Паси ”подкара” F-16 в петък, 13-ти

Соломон Паси, депутат от НДСВ, председател на парламентарната комисия по външна политика, управлява днес изтребител F-16 на американските ВВС, пилотиран от подполковник Майкъл Хоуман.

Обратно в новината

Коментари - Паси ”подкара” F-16 в петък, 13-ти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото съотношението обикновено е 10 :1

Е, ти какво искаш, като си пада по редките птици човекът! По това време, имаше твърдо установени отношения с 15 год. по-възрастен от него орел с ориз...Чудя се, как не е отишъл и до Еверест!

Сега се сетих,че на времето като министър Паси се разходи и до Южния полюс/същото май направи и президентът Гоце/,където утвърди приятелските отношения с пингвините.Очевидно пак е решил да сбъдва детските си мечти.За чужда сметка,естествено.

Наистина управлението на самолет, излетял във въздуха и легнал в курс е по-лесно от управлението на трабант по автомагистрала. Особенно когато до тебе се намира професионален летец, който освен другото, ще приземи машината на аеродрома.

А обясни защо де! Аз мога да ти кажа! Защото на Ф16 се лети доста по-лесно на любителско ниво заради по-добрата му и френдли електроника! Във всичко останало е по-зле! Но както и да е, не е там въпросът.

Поне да се беше блъснал в някоя гарга.Натика ни в НАТО да купуваме западни буклуци вместо руски.И за какво се спори тук-за оръжие.Средство за убиване на хора.Най-мръсното нещо правено от човешка ръка.Някой да е виждал танк да оре нива или прехваления ви Ф-16 да пръска срещу вредители по полето?

Нима свършиха метлите

Нима свършиха метлите

Тъй като има доста хора, които изобщо не са виждали самолет още по малко пък военни, а взеха да пишат и да сравняват набързо, неща които по принцип са несравними. Първото най-голямо заблуждение, което все още съществува у мнозина е относно качествата на съветската/руската/ военна техника. Абсурдно е държавата ти да е на десето място по БВП, а да си мислиш, че притежаваш най-съвършенната военна техника. Все едно да сравняваш Хартман с неговият Месершмидт 109 G и Покрышкин с неговият МИГ-3/в последствие качил се на американския Р-39 Аерокобра/. Това е все едно да сравняваш новият Мерцедес със старото Жигули. Имам доста руски приятели . Те също предпочитат дори шведския Грипен пред МИГ-29. Много от писанията тук са на хора които изобщо не знаят за какво става на въпрос и пишат глупости, които са прочели в Интернета. Момчета - все пак пилотската кабина не е Интернет въпреки, че има страшно много електроника , нали !

бато.не си прав.през 1987 г в казармата като бях в авиобаза доброславци миг 23 им разказваха ,играта,да не говорим за миг 29,признат в цял свят за фърст.ти да не си поклонник на измисленият американски народ?

е като излетя, защо не кацна направо в Израел ми все към България го влече

ave zagubenqci .. fakta 4e se e ka4il na f-16 si dostatu4en argument za uvajenie . baz durja 4e pove4eto ot vaz drisliovci nqma da ima kuraja ....

Извода е :всеки който е карал трабант,ще се справи и с Ф-16 !!!

преди време надка влетя в една самолетна кабина без да има квалификация и право на това. наказаха май пилота. за свое оправдание той май че каза, че управлението било на автопилот, демек-не е поставял в опасност машината и пътниците.това момче изглеждаше вменяемо досега.какво го прихвана?

Минаващ, поздравления, перфектна точност. Това е симптоматичен проблем. Направо уцели десятката.

Паси трябва да го качат на американска ракета да лети до Марс, и евентуално да се върне оттам след 40 години! Пък да рекламира USA на марсианците колкото иска!

Ами това е симптоматично. Навсякъд ев Бг е така - на места където се изисква огромна квалификация, отговорност и опит сядат хора, които не са за там и създават реална опастност от катастрофа. И не само опастност - то се стига до катастрофа.

До бато (14.06.2008 г. 00:42ч.) Бре! Голям капацитет си ти! Къде се квалифицира така - в компютърните игри ли? Щото реален бой между Миг и F няма. Я порастни, драги, преди да се изказваш неподготвен. Американските супермени съществуват само във филмите и виртуалното пространство. И в хлапашките фантазии.

