Олимпийският огън угасна в Париж

Олимпийският огън угасна "по технически причини" близо до сградата на френската телевизия, намираща се до мост Гариляно във френската столица, съобщи префектурата на Париж.

Обратно в новината

Коментари - Олимпийският огън угасна в Париж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЩОМ СА ГО УГАСИЛИ НЕ Е ЛИ РЕДНО ДА СЕ ВЪРНАТ В ГЪРЦИЯ ОТНОВО ЗА ДА ГО ЗАПАЛЯТ

Традициите не са това, което бяха. Тъжно, но факт. В древни времена са спирали войни и битки докато се провеждали игрите. Днес това не става. Може би защото и олимпийския дух е леко поумрял. Олимпиадат вече е просто бизнес. Спорта е някъде на заден план. Състезават се полумутирали от допинги хора. Основното състезание е, кой ще е по-чист от допинг, та да се докопа до призова място, за някой долар и право да участва в реклами пак за пари. Избяга Спортия дух, и се скри. И какво остана - просто бизнес, нищо спортно. Тогава защо да се чудим, на това, което стана с огъня, като символ на Олимпийския дух, чисто символично - поумря.

Спортът е опорочен, Олимпиадите - също. Днешният свят няма нищо общо с духа на олимпизма - спортът е политизиран и комерсиализиран. Дано, поне да послужи за нещо полезно тази олимпиада - да бъде защитен народа на Тибет!

Иван Славков трябва да каже какво да се прави.Да се съберат по-младите репортерки и да отидат да го видят.

Капиталистическия Запад ще с итрае,за да не обиди свръхмощия капиталистически Китай. А на тия дето викат браво на хората по света,че протестират ще тиги питам-ходили ли сте през живота си на рпотест.Щото аз съм ходил и ще продължавам да ходя, а няма само да икам зад монитора Браво

Когато чета мненията преди моето имам усещането , че никой не иска да има Олимпйски игри. Нали винаги ще има някъде насилие и недоволни от нещо и някой ще протестира! В САЩ всичко ли е наред- най полицейската държава, там не се ли нарушават нечии права, кой води войните по света когато си иска? Предлагам да няма такива игри за да няма и политически такива от големите и силни държави.Медалите да се раздадат пожизнено на западните споритисти и всичко да приключи.

Това не е на добро...

Прези 30 гоз. Запада бойкотира олимпиадата в Москава заради нахлуването н Афганистан. Сега защо се правят на разсеяни? ;-) Разбира се, наивно е да се мисли, че отново моггат да се върнат законите на древна Елада, когато по време на олимпиада всички войни между градовете са били прекратявани. Но хората все пак могат да се позамислят за смисъла на този обичай.

Показват ни европейските народи КАК СЕ ПРОТЕСТИРА. Нещо, което у нас просто не може да се случи. Ей, случи нашата мафия /ъъъ управляващите , исках да кажа/ на народ кротък, тих, робски. ХА СЕГА НЯКОЙ ПАК ДА КАЖЕ ЧЕ ИМАЛО ТУК ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО. ХА ХА ХА ХА ХА

Надявам се светът да освободи Тибет , но се съмнявам, защото те са духовен народ , а ние не обичаме такива... :)

Ако някой реши да нападне България, да убие стотина нейни защитника и прогони пресата ,за да не може света да разбере какво действително става там. Ако българите се молят за помощ, не само за себе си, ами и за оцеляване на религия,култура и поколение.... а през това време СВЕТЪТ подготвя олимпиада или каквото и да е мероприятие и се интересува повече от студеното шуменско в хладилника и прясната подходяща салатка....... как ще се почувствате ?Трудно ми е да си представя също как ще се чувстват и спортистите в страна на убийци.

Войните никога няма да спрат, затова не може да спира и Олимпиадата, това е смисълът.

В конкретния случай не съм съгласна, че съботират това мероприятие. Но нека българите да вземем пример как се протестира!

След като смисълът му е, че спират всички векове и вражди нека олимпиадата не се провежда докато не спрат наистина. Всъщност днешния смисъл на Олимпиадата е силно политизиран - идеята на страните домакини е да направят реклама на страната си.

