Край на плажа, покрит с платени чадъри

Половината от плажната ивица вече ще бъде свободна за туристите да разполагат своите чадъри, шезлонги, постелки, плажни дюшеци и други принадлежностии.

Обратно в новината

Коментари - Край на плажа, покрит с платени чадъри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Несебър тази годитна чадъра беше 7 лв. шезлонга също място за свободно плажуване почти нямаше питам тези чадъри ще ги копуваме и ли какво догодина сам в Гърция на халкидики он инклузив да го духат българските туроператори Гърците предлагат прекрасни условия за почивка чисти плажове безплатни шезлонг и чадър както и кафе спокойствие и кристално чиста вода дано нашите простаци осъзнаят най накрая как се печелят пари по разумния начин.

Ако е имало промени в закона то те ще си останат само на книга. Е, нали най-важното е да се покажем пред EU че нещо правим. От тва дена сме на море. Хотела се намира на първа линия между Равда и Несебър. От хотела ни казаха да си изберем свободен чадър и да го ползваме. Да но така или инаяе свободни няма защото на всеки виси табелка reserve дори и да няма хора. Има си и бирник който събира наема. Опитахме се да си опънем кърпите до морето, но веднага се появиха недоволни собственици на апартаменти дето си били платили 200 лв за сезона. Цялата плажна ивица е покрита с чадъри освен онези 20% които така или иначе са до скалите и далече от алеята. Не мога и да си представя как ще махнат яадърите от онези 30% които май се оказва да се поставни незаконно.

Не на мутризацията в България!Народе мойл, юропде, събуди се, революция срещу мутритеЧ! Държавата не може да се справи, но ти не спи, народе мой! Докога ще търпиш мутрите да са навсякъде-на плажовете, по дискотеките,зад бара, рекетирайки кварталния магазин........нався има МУТРИ в тая скапана държава. Дебели, повръщащи, тъпи, дебилни, имбецилни мут-ри! Е за тва тая скапана нация е свързват само с МУТРИЗАЦИЯТА! На БУНТ, НАРОДЕ! ДОЛУ МУТРИТЕ дебели, мазни, тлъсти! fuck off, мутри!Всички ще ви избием един ден, в незнайни гробове ще почивате

И какво стана вече и да ги молите хората на това мръсно,скъпо море дето и като плащат им се хилят като на идиоти не отиват!Какво ще правите-Аллло,Варна! не са маймуни!Крайно време е да го проумеете мутри малоумни!Затова мръсното море ще си го гледате сами!Чужденците пък още от преди ги изгонихте с обирането на парите им/такситата/Така че сбогом море!

ХАХАХАХА ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛАЖНО АА ХХАХАХАХАХ

Ами че то и досега с 80-20% беше същото деление- прилежащата до морето ивица е на концисионера/бандита &, и останалата задна част- на обикновенния човечец.

Където съм казвал Ти, ми дай Солунската митница.. вече да се чете Ти ми дай една концесия..

Ами че то и досега с 80-20% беше същото деление- прилежащата до морето ивица е на концисионера/бандита &, и останалата задна част- на обикновенния човечец.

На Слънчев бряг по Тошово, като застанеш до един хотел, не се виждаше друг хотел или кафене от приятната горичка между тях. Отговарям за горенаписаното с каквото щете!

Аз отдавна не ходя на плаж в България. Дебелогъзи, дебелосери, дебеловарати, дебелоочи, дебелоръки маймуноподобни борци ли , или как ги наричате там , ми искат пари за пясък и вода. Fuck off, мутрииииииии!!!!!

Миналата година един като вас се опита да ми прави черно лице.После до края на почивката ми носи багажа до квартирата.

стига глупости.че то пясък и скали не останаха

Затова ходя на плаж в Кавала - Гърция,там и чадъри и шезлонги всичко е безплатно....повече няма смисъл от коментар .

