2/3 от българите едва свързват бюджета

Финансовото състояние на 67.2% от домакинствата в България им стига, колкото да свържат двата края, сочи изследване на Националния статистически институт (НСИ).

Обратно в новината

Коментари - 2/3 от българите едва свързват бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евала! Подкрепям мнението с две ръце.

Ei pi4ove golem sum selianin aama kolko kinti praim nema da vi raspraviam malko e iznervia6to da kontaktyva6 s hora koito sa skusali kostioma i se 4ydiat kak da te izmmamiat s nekoi lev ama se pregiviava i tova a da sme givi i zdravi vsi4ki i da ima ke6 za vseki dovolno

Ех че злобен народ... явно детските градини и училищата не са си свършили работата - там гадостта на децата едно към друго навремето процъфтяваше - и ето ги всички тези нагли, груби и злобни дечица - в какъв народ са се превърнали... До Англия: брато, (или сестро, няма зн.), от пост-а ти стана ясно, че на Запад с минималната заплата може да се преживява. А тук с 2-3 пъти над минималната хората са на ръба на оцеляването - и това ако живееш в собствено жилище! Може би до няколко месеца и аз ще съм в Англия, и ще мога да сравня цените там с тези тук. За дрехите са ми казвали хора, които скоро се върнаха оттам, че дънки по-скъпи от 6 паунда няма (е, предполагам, че това важи за Плимут, където беше колежката). Я ела в Търново да видиш мафията какви високи цени поддържа, и това не е само в магазините по главните улици, а в целия град. Kaufland се опитаха да стъпят тук, но мутрите не позволиха. Е*ти държавата :(

Такаа... нито съм на минимална заплата, нито се оплаквам. Спестявам по хилядарка на месец. Просто исках да сравня ябълки с ябълки - всички пищят колко е трудно с минималната заплата в България. С минимална или малка заплата НАВСЯКЪДЕ Е ТРУДНО. А, да, преди година докато бях в България, преди голямата инфлация, работех като кръгла нула, и взимах 800 лв чисти извън София. Казвам го за да се защитя, много сте агресивни бре... човек комплекс за малоценност да получи. Бягате от темата - не говорим за мен, идеята е - АКО ИСКАТЕ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ, ТРЯБВА ДА НАМЕРИТЕ НАЧИНА ЗА ТОВА, НИКЪДЕ С МИНИМАЛНИТЕ ДОХОДИ НЕ Е ДОБРЕ, ЗАТОВА НЕ ПИТАЙТЕ КАК СЕ ПЛАЩАТ ТОК ВОДА И ПАРНО И Т.Н. С МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА - ТОВА Е СВЕТОВЕН А НЕ БЪЛГАРСКИ ПРОБЛЕМ!!!!!!!!!!

доОт Англия (10.05.2008 г. 13:01ч.)-еми брат,изяснявай се малко по-рано то и аз си създадох грешни впечатления от първия ти пост,по нищо не личеше какво всъщност искаш да кажеш......иначе си прав много.

До до Пища Хуфнагел/09.38ч- A votre sante!

СЛЕД НОЩТА ИДВА ДЕН;СЛЕД БУРЯТА -СЛЪНЦЕ.КОЛЕЛОТО СЕ ВЪРТИ.БЪЛГАРИЯ ЩЕ СИ СТЪПИ НА КРАКАТ А ТУРЦИТЕ ЩЕ КЛЕЧАТ ПРЕД ПОРТИТЕ НА ЕВРОПА.

Напротив, точно обратното ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА, защото точно от такива, като тебе ни управляват вече толкова години едни и същи ненаяли се, защото червените баби, циганите и турците послушно и под строй ходят и гласуват за когото им е казано и няма сила, която да ги спре, а умниците като тебе бойкотират само себе си никой друг! А още по-доброто решение е стачка до дупка, ама целия народ - навън на улицата, без компромиси, без страх и без лиготии!

Ilı kazano drugo qche bulgarite sa gladni i zlobni!Eee,taka ım se polaga na baqganqovcite!

