Оживя домът на баба Ванга

Къщата-музей на петричката пророчица Ванга отвори врати за посетители. Така се изпълнява нейната воля, отразена в завещание от 1984 г., открито след кончината й на 11 август 1996 г.

Обратно в новината

Коментари - Оживя домът на баба Ванга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

MILI HORA, ZA6TO CA VI TOLKOVA ZLI EZIZITE CPRAMO LELA VANGA, ILI MAIKA VANGA ,ILI BABA VANGA KAKTO A NARI4AHA, KOI KAKTO POJELAE. NIKOI NE E VIKALA NA CILA PRI NEA. AZ CAM BILA LI4NO PRI NEA MNOGO PATI , VE4ERNO VREME DO 12 4ACA IMA6E XORA PRI NEA CIGORNO KAM 20 CET 4OVEKA, MOGA DA VI RAZKAZVAM ,TOLKOVA INTERECNI NE6TA, KOITO NAMA OT KADE DA GI 4UVATE. ZALA KNIGA MOGA DA NAPI6A , ZA TEZI XORA ZA KOITO CAM CLU6ALA KAKVO IM KAZVA. PO -NAGORE CAM NAPICALA PECENTA ,KOATO NAPICAX ZA MAIKA VANGA. MOGA DA VI KAJA , 4E MNOGO XORA CE BAZPOLZBAXA OT NEA , KOGATO BE6E ZAPO4NATA 4ERKBATA OTCAM REKATA, OCNOVITE BAXA NAPRAVENI, VE4E NAMA6E PARI , NA6IA PRIATEL JIKA NIKOLI444 OT CARBIA NI CE OBADI I KAZVA, OTIVAITE DA KARATE KARTOFI ,ZA6TOTO NAMA KAKVO DA CE GOTVI NA MAICTORITE, I NIE ZAKARAXME. TOGAVA MAIKA VANGA BE6E BOLNA, CAMO NI KAZA, ZA6TO CME BILI TOLKOVA PAT DA ZAKARAME TEZI KARTOFI. PO TOVA VREME ARXITEKTA OT PETRI4 OTI6AL IZ MAKEDONIA I IZ GARTZIA I CABIRAL PARI ZA 4ERKVATA V RUPITE , NO TAKA I NE E PREDCTAVIL NA NIKOI KOLKO PARI E CABRAL, I KADE CA PARITE. ZATOVA TOGAVA MAIKA VANGA CE BE6E RAZBOLELA. MNOGO NE6TA MOGA DA VI KAJA , NO DRUG PAT. NAI BE4E VI PI6A OT DALE4NATA VELIKOBRITANIA, I CIGORNO MALKO TRUDNO 6TE ME RAZBERETE, ZA6TOTO BUKVITE MI CA NA ANGLIICKI. MOLA DA ME IZVINITE

Ванга е велика, Ванга е единствена. Изумена съм от множеството негативни коментари. Това показва и ДОказва за пореден път правотата на думите на същата тази Ванга, че хората са ''безверници''. Като толкова много вярвате в Библията, толкова големи християни сте, като сте толкова чисти , с какво право раздавате епитета ''вещица''. Еди истински вярващ човек не би постъпил така, дори и да не вярва на Ванга. Би си замълчал и би оставил Бог да съди хората. А от устите ви излиза само злоба и гнусни внушения. Да, Ванга, ти беше права- това е свят на безверници, на лоши хора (една голяма част от ''хората''). Но беше права и за друго- ''че всички злини'', случващи се на хората, са им заслужени. ЕТО ТУК си безкрайно права! Бог няма да остави безскрупулния, крадеца, озлобения да си живее необезпокоявано щастлив и безпроблемен живот.НЕ- и така трябва да бъде! Прекланям се пред теб, Ванга!

molia mnogo iskam da gledam filma za Vanga napraven prez 1974 godina.kade moga da go otkria???????