аман...стига не може повече.каква шибана държава сме бе хора.да се благодарим че ни отстъпват 50 % от земята на маика българия.от това което господ е дал и някоя мутра с дебел врат е окупирала.единствено перверзно удоволствие е това че мутрата няма да живее дълго .но какво ли променя това. на неино место идва следващата бъдеща жертва.каква е тази орисия да произвеждаме само глупаци.а родината ни е толкова красива.и морето ни е прекрасно.защо проклетите политици го обърнаха на битак.20 години как не се намери един политик които да милее за род и родина.вижте рязания фес доган.има ли далавера тои и другите мангали са там.смърт на турската му партия и на българските блюдолизци.смърт на всички мутрогени(за тях е сигурно поне)

Izviniavam se na ostanalite, che pisha na latinica. Bolno mi e za sysipanoto Chernomorie, bezkraino mnozestvo prazni hoteli, bezvkusni i tolkova nagysto, che sofiiskite kvartali Lulin i Mladost sa napravo vryh na krasotata :-( Varna, ne stradai, ama vse po-malko shte stavat budalite, koito da skubesh sreshtu nishto, napravo shte svyrshat i togava - da vikame bagerite :-)

И кога държавата е взела нещо от мутрите, та и сега! Бойкот на мутроморието! Вече е късно да се спаси Черноморието ни, остава ни да ходим другаде - по-евтино, по-добро обслужване, а и по-далеч от разни нискообразовани собственици и подобаващо прости почиващи.

na grackoto chernomorie vzimash dva shezlonga sas shatra idva servitiora porachvash edna bira ili nesto podobno za2 evro i problema ti e nikakav ako iskash stoi cial den plius tova e spokoino cenite na noshtuvkite sa veche po evtini it nashte na 150km e ot moia grad krakat mi poveche niama da stapne na nasto chernomorie koeto e zaprilichalo na reketiornica

evolo naj setne

БРАВО!!!!Точно така е!Никаква почивка в БГ!!Не си струва!!И не си заслужава!

Не се спазваше 20% до сега а за 50 % просто е абсурд. Живея през лятото на Слънчев бряг по необходимост и видях какво ли не.Научих истинското значение на думата РЕД - ХАОСТ И БЕЗЗАКОНИЕ

ДОБРЕ ДЕ. КАКВО ЩЕ ПРАВЯ НА ПЛАЖА БЕЗ ЧАДЬР?

ГРОЗДЕТО КИСЕЛО, А?ХАХАХАХАХА КАТО НЯМАТЕ МОРЕНЦЕ ВИ Е ЯД НАЛИ ХАХАХХАХАХА

След 35 години : Or the camel, or the camel driver.

Точно така радвам се ,че все повече българи го рзбират това. Нека им пустеят мизерните хотели на мутрите с основно образование

Хванало се секо за шезлонг и дръпа!

Не само като влиза. На излизане-пак да плаща.

На Северния плащ един як, дебел, млад мъж седи на стол до тоалетна и къса билети - съвременен, интелигентен, преждевременно инвалидизиран МЛАД мъж - стротел на съвременна България. А кака Пена на село нека произвежда домати по 10 ст. за да може той да яде шопска салата вечерта - КОНЦЕСИОНЕР/МУТРА.

Черно море мога да го гледам само на снимки.Предпочитам някое друго море .А другарите ако искат да продължават да бетонират хич не ме е грижа и 50 лв да направят чадърчето .Една стотинка няма да видят от мен.България и туризъм са две заимно противоположни понятия

ГРОЗДЕТО КИСЕЛО, А?ХАХАХАХАХА

никой нормален човек не ходи на бетонираното черноморие. И безплатно да е в хотелите, пак няма да ида.

