Панел от 6-ия етаж се срути върху кола

Лицев панел от жилищен блок се срути тази нощ в 1.30 ч. в Стара Загора. От срутването е пострадал лек автомобил, паркиран до блока, където е станал инцидентът.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От всичките 100 коментара до тук съм сигурен,че поне 95 от тях са на продавачи на нови жилища! Госпожи и господа продавачи,много добре знаете,че найй-стабилното жилище при земетресение е ПАНЕЛНОТО! На КОЧА топките госпожи и господа също се клатят,но не падат!!!

скапани панели да ги съборят и да построят нови и модерни сгради

падат защото са страшно некачествени и слаби ето за това друг е въпроса че никой нормален не ще панелка за живеене

те панелките и за животни не стават да живеят в тях, камо ли за хора

така е като домъкнаха селяните от майната си и трябваше да им направят панелни блокчета сега падат така както рухна комунизма им

Не само че са грозни панелите, ами са и слаби и неикономични. Ето го резултата - падат сами като круши. Но няма защо да се чудим - построени на две на три, без грам качество и здравина. Ето това е резултата - падат ви панелките като презрели круши

Като трябва саниране, нали плащаме данък сгради бе, хора! Где са ни парите от тия данъци? Да санира държавата, която освен всичко, владее и земята под блоковете, плащаме и специален данък сгради. Да санира.

За здравината на строителните обекти вече писах, няма да се повтарям! Всяка строителна система е здрава, ако се изпълни добре! А на тебе щом ти харесва да живееш в панелен блок, живей си! Все пак е демокрация - всеки да живее където иска, стига да не пречи на останалите и да си плаща сметките!

Бооже, те колко нови сгради още в строеж се разпаднаха, та това ли?

Супер са си панелките, само да имат парно и климатик! Много по-лесен е животът в тях, отколкото в къща! Да не би сградите от итонг да са по-хигиенични или по-сигурни, като са построени върху насип?!

Чудно ми е ако на г-н зам. кмета му се откърти стената и му заветрее дали пак такова изявление ще даде? Йеб..м ти и държавата, и общината и све - няма пари, брате, няма...

Чудно ми е ако на г-н зам. кмета му се откърти стената и му заветрее дали пак такова изявление ще даде? Йеб..м ти и държавата, и общината и све - няма пари, брате, няма...

Вече се затопли, правете секс на къра. В апартамента е опасно!

Хе, хе! Почна се! Това да не ви е мавзолея, който и със 100 кила взрив не пада. Тия си падат сами. Не дай си боже да кихне човек по-силно. Снощи гледах по Господари на ефира блок с балкони момини цици , които се крепяха на магия и им се виждаха арматурите. Ами това саниране, дето всички си правим какво е? Вятър и мъгла! Слагат паронепропусклив стериопор и в апартамента- влага и мухъл, а в панела- ръждясала арматура. Не панели и блокове, цели квартали ще падат при земетресения. И за съжаление ремонти не помагат. Трябва като мавзолея- да палим фитила и да бегаме.

Продължавайте да купувате панелки по 1200 евро че не останаха-ха-ха-ха

Че е малоумно панели за жилищни сгради - да! Но останалото е само въпрос на качество на изпълнението. Заварките са си съвсем допустими и панелните сгради са издръжливи! Лошото изпълнение не променя качеството на една строителна система, а само на конкретния обект. Всяка сграда може да падне, ако е изпълнена зле. Примери в практиката - бол.

Някой като закупува панелка му казват: Човече, животът на панелката е няколко десетки години без саниране.. Но човечето, докато не види, че падат, не вярва и вижте, каква стана цената на панелките. Някой пък се изказа, че били по-здрави от новото строителство. Може би е искал да каже, че новото строителство може да не надживее панелките, но това е друго нещо. Така, че очакваме в нова серия на Голямото падане.

Ami to s tija zaplati da si hrani6 semeistvoto li ili da si zastrahova6 zili6teto ako nikoi ne pomogne na horata , za kogo glasuvahte be , kmeta gleda sam sobstvennija biznes .

Строител, е как къде, панелките :-) Те и без това не са особено икономически активни.

Защо ли се преселих в Ст.З.? Защо не останах в Люлин; Сторгозия; Владиславово; Тракия; Меден Рудник или в което и да е друго панелно гето в майка България?

Явно че си строител колкото и кучето е касапин. Или може би си пройзводителн на съвременните псевдо згради с некачествени материали и икономисани части. По цял свят има панелни сгради и те са от най-здравите ако са добре подържани и построени. Не виждам какво сте захвалили съвремените чудеса построени от гипсокартон и итонг дето може да се говори през 10 стени и дето няма да изкарат и 5 години

Каза им го, брато! БРАВО! Все някой трябва да бие камбаната вместо управниците ни! Натикаха населението преди години в тези скапани коптори, взеха им китните къщички с градинки, построиха магистрали, булеварди, а сега няма кой да спаси населението! Това е! Няма как да не предстоят земетресения, ние сме силно сеизмична зона и това знаят тия горе, но не знаеха как да уредят живота на хората, а сега вече е късно, ако поне спрат продажбите на тия панелки на беузмно високи цени! Просто трябва да се взривят, докато природата не се е намесила вместо тях! И грозни, и сиви, и мръсни, и пренаселени и ..... УЖАС!