Не мисля, че има значение от кого е получила Ванга уменията си. По-важното е, че е помогнала на много хора. :) Добре, дори да е вещица, едва ли Бог я съди за това, че е помагала и обича хората. Библията е писана от хора, а институцията Църква е създадена за контролиране на населението. Както има много святи хора, така има и лъжепророци и такива, които са използвали вярата за печелене на блага. :) А за музея - ами чудесно.

mnogo mi e interesna za baba Vanga a s16to e kazano za neq 4e tq e kazala na 2012g. 6te stane voina

NE MOGA BCI4KO DA RAZKAJA , MNOGO E DALGA ICTORIA. NE ZNAM CAMO KAK MI CE DIKTUVA6E DA NAPI6A PECENTA ZA MAIKA VANGA, KOATO IZPAH NA BLAGOTVORITELEN KONZERT , ORGANIZIRAN ZA DEZATA CIRAZI. U4ACTVUVAX C PECENTA V TV PREDAVANE, CLED, KOETO KACETATA IZ4EZNA. NAI BAJNOTO E 4E ZAPICAX PECENTA V BALKANTOA I NE ZNAM ZA6TO ANCAMBAL GOZE DEL4EV IZCVIRIXA NA JIVO I NAPRAVIXME ZAPICA . ETO 4ACT OT TEKCTA: TI RODI CE MALKO CLAN4EVO DETE, TAMO DOLU CTRUMI6KI POLA, NO CATBATA E TAKA RE6ILA ,O4I TI E ZATVORILA: PRIPEV: MAIKO VANGO, TI CVETIZE TI CI EDNA OT BOG IZPRATENA, MAIKO VANGO TI CI EDNA BOJECTVENA JENA. V CLAN4EV PETRI4, V TVOITA 4UDNA KA6TA, TI BEZBROI CI NAROD PRIEMALA I NA VCEKI POMO6T CI DALA .

Демони, богове, спасители! Няма смисъл, времето ще покаже! Но интересна ми беше мисълта Делата на Христос и вярата в него, няма нищо общо с перверзноста и пошлоста на йереите За жалост, йереите са тези които ни учат на вяра и за жалост, чрез тях се докосваме до Христос. Това ви е проблема драги йереи, никой не ви е виновен, че хората нямат вяра във вас! Престанете да ламтите за власт и блага, престанете да носите пражки и сутиени под расото, престанете да блудствате с деца! Тогава хората ще ви повярват и тогава ще имате право да ни покажете как да живеем!

oslepqla

ВАНГА СИ Е ВАНГА-МИР НА ДУШАТА И... КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ИЗМИСЛЕНИТЕ ИЗМАМНИЦИ --ЖОДЖИТЕ?КАКВО ЩЕ КАЖАТ ПРОКУРОРИТЕ?ИЛИ ЩЕ ЧАКАМЕ ДА ДОЙДЕ В.СИДЕРОВ ДА НИ КАЖЕ,ЧЕ ХОДЖИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ В ЕДНА КИЛИЯ.

Е какво лошо е направила Ванга? Че я плюете така? Живяла е скромно, помогнала е на хиляди хора, напътствала ги е, давала им е надежда, искала е да бъдат добри един с друг. Е защо църквата я отрича? Как така тя казва да се спазват църковните закони и в същото време те я изкарват вещица? Та тя Ванга сама е казала да търсим истината в старите книги, в това число и Библията. Може би не е светица но със сигурност не е вещица. Поне това е моето мнение.

Господи, прости им, те не знаят какво вършат... особено протестант. Личи си, че плюещите тук са на ТИ с Христовото учение и четат Библията по диагонал и през страница. Светъл ден. Бог е любов

хей християнино да знаеш че аз въопще не те съжалявам то ти такъв си се родил и такъв ще си ъмреш,прост и тъп продължавай да си дъвчиш библията но моля те не заблуждавай другите сбогом

Гледам,че някакъв див и прост селянин се покланя пред паметта на кьоравата вещица Ванга. Хахаха,голям смях.. Малоумник.. Научи се първо да пишеш грамотно бе смешник. Не виждаш ли,че не можеш да сглобиш едно изречение правилно. Но май всички макета сте толкова умни,след като една голяма част от вас се остави да и бъде промит мозъка от сръбската пропаканда на Тито и сега се бият в гърдите,че са македонци и плюят срещу България... Нещастници... И не се прави,че си запознат с историята на църквата. Протестанството се появява след инквизицията именно като бунт срещу простотиите ставали в официалната църква тогава. А това,че предпочиташ да вярваш в дърти вещици вместо в Исус Христос си е лично твой избор и твой проблем разбира се,защото никой който се кланя на врачки,вещици,екстра и фалшиви религии не е прокопсал.. Съжалявам те заради голямата заблуда,в която си затънал....

