Шестима загинаха от глупост

Две тежки катастрофи станаха в неделя след грубо пренебрегване на правилата за движение и пътната обстановка. Шестима загинаха.

Обратно в новината

Коментари - Шестима загинаха от глупост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно и Вие не сте разбрали, че исках да подкрепя мнението Ви, а не да го оборя :)

относно В петък вечер пътувам към София по този път и в петък, задръстването беше от Владая до Перник. Движението към София също беше безумно, но поне се движехме, а шофьорът ни, който е професионалист, на няколко пъти в този участък, едва не катастрофира. От 4 години пътувам и става все по-опасно... Чо не съм казала нищо по-различно. Шофирам /въпреки, че не съм профи шофър ;)/ по този маршрут 2 пъти дневно. Единственото, което критикувах беше т.нар безумен светофар на драгичево, просто защото съм била от позицията на излизащ от драгичево и знам какво е. А дали ще го има светофара или не - колоната си е там. Там са и идиотите, минаващи на червено, там са и тези, които навлизат в кръстовището без шанс да го освободат преди да им светне червено. Твърдо заставам на позицията си ЗА този светофар! А за стил на шофиране и безумни изпреварвания по участъка - нагледала съм се на какво ли не. Не еднократно съм виждала да правят обратен завой в участъка м/у светофара на драгичево и лукойла - винаги съм смятала, че това са убийци. И престанете с тея перничани - колата е със софийска регистрация. Писна ми от пишман софианци, дошли в софия преди 2-3 години, но пазещи града си от такива като тях. На който му е писнало от шума и мърсотията прави като мен - напуска родната София и отива да живее на по-тихо и спокойно място. И последно - докато се черпите с чичко полицай - така ще е, той ще гледа да си пълни джоба, вие ще сте безсмъртни /безнаказани/ и ще шофирате като за последно. А за тънкообидните - не визирам никой конкретно с този си коментар!

Човек не винаги може да прецени ситуацията, но наистина повечето произшествия стават от глупост. Мен в петък на 6 лентов празен път (разбирай две коли на пътя) една глупачка три пъти щеше да ме удари докато се опитваше да ни изпревари. То бива некадърност... Но имахме късмет с бебето, че я усетих какви ги върши и реагирах адекватно. Човек трябва да внимава, внимава, внимава и пак да внимава и да има много късмет.

българския шофьор трябва да се смири зад волана и да разбере че 15-20 мин по-късно пристигане означават спасен живот. крайте бързо на магистралите,но пак внимавайте защото и там може да има изненади.

Онзи ден в Дупница един турски ТИР щеше да ме отнесе като куцо-пиле-бръмбър-сл след като излезе от път без предимство с поне 60 км/ч. .......... Затова карам като пенсия вече, нищо че колата ми е 150 коня.

Връщах се от Свищов за Варна и станах свидетел на катастрофата до Търговище , точно изваждаха телата ( явно труповете ) от Пежото . Бях със семейството си и децата. Нареди се опашка от коли , за да изчакаме линейките - 3-4 - и после тръгнахме всички коли в колона . Никой не изпреварваше , всички караха с 90 км/h , значи може и така да се предвижваме , но някой или нещо трябва да ни стресне да се размислим че утре от вътрешната страна на линейката може да сем ние или нашите обичани близки. Призовавам колегите шофьори да си подтиснат егото и да не се състезават с всяка кола която ги изпревари. Бог да е с нас по пътищата , че без война ще се изтребим .

