пред паметта ти, Професоре! С благодарност за добрите думи, за честността и почтеността ти.

Тази година е тежка за археологическата гилдия, след нелепата загуба на Рашо Рашев, сега си отиде още един добър човек и изцяло отдаден на работата си археолог. Поклон!

Бог да то прости!Случайно или не това е живота.

От днес достойните хора в България са с един по-малко. Дано споменът за него възпита и други такива. Поклон пред паметта му!

ohh smurtta mu ne e slu4aina..osuznaite se 4ovek nad 60 umira ot infarkt slu4va se vseki den mir na praha mu

жалко за човека спокойно в Б-я има много добри археолози те просто си вършат работата, а не се състезават да ги дават по телевизията

Хора Китов е известен архелог, но най-добрия моля ви това, че дават два -три археолога по ТВ не ги прави най-добрите. Безспорно той има невероятни открития, но за незапознатите с археологията ТЯ НЕ Е САМО ЗЛАТО

bog da go prosti!!!

Жена му май му е вдигнала скандал, или му е казала, че си има млад любовник... Проклятието на фараоните ряпа да яде :(((

Жалко, че хора като него си отиват без време! Журналистите, поразровете се малко за да научите, защо новите открития бяха пазени в тайна?И дали, според вас смърта му е случайна?Защото според мен има много нелепи случайности. В каква държава живеем Боже? Докога тези неща ще остават безнаказани?

Жалко за човека ! Лека му пръст! За сажаление много неща не са научени и не се знаят, хората преполагат , не вярват и си копаят насам натам, но досега са починали над 10 археолога и стотици иманяри именно точно на мястото където са намерили нещо. Древните цивилизации не са били по-изостанали от нас напротив.Ние не знаем нищо за техните тайни! Това, че е починал е навярно е намерил нещо, което не е трябвало да бъде разкопано! Просто е бил на грешното място. Има случай на 30-40 годишни здрави мъже и точно след намирането на древни предмети до няколко дни си отиват. случайни неща няма. Моля не се занимавайте с тези неща! Могат да ви се случат ужасни случки, за който да съжалявате вие и семействата ви !С това шега не бива! Просто съвет!Аз не бих разкопал нищо, та дори и то да е на стойност 1.000.000 Евро и да стана милионер за 1 ден, не не бих рискувал ! Последствията може да са ужасни! В повечето предмети е вкарана негативна и разрушителна сила, която не може да бъде спряна с години! старосел е едно от местата където не трябва да се пипа!

Г.Китов живя като археолог и умря като археолог.Сега е там,при траките,които толкова обичаше.В един по-добър свят.А на нас остава да помним славните му научни дела..така ще е жив вечно... Емил Филев,археолог.

Г.Китов живя като археолог и умря като археолог.Сега е там,при траките,които толкова обичаше.В един по-добър свят.А на нас остава да помним славните му научни дела..така ще е жив вечно... Емил Филев,археолог.

Траките, древните жители на нашите земи, са оставили дълбоки следи със създадената от тях култура. Многобройните могилни некрополи са безценен извор на информация за духовния живот и схващанията им за устройството на света. Почина един от колосите на българската археология.Поклон пред паметта му от неговите приятели от Шипка. Хората ще го запомнят и това е по-важно и по-велико от смъртта!

Изумена и тревожна съм от внезапната смърт на най-великия археолог на нашето време. Той със своите открития отвори България и я направи извесна в целия свят.. Почивай в мир велики БЪЛГАРИНО!

Поклон пред един велик българин!

Поклон пред един велик българин!

Поклон пред един велик българин!

ЛЕКА МУ ПРЪСТ. ЖАЛКО ,ЧЕ МНОГО РАНО БЪЛГАРИЯ ЗАГУБИ ТАКАВА ПОЧТЕНА ЛИЧНОСТ . МОЖЕШЕ ОЩЕ МНОГО ДА ДОПРЕНЕСЕ ЗА НАШАТА ИСТОРИЯ.ДОСТОЕН ПРИМЕР ЗА ПАТРОИТИЧНА ДЕЙНОСТ И СКРОМНОСТ.

Бог да го прости!Неговите открития,винаги ща ни напомнят за него.Почивай в мир професоре!

