Масларова отсече: Не отлагаме пенсионирането

Пенсионната възраст няма да се повишава и ще остане такава, каквато е записана в Кодекса на труда. Информациите, че правителството ще вдига възрастта за пенсиониране са некоректни, категорично заяви министърът на труда и социалната политика.

Обратно в новината

Коментари - Масларова отсече: Не отлагаме пенсионирането | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аз мисля ,че по добре ще е ако осигуровките дето ги внасяме и работодателя дет ги внася ,да не влизат в ноито ,ами да ги вкарваме в банкова сметка, че като му дойде времето да неможем да работим, да си ги теглим.то туй поне ще знаем , че са наши пари.няма да има нои ,документи ,пенсиониране.какво ни правят на будали.внасяш цял живот,пенсия на шейсет и ......, и утре на отупали куйрука.къде отиват другите ни вноски от задължителното пенс. осиг.

Става дума за нещо съвсем съществено: А - Задължителната социална пенсия за безусловно всеки жив възрастен в Република Бълтгария; В - Полагаемата се трудова пожизнена пенсия за онзи упражнявал труд в Република България. СБОРЪТ ОТ ТЕЗИ ДВЕ СУМИ ДАВАТ ИСТИНСКАТА ПЕНСИЯ КОЯТО СЛЕДВА ДА ПОЛУЧАВА ЕДИН ВСЕ ОЩЕ ЖИВ ПЕНСИОНЕР В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!

Изглежда, г-жа Масларова не е в течение, или по точно не е запозната с документ, койтож е парафиран 1949 г. от НРБългария, в който изрично е указано, че максималната възраст е 65 г., а госпожата, която интересно как получава дарения, неизвестно от къде, но пък ни казва, че ще работиме до 68 г., което говори лошо за информацията за подписаните договорености, които трябва да се спазват, независимо от идеите на някой хора.

kade sa gospojo Maslarova studenskite ni otpuski nali vsichki firmi rabotiat po kodeska na truda ili e zabluda.

Госпожата Масларова е само един демагог. Как й личи! Като застъпи поста си на министър имаше вид на селянка. Веднага оправи вида си - това й беше основното занимание. И говорят, че има има хотел и той е с много звезди в известен курорт. Освен това говорят, че е присвоила средства за строежа на собствениа си хотел от строежа на старчески дом /луксозен, строен с парите на еврофондовете/, намиращ се срещу въпросния хотел. Не мисля, че не можем да вярваме, че това е така, нали? Да се направи проверка!? А има ли кой!? Може би след като си отидат комунистите от власт!? И само как плаче за социално бедните, за възрастните хора, а си купува само луксозни дрехи, явно използва скъпи козметични процедури, за да не изглажда бабе, каквато е в същност! Защо толкова много хора вярват на комунистите? Въобще не им пука за хората!!! Повярвайте ми! Наскоро ме поканиха на партийно събрание - как само баламосват неосведомените пенсионери! Сърцето ме боли от техните лъжи! А оплюха Костов! Защото единствен той им свали гащите, както и това стана и с Доган /бедният!/! Преписаха му безброй грехове /на Костов/, а нищо не се доказа, но това е като вица със сестрата - имаш, нямаш сестра, но тя е е...ната!!! Глупав и немислещ народ сме! Говореше се за Костов и такава простотия - не ядял месо/той е вегетарианец/ и затова бил зъл!!! А не знаят, че месоядните животни са агресивните в природата! Простотии! Затова живеем зле. Не уважаваме умните си хора! Хак да ни е!!!

Ах, тези управляващи...! А какво да кажем ние, които имаме много стаж, но не ни стига възраст!?

Имам си една мечта. Тази мазната и цялата и фамилия да я поставят при същите условия, при които живее средностатистическия българин. Но приветствам идеята 68 годишна медсестра да и слага системите, както и 68 годишен шофьор на автобус да я вози.

аз съм мед сестра искам сестра на 68 години да включва система на г-жа Масларова егати кефа

не защитамайте тези две личности

БСП на АД!

Това е враждебна за собственият си народ държава!Накрая ще си го получат.Българите измират,турците и циганите се плодят като мишки.Тази държава скоро няма да се казва България.

Тая пак показва колко е луда. Демек яз ке си дигна дъртия 60 годишен хуй да хода на курсове за квалификация.

Скапвах цели 21г служба и се пенсионирах чак на 44г с 24 заплатки накуп. Дадоха ми само една панелка с две спални в София. Ако не се увеличи пенсионната възраст, при толкова много пенсионери, как ще ни храни държавата (обществото)?

В глобален мащаб се развихря криза за енергия и храни,но другарката мазнярка е оптимистка,тя ще оцелее.