IA SI STOITE V GADNIA PERNIK BE,PROVINCIALIST4ETA

Връщах се от Свищов за Варна и станах свидетел на катастрофата до Търговище , точно изваждаха телата ( явно труповете ) от Пежото . Бях със семейството си и децата. Нареди се опашка от коли , за да изчакаме линейките - 3-4 - и после тръгнахме всички коли в колона . Никой не изпреварваше , всички караха с 90 км/h , значи може и така да се предвижваме , но някой или нещо трябва да ни стресне да се размислим че утре от вътрешната страна на линейката може да сем ние или нашите обичани близки. Призовавам колегите шофьори да си подтиснат егото и да не се състезават с всяка кола която ги изпревари. Бог да е с нас по пътищата , че без война ще се изтребим .

molia ,molia da vi kaja 4e li4no poznavam edna v4era6na pikla ,koiato sre6tu solidna suma pari4ki ti opravia knijkata ,dori v slu4aite sled upotreba na alkohol ,dori pri tejki proi6estvia ,e taka 4e zaradi takiva hora ,na patia prodaljavat da se dvijat ubiicite na naroda ,niama upravia -piat karat ,trepat nevinni hora ,a posle 6arkoparko igrae i pak sme nai velikite na patia i taka v takava darjava tova e !!!!!!!!!!! taka 4e molete se da ne vi sre6tat tia merzavci dolni

ZA BOGA NARODE ZA KADE SI SE RAZBARZAL -ZA ONIA SVIAT LI? S TEZI RISKOVANI IZPREVARVANIA VIJTE DOKADE STIGNAHME !SPAZVAITE ZNACITE ,SPAZVAITE SKOROSTA ,NALI ZATOVA SME HORA UJ ,A NE JIVOTNI ,ZA DA MOJEM DA MISLIM PARVO PREDI DA PREDPRIEMEM DEISTVIA .

PI6E ,4E E JIVO 4UDO VE4E DA STIGNE6 JIV I ZDRAV ZA KADETO SI TRAGNAL ,PO RABOTA LI BILO TO ILI NA PO4IVKA ,ADSKO NAPREJENIE E DA SE KARA VE4E ,PONEJE E PALNO S GAZARI I HUBAVI AVTOMOBILI I KARAT NAHALNO ,RISKOVANO ,DA NE GOVORIM 4E V MNOGO OT SLU4AITE NEZNAIAT I DA KARAT DE ,TOVA E OTDELEN SLU4AI I TREPAT NEVINNITE HORA PO PATI6TATA .

Do koga 6te prodaljava tova bezumie po pati6tata napravo mi nastraxvat kosite kogato tragva6 da izprevarva6 pomisli i za xorata koito sa v drugite koli te kakvo sa vinovni 4e nqkoi si ne znael kak da izprevarva prosto trqbva da badem po razumni kogato sqdame zad volana

В петък вечер пътувам към София по този път и в петък, задръстването беше от Владая до Перник. Движението към София също беше безумно, но поне се движехме, а шофьорът ни, който е професионалист, на няколко пъти в този участък, едва не катастрофира. От 4 години пътувам и става все по-опасно...

Шестима загинаха от глупост Две тежки катастрофи станаха в неделя след грубо пренебрегване на правилата за движение и пътната обстановка. Шестима загинаха. Прави Аман от такива дет не спазват правилата. Ама жалкото е, че заради тях други го отнасят.

ТАКА Е, КОГАТО СИ ПЛАЩАМЕ НА КАТАДЖИИТЕ И ТЕ СИ ВЗИМАТ ПАРИТЕ И НИ ПУСКАТ ТАКА Е! А ТРЕБЕ ДА Е; 1. ПИЯН ЗАД ВОЛАНА - КОНФИСКАЦИЯ НА МПС + КНИЖКАТА + ЗАТВОР 2. НАРУШЕНИЕ - ТОЧКИ ОТ ТАЛОНА ДО ИЗЧЕРПВАНЕ КОЛИЧЕСТВАТА, ПОСЛЕ КНИЖКА НА ТРУПЧЕТА ЗА 6-12 МЕСЕЦА И ПРОВЕРОЧЕН КАТО ИЗГАРМАТ РАЗНИ ПИЯНДУРНИЦИ И СЕЛТАЦИ И МУТРИ ВСИЧКИ КЕ СЕ НАУЧИМЕ ДА КАРАМЕ КАК СИ ТРЕБЕ Д'Ъ ГЕ