а килкото до черквата на рупите и намен не мии харесва но другарят русев и сие изпапаха бая/доста /народни пари от даренията направени от добри хора .но греха си е техен и както го пише в ваща библия /всеки сам си носи кръста/ АКО МОЖЕШ НАПРАВИ ДОБРО АКО НЕ ТО ПОНЕ НЕ ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ ДА ГО ПРАВЯТ/

ей протестант ли си ,тъпанар ли си или глупак от най-глупавите това го пиша и за всички като тебе които се осмелиха да пишат обиди и глупости по адрес на светицата ВАНГА. Защо не си творите тема в друг форум и да си плюете по който си искате и както си искате дори и по ваще майки които навярно ще съжаляват че са отгледали такива лайна като вас .кои сте вие та да заблуждавате хората с ваща религия /в библията писало незнам си какво/ами нали и нея са я писали щарлатани като вас за да заблуждават простолудието,а когато някой проумее лъжата веднага получава името еретик и естествено следва инквезиция ,мъчения убииство и конфескация на цялото имущество Да сте чули някога и някъде СВЕТИЦАТА ВАНГА да обижда ,обвинява или да наказва някой. НЕ нали а това че хората вярват в нея ,обичат я и я имат за светец ,това е защото са видяли нещо хубаво от нея или поне им е дала някъква надежда и кураж в живота какво направихте вие с ваща църква и вашия бог?разделихте вярващи в христос на Махимовци и пиментовци и незнам още на какви отиват хората на черква в Гоце Делчев и попа започва да пее на гръцки .какво е това срам и позор 200 години назад българите от македония са дали живота за тази вяра да се пее на БГ в черквите а те сега за единия грош се продават как да вярваме в вашия бог и вашата черква а ? и моля не плювайте само а даите някакъви аргументи за да ви повярваме .О.К?

Ааа, има и по-голямо недоразумение от С. Русев във вид на стенописи на църква:). Църквата в Царевец, която е изписал, е меко казано - ужасяваща! А за баба Ванга - нека вярва простолюдието. Вярата помага на слабите!

Neznam kakvi sa vi problemite, hora, osobeno na koko..prostakyt si e prostak..samo go vijte kak pishe..a na svetla: principno jenata ima pravo na nasledstvo, no ne i ako izrishno e opisano, che e protiv voljata na sobstvenika na imota. Bog da vi pazi!

Neznam kakvi sa vi problemite, hora, osobeno na koko..prostakyt si e prostak..samo go vijte kak pishe..a na svetla: principno jenata ima pravo na nasledstvo, no ne i ako izrishno e opisano, che e protiv voljata na sobstvenika na imota. Bog da vi pazi!

Прочетох коментарите на доста дребни душици,които са кланят на дъртата вещица Ванга.... Смешници,всичко си е за ваша сметка!!! Никой не е прокопсал от ходене по врачки и екстрасенси. Съжалявам ви... Някой си пък PARADOX (05.05.2008 г. 16:22ч.) писал,че живее в протестатнска държава и било голямо бездушие. Приятелю,ако живееш в Германия това си е съвсем нормално. Аз немец с душа не съм видял. Това обаче не значи,че имаш поглед върху протестанството и изобщо върху християнството... Поздравления за коментарите на Опомнете се (06.05.2008 г. 08:34ч.) и на всички останали,които не се връзват на сатанинските лъжи на дъртата вещица от Петрич... До като България е пълна с толкова суеверни глупаци и наивници исляма ще продължава да напредва. Сега Родопите и Лудогорието са побелели от джамии,а после може и други територии. Ами защо не посещавате и ходжи бе тъпаци,те също могат да ви извъртят някое чудо като вещера Ванга. И тях ли ще обявите за светци.. Аз дори съм чувал за разни нещастници,които са ходили при ходжи и те са им баели и гледали на Коран... Всички,които врявате на Ванга сте способни и на подобен идиотизъм... Нищожества... За това и България е на това положение в момента. Идолите са врачки,екстрасенси,ф певици и мутри.. А когато ви се заговори за Христос и християнство се изприщвате от ужас,защото осъзнавате без да искате какви сте дребни душици!!! Бог да ви благославя и дано се измъкнете един ден от лъжите,в които сте се оплели......