...научно-техничес прогрес, по-добрите здравни услуги създават възможност хората да работят до по-голяма възраст в глобален мащаб - г-жа Масларова, дайте конкретен пример, аз не ги виждам тези неща.

Я БЪРЗО СЕ СЪГЛАСЯЙ ТЕ БЕ .КО ОПЛЮВАТЕ ЖЕНАТА .Я КАКВА МИСЪЛ ИЗСКАЗА ТЯ ПЪК ВИЙ НЕДОВОЛНИ. ЩЕ БАЦАМЕ И ОЩЕ КАК ПА АКО ЩЕ И НА 100Г ДА ДИГНАТ ГОДИНИТЕ ЗА ПАНСИЯ. Я КАК СИ ЖИВЕЕМ КАТО В ПРИКАЗКИТЕ. сега сериозно - тази требе да отиде само да гледа не и да работи пък ще видим как ще издържи 8 ч на 60 г. пък и да излезе и да каже къде е намерила работа и при кого като е на 50 г. само стакмистика и нищо друго не се прави .малко реално поне да се погледне на тази работа .ай че требе се нареждам за пенсията

Богомил Аврамов -Хеми-всичко написано е истина.Но защо протестът е подписан само от 450 души? Защо когато всяка седмица пенсионерите в София излизаха на площада ,бяха шепа хора? Къде бяха останалите около 2 милиона?По казаните за боклук ли?Свити като мишки,тътрещи по сергиите за нещо с 5 стотинки по-евтино,унесени в спомени за миналото...Жал ми е за тях,още повече че 90% от нас ни чака същата участ/че и по-лоша/.Но докато сами не осъзнаят силата си-своя все още голям брой като електорат и не спрат да гласуват ,водени от сантименти по отминалото,за тези,които ги окрадоха,така ще бъде.

Децата ще тръгват на 6 години на училище,на 16 години ще гласуват и ще работят до 68 години.Тез направо са иперкали.Народа прост ,живота тежък,правителството крадливо е гати държавата.

Абе аз някога мислех ,че в едно друго правителство я чука Пушкаров пък то се оказа,че доста доста други отговорни другари я сайдисват щом оттърва кожата на този ремонт!

AZ sum na 28g i ot 10 sum izvun BG!!! Niamam edin den trudov staj, no ne zashtoto ne sum rabotil, prosto ne mi vnasiaha osigurovkite!!! Veche se chuvstvam izmoren i smazan ot jivota zad granica. Za 10 godini ne prilicham na chovek kosite mi sa shareni i izglejdam na 45g. Ne znam koga shte gi dojivea tia pensionni godini, mai nikoga.... S pari pod masata uspiah da pensioniram moite roditeli s dvoina pensia, znam che e sramno ama te cial jivot sa plashtali vnoski i sega triabva da cakam na korumpiranite slujiteli na Maslarova!!!

Аз съм на 45 г. Не пия, не пуша и се стремя да водя здравословен живот. Но имам вече две хронични заболявания. Не виждам как ще изкарам до 68 г., въпреки, че работата ми не е свързана с физически усилия! Тази мръсна червена свиня Масларова час по скоро да си върви!

Правилно ! Точно така трябва да стане. С извинение но дядовците напикани трябва да ходят на работа, младите да си скубят косите, че за тях няма работа! Работил си цял живот и тъкмо си събрал за пенсия, - осигурявал си се и токувиж си получил инфаркт. К'во правим с парите тогава ? И нещо по лошо на младия няма кои да му преддаде опита си! Не всичко се научава докато си ученик и студент! Опитът също е много важен!

Оня катил Румен Петков спря да се появява и да дразни НАРОДА, но на тази мазната не и пука и се появява, че се и изказва.

Тая не е със всичкия си.

Мила ми Масларке, така искам да се пенсионираш, а аз да ти давам пенсията! Да видиш къде ходи гладния.

ne be hora te digat godinite da mogat pove4e vreme da sa vav vlasta ne se li setihte

Abe taq 6to ne hodi da se grymne. Basi typata kofa!!!!! taka se e oqla... i ne samo tq de. Abe tiq hora syvsem se zabraviha. ne q vijdam taq dyrjava, ka smqtat da q ima i za v byde6te.

Тази беше първата която трябваше да изритат от кабинета. Пенсионери чака Ви 16-18% официална и 25% не официална инфлация през 2008год. Пенсиите няма да се преизчислят всичко е лъжа и измама. Тавана изкуствено го задържат. Пълна демагогия. Да идва Бат Бойко.

Тя мислила едно,ама казала друго,пък ние сме разбрали още по-друго. Иван Костов е виновен.

ден след ден се чудят как да изсмучат и последните капки кръв от народа, изроди гадни!

Не разбрахте смисъла на изказването на Масларова,самата тя се подготвя догодина за преквалифициране,че с тази нейна квалификация без министерския пост е за никъде.

