Турски рибар бракониер убит в бой с граничари

Турски рибар бракониер е убит при стрелба в района на Резово. За инцидента съобщи БТА, като се позова на "Гранична полиция", Окръжна прокуратура-Бургас и община Царево.

Обратно в новината

Коментари - Турски рибар бракониер убит в бой с граничари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко за загиналия рибар. И той сигурно има семейство. Но защо е трябвало да оказва съпротив с хладно оръжие? Граничарите са задължени по закон да защитават границите на България. Нямат право да се оставят да ги бият рибари от коя и да е държава със сопи, железни прътове или каквото и да е. Ако Стоян отиде в Турция и нападне турски войник със сопа и почне да го бие мислите ли, че турчина няма да стреля?

Мръсни,български мъже заслужават награда! Дано сега тези момчета станат герои

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА НАШИТЕ ГРАНИЧАРИ!ЕС ИСКА ОТ НАС ДА ПАЗИМЕ ВЪНШНИТЕ ГРАНИЦИ НА СЪЮЗА!НАПАДЕНИЯТА НА СЛУЖЕБНИ ЛИЦА СЕ НАКАЗВАТ,ТАКА Е ПО ЦЯЛ СВЯТ.ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ИЗПРАТИ ПРОТЕСНА НОТА ЗА СЛУЧАЯ,ТАКА КАКТО БИ ПОСТЪПИЛА ВСЯКА СУВЕРЕННА СТРАНА!ГРАНИЧАРИТЕ ДА БЪДАТ НАГРАДЕНИ!

БРАВО !!! Ако всичко е било така, както е написано - ПОЗДРАВЛЕНИЯ за мъжеството на българските момчета. Изпълнявайки служебния си дълг в открито море, са проявили смелост, влезли в ръкопашен бой с нарушители, потенциални престъпници и т.н. Това си е българска територия, трябва да уважават това нашите съседи. Ако Доган ревне, бой и на него !!! Това е суверенна държава, не е разграден двор, трябва да им стане ясно на всички!!! Момчетата са проявили голяма смелост, това си е героизъм !!!! Заслужават награда за това, а и за пример на останалите в България!!! Поздрав

Крайно време е да се въведат някои от следните простички правила: 1.Доказван на нарушението с технически средства. 2.Задържа на лодката и екипажа 3.При оказване на съпротива-адекватни включително и силови мерки. 4.Бързо производство и глоби от 10 000 до 100 000 Евро или повече. 5.Задържане на лодките и нарушителите до изплащане на глобите, които отиват за стимулиране на граничарите и закупуване на модерна техника 6.Разгласяв масово на горната политика 7.И ПРОБЛЕМИТЕ СА РЕШЕНИ!

Възхищавам се на коментарите на всички които осъждат действията на полицая!Какви ли не коментари бяха.То не беше канадската рибна инспекция, не беше ЮАР-ските брегови охрании незнам оште какви нелепи сравнения чийто място определено не беше тук а в някои форум за вицове.Но всепак моля ви, позволете ми да хвърля малко светлна върху захлюпения ви мироглед.Плавате си жие кадето и да е в което и да е море или океан дори и да не знаете къде сте.Идва до вас щурмова лодка с отличителни знаци с насписи полиция с буркан с униформени на нея и те с отличителни знаци по униформите подават ви сигнал вие обаче решавате че това са пирати.Тук искам да вметна че турските рибари знаят много добре какво правят и къде го правят и колко е законно и какво може да последва.С турската лодка се води комуникация както от лодката на граничарите, така и от локациите(от брега по радиото).Доблизава се наща лодка и те опитали да я спукат с канджите(за тези които не знаят това са едни куки с които издърпват разни работи от водата).Това само по себе си като деяние си е един опит за убийство на полицаи(няколко полицаи) и то абсолютно умишлен.Но ние свикнахме в последно време да не обръщаме внимание на това че някой нещо направил на полицая можеби защото за нас полицая е този който ни спира като се движим с превишена скорост и без колан и когато си паркираме джипката до стълбите на блока защото ние искаме да слезем от колата и да се приберем директно у нас. Но нека не се заблуждаваме дами и господа!!! Този полицай които е застрелял бракониера се грижи вашите деца или самите вие да не бъдете незаконно изведени от страната макар и да си мислите че това не може да се случи на вас.Този човек се грижи да не стигат наркотиците до децата ви.Този човек се грижи да не се забие самолет в някои мол в София. Много от вас няма да проумеят това. Не се притеснявайте! Това ни е народна черта.Аз само се надявам граничаря да си намери и да има достатъчно пари да си плати на добър адвокат иначе могат да го осъдят като нищо и тогава човека ще лежи защото ви е защитавал колкото и нелепо дазвучи това.Дали някои от тези които се сетиха за децата на бракониера ще се сетят тогава за децата на полицая?

Ужасно, главата ми не го побира! Какви са тези крайности!? Даже и да са бракониери, да ги уплашат и да ги оставят да се измъкнат! Боже, боже...