Прочетете постаОпомнете се (06.05.2008 г. 08:34ч.). Там всичко по темата е казано, при това ясно и изключително компетентно. Авторът знае за какво говори и, най - вече, знае как да се изрази. Препоръчвам на привържениците на феномените да отворят Светото Писание и да прегледат споменатите текстове. От мен - голямо БЛАГОДАРЯ на автора на поста за това, че отдели от времето си, за да изясни нещата.

до Пища Хуфнагел да се уточня - мисълта ми е че с Ванга подигравките и гаврите продължават с пълна сила и до сега. Искам да поясня че т.нар.църква на Рупите е едно голямо недоразумение непризнато от канона на Православната църква, освен мазаниците на другаря Русев отвън, вътре има и други страхотии-например Нешка Робева с касапски нож в ръка-това било икона на св.Архангел Михаил.....да се чудиш, да се маеш, да се смееш, и най-вече да плачеш. Събират се будалите убедени че това е храма на Ванга и с възторг зяпат цапаниците на другаря Русев-за по-младите, убеден комунист бивш член на ЦК на БКП, сега маестро и зограф на храмове.....плюй си бързо в пазвата и се прекръсти три пъти. А-пропо запитвали ли сте се /ако сте ходили там/ защо кръста на гроба й НЕ Е православен? Тя самата беше православна....помис малко. Това е положението.

До AXAor (19:36ч.)Ако съм на всяко гърне мерудия е по-логично да съм тъп и упорит, отколкото социално-отзивчив, нали? Предложението ти не е уважено.

Коко-сигурно знаеш,че кардинал Карафа,като видял Страшният съдв Сикстинската капела също се притеснил много.Не че сравнявам Св. Русев с Микеланджело,де.Анри Матис също има стенописи в църква,които нямат нищо общо с каноните на религиозната живопис.