ПРЕДЛАГАМ ДА БЪДАТ ОТНЕТИ ДОХОДИТЕ НА МАСЛАРКАТА, ДА Я СЪКРАТИМ ОТ РАБОТА, ДА И НАПРАВИМ ЕДНА ПЛАСТИЧНА ОПЕРАЦИЯ ТАКА ЧЕ НИКОЙ ДА НЕ Я ПОЗНАВА И ДА Я ПРАТИМ НА БОРСАТА. ТАМ ДА СИ СЕДИ И ДА ЧАКА ДА И ПРЕДЛОЖАТ РАБОТА ДО 68 ГОД. ВЪЗРАСТ.

ДРУГАРКАТА МАСЛАРОВА ДА ПОСОЧИ ВИДОВЕ РАБОТИ, ЗА КОИТО РАБОТОДАТЕЛИТЕ БИХА ПРИЕЛИ НА РАБОТА ЖЕНИ НАД 50 / НЕ 60 / ГОДИНИ. ПРОСТО НЯМА ТАКИВА!

Масларова, като си опъна бръчките, не означава, че си по-умна от преди. Срамувам се от факта, че човек като теб е министър в България. Когато си коригираш някои други части от телесата, каква друга умна мисъл ще ти дойде в главата?Може би да удвоиш социалните осигуровки?До къде можете да стигнете в арогантността си бе ??? Срам, срам, СРАМ!!!

До Дама Пика (26.04.2008 г. 13:13ч.) напълно права сте госпожо/ице. Ще добавя само, че за корупцията тя може да започне от себе си...

Масларова е най- слабия и некадърен министър-тя беше за смяна!!!! Не се ли засрами да се хили и мазни на този народ!!!!Само една нейна брошка е колкото една пенсия!!!! Кокошка с брошка!!!!

да се премахне изобщо пенсионирането. Кой докогато издържи и го търнпят на работа. Не искам да ми удържат нито здравна, нито социална осигуровка.Така или иначе си плащам при ходенето на лекар, а до пенсия едва ли ще достигна на фона на ширещата се простотия в България.

Всички управляващи моного да внимават и да не си играят с хората. Тези който решат да вдигнат пенсионната възраст на 68 години ще получат шамар и ще се видят в управлението чак след 68 години.

а госпожата кой ще я търпи до 2012 г. и дали ще е жива и дали някой ще я вземе на рябота..аз няма да я взема!

Да се вдигнем на революция!

SAMO MI KAJETE ,KOQ BALGARSKA BABA SI E KUPILA NQKADE IZ SVETA KA6TI4KA, I SPOKOINO SI JIVEE S BALGARSKATA PENSIIKA??? E TAKOVA JIVOTNO NEMA!!!

i az tova se 4udq,kak edin 60 godi6en maj ili jena ,rabotili na smeni cql jivot 6te badat stimulirani da xodqt po kursove i specializacii.E nqma da stane!Te za tova sa blaskali za da mogat pone na starini da si po4inat za malko,nooooooo.Xorat na zapad rabotqt po 12 4asa na den ,no znaqt za6to,nima ne vijdame kak angli4ani prevzemat balgarskite ni sela za da si po4ivat i izjiveqt poslednite si godini kato bogove.a na otsretniq brqg to4no do texnite ka6ti4ki ,na6ite babi blaskat s motikite.VIJDATE LI RAZLIKATA GOSPOJA MASLAROVA???????????

Много интересно в какви ще ги преквалифицира 60 годишните хора г-жа мазнярова?В пикола и сервитьорки ли?

EDNA TOLKOVA GLUPAVA GENA,A TOLKOVA BOGATA!...GLUPAV E BG-NAROD,CHE SE OSTAVA DA GO LUGAT I MANIPULIRAT!...KOGA STE IZRINEM TAZI PASMINA?

NA EDIN BANKET NA BSP MARGINA SE KAZAL NA PRIATELKATA SI DRUGARKATA maslarova:A,BE TOZI VELCHEV GOLAM KRADETS IZLEZE -ZA 4 G. NI NASTIGNA!

az spiram da rabotia i dase osiguriavam v taia skapana darjava

ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ! МОЖЕ И ДА НЕ ГЛСУВАТЕ, ТО Е СЪЩОТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ако заемам поста на г-жа Масларова със съгласен да работя до 90

първо премахнаха пенсионирането по категорияНе можаха ли да оставят хората които имат трудов стаж първа и втора категория да си го ползват?и без това от 2000г.премахнаха категориите на много професии въпреки влошаващите се условия на труд поради преходаА ако погледнете некролозите ще видите че най много са умиращите на възраст 50 -70 годиниНад 50 години в производството вече си амортизиран,боленМож да работят дълго само кадровиците