Objasnenieto na BG vlastite sa nelepi izmislici, cjaloto saobshtenie e dezinformacia celjashta da prikrie edno ubijstvo na nevinen ribar. Ako ste videli snimkite ili TV vi e napravilo vpechatlenie, che se spomenava dumata granichen kater a se pokazva naduvaema lodka s izvanbordov dvigatel-haha. Vsas po-kasno se spomenava che ribarite iskali da produpchat naduvaemata lodka s kojato sa doshli grabicharite za da zalichat sledite....palni gluposti, nashite granichari sa otishli s naduvaema lodka za razhodka i sa vzeli da durvat na turskite ribari, granicharite sa ustanovili narushenieto videli sa che turcite ne jelajat da se predatat i vmesto da izvikat podkreplenie ot ostinski granichen kater naprven ot stomana ili podkreplenie ot boenno morskite sili te sa reshili da se samorazpraviat sas siromasite...neshto poveshe kato sa zastreliali turchina sa sachinili versiata che bili padnali i se upleli v mrejite i pistoletite im zapochnali da streljat sami po gorkiat chovek!!!??!! Prost cialata istoria e sashtita s beli konci taka obiha i chorata kato kazaha che okazal saprotiva na 10 policai, a taka sashto i dvamata piani policai koito se uprajniavali v strelba do edna hija zastrliaha nevinen chovek koito otival za gubi...posle za da omalovajat sluchaja kazaha che zaginaliat bil kloshar...Poznajte sega kak na svoj red shte postapvat turskite granichni vlasti kogato zaloviat nash brakonier....tezi dvamata granichari zaslujavat da gi pratiat v diar bekir..

Много добър човек сте, ако наистина мислите това, което сте написал! На мен ми се искаше да кажа, че ако това не е самоотбрана, смъртта е нелепост! Кой знае колко сираци е оставил!

ЩО СТЕ УТРЕПАЛИ ЧОВЕКА ЗА ШЕПА РИБЕТА, ПЛЮС ТОВА НИ Е КОМШИЯ, МИ ДЕЦАТА МУ КВО ША ПАПАТ ?

А спазени ли са международните правила за качване на чужд плавателен съд, независимо че същият е в териториални води на друга даржава. Има прецеденти, когато действията на крайбрежните власти са били квалифицирани като пиратсво от международния съд. Съпротива при задържане ли има, или защита. Въпросът е сложен.

Жалко за загиналия рибар. И той сигурно има семейство. Но защо е трябвало да оказва съпротив с хладно оръжие? Граничарите са задължени по закон да защитават границите на България. Нямат право да се оставят да ги бият рибари от коя и да е държава със сопи, железни прътове или каквото и да е. Ако Стоян отиде в Турция и нападне турски войник със сопа и почне да го бие мислите ли, че турчина няма да стреля?

Не е така по света, г-жо... Нас в Южна Африка са ни хващали и само са ни снимали, изпращайки материала в М/у-народната фиш-организация за района. Не са стреляли,а са можели. При това бяхме вражеска соцстрана...

Браво на граничарите!Заслужав награда и по-добра техника. .Сега думата има нашето правосъдие.Ако аналогичен случай се беше разиграл с наши рибари в Турция виновните задълго щяха да опознават прелестите на занданите им.У нас най -много да се мине с някоя глоба и тава съвсем няма да спре нежеланите гости.

Това нарушение от страна на турски кораби съвсем не е единичен случай. И не само в български води. Тоя път някой турчин си е платил за наглостта. Ще ги спре ли комшийските рибари това? Едва ли. Турците си знаят, че България няма да им скръцне здравата със зъби. Не сме като гърците. Ако турски плавателен съд бъде заловен в гръцки води, лошо им се пище и на рибарите, и на управляващите в Турция.

Абе толко ли няма кой да вземе една камера на катера и да снима. И при нарушение а некой е гъкнал - стрелба на месо. А ако некой бяга - потопяване. Като потопим 2-3 бараки и други повече нема да има. А Турция колко и да се пени нищо нема да може да направи. Само дето има едно ДПС в управлението дето може да си изнудва управляващите колкото си иска.

Изпълняват ДЪЛГА СИ!

Поздравления за граничарите и жалко за загиналия. Смъртта на този сиромах човек не е желана, а предизвикана. Не е лошо големците да вземат решение за предотвратяване на подобни случаи. Що се отнася до граничарите, трябва да получат повече и то най-модерна техника и да действат безкомпромисно срещу нарушителите. Както се действа в цивилизования свят - со благо, но твърдо.

ne vizdam zashto se vodi takuv spor. viarno formalno moze da se vodi razsledvane,no ako naistina turskite ribari sa vliazli nezakonno v teritoriata ni i ne samo rova ami i sa napadnali lodkata na patrula. turcite triabva da sa blagodarni za tova-pri vsiaka druga strana v sushtata situacia vednaga shtiaha da streliat. navremety za takiva neshta i v bulgaria se vzemaha nagradi-vse pak taka se pazi granica. a to kakvo sled kato bil napadnnat toi sluchaino izstrelial patron-mozebi po-pravilno e da nakazat tozi policai ne zashtoto e ubil brakoniera,ami zashtoto pistoletut mu e bil v kubora a ne v rucete nasochen pravo kum narushitelite-togava mozebi shtiaha da se izbegnat vsichki tezi neshta i turchaliata shtiaha poveche respekt da imat.