прочетете и вижте къде е бил този депутат в работно време.А ние им плащаме. маскари......

Г-н Yordanov, благодаря ти за информацията от Индия. Тъй като сте специалист по самальотите бих желал да те попитам, защо когато F са във въздуха МИГ-овете се крият под земята?! За справка погледни който и да е истински бой. Всъщност до сега не се е състоял такъв.

Става въпрос за МИГ-35, а не за МИГ-29. Вярно е, че е изграден на базата на МИГ-29, но е самолет от друго поколение/МиГ-35 се очертава като изтребител, който запазва корпуса на МиГ-29М2 с двуместна пилотска кабина с общ капак, с нова авионика и оръжия, както и с нови двигатели с управляем вектор на тягата. Технически данни: номинална стартова маса 17 500 кг, максимална 23 500 кг, макс. скорост 2100 км/час, макс. обхват 2000 км и боен товар 4500 кг. / Интересното е обаче, че индийците все пак са предпочели американските на Локхийд Мартин, а не руските самолети.

Прехваляните ви МИГ-ове биват сваляни за отрицателно време във всеки конфликт. Досега МИГ във въздушен бой не е свалил Ф-16. Не знам какво друго да коментираме. Може би отвратителната и скъпа поддръжка на МИГ-овете и това, че руснаците ни извиват ръцете и ни се подиграват. Или да говорим за Ф-22, като сме почнали да сравняваме кон с кокошка.

Искам от Паси да се опита да кацне и ако успее ще се впечатля, защото това да ръчкаш стика във въздуха го може всеки, но не всеки може да кацне. Има толкова момчета, които летят подобни самолети на компютрите си, някой от тях са много добри и са много напред, но никой няма да ги пусне да припарят до истински самолет.

F 16 e ve4e moralno ostaryal,kato aerodinamika i manevrenost ne moje da se sravni sys Mig29.Mig 23 beshe mnogo dobar samolet,letyal sym na nego,no nesto nashite ne se razbraha sys rusnatzite i go spryaha.Tezi samoleti nymat nisto obsto sys taligite na koito se vozyat patnitzite.trupkata e neveroyatna,ne moze da se opishe,tryabva da se po4uvstva.

У наше село само добитък се ПОДКАРВА! А иначе от казарма се отърваха поради пацифизъм!! Той, наистина, Ф16 служи само за пацифистки цели, за разлика от МИГ29.

пожелал ни да летим на такива машини- ами дайте ни гориво и ще летим,на нашите си машини,които имаме в момента.Дайте пари и ги отремонтирайте за да имаме ВОЕННА АВИАЦИЯ. Хирург се става с практика в операционна,ПИЛОТ СЕ СТАВА С ПОЛЕТИ!!!!! Жалко,ч такива неща се случват рядко,но бих искал да качат в пилотската кабина- ПРЕЗИДЕНТА

Ей,добре че не са се засекли с група парапланеристи,че с тази кошница f 16,нямаше да има въздушен бой,а въздушен побой.

Следващият път да подкара самолетоносача Ентърпрайз или някоя атомна подводница. Такива лекета навремето не ходеха войници,но сега станаха големи войни.Че ще агитира и момчетата да се записват в армията и да стават пушечно месо в Афганистан,Ирак и къде ли още не.

Чифутите са слуги на Сатаната и обичат сатанинските числа.

Luckie him - we've just changed the batteries of the remote!

Благодарим ви, полковник Хоуман!

G-n Pasi o6te malko statistika !!! Za parvi pat Mig-29 e predstaven fevruari 2007 godina vav indiq na salona AIR INDIQ kadeto e provedeno sarevnovanie mejdu Mig-29 Amerikanskite F-16 , F-18 Fresnkiqt Rafal 6vedskiq Grippen i Eurofighter v koeto Mig - 35 e pokazal zna4itelno nadmo6tie nad ostanalite konkurenti

Престъпник - нарушава правилата на ВВС. Престъпник - харчи малкото ресурс, който се полага на Бг летците!

