Взривове в завод ”Арсенал” разтърсиха Казанлък

Взривове разтърсиха Казанлък и околните села в района в ранния следобед в неделя, след като пожар избухна в склад на военния завод "Арсенал".

Обратно в новината

Коментари - Взривове в завод ”Арсенал” разтърсиха Казанлък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не дойдете в Казанлък около Коледа и Нова година, да видите как се празнува тук!!! Гърми се отвсякъде и денонощно! Тихата и свята нощ е разбираема колкото разбира прасето от бистра вода! Като се оплачеш в полицията ти казват да си затваряш устата да не ,изядеш без време коледните пържоли...А знаете ли какво казват тези, които гърмят? ...че ние работим в Арсенал, постоянно си изнасяме необходимото ...как няма да гърмим...Мирните хорица са под постоянен страх и ужас, все едно сме в Бейрут. Питам се как ще различим истински терористичен акт при това положение...За разлика от нормалния свят, тук по Коледа настъпват най-черните дни за много голяма част от населението! Но свърши вече, сега ще се организираме и ние, който нож вади и ни плаши децата, го чакат шок и ужас! Друго спасение няма.

Не ме е яд, че ни лъжат, а ме е яд, че си мислят, че им вярваме.

Тия взривове напомнят когато гръмна Чернобил ... управляващите казваха - радиация няма ... и намалява :))))

Много избирателно падат тези мълнии,ей!Защо ли не вземе да падне една и върху парламента или мин. съвет?

В страната,където вагони се палят от дезодоранти,защо да не може склад с боеприпаси да пламне от мълния?Това е страната на неограничените възможности- в нея картофени фермери стават милионери,мазни цигани-телевизионни водещи,селски пръчки- кандидатки и лауреатки на всевъзможни конкурси на красотата,съмнителни бизнесмени-президент съветници.И още много чудеса стават в милата родина, но вие ги виждате всеки ден и няма смисъл да ги изреждам тук.Най-голямото чудо обаче е търпението на българския народ.

Едно приятелче казваше: В предишната фирма дето работех на 4-5 години им се палеше по склад или друго помещение. Счетоводството ни беше толкова объркано, че след това, каквото и да ни поискаха казвахме- изгоря в пожара. Защо и по складовете да не е така. Притиснали са ги да направят ревизия... а липсите са военни боеприпаси, как да кажеш на хората липсват:.... Ако изобщо могат да си сметнат липсите- щом сградата им е 10000 тя сигурно е била керпичена... И да ме извини шефа им, ама като не е чувал за защита от мълнии, чий го дири там. Та то и жените вече питаме, има ли защита или не на сградата, къде е поставена...

Браво justice . Действително липсва известно количество боеприпаси и тъй като текат проверки, то няма как количеството им да бъде прекрито и затова са на последък палежите с военните складове. Да видим кого ще обвинят въобще за военните далавери?! Дълбоко се съмнявам, че ще има виновни и управляващите ще си признаят, че постоянно се правят далавери с военна техника и боеприпаси, да не говорим за имоти. Хайде със здраве.

MALNIA??? che i nai tapata(normalna) sgrada ima malnieotvod!!!! pak voenen zavod - ..... teia gi razpraviaite na niakoi s otrizateno IQ :)

Вследствие на мълнията складът се е подпалил и това е предизвикало взривяване на барута от гранатите, които са се съхранявали в помещението. Ако това за БАРУТА в гранатите го е казал шефа на Арсенал .... :-(

Не и пак де първо Челопечене, сега Казанлък почвам да миля, че това са терористи. Свалете президента и министрите искаме ИЗБОРИ!

Има нещо гнило в Дания, пардон, в БДЖ и Военните складове. Гнило и лесно запалимо! И веднаж цитирах баба ми, която за събития с неизвестен извършител казваше: ТУКА РЪКА Е ПИПАЛА! Пречупете ръката господа-много често взе да пипа, където не трябва!

Аз пък си мислех, че свраки са пуснали запален въглен над въпросния склад, защото няма нищо по нормално и ефтино на сграда с пожароопасни /не взривоопасни/ материали да има поне един гръмоотвод за 100 кинта!!

Не е прашка, не е лък, той е правен в Казанлък! В един от най-защитените заводи, мълния да предизвика пожар, това е абсолютна глупост! Никога няма да се случи подобно нещо дори в най-западналата държава в света. Казанлък е в елитната десятка по качество и сигурност! Исках да стана военен и да работя точно в Казанлък, но за съжаление нямах финансова възможност по мое време. Не се оплаквам и от сегашната си реализация, успях, но жалко, че не се сбъднаха мечтите от детството ми!

Kakvi vremena doidoha, gluhi i nevijdashti pensineri i podobni da rabotiat v predpriatia i obekti s opasni vzrivni veshtestva. Tukmo kato padne niakoi gnevna grumotevica ot vsevijdashtia da ne razberat za kakvo ide rech.