за малко да ни отнесе тир, те малко пренебрегват всякакви правила за движение и не зачитат нито предимство, нито нищо, просто си карат - нали са големи, няма кой да ги спре. Дайте ми на мен един танк и аз ще си карам,макар и без книжка, и нека някой смее да ми се изпречи. Много жалко за умрелите и още по-жалко за тези, които оцеляват след такива инциденти, макар и без вина, преживения шок ще ги преследва цял живот :( Не разбрах за катастрофата при Владая кой крив кой прав, но факт е, че никой не зачита правото на живот на останалите хора и всички шофьори се мислят за безсмъртни, а не е така.

minaloto liato si biah v balgaria.hodih namore beshe me strah da karam da ne me blasne 4elno niakoiidiot,kato vidiah kak i kade se izprevarva.

Скоростта последните години се увеличи много (особенно сега, след като се затопли времето )! Явно всички сме неразумни шофьори ! ... Дано поне тези, които карат огромни камиони да осъзнаят, че е жестоко ! ...

Глупост?????!!!!!!!А - това е ПРЕСТЪПНА безотговорност!

Много точно попадение на авторите на статията със заглавието!Глупост+с по пътищата За голямо съжаление това безумие няма край!

Ети, Ети, дете мило, очевидно си много млада - аз пътувам по магистрала ХЕМУС (не ХемОс) от повече от 25 години и не съм я видял без отсечки в ремонт, а ти искаш за някакви си две години да я видиш читава!

винаги ще е така , поради простата причина че всички караме като идиоти а и закона не е за всички.като добавите и това че никаде няма камери а само някакви полицай , който седят винаги на едни и същи места и никога не са в час със случващото се по пътищата . та ние сами сме си виновни

Хора, пътувам 2 пъти седмично посока Перник - сутрин и посока София - вечер (т.е. обратно на потока пернични, които работят в Сф). Знаете ли на какви изпреварвания съм свидетел? Като стигна до новия път за Кулата се прекръствам, че съм останал жив и този ден. А тъпите куки си седят на караулката на Владая и авторитетно люпят семки. Само един ден да излязат на 50 метра от караулката ще глобят 100 души и след седмица няма да има такива убиици. Писал съм и преди - ПОЛИЦАИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ИМА РЕД. ИСКАТ ДА БРОЯТ ТРУПОВЕТЕ, ОФИЦИАЛНО ДА ИМА ГОЛЕМИ САНКЦИИ И ДА СИ ПРИБИРАТ РУШВЕТИТЕ. КАКЪВТО МИНИСТЪРА ТАКИВА И ЧЕНГЕТАТА НА ПЪТЯ. И ВЧЕРА ГОЦЕ ЩЕ МИ РАЗПРАВЯ, ЧЕ румен петков ИСКАЛ ДА СВЪРШИ ОПЕРАТИВНА РАБОТА!!?? ИСКАЛ Е ПАРИ ЗА ПАРТИЯТА - ТОВА Е ИСКАЛ! А за тировете през уикенда - не знам - все пак България наистина е в центъра на полуострова и горе-долу други ресурси (освен за туризъм) няма....

относно ПРОСТО Е ЕДНО ТЕХНИчЕСКО БЕЗУМИЕ - СВЕТОФАР НА ДРАГИчЕВО, КОЙТО ПРАВИ КОЛОНИ ПО 2-3 КМ В ПЕТЪК И НЕДЕЛЯ Пробвал ли си да излезнеш от Драгичево който и да е ден в час пик, да не говорим за петък вечер, събота сутрин и неделя вечер? Пробвал ли си да пресечеш магистралата, особено към 8 вечерта, когато пускат камионите? Знаеш ли колко пешеходци са сгазени там и колко катастрофи са станали? Много отдавна трябваше да се сложи този светофар. Защото и в Драгичево живеят хора и те имат нужда да се придвижат, а с този трафик там без светофара е почти невъзможно и много, много рисковано

ТИРОВЕТЕ карат с бясна скорост по магистралите, изпреварват в тунели и т.н., което ще рече, че в повечето случаи показват агресия ... Имам предложение: СУТР И ВЕЧРЕР ( КОГАТО Е ПО-СЕРИОЗНИЯ ПОТОК ОТ И КЪМ СТОЛИЦАТА ) ДА СЕ СПИРАТ ЗА 1-2 ЧАСА !