Bravo na protestira6tite za6toto se opitvat da promenqt ne6tno, no nay-pravilniqt na4in e 4astit4en BOIKOT na igrite ot strana na oficialni lica i medii. Sportistite da se sustezavat za6toto za tova sa se gotvili tolkova vreme, no kitaiskiqt proizvol v Tibet trqbva da bude sprqn sus natisk ot celiq svqt. dano olimpiiskite komiteti go razberat i proqvqt otgovornost i dalnovidnost!

Олимпийските игри от много време са загубили спортния си характер,също така винаги са се ползвали и за политически цели самата им идея е такава.Оставете Тибет те се борят като Косово за независимост

ИДЕАЛНО ЧЕ Е ЗАГАСНАЛ.А ДАНО СЕ ПРОВАЛЯТ ИГРИТЕ.САЩ ТРЯБВА ДА БОЙКОТИРА ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ,КАКВОТ СА ТЕЗИ ИГРИ.НАПРЕД АМЕРИКА-БОРБАТА СРЕЩУ КОМУНИЗМА ПРОДЪЛЖАВА!НАПРЕД ИЗРАЕЛ!

Не може да спират олимпийския огън. Неговият смисъл от векове е, че Олимпийските игри спират всички войни и вражди.

Омръзнаха ми вече с тоя Тибет. 50 малоумника провалят нещо което няма нищо общо с политиката. А отношението към Китай е следствие на доста засилената пропаганда. Който е ходил там знае най-добре това.

с белезници на ръцете зад гарбовете си

В България си имаме ЗАПАЛКА- да ви я дадем!!! Това май е лоша поличба!!!

nikoi nqma da boikotira igrite v kitai nito amerikancite nito evropeicite za6toto vsi4ki gi e strah ot kitai ne voenno a ikonomi4eski!

koi shte spre olimpiadata bre.znarte li kvi pari se vartiat tam????

Вашият коментар E добавен и ще бъде прегледан от оператор преди да бъде публикуван. Благодарим ви.

Ако беше обратното и Турция прави насилствено от БГ автономна област, унищожава църкви и прави живота на българите невъзможен сигурно на много места по света ще се намерят българи и подръжници срещу идеята Анкара да бъде олимпийска столица и също биха възникнали подобни инциденти. За умни коментари тогава по повод значението на символите и това кое как трябва да се прави- 100% би се намерил и някой туземски азия-умник за който БГ е просто една далечна балканска страна с далечна и неразбираема култура с някакъв балкански език -точно както българите познават Тибет като една далечна азиатска страна с неясна култура и някакъв азиатски език... Дали обаче азиатските тикви са по-голями от балканските е много-много-много-ам наистина много под съмнение!!! Това че именно една феодално кастова страна като Китай трябва да бъде мястото където да се провежда олимпиадата е позор не само национален но и позор за човешкият род каквото представлява всеки допуснал това да се случи !!! Позор е място където в 21 век хората са третирани по лошо от животни и свободата на словото и човека не означават нищо да бъде въобще допуснато в листата на възможните за домакин! А това което става в момента в Тибет е повече от абсурдно на този и без това отвсякъде осран китайски пеизаж...Репортери без граници е организация чийто лидери си спечелват позицийте на много висока цена и доказвайки реално смелоста,качествата и убежденията си, дестки от тях всяка година биват убивани по света !!! тези хора не стоят на дебел задник в удобен стол откъдето да бръщовелят глупости на които идиотите вярват...

ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА СВОБОДА ДА ИЗРАЗИ ЖЕЛАНИЯТА СИ, ЗАЩО ЩЕ СЕ БИЯТ ХОРАТА НЕКА СЕ СПРЕ ТАЗИ ОЛИМПИАДА И СЕ ПРОВЕДЕ ДРУГАДЕ

Пешо Тибетски...

Не трийте коментарите на хората ,ами шишете грамотно!

гАрбовете казвате,а ? кОпона е пАлен..

Репортери без граници с белезници на ръцете зад гарбовете си бяха насядали до Супер неграмотност! Думи нямам!