Ванга действа посредством контакти с падналите нисши духове. Те притежават голяма онтологическа мощ, познание, и поради това могат да предвиждат някои неща . Като служители на злото, те знаят от какво боледува човек или какви са проблемите му. За да го склонят да им повярва, те на първо време му помагат в някои негови нисши желания - дори могат да подобрят здравословното му състояние, за да пленят душата му. Така той бива пленен от тях и започва да ги почита като Самия Бог. Затова не е чудно, че някои екстрасенси, врачки, познават кога някой боледува, помагат му с билки, казват му, че ще пътува някъде или къде е загубил някоя вещ и пр. Всичко това удивлява неподготвения човек, който си казва : Ето, позна!. Този човек вече е пленник. Ванга не върши своите чудеса в съгласие с християнската вяра. Тя ги върши от свое име. Аскетите, подвижниците, светците на Църквата вършат чудеса с името Божие, с кръста Христов. Ванга няма никаква предварителна духовна подготовка - не учи за пост и молитва, за подвижничество, за придобиване на християнски добродетели, за духовен живот. Тя използва общи приказки за кръщаване и вярване, колкото да привлече повече хора към себе си , тоест към злите сили, на които служи. Не случайно българските боготърсачи около нея не знаят нищо за Бога, а знаят най-вече за нея. Те се кланят на нея, а не на Бога. В един момент тя става божество (ср. изказванията на Светлин Русев). Един християнски светец никога не би допуснал такава прелест. Ако би допуснал такава прелест, то той не би бил светец. Има много описани случаи от духовния опит на Отците как поради прелест [3] някои напреднали духовно подвижници са се проваляли. А това е сигурен белег, че Ванга не служи на Бога, а на зли сили. Днес всякакви врачки, гадателки, пророци, оракули, екстрасенси и какви ли не други магьосници са на особена почит в едно бездуховно и дехуманизирано общество. Това с особена сила важи както за обикновения човек, притиснат от жестокото ежедневие, така и за част от интелигенцията на страната, която, загубила духовна ориентация, търси спасение в квази-духовни течения и религиозни практики. Най-красноречиво свидетелство за това е Ванга. Поради загубени духовни критерии, липса на религиозна грамотност и познание хиляди хора са прелъстени от нея. Феноменът Ванга свидетелства за безкрайно дълбоката духовна криза, в която е изпаднало българското общество и всеки един от тези, които я приемат. Личи загубата на ясните духовни ориентири, на духовния реализъм, изведен от Православната църква в нейното духовно учение и практика. Духовните търсения на съвременния човек са хаотични, неориентирани. Това се дължи на както на разбития духовет страж на народа - институцията на Българската православна църква (БПЦ), така и на масовото нахлуване на окултни, демонични течения. Неподготвеното духовно общество ги приема като ново откровение. Загубеният духовен може да се окаже пагубен за целия ни народ. В тази връзка ето какво представлява феноменът Ванга : Ванга е обикновена, необразована селска жена, на ниско интелектуално равнище. Ванга е медиум (посредник). В момента, когато тя има видение или изпада в транс, тя е оръдие, посредник между дух от отвъдния свят и хората около нея. На църковен език този феномен се нарича обладаване от зъл дух. Именно когато е във връзка с този или тези духове, тя проявява своите изключителни способности да предсказва, познава, лекува и т.н. В момент на транс нейната воля е подчинена на чужда воля и тя не говори от себе си. Променят се дори нейни физиологически характеристики. Тя говори с чужд глас. Във връзка с тези констатации може да се отбележи, че: Ванга не е светица, защото православната святост има съвсем друг характер. Православната святост изисква преди всичко съзнателно усилие към приемане, съгласие на човешката воля с Божията. Това се постига с изключително много усилия, след пост и молитви и задължително духовно ръководство. Православната святост не спекулира със себе си, не се показва. Спасителят учи: А ти, кога се молиш, влез в скришната си стая и, като си заключиш вратата, помоли се на твоя Отец, Който е на тайно (Мат. 6:6). В православната святост има пълно и ясно съзнание за духовните преживявания - няма неконтролируема духовна и телесна дейност, няма насилие над човешката воля. Тя се изявява и проявява изцяло и изключително в лоното на Църквата. При Ванга е налице т. нар. болна, нездрава, черна мистика. В православната мистика при контакти с духовния свят, при явяването на разни образи и видения се подхожда изключително внимателно. Евангелието и Отците на Църквата предупреждават, че това обикновено са изкушения, прояви на злите, тъмните сили, които искат да оплетат вярващия и да го отклонят от пътя му към Бога. Затова Отците съветват да се отбягват всякакви видения и образи. Те почти винаги са средство на злите сили да измамят вярващия. Самото Свещ. Писание предупреждава: Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овчи кожи, а от вътре са вълци грабители (Мат. 7:15); Не на всеки дух вярвайте, а изпитвайте духовете, дали са от Бога, защото много лъжепророци се явиха в света (3 Иоан. 4:1). Св. Никодим Светогорец съветва: Макар, по някои явни признаци, да би ти се показало, че ти виждаш истински видения, които ти се дават от Бога, все пак и при такъв случай не бързай да им вярваш. Не се страхувай, че ще наскърбиш чрез това Бога. Нашите смирени чувства никога не са неприятни на Бога. Друг колос на православната святост и на исихазма, св. Григорий Синаит, предупреждава: Щателно и разумно внимавай, ти, който обичаш Бога! Когато вършиш своето дело и видиш светлина или огън вътре или вън от себе си, или образ - например на Христа или на ангел, или някой друг - не ги приемай, за да не си навредиш. Не си гради въображения , а тези, които сами изникват - не ги приемай и не позволявай на ума си да ги запомня [1]. Какво по-категорично предупреждение от това!