ave hora sprete malko s teq kuponi be srutihte bloka

Все някога идва моментът, за който всички тайничко се надяваха, че няма да дойде. Днес е исторически ден - денят, в който панелките започнаха да падат. Запишете тази дата с червено. Оттук нататък такива случаи ще се множат, ще дойде денят и когато цял блок ще се срине като картонена кула, и други след него. Мамлоумното соц. изобретение - панелката е хвалена единствено от малоумните си изобретатели. Тя не отговаря на нито едно изискване за жилищна сграда - нито етажна височина, нито здравина на конструкция, нито инсталации като хората, да не говорим за топло и шумоизолация. Такава сграда в една Франция или Белгия моментално би била евакуирана и съборена до дни. Лично аз съм гледал преди 35 години в София, в Борово, как затворници заваряваха арматурните връзки на панелите. Всеки проектант-конструкто ще ви каже, че заварки по арматурата на сградата са недопустими. А в панелките всичко е заварки. Да кажем, ако са добре изолирани и запечатани, биха могли криво-ляво да изкарат до следващото земетресение. Но я идете и вижте на колко блокове е изпадал бетона по свръзките, желязото се вижда изгнило отдолу и текат вади ръжда по фасадата. Това са първите признаци на една предизвестена смърт. Така нареченото саниране - от латински - оздравяване на панелките е пълен цирк - става дума за облепване със стиропор на фасадата, смяна на дограмата с ПВЦ и толкоз. За най-важното - конструктивно саниране, не става и дума по простата причина, че е невъзможно. Гледам тук се изцепват разни многознайковци с мнение, че новото строителство от гипсокартон било по-калпаво от панелното. Общото между двете е колкото между локума и локомотива. Предлагам аматьорите в бранша да пестят словесните си усилия и да не излагат на показ крещящата си неграмотност и липса а елементарна логика. Проблема е, че сега в панелки живеят един-два милиона нещастни българи. Къде ще ги денем, като почне голямото падане?

Мисля ,че това е редно да влезе в новините на световните агенции защото едва ли има втори такъв случай където и да е!

Това е резултат от липсата на контрол по подръжката на сградите. Преди време виках ХЕИ, пожарната и строител контрол да дадат задължителни предписания за ремонт на покрива. Единствено пожарната си свърши работата. Подръжката на влоковете трябва да се извади от добрата воля на обитателите и да има задължителни стандарти за ремонти независимо дали обитателите искат, дали имат съгласие или не. Държавата и общините трябва да ги поверяват и ако се налагат ремонти да гидават срок за изпълнение. Ако не се спази - държавата ремонтира и си начислява и събира парите с данъците. Иначе няма оравия. Полека лека ще изпопадат всички панели. Българина е идндивидуално животно - в къщи поже да има мраморен под, но чв общите части сере като за световно.

На моя пагон пишеше 75 год. строим за родината

Аз ще пиша за късмета на хората с колата. Нова кола, взета на изплащане и с много лишения и след първия месец - панел пада отгоре и. На това как му се казва? Пак добре, че не имало някой нищо не подозиращ човек

като толкова недолюбвате панелките що половината от пишещите живеят в тях? а пенсионера преди да критикува да вземе да чете по внимателно, защото навсякъде пиша за КОНСТРУКТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ а не за фасадни неносещи панели и преди да каже каквото и да е трябва да знае, че има и панелни конструкции с носещи фасадни елементи.

Почнаха да падат ...

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ ВИ КАЖА ЧЕ НАЙ-СИЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В РАЙОНА НА СОФИЯ Е БИЛО 1904 ГОД И Е БИЛО 7.6 ПО РИХТЕР.ЦИКЛИЧНОСТА НА ТАКИВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ В РАЙОНА Е ОКОЛО 150 ГОД..ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕВИЯ ДИАПАЗОН НА ТАКОВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ.СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ОТНОСНО САНИРАНЕ И УКРЕПВАНЕ НА СТАРИТЕ ПАНЕЛИ И СГРАДИ В СОФИЯ.СЪЩО ТАКА ДА СЕ ПОВИШАТ ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПРИ ЕДНО ТАКОВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ РИСКУВАМЕ ДА ДАДЕМ МНОГО РАЗРУШЕНИЯ И ЖЕРТВИ.ДА НЕ ДАВА ГОСПОД! ТРЯБВА ДА СЕ МИСЛИ ПРЕВАНТИВНО!

След голямото земетресение от 77 година, 40% от заварките на панелните блокове са скъсани!!!! Трябва някой да излезе и да каже истината най-после! След тази година имаше няколко с по ниска степен, което допълнително повлия на останалата ръждясала арматура, но никой не го казва! Говоря ви сериозно, каза ми го много голям капацитет! При земетръс от 7 степен, буквално всички ще рухнат и това е! Дано не се случва, както виждате от самосебе си вече пада бетон!

prodavam 2 staen panel-50000 evro

Блокът е построен през 1980 година от КЕЧ и СМК, организации, които днес не съществуват и не може да им се търси отговорност за лошо строителство.Krals elitni 4asti ne biaha li 4ast ot Ministerstvoto na otbranata ili i to ne sashtestvuva ve4e.