Поклон

Благодарение на усилията му Розовата долина придоби и името Долина на тракийските царе. Почивай в мир!

ПОЧИВАЙ В МИР ,ВЕЛИКИ БЪЛГАРИНО!! ДАНО ТЕ ПОСРЕЩНАТ ТРАКИТЕ,КОИТО МНОГО ОБИЧАШЕ!!!

БОГ да го прости

Поклон пред паметта му!поклон пред неговата отдаденост!дай Боже повече такива всеотдайни и целенасочени хора за Бълггария! лека му пръст! поклон и пред близките му,който очевидно са го подкрепяли!

Почивай в мир... А за живите : На опрделени групи не се харесваше новия интерес и прочит на тракийската история и утвърждаването на тракийския произход на българите. Все пак буди голямо съмнение тази смърт. Надявам се прокуратурата да си свърши работа.

Голям и велик българин!!!Мир на праха му!

Абе да не е попаднал на проклятието на тракийските царе?!

ГОЛЯМА ЗАГУБА! МИР НА ПРАХА МУ!

МЪКА ЗА ИМАНЯРИТЕ! ГОЛЕМА МЪКА!

Жалко!Работата на археолозите ,явно,е наситена с много емоции и това се отразява негативно върху тяхното здраве.Та по този повод да споменем и Иван Иванов със златното съкровище от Варна.И той изгоря в работата си!!!

Горкич човек!Съболезнования за роднините му! Много направи за Бъгария! Бог да го прости.Мир на праха му!Не мога да повярвам, онзи ден го гледах по телевизията и разказваше какви са му плановете!

Царство Му Небесно!

Един достоен БЪЛГАРИН,накарал ни да се почувстваме горди,от това,че сме българи. Бог да го прости и лека му пръст.

Не може да бъде!Как така е починал.Не е престарял,работил си човека и изведнъж....направо не е за вярване.Да не са му помогнали някои нечести сили тукашни. Боже,боже...един свестен и стойностен човек да имаме и така внезапно да го изгубим. Това което става у нас е някаква абсурдна ситуация,нищо не е както трябва,всичко върви противно на здравата логика...Не ,не вярвам ...жасно е..Не го познавам лично човека, но го ценя за национално значимото му дело....Бог да го прости.Изгубихме човек ,които ме караше да се гордея че живея в тази страна.

отмъщението на фараоните!лека му пръст!

Георги Китов не е никакъв професор, а вие всички сте овце и вярвате на това което пише в Стандарт, ама от научните публикации никои не разбира

Po4ivai v mir,Kite!Suboleznova na blizkite mu!Otide si o6te edin dobur 4ovek i velik Bulgarin!Jalko...

Поклон!

Бог да Го прости. Но се питам каква е ползата от всичките тези т.н. исторически науки? Не съм прозаик или тъп практик. Но като имам пред вид колко историци ни управляват, сериозно си задавам въпроса дали тази наука не трябва да се забрани. Както и комунистическо верую.

Голям човек беше, наистина с огромен потенциал лека му пръст на човека и за съжаление все по малко и по малко такива хора има като него.

БОГ да го прости

Бог да го прости! Безспорно Китов(не смея да го титулувам професор, за да се окаже, че е в ситуацията на Божидар Димитров и Н. Овчаров) бе сред атрактивните археолози в тези идиотски времена. Не съм много съгласен да се определя като велик учен. Има време, а то поставя всеки на мястото му. Сега преобладава болката и емоцията от загубата на този човек. Неговите разкопки в технологично отношение бяха спорни(копането с багер по могилите), както и редица от твърденията му недоказани(маската наТерес). В последните години Китов и Н.Овчаров се напреварваха в бомбастични открития и прекалиха с медийния PR. Това не се нравеше на голяма част от академичната археология, която не вдига толкова шум, но си върши не по-зле работата си от двамата посочени.Бог да го прости и да почива в мир!

Имах честта да познавам лично Георги Китов. Толкова известен и толкова скромен! Ще запазя спомена за него преди всичко,като голям ЧОВЕК!Не е честно толкова рано да ни напусне!Нека почива в МИР!

Поклон пред паметта му. Велик българин.