за SWETLA - нещо бъркаш мила, хайде да не се изказваш в стил на общественик от кварталното ОФ, а внимавай повече в текста. Първо-музея НЕ Е построен с нейни пари-това е къщата й в която живееше, а е ремонтирана с пари на Общината за да стане музей. Второ - църквата на Рупите също не е нейна и не е построена с нейни пари - построена е от Дарения на обикновените хора, за свезение на всички като тебе-голяма част от тях са изтекли в не съвсем богоугодни дела /доказано е/. самата църква няма нищо общо с истинските църкви - като видиш стенописите и т.нар. икони вътре ще се притесниш доста. А кой върху какво има право по наследство е друга тема. Нещо много пещерен комунизъм проповядваш бе мила - забраняваме правото на наследство. така е правил Мао преди 40 години. Пий си лекарствата моля.

хей вие там разни протестснти,католици и разни други плъхове и мишки,спрете с ваще глупави писания за вещици други обидни епитети .никой не ви дава право да обиждате така човека светиня ,човека който е помогнал на хиляди хора ,ако не е то поне им едала някаква надежда.но няма човек който да каже че му е направила лошо.никой не е викала при нея и от никой не е искала пари или други неща за лична облага живя много скромно може да се каже и бедно и никога не се оплака от някой и нещо .а вие църковни мишки кажете колко народ изкла инквизицията в името на какво /на исус христос или за дебелите ви тумбаци /шкембета/колко ъмни хора изгоряха на кладата само защото не са с църквата,колко воини с хиляди жерви се водиха заради ващта религия пример северна ирландия се испотрепаха в името на единия бог христос /протестанти и католици / така че не петнете името на ВАНГА която никога не е претендирала за светица но хората видяли добро я направиха такава и такава ще си остане в техните души ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТА НА СВЕТИЦАТА ВАНГА

Napolno podkrepiam Protestant i Niakoi !!! Za sajalenie balgarite sme sueverni du6ici ... Bog da ima milost kam nas!!!!

За Баба ВАНГА или добро или нищо , за глупавите пишещи може да се каже доста . Ще ли се намери някой да ми обясни как в 70кв. метра застроена площ се помещават 10 стаи - каде е този архитект да го наема за мезонета , току виж го направил колкото Бъкингамския дворец

Хвала на всинца ни!!Макар и отдавна покойница Вангелия Гущерова още кара хората да говорят за нея!!!Борянке, няма да те разберат.Повечето народ тука гледа да се изходи по тема дето хич не му е залък за устата,ми селянин съм,...ама с колело!!И хич не ми пука какви ги дрънкате по мой адрес!!ЗА МЪРТВИТЕ ИЛИ ДОБРО ИЛИ НИЩО!!ИЗХОЖДАЙТЕ СЕ ПО ДРУГИТЕ ТЕМИ,еееее, колко има написано след този материал!!Тея дето ми правят забележка за правописа като ги чета тех, и аз се питам аджеба кой какво иска да ми каже...ама се досещам де.Е хубууу де,разбрах,нии на село тъй знаим, тъй пишииииим!!!Вийй кат сти граждани ,ей ва на, как се изказвате, сипете помия по един мъртвец,дето не го познавате.Туй в града как се нарича?То поне лично да сте засегнати,а то....ама на да се дрънка тука ...ааа мойто агне вече е готово, чака само да стане утреееее....айде отивам че ме чака ракийката,НЯКОЙ СИ,ма много си ВЕЩтООООО,КАТ НЕ ТА ЗНАМ СЕГА МЪЖКО ЛИ СИ ,ЖЕНСКО,ЛИ,КАТ НЕ СА КАЗВАШ,ай стига слага дърва з а кладата, не сме по време на инквизицията, църквата отдавна не гори такива хора, не си присвоявай тез права!

леля ванга беше изключителен човек и мил събеседник - винаги пряма и откровена , ненавиждаща пошлото и долното в човека.радвам се,че най после държава и местна власт успяха да намерят общ език и да увековечат житието ,битието и делото на една жена , която не е светица , но е помогнала на хиляди хора от цял свят. вечна и памет.

Интересно ми беше да прочета какви коментари са написани по темата и не можах да се въздържа ... Не познавам Ванга, но самият факт, че е помогнала на толкова много хора говори сам по себе си. Хората са казали за починал човек или добро или нищо , затова всички вие, които плюете така грозно се засрамете и замълчете ... Мир на праха на Ванга, светла й памет! И бъдете малко по-добри хора, обичайте повече ....

