С 2 куфара и 1 чанта във влака - за повече се плаща

От 30 април БДЖ въвеждат нова технология за регистриране и контрол на превоза на личния багаж на пътниците в спалните и кушет-вагони, съобщи БТА, като се позова на дружеството.

Обратно в новината

Коментари - С 2 куфара и 1 чанта във влака - за повече се плаща | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Носете си пожарогасител и някакъв шперц за вратата на вагона!И аз искам да знам какво става с разследването , кои са виновните за пожара във влака?Това ме интересува повече от поредния опит да се бръкне по-дълбоко в джоба на пътника.Така било в Европа?Така ли вагоните приличат на подвижни кочини,така ли всеки влак закъснява от 5 мин до 5 часа и няма поне едно извинение към пътниците?

А ЗАТОВА ПОТПАЛИХА ВАГОНИТЕ ТА ДА ЗАПОЧНАТ ХОРАТА ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА БАГАЖА

Аааа не е честно!!! Къде ще си кача кравата сега??? А биволчето?

А ЦИГАНИТЕ ГРАТИСЧИИ И ПЕЯНДЕТАТА КАК ЩЕ СЕ САНКЦИОНИРАТ, ЗА ДА СТАНЕ ПО ЧИСТО И УЮТНО ЗА ДА СЕ ПОЛЗВАМЕ И НИЕ ОТ БДЖ

Все пак никой не разбра , КОЙ ЗАПАЛИ ВЛАКА и отне 9 /девет/ живота????????????? Защо се мълчи!!!!!

Споко, бе. Сега ще обявят конкурс за холограмни стикери или чипове към багажите. Ще измислят и съответната цена на стикерите. Пък с оглед терористичните заплахи - може да се наложи търг и от американска фирма да се закупят устройства за контрол над багажите. Може пощенският вагон да стане с инфрачервени индикатори, рентген, GPS, кучета-търсачи и, разбира се, базов компютър за снемане и съхранение на биометрични данни - тип черна кутия, понеже лошите могат да се качат с три куфара, да слязат с два, а в чантата си да крЕпят копчето за забравеното в пощенския вагон трето цъкащо куфарче. Ама добрите - хамериканците, Брус Силвестър и другите ги знаят тези работи и всяка година ще идват да обучават янките по българските им бази, за да отвръщат на ударите. Те това са го тренирали в Холивуд и по американските летища и кули. Нали ви казвам - споко!

Стига с тези цигари бе!писна ми!Някой разбра ли КОЙ ЗАПАЛИ ВЛАКА???Потули се и това е!Кой запали влака бе?

Че, кой пътува във влак с повече от два куфара (чанти)? Нали се носят с ръце из гарата. Както и да е! Но нито забраната за пушене, нито ограничаването на багажа, нито таксуването на свръхбагаж може да предотврати следващи терористични действия из влаковете.

Ти имаш правото да тровиш себе си, но не и останалите. Другите около теб не са длъжни да дишат цигарен дим. Като искаш да пушиш, купи си 6 билета и резервирай цяло купе.

ами щом е така в европа, значи и тука трябва да е така

mi dobre

Простотия след простия измислят с която нарушават човешките ми права! Нестига, че вече ме дискриминираха със забраната за пушене, ами сега и това. То щото заради някой си от БДЖ, който не си свършил работата изгоряха невинни хора, забраниха пушенито...ами да забранят прозводството и карането на автомобили щото и по пътищата гинат невинни хора...ама то в измисленна държава и законите са такива! Аман от простотия!

Точно за това никога няма да се оправим. Ти си типичния пример за българското мислене-не да се спазват предписанията и законите, а как да ги заобиколим. Въпроса е да прецакаме някого колкото се може повече, но когато отидеме в чужбина ахкаме и охкаме колко било хубаво . Но на никой не му минава да се прави на тарикат там защото ще му резнат главата с глоби и наказания. Защо не помислиш за нещо положително?

е, вие колко куфара носите като патувате!? над 3 куфара на човек ебати.. наемете си камион

Ум с лопата да го ринеш!!! Представете си : пътувам от Варна за Мездра например (все пак е третата по големина гара). Във Варна съм си предал четвъртия куфар и той пътува в пощенския вагон (щото ако е с мен във спалния вагон - не виждам логика освен да ми вземат още пари !?!). В ранни зори, на гара Мездра ,успявам да събудя шафнера и да сляза с другите си 3 куфара, което е само по себе си подвиг да стане за 3-те минути престой! Спалните вагони са последни в кампозицията, а пощенските - първи! Изоставяйки 3-те си куфара, се юрвам към първия вагон от композицията, за да си взема четвъртия! Успявам да събудя интереса на хората от пощенския вагон и си взимам куфара, или преследвам влака следващите 200-300 метра и с нечовешки викове принуждавам човека от пощенския вагон да ми го изхвърли на отсрешната линия, на която точно тогава идва влака от Видин! БЖД, разбира се, носи пълната МОРАЛНА отговорност за всичко, което се случва или не се случва! Некой не е откраднал изоставените ми 3 куфара! Щастлив - аз взимам такси за Враца .... например :-) Извод: не ползвам БДЖ! Не си купувам кола, понеже пия, а и бензина е скъп! Купувам си дилижанс! Плащам и винетка! Коня знае къде отивам....БДЖ - не!

ами щом е така в европа, значи и тука трябва да е така

Tia sa ebati naglite tipove - da si opraviat purvo mizernite i vechno zakasniavashti vlakove i togava da iskat oshte pari!!!!!

mi dobre

Egati tupiat ministar!