ОТ 2 ГОДИНИ ПЪТУВАМ ПО МАГИСТРАЛА ХЕМОС ВСЕКИ ДЕН !!! НЯМАМ СПОМЕН ДА ИМА ДЕН В КОЙТО ДА НЕ Е В РЕМОНТ !!! ТОВА Е ПРИЧИНА ЗА МНОГО, АМА НАИСТИНА МНОГО КАТАСТРОФИ !!! КОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА !!!???

относно ПРОСТО Е ЕДНО ТЕХНИчЕСКО БЕЗУМИЕ - СВЕТОФАР НА ДРАГИчЕВО, КОЙТО ПРАВИ КОЛОНИ ПО 2-3 КМ В ПЕТЪК И НЕДЕЛЯ Пробвал ли си да излезнеш от Драгичево който и да е ден в час пик, да не говорим за петък вечер, събота сутрин и неделя вечер? Пробвал ли си да пресечеш магистралата, особено към 8 вечерта, когато пускат камионите? Знаеш ли колко пешеходци са сгазени там и колко катастрофи са станали? Много отдавна трябваше да се сложи този светофар. Защото и в Драгичево живеят хора и те имат нужда да се придвижат, а с този трафик там без светофара е почти невъзможно и много, много рисковано

ДРУГИЯТ МЕСЕЦ ЩЕ ПЪТУВАМ ДО СОФИЯ И СИГУРНО ЩЕ СИ КУПЯ ВЛЕКАЧ, ЗАРАДИ БЕЗОПАСТНОСТТА!

Снощи по телевизията казаха, че било неправилно изпредварване и се е ударил челно в ТИР-а, в ДИР.бг пише, че е при обратен завой не се знае на кой да вярваш. А иначе не са ТИР-овете виновни, а кухите глави на шофьорите и все пак много често при лош път има голям шанс за катастрофа.

На нас война не ни трябва. Ще се изтрепем до един. Всеки да яхне по една таратайка и давай в насрещното платно.Ако случайно някой избяга, отваряйте вратите ,па белким с тях ги уцелите. И като остане българската земя без население, самоизтребило се , ще дойдат другоземци , я от Обетованата земя , я от Албиона, и ще си заживеят мирно ,тихо и достойно като в рая. Амин!

Оправяне на пътната мрежа, санкции .. телевизията да се включи. Медиите. Да поставят разни билбордове покрай шосетата, на изходните магистрали. Да се създаде атмосфера, която постоянно да напомня, че има проблем. Има си начини да се постигне психологическо въздействие. И това не става чрез показване на катастрофите, защото колкото повече ги показват, толкова повече хората претръпват към тях. В някои страни дават по училищата листовки на децата да ги носят на родителите си и какво ли не още измислят.

Защо плюете камиона и защо пътищата все били виновни , но никога истинският виновник? А когато онези с БМВ което се е движело с над 200 по автомагистрала Тракия загинаха? Пак ли пътят е бил виновен ? Докато не се спазват правилата за движение , ще има новини като тази. А на Васко ще му кажа едно нещо , живея в Лос Андвелес и тук ограниченията са както в България ,само че като нарушиш правилника си плащаш жестока глоба за това. Нищо , че пътищата са добри и колите са бързи , ела карай забързано тук в този забързан свят и да те видим тогава като те глобят няколко пъти и ти вдигнат застраховката + това влезеш във всички полицейски рекърди , ще караш забързано на кукувден.