Е как да не лобира за САЩ. Нали е американски агентин. Както винаги на преден план за господинчото са американските интереси. И сега вероятно си прави устата да ни пробутат малко поостарелите американски самолети. Да не ги пускат за скрап. България, разбира се въодушевене от великодушното внимание на отвъдморския батко, ще плати двойна цена. Ама САЩ са пътници, за какво ни е да се връзваме с тях. И въобще щедрите потупвания по рамото може да си ги задържат за себе си. И за верните кучета като Паси. Останалите българи не се нуждаем от тях.

XAXA tova mi se struva golqma agitaciq!!! F-16 e sas pati po slab ot mig-29 tova go pokazvat ne samo suhite tehni4eski danni a i voinite v koito tezi dva samoleta sa se protivopostavqli!!! mai gospodin Pasi e propusnal ruskite epizod4eta za voenna tehnika UDARNAQ SILA !!! Mig-29 izlita pri minusovi temperaturi celiqt obledenen na mrasna pista a f-16 mu trqbva 4isti4ka pista bez kama4e po neq i 20 minutno podgrqvane za razledenqvane :)!!! A ne iskam izob6to da spodelqm za mig-35 koito ima letatelen 4as sas 30% po evtin ot mig-29 i 4000 4asa naliot :)

Цирк в небето.Такъв като този шут унищожиха наяата авиация.Няма ли кой да ги спре да говорят глупости

tozi mi6ok Solomon Pasi pak se pravi na goliam maj. Karal voenen samolet- vijte me koi sam az- kolko sam hrabar i kolko sam smel. Interesno za6to go pravi sled kato vsi4ki znaiat,4e ne e maj, a e politik?? Kakvo li 6te6e da bade ako i drugite politici zapo4nat da se praviat na maje - Daniel Val4ev podkaral iztrebitel, Simeon S-ski podkaral iztrebitel, Georgi Pirinski podkaral iztrebitel - kak zvu4i - tova epove4e ot novina

Аз съм пилотирал МИГ-23, но без да ме придружава Майкъл Хоуман !

Да полетя с изтребител - вероятно това е мечта, която никога няма да мога да осъществя.

Айде стига еврейско лобиране, бе Мони. То не бяха самолети, трабанти и др. Ясно е кой искаш да гушне милионите за превъоръжаване на БГ армията. И твойто сигурно няма да се загуби из банковите сметки или под формата на ценни и добре платени лекции и консултации пред американските любознателни студенти, бизнесмени и др. Ама имайте някаква мярка.

Пожела на всички наши пилоти да летят на подобви самолети Какво е F-16?!? Разработка отпреди 25-30 години с доста спорни тактико-технически данни, изключително скъп за поддържка извън армията на САЩ. Тези , които го имат на въоръжение търсят елегантни начини да се отърват от него / Както става с МИГ-23/. Да се отказваме от МИГ-29 за сметка на F-16 е все едно да замениш Ауди А6 с Опел Вектра / при това да я купиш два пъти по-скъпо от Аудито!/. Който поне малко разбира от коли...Но Паси разбира от трабанти!

Тоя келеш не е ходил войник, може да не дава акъл на младежта да си губи времето с простотии.

От къде на къде все още депутата Паси и т.н. министър на народната отбрана се разхождат на скъп самолет за сметка на нас, данъкоплатците! Няма ли кой да им потърси (и види) сметката?

Той се вози, ама всички си плащаме...

Според Соломон Паси F -16 се управлява много лесно. Това не е вярно. Поговорете с български пилоти, които са били на учението с американците. Те ще ви кажат как наричат F -16. Наричат ги прахосмукачката , тъй като при излитане засмукват всичко от пистата. Поради което не могат да излетят. От десет излитания , две са неуспешни. Докато нашите Миг -21 и Миг-29 излитат без никакви проблеми.

стига популизъм таткото на Симеончо навремето карал парен локомотив .Кого го интерисува нека се прави нещо реално

А защо се върна. Да беше кацнал някъде и повече да не чуваме за него, щеше да по-добре!

F16- taq baraka i na MIG29 nemoje da se opane.

да помислят за армията като за едно добро място за СЛУГИНАЖ и да има и за паси лапкане от този слугинаж... после дахау и т.н. кулильото на историата ;)

Колко правила са нарушени, за да може да полети Мони?