Ааааааа не така, господа ! Не можело да им помогнат, понеже не били застраховани ! Ако ги беше ударил гръм, може да се приеме такова обяснение, но в случая хората са жертви на некачествено и опасно строителство. Не можело да се търси отговорност, понеже организациите не съществували. А тия организации не бяха ли държавни навремето ? А я да видим кой е продал апартамента на този човек ? Ами общината му го е продала, или ако е имало няколко продажби, първоначалният собственик е била общината. След като е установено, че живущите не са предизвикали сами инцидента с провеждани от тях ремонти, значи виновна е общината, че им е продала опасен апартамент. Стига с басни за застраховки ! Малко ли ни краде държавата, осигурителната и пенсионната система, че и на други да пълним гушите, да не би да падне метеорит от космоса върху главите ни.

Само трябва да изчакаме едно заметресения и ще изпадат всичките. Жалко само че и аз съм в панел. Половината държава ще изреве.

сега като построи тухлената стена, да не вземат да натежат тухлите и да се откърти цялата фасада??

ДА ЖИВЕЕ ПАНЕЛА! Мале хора, какво ви направиха, не искам да се подигравам, ама ви се чудя на стоизма. Те затова ви правят на маймуни политиците, щото си траете и цокате алкохол, без да мислите за утре и за децата ви...

pone shte znam da ne zaka4am LCDto na vynshni steni

ТОЗИ ЗНАЙКО Е ПОВЕЧЕ НЕЗНАЙКО, ЗАЩОТО ТОЗИ ВИД ПАНЕЛИ СЕ КАЗВАТ ФАСАДНИ И САМО ЗАТВАРЯТ ПОМЕЩЕНИЕТО ОФОРМЕНО ОТ НОСЕЩИТЕ ПАНЕЛИ И СЛУЖИ ПОВЕЧЕ ЗА УКРЕПВАНЕ ПРИ ХОРИЗОНТАЛНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ

Това е добър урок за строителите и строителния надзор.

май на никого не му прави впечатлени, че въпросния блок не е стандартна система от поставяеми панелни модулу, а е мелез от панелна и пакето-повдигаща система, последната е най ненадежна предвид голямата дебелина на подовите плочи - от порядъка на 40-60см. Същите тия плочи се изливат предварително и с подемни крикове се повдигат до съответната височина. Панелните блокове, при добро изпълнение са едни от най надежните в земетръсно отношение, защото като конструкция връзката между конструктивните и елементи е ставна, сиреч позволява в определен диапазон деформация, доката така нареченото монолитно строителство , особено рамковата конструкция, разчита на корави връзки непозволяващи големи деформации-отклонени при земетръс. Само за информация при напукване на бетона, вследствие на такива деформации се компрометира цялата конструкция.Това е безспорен факт и не знам защо толкова нападат панелното строителество

май на никого не му прави впечатлени, че въпросния блок не е стандартна система от поставяеми панелни модулу, а е мелез от панелна и пакето-повдигаща система, последната е най ненадежна предвид голямата дебелина на подовите плочи - от порядъка на 40-60см. Същите тия плочи се изливат предварително и с подемни крикове се повдигат до съответната височина. Панелните блокове, при добро изпълнение са едни от най надежните в земетръсно отношение, защото като конструкция връзката между конструктивните и елементи е ставна, сиреч позволява в определен диапазон деформация, доката така нареченото монолитно строителство , особено рамковата конструкция, разчита на корави връзки непозволяващи големи деформации-отклонени при земетръс. Само за информация при напукване на бетона, вследствие на такива деформации се компрометира цялата конструкция.Това е безспорен факт и не знам защо толкова нападат панелното строителество

Лелеее човек да си седне у кенефа да се облегне на стената и да полети надолу.Ебаси излагацията

КЕЧ - само като чуеш името, разбираш какво качество има строистелството.

Ама вие защо мислите че падат само панелки. При последния вятър в Младост на един туко що построен блок му падна стената ама бързо бяха потулени нещата че още не е разпродаден. При едно по-силно земетресение не се знае кои згради ще оцелеят. Старите панелки или новите икономично построени гипсокартонени блокове

Лошо братя, няма значение кой строил, кой и как контролирал...Важнот е, че в такива къщи живеят 35% от българите. А те (особено след 80 г. трябваше да отговарят на повишени норми за сеизмична устойчивост, камоли да падат от собственото си тегло!) Ужас...

живея в 'панелка' от преди 80-та год е строена, и оттогава в банята си има постоянен теч - собственикът отгоре си нехае - направили са му 'римска' мозайка, за която си е платил прескъпо, за да може да дава апартамента под наем на чужденци и чакам кога ли ще падне в банята ми? Има ли някой от 'надзора който да направи професионална прогноза?

Мале-е-е, мале-е-е каквиизказвания!!! Абе като не знаете че в панелкике всички стени са носещи къде сте тръгнали да се изказвате.