Жалко за загиналите хора... Решението е само едно - превенция. Нарушение-санкция. За всеки нарушител. На ден в страната ни се правят по стотици хиляди нарушения и 99,9999 % от тях си остават ненаказани. И аз правя - не отричам. Но някои за си направо брутални. Ако екип на телевизията застане до кабинка на КАТ за 1 час снимане с приходите от евентуалните глоби към заснетите нарушения сигурно ще съберат средства да платят месечните заплати на целия КАТ. А катаджията обикновено си стои горе и гледа тъпо... с колата му паркирана под знак спирането забранено, наред с още 3-4 мигащи джипа и лимузини... Докато този, който трябва, не хване тоягата нищо няма да се промени.... мачкане, и така - 200 години, като в оня виц за английската ливадка. Тогава можем да очакваме някакви резултати като култура и т.н. Да не мислите, че на германците им е генетично вродено ordnung-a? Просто през последните няколко века управляващите там не са пускали остена...

Ni6to nqma da se napravi.....kakvo o4akvate ot taa mutrenska darjava.Koito se nadigne i ubit,prebit iznasilen i natikan v ku4i g*z.Aman ot tapanari, idioti, prostaci i tempodobni.Nqma opravia v taia skapana smradliva durjavica.Bqgaite,bq dokato e vreme i se spasqvaite,4e na ulicata da izleze6 moje da ne se pribere6 pove4e.Na Bulgaria ne i trqbvat voini,dostatu4no samo e da se ka4i6 zad volana.....

Пътищата са в ужасно състояние. Не може да е пълно с локви и дупки по пътищата. Искали тол такса..за кво?за тия калпави пътища? Днес колко пъти поднесох на магистралата в тоя дъжд?А от Д.Богров към София замина джанта+гума...трап.. трапа даже

Един познат адвокат казваше: Законите на физиката са едни за всички и не подлежат на коментар или обжалване. А автомобилите се движат точно по тези закони и все пак трябва да се съобразяваме с тях. А физиката е такава че при няма гума която при 100 км да издържи на авкапланинг, че спирачният път се увеличава на мокро и то доста, особено на мръсна настилка където дори с хубави гуми може да се пързаляш като на лед. Или че 40 тона камион спритат доста по трудно от лека кола и че всяко едно рязко натискане на спирачки си е жива проба руска рулетка за шофьора, независимо че камиона му е чисто нов и изправен технически, защото 20 те тона товар могат да се разместят и да го обърнат. Отделно пътищата така са направени че масово има места дето може да си счупиш врата дори с разрешената по закон скорост ( визирам магистрала Хемус) защото някой е направил виражите на някои завой обратни. Отделно пътната полиция вместо да въдворява ред само си веят палките на оназ работа (пак спомени от инцидента на магистрала Хемус онзи ден). А това че е мокро въобще не ги извинява защото съм виждал техни румънски колеги да регулират движението на един участък в ремонт насред Карпатите в 3 часа посред нощ при такъв кучешки дъжд и вятър, дето аз за мищо на света не бих си подал носа навън. Но както казват, съдбата на давещите се е в техните собствени ръце - докато не се научат всички да карат що годе културно това е положението. На запад също се нарушават правилата - но внимателно и то когато са сигурни че наоколо няма никой за да създадат опасност за някого или някой да ги види и натопи.

Васко, колите може и да са станали по-модерни, но физичните закони са си същите. Ако очакваш колата да свърши работата на шофьора, тя ще намали и няма да изпреварва там където НЕ МОЖЕ. Всеки има правото да пътува. Това се отнася и за товарните атомобили. Ако не можете да шофирате, не да карате, защото карането го могат всички, стойте си в къщи или на село. Има правила за движение и те ТРЯБВА да се спазват. Всички ли сте слепи, та не виждате, че колата е виновна за това тежко ПТП? Какво искате, червено килимче ли да ви постелят? С какво е виновен товарният автомобил? С това, че е голям и има 5-10 ПЪТИ по-дълъг спирачен път от лека кола? НЕ оправдавам или защитавам шофьора на ТИР-а (дано не е употребил алкохол), но има ситуации в които човек е безсилен да направи каквото и да е. Дано не ви се налага да го изпитате на собствен гръб. Аз съм го изпитвал.