Не съм в Лондон, и получавам 1600 чисти на месец - ЕДВА СТИГАТ! С прилична професия съм и това което получавам е малко над средното за региона в който живея. за протокола - пия съвсем умерено. UK e пренаселена страна и това води до доста нетипични за БГ допълнителни косвени данъци и разходи. БГ има потенциал да се превърне в хубаво място след 10години, но за целта повечето политици трябва бързо да загинат (не вярвам на съдебната система, така че действайте).

То си личи кой е тъп... Аз не съм в България от 30 години вече и не ми пука дали ти се виждам като българско нищожество, но ти явно си английски лайнояд, нещастнико! Защо трябва да си даваш тъпото мнение като последна инстанция? Само по себе си това показва жестоки скрупули, ей! Взимай мерки! Лекувай се, ако трябва! Ако ти стигат паундите, де! Ако не, ще ти пратим еуро!

Защото толкова трудно вързват двата края в Англия затова ли изкупиха нашите имоти по селата? :)

Аз пък не се притеснявам от нищо! Хора - цените ще почнат да падат бе, истина ви казвам! Не вярвате ли? Като ни изключат от Европейския Съюз, ще почнат главоломно да рухват надолу защото никой няма да вижда перспективи за България. А както е тръгнало, сигурно ще стигнем дотам като гледам критиките от Брюксел. И тогава ще си имаме социализъм и празни витрини по магазините, не бойте се!

до До Англия (10.05.2008 г. 08:42ч.) -тъпия си ти!никой не ви кара да стоите на минимална заплата.минимална заплата вземат само пълни нули.а ти си противоречиш напълно-казваш,всеки да си живее както му харесва.да ама на този явно не му харесва,а не прави нищо по въпроса,само реве!тъпият си ти!келеш викай на себеподобните си,бг нищожество!

Видя ли? Аз исках да подходя с разбиране към теб, но веднага се намериха простаци, които те нападнаха! Човек явно не трябва да е искрен, млади момко! До а и uk: Оставете човека да си живее така, както му харесва! Вие да не би да имате удостоверение за кадърност или ум? Не се правете на по-прости, отколкото очевидно сте! Пример: Нужно ли е да питаш някой, който ти казва, че е на заплата, дали не е безработен? Ега ви простотията самодоволна! Келеши!...

до ревящия от англия-абе ти си много смешен бе.ами като си пълна нула много ясно,че ще вземаш минималната заплата!!!!другото което е,че никой не те кара да стоиш-връщай се откъдето си дошъл,прав ти път!какво създаваш само тука някакви невярни представи-ако имаш добра професия и знаеш езика и не си мързелив тук във ВЕЛИКОБРИТАНИЯ можеш да си живееш с пъти по-добре отколкото в българия!просто ти не си от тази група,така че go home!!!

Абе, от вчера си мисля, че тази снимка на боза не ми прилича баш-баш, но не можех да се сетя на какво ми прилича... А то си прилича на чаша пастис, френска мастика... По рекламите на Рикар, да речем, които вече отново се появяват край пътищата, чаша пастис почти така изглежда, ха-ха! Само дето градусът й е малко по-висок от този на бозата... Нищо, че и в пастиса има вода, може и да не е гола, може и от Евиан да е!... Наздраве!

до От Англия (10.05.2008 г. 02:55ч.)-ти байно я кажи защо си в англията на минимална заплата,безработен ли си кво си???що стоиш изобщо там,като е толкова зле а???ами като си некадърен да не си отивал изобщо бе,пък върни се тука да видим как ще живееш с тукашната минимална заплата!!!

В Атина младежи анархисти подполили данъчното управление, а ние само скичтиме по форумите. Да ги подпалиме да изгорят тия дето ни навряха на кучето в г.за. Не сам гласувал никога за БСП за сведение не съм бил от БКП. Но имам желание да напрявя нещо ТАКА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ!!!!!!!! Не може безропотно да ВЕГЕТИРАМЕ приди да си отидем от този свят. Не ме е страх от нищо няма какво да губя освен СКАПАНИЯ СИ ЖИВОТ. Няма ли един съвременен ЛЕВСКИ който да поведе НЕЩАСТНИЯ народ. МЛАД ХОРА ТОЛКОВА ЛИ ВИ Е БЕЗРАЗЛИЧНО КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ? Живота не е само ЧАЛГА, младостта отминава като миг. Моля ВИ НАПРАВЕТЕ НЕЩО ДОСТОЙНО аз съм с Вас. Вярвам, че и други ще Ви последват

