Меракът за трудова миграция секвал

Забелязва се тенденция на намаляване на желанието на български граждани да се реализират в страни-членки на ЕС

Обратно в новината

Коментари - Меракът за трудова миграция секвал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кви са тия архивни новини?!? Могат да минат и сега обаче, нищо не се е променило..

Ха,ха,ха !!!Другарко масларова ще ме вземете ли на работа (Стара загора ,Нова Загора-няма значение-вашия бизнес район )висшист съм инженер ,но искам само 1500 Евро, ако не съжалявам защото в Германия ми дават 1900Е, а в Кипър 1600Е.Оставам тук ,ако ме вземете при вас на работа и то за 1500Е-позлата ще бъде взаимна ,ако не, не говорете повече глупости , че като те видя започвам да се чудя на теб ли да вярвам или на реалността и не мога да преценя луд ли съм или нормален .......

Напротив в България доста хора печелят и повече от добре и затова не се натискат да емигрират!Ето ви малко факти-обикновен дограмаджия взима около 1000лв, шофьорите са отокло 700-800лв и пр. В България са бедни МЪРЗЕЛИВЦИТЕ!!! Господин Работливко, колко е 700-800-1000лв. за шофьори и дограмжии, да не говорим за заплати на учители, мед.сестри и пр. Та най-много да е 500 евро, т.е. под най-мизерната соц. помощ получавана там. Сигурно ти, като дограмджия се чувстваш богат с 1000 лв. при разноски повече от 1/2 заплата, дали ти остава много за ядене, пиене, дрехи, бензин и пр. А на театър и концерт да си ходил??? А за децата? А за лекрства?

До варналия - ами да, гейчовците отиват на запад да мият чинии, а истинските мъже остават тукА да ги ет БСП, ДПС и другите мутри.

До всички жалки типове от сайта! Господа мухльовци!Който е толкова мераклия да бяга на запад, а не да мрънка и се оплаква като стара баба!Напротив в България доста хора печелят и повече от добре и затова не се натискат да емигрират!Ето ви малко факти-обикновен дограмаджия взима около 1000лв, шофьорите са отокло 700-800лв и пр. В България са бедни МЪРЗЕЛИВЦИТЕ!!!

А така истински мъжо, стой си в БГ и недей да излизаш, за да не ни излагаш, кога ще престанеш с тъпотиите си...

СТИГА ЕМИГРАЦИЯ ! В БЪЛГАРИЯ ИМА ДОСТАТЪЧНО РАБОТА-ТОЛКОВА НЕЗАКОННИ ХОТЕЛИ ИМА ДА СЕ СЪБАРЯТ!

До варналия :вземи да се научиш да пишеш на български език и тогава пиши по форумите.С удоволствие ще ти подаря бг граматика , та може да наваксаш пропуснатото в училище. Оспял и неграмотен.

щом го казва масларова, значи непременно ще е точно така.

Ot 2 meseca rabotja po specialnostta si izvan BG, dovolen sam!

до варналия;ти даже и да отидеш да работиш в чужбина , ако дай боже си намериш работа ще те изхвърлят още на минутата.Едва ли ставаш и за мияч на чинии. С такъв успял пич като теб дано милата ни татковина просперира .

който можеше се изнесе , няма вече кой

Леле тая министърка е мнооого зле горката

те Великобритания, Франция, Германия и т.н. да си отворят трудовия пазар за българи - ще се види колко е намаляло желанието за емиграция - особено при интелигентните и образовани специалисти, които за труда си тук получават в пъти по-малко пари от колегите им в Западна Европа. Пък Масларова да си внася виетнамски гастарбайтери и да представя розови статистики за пред дебилния си електорат.