Коко, да те светна - може да искаш нещо, но да нямаш право на него! Ванга остави завещание,в което завеща цялото свое движимо и недвижимо имущество на държавата. Чети внимателно!!! Тя искаше този музей. Затова днес се откри музея й, затова я има и църквата й, построена с нейни средства! Тя познаваше добре шарлатаните и със завещанието си избра България!...Пожелава ти леля ти да те е споменала в завещанието си с добра дума!

Някой към До всички (05.05.2008 г. 20:05ч.): Да, аз я наричам вещица. И да, светът е пълен с подобни феномени, описани впрочем още в Библията. Също там е написано и мнението на Бог за този род феномени, както и съдбата, която ги очаква след края на земния им живот. То всичко си е казано, само трябва да се прочете.

Малко човече си, това ни е ясно, но пък голям селяндур. Имаш нужда да поработиш върху познаването на клавиатурните подредби ви ако фонетика ти е труден, поне пробвай да научиш БДС.

До /българин/- умението мислене може да се слуи,след 14327600007654768 години.Разбира се,ако имате късмет да се преродите.

fenomen tova e bila e mn pove4e ot na6ata sme6na cyrkva koqto q otri4a i q obqvqva za 6arlatanka .DOri i da e bila e davala mn pove4e nadejda ot kolkoto popovete po cyrkvite davat dnes

Бил съм при Ванга преди около 32 год. Впечатлението ми е подтискащо и нееднозначно. За Ванга може да се говори дълго и тук не е възможно това да стане. Бих препоръчал на всеки уважаващ себе си българин (а българите имат пълното основание да със себе си и своята история) да се поинтересува от личността на му е мястото за подобни коментарии

които си позволяват да плюят по паметта на баба Ванга и да я наричан вещица и какво ли още не - ако поне един от вас би имал смелостта да си признае, че на света съществуват подобни феномени като баба Ванга, светът щеше да е малко по-добър! Не ругайте паметта й, не обиждайте хилядите хора на които е помогнала! И един съвет - опитайте се да научите поне малко за нея, не изкривената истина, която се е загнездила в съзнанието й, и тогава я съдете. Защото баба Ванга е направила добро на хиляди и хиляди хора, а вие? На кого помогнахте напоследък? На кого направихте добро? Или само можете да плюете и хулите. И да говорите за неща, които са твърде далеч от черупката, в която вие живеете. За да разбереш дори частица от това, което Ванга остави на тези след нея, тоест на нас, трябва да си истински вярващ човек. А вие явно не сте. Ванга мислеше за доброто на България и българите, за разлика от вас! А колкото до това, че Държавна сигурност я била създала, имало ли е, кретени такива, през 30-те години на миналия век Държавна сигурност, която да праща стотици и стотици хора в нужда при Ванга?

Като ти гледам писането и начина на изразяване, не ти е помогнала чак толкова, колкото си мислиш. Я по-добре иди на някой психиатър. Ефекта ще е далеч по-добър. Стига да си взимаш хапчетата редовно разбира се :)

До всички които плюят адаша. Ква религия, бе - това е примитивна мистика и сеуверие на първобитно ниво като Шака Зулу.

Аз предлагам ти да спреш да пишеш всяка блуждаеща мисъл, която ти дойде в главата и най - вече - да спреш да правиш генерални изводи относно това кой какво ще си помисли. За твоите коментари е приложим един хубав народен израз, а именно: На всяко гърне - мерудия.

аз по принцип не вярвам в разни конспиративни теории, но ... Ванга дали не е била много удобна на ДС в определени аспекти ? Просто разсъждавам, иначе нямам много инфо по въпроса.