Османе, в турските вестници това ли пише за Арсенал , Казанлък и България ? Че подкрепяме терористите ??? Човече, ти добре ли си ???

Тези взривове са постановка според мен за да може да се предизвика необходимост от направа на концесия за това кой ще ги унищожава, както и в момента става - назначава се избор за концесия. И съответно трябва да се намери подходящият човек, който да лапне парите.

Абе, вие от дума не разбирате ли? Ще избиете хората, докато ви свърши мандата!

Напротив, имаше буря точно по това време, сега се прибирам от района! Друг е въпросът дали наистина мълния е причината! А иначе как си гърмеше....имах чувството, че са решили в неделя да си погърмят на полигона до Тюлбето...Да ама не..., гърмежите дойдоха от друга посока, а и доста пушек се вдигна.....

Да се провери дали мълниеносният облак всъщност не е била зловещата сянка на злобния зъл злодей И.Костов. Донос даден !

Комунисти, комсомолци... Земет взривове Махайте се нещастници гейски, царски и догански

Половината от сградата е унищожена. Щетите са в размер на 10 000 лева. Сигурно това е било сламена колиба....Хаосът в държавата е пълен...

justice go e kazal mn to4no mai nqkoi e prodaval kala6nici deto ne trqbva

Ако снимката е по време на пожара, облаци за гръмотевици не виждам. И второ, кога е възникнал пожара- преди или след взривовете? И трето- по чия заповед и защо не са допуснати кмета и началника на пожарната?

Абе, то е толкова ясно, че тези взривове са, за да се покрият липсите. Така е най-лесно. Който е служил знае. А когато има неизправност всичко се боядисва с блажна боя и туйто...

Някои знанае ли какъв естатута на този завод/Държавен ли частен лие / ОХРАНАТА не е допуснала гражданска защита да влезе. Поне от 15 години завода се управлява от инж.Ибушев явно му е частна губерния.

ДАНО ПАДНЕ МЬЛНИЯ И В ПАРЛАМЕНТА;

Абе пешко ти малоумен ли си?Защо не кажеш нещо за цените?сСпоред мен пак прикриват нещо!!!Аз съм комунист и тези са за затвора,най-меко казано.

Много зачестиха проблемите.Май се крие нещо?

До всички,които пишат глупости:1.Взривове не са разтърсили Казанлък,защото никой от моите съседи и до сега не беше разбрал,че е станало нещо/лично аз разбрах след като ми се обадиха от друг град да ме питат какво става/.2.Мълнии имаше малко по-рано и е възможно да се е запалило нещо, а в началото огънят да е бил с по-малка сила.3.Какво общо имат военните,след като Арсенал не е на МО,а АД.3.Щом кризисен щаб заседава на територията на завода,значи няма страшно.

Че естествено, че е умишено. Освен ако складовете не са се наговорили да гърмят през седмица-две по график :))) Само дано пак не използват идиотската ЛЪЖА за тероризъм. Ама хората като сте тъпи да се хващате на този лаф...

Мълния със сигурност не е. По това време на деня изобщо нямаше гръмотевици или каквото и да било в Казанлък..

ujas

Ехаа нали уж всичко било наред вече по складоведе,нямало опастност от нови злополуки като от Челопечене,всичко си било на мястото ... Айде честито на Челопечене 2

Естествено това пак е постановка от опозицията. Явно правителството ще се сваля с взривове. Скъп атентат, но наложителен.

аферим машаалла !!! на тези които го могат, за тези които го търпят га духат пушека !!!!!!!

Абе дебил много си далеч от нещата в Арсенал Типично по български е да се изказваш по въпрос по който си крайно некомпетентен

краднали са яко и са пак ....хайде етемке къде си?

всичко е умишлено....

Странно, точно преди войната в Южна Осетия у нас се взриви един военнен завод, а сега още един...може би наистина липсват боеприпаси.А къде ли са?

тия да не видят нещо от София,сега в София,скоро и в други градове

Явно това е новата мода за заличаване на бакиите на военните. Жалка държавица сме..

Руски самолети са атакували цели недалеч от столицата на Грузия - Тбилиси.

darjavata se trese ot vzrivove, a upravnicite ni uveriavat kolko e spokoino !?! drajfa mi se...........

Саботажи са това.

Колкото и да се прикриват следите няма да успеят да заблудят хората! Един ден Паси и Близнаков ще бъдат съдени за това, че незаконно продаваха оръжия на Грузия!!!

всичко е умишлено....

Ега ти мълнията...

Не се шегувай с това.Арсенал не е Челопечене.Ние не знаем какво става,само чуваме от време на време някоя сирена.Няма как да разберем,щом и началника на ГЗ говори каквото са му казали.Изнервящо е.Дано да се размине!