До ххх. Изключително вярна констатация! Емилия Масларова купува циганските гласове с парите на данъкоплатците. И най-много с парите на учителите, лекарите, служителите в администрацията и др. категории, които са на ведомост и няма как да скрият доходите си. Сега пак се развихря далавера със строителство на нови къщи за паразитиращото циганско население в Пловдив. Желанието и да внася бимбинистанци е разбираемо. Те ще плащат данъци, но няма да гласуват. С техните данъци Масларова ще плаща на циганите да глласуват за БСП коалиционните и партии. Това трябва да се промени от корен и всеки в тая държава да се самоизхорнва. поне да се съмоиздханва!!! Не може да се внася работна ръко при положение, че 1 милион не искат да работят - да не би да се е свършила работата по пътищата, на полето. Социалната грижа трябва да се ограничи само и единствено до хората без ръце, без крака и без очи. И душевно болните, разбира се. Сега Масларова с нашите данъци стимулира биологичното размножаване на необразованите слоеве, на циганите. Те по силата на етническите си особености никога няма да се интеггрират, но ще направят България по-зле и от най-бедните райони на Индия и банградеж - и като развитие, и като хигиена. Дори няма да све в състояние да изпратим работна ръка в чужбина, за да се връщат емиганвтски пари в България (какъвто, например, е случаят с Непал и някои други страни).

ххахаха почти повярвах. кой луд ще стои тук за 500 лв средна заплата??

Силно намаля итересът за наемане на хора измежду останките от българския народ.

Дали ще е толкова толерантна Масларова,ако гражданин от български произход реши да се върне и да започне бизнес с доставки на горива за социални домове,измествайки съпруга и?Или печално известната от проваленото Виденово правителство,ще реши,че това е прекалено.

Масларова - гугутката не разбра, че вече не остана и кой да емигририра...

егати гьонсуратлъка дето го има тая пача! От моето семейство аз съм в Германия , дъщеря ми в Щатите , а брат ми в Белгия.Бягайте навън, докато не са ни изгонили от ЕС и не са върнали визите - оставете ги тия свине като Масларова и неграмотния Варналия сами да умрат в лайната си. Ако говорим за заплащане - 1 към 10.Като ел.техник в БГ 400 лв , в частна немска фирма - 2000 евро.При същите цени на всичко!Просто в БГ работодателите не са свикнали да плащат - не че не печелят и нямат - с години е насаждано , че тук работната ръка е евтина.Иначе пари за Х 5 имат , както и за нов апартамент на Банско....Да го духат и те , и пишман патриотите , дето ще ме оплюят.

До варналия: пич, айде няма нужда от такива Оспели мъже в БГ. Пише се Успял, с У. За геи няма да ти обяснявам. Ся по темата: аз лично не го вярвам, че е намалял интересът на българина към чужбина, просто българите в БГ намаляха, а и бахси го е казал много добре, качествените хора вече са много малко. МАСларова да ги пробутва на пленум тия и да оцветява обстановката в розово за членската си маса. Айде със здраве

В България само се заселват пенсионери, а не напускат.

Поредната манипулация.

Че то хора не останаха в тази страна, Масларова? Кой да иска да я напусне? Който го няма ли?

това е така,защото сегашните млади са без образование и занаят и навън не стават за друго освен за злетретирана прислуга!

Точно така, повечето хора просто искат да напуснат страната - дори без възможност за реализация, благодарение на мъдрото управление.

стината е че БГ е прекрасна страна, в която всеки образован човек печели повече отколкото хората на запад, поне така беше с мен и моите приятели, но реших да напусна, защото няма наказуемост за престъпнизите, има само за дребните риби и това дразни силно! иначе като сравнявам със страни кано швеция и дания в Бг е много по-готино в повечето отношения и се печели повече, дано скоро да се оправим с престъпността, макар че се съмнявам!

Това не е вярно! Нагласите за емиграция растат. Става страшно. Скоро Индия ще ни се види като даржава-образец

Истината е, че държавата се страхува от завръщането на българските емигранти. Колкото до българските диаспори по света - нека хората да имат предимство пред други да дойдат в Родината! Ще поседят, ще се огледат и който успее ще отиде пак в чужбина, а който не успее ще мизерства тук. И не желанието за трудова миграция е намаляло, а възможностите са намалели.