Не зная кой се е подигравал с теб и той явно е глупак, но честно да ти кажа, сметката ти изглежда истинска и думите ти искрени. Англия е скъпа страна, както и тази, в която аз живея. Ти сам си знаеш защо си там и какво те задържа, но ако аз имах твоя бюджет, не бих стоял и 10 минути в Англия, честно ти казвам! Ти както си го изредил, не 800 чисти, ами и 1600 да имам, пак няма да ми стигат! Ами къде са ти разходите за кола, застраховки, телефони, развлечения, ваканции, пътешествия, спестявания? То това живот ли е, ако нямаш предвидени пари за всичко, което цитирам по-горе? То излиза, че ти живееш, за да плащаш наема на някоя бабичка или някой дядка с повечко апартаментчета у Лъндъня или там някъде си... Но, има и по-зле от теб, сигурно... Желая ти късмет!

Каква е професията ти, специалността ти?Не къде, а какво работиш?

Да, бе, да! Имотите ти дали са наши не се знае, ама не бяха и твои, а ти си ги прибра. А и я си помисли колко милиарда загуби България само от машинациите ви с външния дълг! Да не говорим за БТК, за Булгартабак, за магистрала Тракия! То много успешно, това вашето грабителско управление! Измислен цар! С гол гъз дойде да граби България, неграмотника, но така е, като има простаци българи да му вярват... Уви! Още 45 години няма да има отърване от тази измет, ясно е!

Аз живея в България и заплатата ми е 3700 евро. Бедните да го духат.

Не може статия зя мизерията да се илюстрира със снимка на чаша боза.Какъв е този лукс и неоправдан разкош?Трябва да е с мътна,непречистена,ч вода от 2 лв кубика.Аqua nuda на латински,по нашенски -гола вода.

Dokato bulgarina ne hvane neshtata ZDRAVO vav svoi race, nikoi nqma da moje da mu pomogne. Ama ne stava s edna shepa hora.

mnogo skoro mizeriata shte se varne kato bymerang i togava niama otarvane ot narodnoto nedovolstvo Imate malko vreme da se opomnite Narodeca 4aka i zamraznalite S I N D I K A T I

Shte se setite, ama shte e kasno. Pri men , nito inflaciq, nito naprejenie, a sega........ Che nqkakvi imoti sam si vzel, da ne sa pak vashi??????

Гледам, поне 3 пъти си пратил коментара си. Нема лошо! Лошото е, че и ти не си наясно къде трябва да се насочи протеста. Те и хората не са, но нейсе! Когато хората са служители в частни фирми, протестът им трябва да е насочен против държавата, която толерира ниски заплати и безобразни печалби! Същото е, когато хората са в бюджетната сфера - те пак трябва да ритат против управниците, за да не им се качват на главата разни гадове като Доган, Станишев и онзи мухлясал педераст който се мисли за цар на долуподписания ми! Но се забруждава! А за теб си мисля, че е добре да си съгласен с масата хора... Ако не си млад и зелен, ще разбереш...

Vse oshte imalo budni hora... svetlosin abv. bg

Гледам, поне 3 пъти си пратил коментара си. Нема лошо! Лошото е, че и ти не си наясно къде трябва да се насочи протеста. Те и хората не са, но нейсе! Когато хората са служители в частни фирми, протестът им трябва да е насочен против държавата, която толерира ниски заплати и безобразни печалби! Същото е, когато хората са в бюджетната сфера - те пак трябва да ритат против управниците, за да не им се качват на главата разни гадове като Доган, Станишев и онзи мухлясал педераст който се мисли за цар на долуподписания ми! Но се забруждава! А за теб си мисля, че е добре да си съгласен с масата хора... Ако не си млад и зелен, ще разбереш...