Дано този трагичен случай спре бракониерите , въпреки че още през соца съм виждал задължани турски риболовни корабчета даже се снимах до тях

Заслужават си го.Аз ако почна да налагам полицай, няма ли да ми се случи същото?Браво на момчетата, добре са си свършили работата.И ако още продължават турски кораби и гемии системно да навлизат и пускат мрежи на българска територия, трябва да се предпремат по-сериозни мерки.Това е недопустимо!

Заслужават си го.Аз ако почна да налагам полицай, няма ли да ми се случи същото?Браво на момчетата, добре са си свършили работата.И ако още продължават турски кораби и гемии системно да навлизат и пускат мрежи на българска територия, трябва да се предпремат по-сериозни мерки.Това е недопустимо!

---pozdravi za BG mnogo ste kurajlii pred komtiturite prosto vi sijelyavam

Ами на браконерите и гемиите трябва да конфискуват, но не само на турските, а и на българските

браво на граничарите.Бог здраве идълъг живот да им дава.

Благодаря на момчетата ! Жалко, че Господ си прибра вересията, наричана режисьор на филма Граница !

Поздравления за ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ!

PARI4NI NAGRADI za GRANI4ARITE!!!!!BRAV SE S VAS!!!!!!!

Този случай едва ли ще ги спре, защото вижте за каква наглост става въпрос! Според мен трявба да се вземат по-крути мерки. Иначе браво на граничарите, само така!

Shtom e navliazal nezakonno v teritorialnite ni vodi, mu zapoviadvash da spre. Ako ne se podchini , streliash i go potopiavash. Cialata gemia e triabvalo da otide na danoto.

Браво на граничарите! Дано пострадалото момче се възтанови напълно! Турчинът да не беше агресивен, след като си е сгрешил мястото! Опасявам се, че под външен натиск, нашите институции ще се осерат отново. Защото няма да се учудя, ако от ЕК пратят протестна нота за насаждане на етническа омраза и физическа саморазправа. Нали Фратинито е за това там?!

Много добре

Ето това вече е добра новина! Жалко, че са гръмнали само един!

Години наред турците бракониерстват безнаказано в наши води,инцидентът е логично последствие от това

Браво на граничарите!

Така трябва и в самата държава да се действа с всеки нарушил законите.

Така трябва и в самата държава да се действа с всеки нарушил законите.

Mnogo kravojadni ste stanali - i vse iskate da piete krav i to mnogo krav.Why??? Zashto be kreteni, da ne bi da ste vampiri a? Krav - kraaavv - turskaaa kraav!!! Golyam boy shte yadete da znaete...

Браво на момчетата! Не забравяйте, че сега пазят не само нашата, но и европейската граница!

Чета статията и не мога да не попитам - Трябва ли винаги да се оправдаваме когото спазваме закона и действаме правилно?За проявилите героизъм граничари - благодарност и награди.

Поздравления зя смелите български мъже! Само така се постъпва с нарушителите! Турците досега си ловуваха като у дома си. Бой по китарите!

Браво на граничарите!

Bravo na mom4etata! Gordeem se s vas!

Добре че има такива хора, които съвестно си вършат своята работа,Браво,Дабре че не гледат от политиците.Питам се , ако в Турция наш извъррши подобно нарушуние и навсичко отгоре и окаже такава съпротива какво ще последва.Отговоръг е ясен.Куршум.И не само в Турция.Навсякъде по света е така.Реакцията на граничарите бих казала е доста културна.Е турски риболовни кораби всеки ден нарушават закона и влизат в наши води да бракониерстват.Следв турското правителство да им обиясни,иначе за каква Европа са се запътили.А храбрите граничари , предлагам да бъдат наградени .

Инцидентът ясно показва при еврочленство на Турция и при падане на границата кво става с нашия мил риболов - всичката риба в Истанбул и те ще ни я продават на нас - нашата риба.

Бре, бре , бре! Юнаци, само да не стане някой сакатлък, като този с полицаите от Благоевград и оня, как беше? А май , Чората!

Браво,г-да граничари,както стана вече ясно всички ви БЛАГОДАРИМ ЗА ДОБЛЕСТНАТА СЛУЖБА по охрана на СВЕЩЕННАТА БЪЛГАРСКА АКВАТОРИЯ И ЗЕМЯ. Три фута под кила момчета!

вече никой не си спомня ,че подобен трагичен случай имаше и през 94 ,ако не греша .само ,че тогава при опит да бъдат задържани рязаните пишки ,загина български матрос от граничния катер от ВМБ АТИЯ .и ще ми е интересно ако някой може да ми каже дали има случаи на нарушаване на морската ни граница от кара-капитани/боклуц които управляват лодка или кораб без документ / през годините преди 1989 година !! и си мисля ,че като потопим една ,две гимии ,ни една бургия няма да посмее да примине в наши води