ами те българите никога не са били в час за туй щте си останат в 1ви клас цял живот,щото не искат да научат уроците си за ЕС

бахси (20:35ч.)Ако зависи от мен -веднага те правя социален министър. Ти, като гледам по ника, няма да губиш и време за коафьор.

Тази май отдавна я хвана старческото слабоумие/сенилната деменция/. Тя много отдавна не е в час изобщо какво става в тази държава - камо ли да ръководи процесите свързани със социалното осигуряване и заетостта на хората. Чудя се само кой и защо я държи за министър ами не я пуснат в пенсия да си води някое женско дружество за плетки и кройки.

те щот не ходят в ЕС, затва именно масларката иска да ВНАСЯ работници. Таз не си ли противоречи - хем не ходят в чужбина, хем имало липса на такива кадри в БГ.

Да, така е! Пенсионерите къде ще ходят :) То само те останаха

Не затуй, Айде де, а защото такива като теб не бачкат, а лежат на гърба на държавата!

nie ve4e se mahnahme v bulgaria ostana mur6ata

Много си неграмотен бе, малоумник! ГеИчо, мий чиниЙ и Оспявай тукА!

Намаля броят на тези, които могат да емигрират, а и илюзиите, че на Западвсичко е ОК май основателно се разклатиха.

с дейноста си тази жена създаде платен от държвата електорат на бсп ...сега ще плащаме за да взимат рушвети от други държави....и да пътуваме ние с визи до европа...виж се еми - щастлива ли си...

Желанието на българите да излязат в чужбина НЕ Е намаляло! Намаля конкурентноспособнос на трудовия пазар на поколението, учило след 90 г., защото образователната система у нас е срината. Малкото умни младежи, пък не се навиват да мият чинии и задници за жълти стотинки, защото на запад не се търсят образовани хора, а строители, сервитьори и слугини. Останалите, по-възрастни специалисти вече са на години и не ги предпочитат по обясними причини.

Масларова: Намалява желанието на българите за трудова миграция - изключителен тъпак

За туй ли няма кой да бачка на великите БГ работодатели??!!

Interesno! Studentite, s koito kontaktuvam v stranstvo, pa i sina mi govorjat drugo!

МНОГО ВЯРНО-САМО ГЕИЧОВЦИТЕ ОТИВАТ ДА МИЯТ ЧИНИЙ И КЛОЗЕТИ НА ЗАПАД А ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ ОСТАВАТ ТУКА И С МНОГО БАЧКАНЕ ОСПЯВАТ ТУКА!!!!!

Ха,ха,ха !!!Другарко масларова ще ме вземете ли на работа (Стара загора ,Нова Загора-няма значение-вашия бизнес район )висшист съм инженер ,но искам само 1500 Евро, ако не съжалявам защото в Германия ми дават 1900Е, а в Кипър 1600Е.Оставам тук ,ако ме вземете при вас на работа и то за 1500Е-позлата ще бъде взаимна ,ако не, не говорете повече глупости , че като те видя започвам да се чудя на теб ли да вярвам или на реалността и не мога да преценя луд ли съм или нормален .......

Ха,ха,ха !!!Другарко масларова ще ме вземете ли на работа (Стара загора ,Нова Загора-няма значение-вашия бизнес район )висшист съм инженер ,но искам само 1500 Евро, ако не съжалявам защото в Германия ми дават 1900Е, а в Кипър 1600Е.Оставам тук ,ако ме вземете при вас на работа и то за 1500Е-позлата ще бъде взаимна ,ако не, не говорете повече глупости , че като те видя започвам да се чудя на теб ли да вярвам или на реалността и не мога да преценя луд ли съм или нормален .......

Масларова - гугутката не разбра, че вече не остана и кой да емигририра...