Васко, колите може и да са станали по-модерни, но физичните закони са си същите. Ако очакваш колата да свърши работата на шофьора, тя ще намали и няма да изпреварва там където НЕ МОЖЕ. Всеки има правото да пътува. Това се отнася и за товарните атомобили. Ако не можете да шофирате, не да карате, защото карането го могат всички, стойте си в къщи или на село. Има правила за движение и те ТРЯБВА да се спазват. Всички ли сте слепи, та не виждате, че колата е виновна за това тежко ПТП? Какво искате, червено килимче ли да ви постелят? С какво е виновен товарният автомобил? С това, че е голям и има 5-10 ПЪТИ по-дълъг спирачен път от лека кола? НЕ оправдавам или защитавам шофьора на ТИР-а (дано не е употребил алкохол), но има ситуации в които човек е безсилен да направи каквото и да е. Дано не ви се налага да го изпитате на собствен гръб. Аз съм го изпитвал.

Васко, колите може и да са станали по-модерни, но физичните закони са си същите. Ако очакваш колата да свърши работата на шофьора, тя ще намали и няма да изпреварва там където НЕ МОЖЕ. Всеки има правото да пътува. Това се отнася и за товарните атомобили. Ако не можете да шофирате, не да карате, защото карането го могат всички, стойте си в къщи или на село. Има правила за движение и те ТРЯБВА да се спазват. Всички ли сте слепи, та не виждате, че колата е виновна за това тежко ПТП? Какво искате, червено килимче ли да ви постелят? С какво е виновен товарният автомобил? С това, че е голям и има 5-10 ПЪТИ по-дълъг спирачен път от лека кола? НЕ оправдавам или защитавам шофьора на ТИР-а (дано не е употребил алкохол), но има ситуации в които човек е безсилен да направи каквото и да е. Дано не ви се налага да го изпитате на собствен гръб. Аз съм го изпитвал.

пуснете отново влаковете от Перник за София както беше преди 15-ина години. Тогава имаше влакове на всеки 30 минути. Стига всеки се е возил на собствената си кола

kakvo ...bog dagi prostili neka i v ada da gniyat takiva kato nego deto presi4at bezotgovorno men me ostaviha bez dva kraka

mnoooogo bokluci-komentatori ima ...........i ne samo

За тираджии трябва да има много, ама много строг контрол!

Цялата отсечка от въпросната бензиностанция до Горнобански път е off-road. Пътят до бензиностанцията на Лукойл трябва се коригира. Там почти всеки път, когато е мокро стават катастрофи и немалко от тях са зрелищни. Не знам как е станало, минах, когато пристигаха полицията и линейката. Не си представям колата да е правила обратен завой, защото камиона в такъв случай трябваше да я наниже на мантинелата. Свлачището там си стои повече от година, ако не и от две. Е да има знаци, които понякога падат, но те не поправят пътя. Едва преди две-три седмици поставиха табели, показващи че пътят към Перник не продължава съвсем направо. Дотогава неколкократно са правени опити за събаряне на билборда. Проблемът трябва да се реши конструктивно, иначе може и да отеснее мястото за паметни плочи.

Minah na mqstoto malko sled kato be6e stnala katastrofata. Be6e ujasno! Molq Vi, karajte vnimatelno! Vseki misli, 4e na nego ne moje da mu se slu4i!

BOG DA PROSTI

IMA ZNACI NO NE SE SPAZVAT,NEVIJDAM ZA6TO VSE TIROVETE SA VINOVNI,MISLETE MALKO PREDI DA NI ZASE4ETE....JALKO ZA ZAGINALITE

....I DA SPRAT TIR-OVETE,OVCETE PO PATI6TATA 6TE SI OSTANAT.O6TE PO LO6O 6TE SE IZBIETE,I KATO NIAMA TIR KOI 6TE E VINOVNIA ....

KAMIONA VINAGI E VINOVEN,NO GOVEDATA SA SI GOVEDA I NE SE PAZAT,BOG DA GI PROSTI.I S 5 KM DA KARA6 TRIABVA DA MISLI6 KOGATO MANEVRIRA6,TAM RAZRE6EN LI E OBRATEN ZAVOI....KAKVO KAMIONA TA TIROVETE A.....