Ванга е била, много Повече, Сама, отколкото всички дето я хулят тука взети заедно!!!Ама заблудена, омърсена,вегетираща в помия Българска Душевност/ако изобщо я има/!!То не бяха малки човечета вече позеленели от немощ и злоба,светлинка ,която от тъмнина и злоба едва мъждука то не бяха, мерашки/каквото и да означава това/, то не бяха протестанти убедени в правта вяра на баба си...Ми бунаци, що пишете тука, някой да ви кани и моли, аиде чупката!!Не може да не се охули, д ане се изсипе помия,няма да е наше българско,нали,така д а си понамирисва на свинщина!!!Какво ви е направила Жената, да и дигате мъртвите кости,аллллооооо, за мъртвите или добро или нищо,ама възпитаниетооооооооо кат го нямааааа!!То какво ли остана вече....Тя никого не е канила, никого екстра не е викала, никого не е молила,ама ела д а ти гледам, че много ми трябваш... всеки сам , по собствена воля го е правил,И ИЛИ Е ВЯРВАЛ,ИЛИ НЕ!!АМА ТОЛКОВА НАРОД С ИЗПИТИ МОЗЪЦИ НА ЕДНО МЯСТО КАК СЕ Е СЪБРАЛ ТУКА Д А РУГАЕ...Утре е Гергьов ден,христиански празник, ми що не се организирате да си го отпразнувате ми сте седнали да и вдигате костите.Заколете си едно агне де, излезте на природата белким ви размине малко злобата!!!ВАНГА Е ПОМАГАЛА НА МНОГО НАРОД, ВАНГА Е СВЕТИЦАИ НА НАС,СМЕЯ ДОСТА ВИСОКО ДА ГО ЗАЯВЯ!!!ДА ПОМОГНА НИ!!!АЗ Я ПОМОЛИХ,НЕ Е ДОШЛА ТЯ Д А МЕ ТЪРСИ,АЗ И ЖЕНА МИ!!!Почитаме я, и за нас ще си остане света жена!!стига сте ругали,наша поговорка казва, когато не можеш д а помогнеш поне недей пречи!!! ако някой има право да говори за това дали и как сме от тищ на които ИЛИ Е ПОМАГХАЛА ИЛИ НЕ!!! ДРУГИТЕ ДЕТО СА НЯМАЛИ ДОПИРА С НЕЯ, И СА ОТ ТИПААз незнам ма да кажамного пождрави

Поклон пред паметта на Баба Ванга! Целият град я обичахме и ни беше като майка на всички!

Наслушах се и се начетох на какви ли не писаници...Аз съм петричнин.съграждани на баба Ванга. Моля не бъдете толко груби и брутални. Някои от вас уж са християни, а от устите им змии и гущери излизат. Ако не харесвате Ванга-замълчете.Бог да я съди. Наистина беше надарена и помогна на хиляди.тя беше човек с уникален дух...типична македонка! Тросната с горделивите и мила с смачканите хора...Не беше светица....Тя сама си го и каза:Не сам светица, яз съм маченица! всеки ден да се сблъскваш с 200-300 човешки трагедии знаете ли какво мъчение...да обърнеш внимание всекиму, да го утешиш и да му дадеш съвет. ЗАТОВА НЕДЕЙТЕ СЪДИ, ЗАЩОТО С КАКЪВТО СЪД СЪДИТЕ-С ТАКЪВ ЩЕ ВИ СЕ ОТСЪДИ!

Аз предлагам за религията да поучават само онези, които някога са си свалили ризата от гърба за да я дадат на по-нуждаещ се. Има необясними феномени засега и баба Ванга беше един от тях. Докато беше жива-болшинството я хвалеше, сега гледам-болшинството я плюе. Българска история. Гледал съм филм за проучване на телепатитичните способности. Мисля, че отделът беше към Пентагона. Някой иска да ми каже може би, че не съм го гледал, а съм си въобразил. И , че там не ставаше въпрос за подводници, а за дамски чоропогащи.

Ванга поне остави нещо след себе си - благодарността на хилядите хора, на които е помогнала. А какво ще оставите вие след себе си, изроди такива, които говорите за вещици и дрънкате непрекъснато за Библията?! Библията не се чете като вас - през ред и както ви изнася, а страница по страница - прочетете я така и няма да изглеждате като идиоти.

Боби, Боби, религиозна е била, разбира се. Няма вещица, която да не е религиозна. При това те са по - вярващи от повечето нормални хора. Това, обаче, нищо не променя.