Васко Статистиката Днас докато си броях стотинките да си купя Марлборо, хранителни продукти и газирана напитка в магазина, гледайки малко дете как реве щото иска по голямата кутия с бонбони а майка му в същност може да си позволи и реално си копува две кисели млека едва не заплаках. Аз се опитвам да ги свързвам двата крaя ама те все повече се разделичават

И сега ква стана тя? Пак ли ще кажем Оти ги ручааме жабетата?

Бял ден да не видят пустите комунисти, където и да са, колкото и да са. Кви са тея статистики за 12 месеца дето заблуждават населението. Покажете една справка за последните 10 години да видим коя категория, в кой процент попадам. Колко процента през последните 10 години не са хванали работа, която да им носи пари, не са нарушавали закона през този период и преди и все пак свързват двата края. Направете ми специална графа в някоя таблица и напишете учебници какво е да си Българин в България, под комунистическо-турск робство.

Който не работи не трябва да яде. В България чиновнички колкото щеш. На глава по 5 чиновника. На ученик по 6 даскала. Или нормални хора с нормални заплати Или си стойте както сте.

Za sujalenie v mometna i az vurvq na minus predi vreme bqh mnogo dobre no sega kogato sum na edna zaplata naistina e trudno no puk skoro vsi4ko shte izleze naqve poneje ne moje taka samo kupuvash i preprodavash bez proizvodstvo nqma kak da stane balona shte se spuka nishto hubavo ne se o4akva inflaciqta ne moje da bude ovladqna nai-veroqtno shte ima falit na durjavata poradi srivane na pari4nata edinica nishto 4e sme v evrosauza vse pak sme vuv valuten bord i vse oshte sme vurzani za markata!I tova ne e neshto izmisleno ima i drugi durjavi koito sa go preturpqli nezavisimo 4e sa bili vuv valuten bord v momenta BSP i koaliciq edvam zakurpvat polojenieto ako nqkoi e naqsno shte me razbere kakvo kazvam ot pusto v prazno nalivat !

Абе истината е че наистина сме бедна държава.Вярно че има много джипове и лимузини, ресторантите и баровете са пълни(но на масите има предимно кафенце или сода), а по празниците всичко се изнесе в чужбина(на ол инклузив за 30 евро).Но това е донякъде фалшива обвивка.Има 8-10%свръх богати мошенници, чийто аксесоарипридава чувство за блясък и лукс, но и те са взети на кредит и се водят на фирми.Така че наистина сме фалшивички и беднички на 80%.

защо статистиката е вярна. 20 год. демокрадия е равно на едно поколение ! това поколение да има по два апартамента , по два автомобила, по две вили, по две деца... ??? НЕ, няма, има работа на две места ! разбирам, че циганин кисело мляко не държи . като има пари за храна, кола и уйкенд и работата е шест ! НЕ !!! защо ? в българия няма средна класа. СРЕДНЯКА трябва да живее на лизинг- примерно 700 лв. да изплаща за апартамент, 700 лв. да изплаща за офис, 700 лв. да изплаща за кола, 700 лв. да има за храна, допълнително средства за пътуване в ес и още за останалите нормални разходи ! аз така го разбирам, не разбирам кефа на някой който има само какво да яде и да си кара колата пък ходил и на халкидики пък си носил храната в куфар ! СРЕДНОТО тричленно семейство трябва да се доближава до 7500 лв. месечно поне за да е задоволено. колко от пишещите във форума могат да се похвалят с тоя месечен доход ? друг въпрос е , че 4000 лв. месечен доход бяха пари преди 6 години . стандарта пада и това е факт !

Добро утро !

Съгласен съм с vixra - всеки каквото си надроби - имате възможности и да работите за частна фирма за добри пари , за държавата за по-балко, или пък да излезете в чужбина - не е толкова трудно. Останалото са оправдания

и да гласувате, нищо няма да се промени. Зад партиите стоят едни и същи хора и която и партия да изберете, винаги ще са те.