DA , OBA4E POBARZO GI GLASUVAITE TIQ ZAKONI 4E JIVOTA TAKA BARZO TE4E A VIE SE UVARTAE ,I SAMO GLEDATE KOI 6TE KLAVNE DA PLATI NE6TO ZA NQKOQ DUP4ICA V ZAKONA, AIDE STIGA S TIQ NOMERA , PISNANI

Глей сеа, мутричка - взими една тръба около 5 сантиметра дебела и 50 см дълга. върви на плажа, забий 20 - 25 сънтиметра в пясъка. после натъркай с пясък това дето още стърчи от земята и баааавно сядай върху тръбата. Като стигнеш до долу почвай барзичко да се изправяш и да приклякваш доката ти стане хууубаво!

Аз не знам за какво ми е точно тази курортна такса,но все си мисля,че в нея трябва да влиза и почистването пък било то на плаж или на улица респективно кофи за боклук.Ако не им стигат парите да я вдигнат малко,но да е ЧИСТО на плажа.А за чадърите мисля,че който желае-плаща и след това му го предоставят на територията на концесионера.През останалото време чадъри,шезлонги и т.н.да са прибрани встрани/склад,навес.

За това никой няма да ходи по нашто черноморие.

Nai setne!

НИКОГА вече почивка по българското черноморие. Скромен хотел, без клима - 400 лв. храна, напитки кафе, без излишества и разточителства - 500 лв. два чадъра и два шезлонга - 200 лв. пътуване - 210 лв. като прибавим и курортни такси и паркинг и майнатаму още какво, излиза, че аз БЪЛГАРСКИЯТ ПОЧИВАЩ, наричан за по-кратко ГОВЕДО, съм прекарал отпуската си м.г. в Ахтопол на цената на почивка ал. инкл. в Турция.... Е, НЕМА да стане вече, ама никога нЕма да стане!

Nai-nakraq ne6to ummnoooo

Никакво ходене на българското черноморие! Няма смисъл да правим мутрите по-богати!

а като се удължи сроКа с още 35 години ???? на 36 -тата може вече като отиде човек на море да си взима под наем 1-3 кв м площ.... цената ще е различна разбира се в зависимост от редица фактори - местоположение пясък и т.н. държавата все пак трябва да печели и да си навакса за 35 години дано не ставам политик (опазил ме Господ) че кви ги измислям :D

Мила Izzi, замисляш ли се че на концесионерите им е задължение да чистят и свободните зони? Несправянето им с това им задължение е основание да прекратяване на концесиенния им договор. Докато има хора които си плащат плажния рекет, ще има и мутри, които ще ги рекетират. Принципно никой няма право да ви спре да си опънете хавлията където ви харесва. А плащате САМО ако искате тази услуга.

аз ще ви спретна едно цялостно решение - който по лична карта не е регистриан в черноморско населено място - да си плати за влизане за първия месец престой. Ако остане повече - печели го като бонус. В цената ще му включа такса за ползване на уличната мрежа, такса за пикаене в морето, такса за ползване на плажа, такса за свеж морски въздух, такса за вдигане на шум, такса за излизане...

Не смятате ли, че това вече е след дъжд качулка, мръсни крадци концесионери! Няма ги българите по мръсните ви рекетьорски плажове, нямааааа ги :-) Много се радвам за вас, сега ли се усетихте нещастници, че на българина му писна да ходи по километър по плажа за да избяга от вас, дори спасителите ви го обърнаха на продавачи на царевица и сладолед.. много готино, само че направлението вече е Гърция!!!

На Китен тези 20% са на края на плажа-при Дяволската река и ходетено в тези горещини до там е 30 мин???Мисля си,че за платениет чадъри трябва да се процедира като в чужбина- искаш чадър-плащащ си-носят ти го и го слагат където искаш!! А не като при нас -да окупират цялата предна редица до водата и ако искаш да си сложиш собствения чадър... отиваш в гората едва ли не!?!?!?!

дано да се спазва, защото от чадъри човек не може да стъпи на плажа

нака във Варна да видите какво е без чадърчета

Защо ли нямам надежда?! Ще стане като със изискването за 20% незасроена площ в градовете...

НЕ НА БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ!!!!

Предлагам да се опъне по една лента и който влиза да се къпе в морето и той да плаща.

А ние мутрите гладни ле ще стоим?