Абе, братко, питай, за да ти се отговори!... Едната трета, дето е ходила до Гърция или Турция, все едно е хванала бог за шушляка... Това са разни смотани екскурзийки, които някои правят на кредит, за да си мислят, че живеят! Познавам няколко такива семейства, които си живеят на кредит от години и си мислят, че това е живот. А то и в Гърция май е вече по-евтино, отколкото в София, та дай да не упрекваме хората за техния правилен избор! Но като цяло нещата са пълна мизерия! Живот на заем!... Имаше такъв роман на времето, а сега всичките българи живеят в този роман, в който няма и капка романтика! Кой и за какво да те дезинформира, а? Какъв е смисълът? Да се дискредитира едно и без това дискредитирано правителство ли? Ами че ти сам го знаеш! - комунисти, турци и гъзоблизци на самоизмислилия се цар ви управляват без скрупули и това няма да се промени поне 45 години още! Трябва да измрат 2 поколения хора и тогава може да има промени в България. Единствено Костов можеше да ви помогне, но вие го отстранихте. Сега се чудете кого да изберете... Няма кого! И тези, които останаха там, просто ще си сърбат попарата или ще си духат супата! Жалко!

Tova sa lyji. Tolkova e dobro v Bg. Po otnoshenieto kym pensionerite i invalidite se razbira kachestvoto na edna dyrjava.............

Всеки нашенец се надява и иска да не е в тези 67 процента дето едва свързват двата края.

Уви, колкото и тъжно да е, това не е новина за никого... До коментиращите: какво сега? Да си разпечатам статията, да си я залепя с тиксо на челото и да си разбия главата в стената?

Вярно е! Напълнихме се с таратайки и нови лизингови коли,както и техника пък и жилища с кредит,да не забравяме и ''добросъвестните си съседи парадиращи с лукс и неизплатени огромни суми към банки и дружества...леко балона да не се спука....

Абе, братко, питай, за да ти се отговори!... Едната трета, дето е ходила до Гърция или Турция, все едно е хванала бог за шушляка... Това са разни смотани екскурзийки, които някои правят на кредит, за да си мислят, че живеят! Познавам няколко такива семейства, които си живеят на кредит от години и си мислят, че това е живот. А то и в Гърция май е вече по-евтино, отколкото в София, та дай да не упрекваме хората за техния правилен избор! Но като цяло нещата са пълна мизерия! Живот на заем!... Имаше такъв роман на времето, а сега всичките българи живеят в този роман, в който няма и капка романтика! Кой и за какво да те дезинформира, а? Какъв е смисълът? Да се дискредитира едно и без това дискредитирано правителство ли? Ами че ти сам го знаеш! - комунисти, турци и гъзоблизци на самоизмислилия се цар ви управляват без скрупули и това няма да се промени поне 45 години още! Трябва да измрат 2 поколения хора и тогава може да има промени в България. Единствено Костов можеше да ви помогне, но вие го отстранихте. Сега се чудете кого да изберете... Няма кого! И тези, които останаха там, просто ще си сърбат попарата или ще си духат супата! Жалко!

Спокойно, НаЙ - ДоБрОтО пРеДсТоИ!

Не 2/3, а над 90% от българите едва свързват двата края. Много хора измират от болести, глад, бедност. Но за това тежко положение на народа не им пука на т.нар. политици. Има една клика от определен брой политици (много други са само обикновени фигуранти и послушковци), които 20 години са окупирали политическото пространство и само си сменят ролите, имитирайки, че уж са един против друг. Истината е, че тези хора, формално в различни партии, опозиционни или управляващи, ги обединява интереса и изобщо не се интересуват от това, че българите едва свързват двата края. Тези политици са на светлинни години от нашите проблеми - ниски доходи, безработица, бюрократични спънки във всяка институция, проблеми с корумпирани негодници и престъпност. Проблемите на тази клика (която си мисли, че вечно ще мачка народа), са колко пари имат по сметките си, колко хотели са построили или колко континента са обиколили с народни пари. Тях не ги интересува дали съществуваме. Избирателният закон е такъв, че не се допускат достойни мажоритарни кандидати. А и огромната част от интелигенцията отдавна се отврати от политиката. Ако по някакво изключение някой стойностен човек се опита да заеме някаква принципна позиция цяла глутница бесни кучета го смачкват на секундата, да не би случайно да им развали рахатлъка. Затова едва свързваме двата края. И си мисля, че само Брюксел може да се намеси да ни защити, на нашите не вярвам нито дума. А хората продължават да си траят и търпят мизерията.