Барозу: Докога?!

Няма да приемем да бъдат преместени акцентите, както сме ги задали за България и не можем непрекъснато да повтаряме, че трябва още да се направи, каза председателят на Европейската комисия Жозе Барозу.

Обратно в новината

Коментари - Барозу: Докога?! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До тогава, докато идват в България такива умници и приятели като Вас!

Европейската комисия гледа,че не се оплакваме, мълчим си - значи няма напрежение,има диалогичност..Те така разсъждават,защото там има друга демокрация.Хората реагират незабавно и са на площада веднага щом са нарушени правата им.У нас в блатото на търпимостта се напиваме и оплакваме на маса и затова Правителството се държши още.Протестирайте , не се разтушавайте само в Интернет не е достатъчно.

И аз това питам..

Hora bre, molia vi neka pravim razlika mejdu naroda i darjavata ni. Horata sa edni i sashti navsqkade i nie NE SME, povtarqm NE SME po-tupi ili 'maloumni' ot koito i da bilo drug evropeiski, kamo li puk Amerikanski narod. Prosto te imat neimoverno po-dalgi ZAKONOVI tradicii i pravitelstvata im si varshat po-dobre rabotata kontroliraiki upravlenieto na darjavnite pari, org. prestapnost i tn. Stiga veche sme si trili sol na glavata. Tursko i komunistichesko robstvo 5 veka i polovina naistina ne sa za podceniavane. Neka badem dobri edni kam drugi i neka gledame trezvo na neshtata. Izviniavaite za latinicata, sledvashtia pat shte e kirilica.

Пипи , тия тримата на снимката .... как ли изглеждат те по пижама ?

Радио Ереван се извинява за смута, който е предизвикал и препоръчва на Йети следващия път да слезе без пижама! P.S. Какво има да се чудят работниците, не може ли човек да се обърка като сменят времето и да му се допие кафе посред нощ?! Ама ха!

Пипи, снощи слезнах на първия етаж по пижама ,да каня работниците ми на кафе. Даже не искам и да се замислям какво им е минало през ума. Оставих ги да си спят, но днес всички бяха в особенно настроение. Докато им обясня защо и как.... Рибата много я обичам,а и всички морски плодове - миди,раци,скариди,ок и т.н. Като ловец съм много бездарна. Добре,че мидите не бягат иначе и тях няма да мога да хвана. Почти през седмица съм служебно в Италия за по 1-2 дена и това време за мен е Божи дар. Първо за камъните и още по- първо за кухнята. Шуменско пиво - чувала съм ,но не съм пила. Между другото не понасям алкохол. Вдигам чашата само за наздравица ,но почти всеки път си остава пълна. Нещо не ми е вкусен алкохола. Ще се радвам обаче да се видиме и да пием нещо заедно - може и кафе и безалкохолно. Ако имате път към Австрия обадете се ще се радвам да ви посрещна! А за Пища - имам чувството ,че го познавам, но може и да е заблуда. Ще се постарая обаче да го разсмея като малко дете. Сега трябва да приключвам,защото съм много изморена ,а утре ме чака още по-натоварен ден. Сърдечни поздрави на всички и пишете, може и по скайпа.

Предупреждаваме, че главен редактор на новините е лицето Pipi :), което живее в София, кара ски и други неща, никога не е ходило в Шумен, където е гаражът с апапите (Шушу, да не опоскате антидепресанта - другото си го яжте:), мрази риболова, за разлика от теб, но обича риба (ако някой друг я е уловил, изчистил и опържил за нея). Ще се радвам да изпием с теб по кафе, а може и Шуууменско с нашият приятел полиглот, на който чувството за хумор напоследък е малко поизчезнало, но не трябва да допускаме съвсем да изчезне:). Поздрав, Pipi! P.S. На Шушу да кажа, че не съм надменна, надута, с претенции (както казва един друг форумец:) софиянка и всичко, което казвам е за забавление (е, понякога и за друго:))! Бях ти писала един дълъг пост, но не го публ. - основната идея му беше: Dont сърди me! и че обичам хиподили и скакауци!

Това да не е малък намек ,че моите работници са на компа и си пишем ,аз от вторият етаж ,а те от първият и си мисля ,че кореспондирам с хора от България? Ох сладурчета, утре ще ви оправя! Тракайте си спокойно на компа, ама да не забравите да поспите, че утре ви чакат: два кухненски плота,една тераса - 56 кв.м и едно стълбище. Така значи пиленца шарени, сега остава само да ми кажете кой е Пища и кой Пипи. Споко! Ще ви разбера! А аз бях тръгнала да търся музей на Лайош Кошут в България..... е намерих го .......в Шумен. А радио Ереван може ли да ми даде малко по-точна информация ...... в коя стая спи Пища и в коя Пипи ? Печели голяяяяяма сахер торта и виенско кафе с целувка. А на останалите клоунчета - ще ви спипам всички!!! Спете спокойно сладури!

Йети и Pipi-поласкан съм от интереса към скромната ми особа.Не се засягам от шегите ,особено на дамите във форума.Все още ми е останало някакво чувство за хумор.Йети,Либерте и Злобар са моите предишни никове/мислех,че си го разбрала/.Pipi-това с у-то май е по-характерно за други региони/нещо като скакаУеца/?Но както и да е,важното е да говорим на един език и да се разбираме ,независимо от диалектичните особености. Както биха казали галантните унгарци- целувам ви ръка и ви желая пролетно настроение,мили дами!

предупреждава работниците (те си знаят кои), да не си правят граматически шутки (рус.) с шефа, че да не получат шут в мн.ч. от него!!!

Не знаеш ли, че нашият приятел е много докачлив :)!?? На мен отдавна ми е разсърден:) Но аз си го бъзгам от време на време, както и теб, ама това ти е хубавото, че не се сдухваш, като някои, говорящи много езици (да се отбележи - със силно подчертан мягкий знак):) Поне при мен всичко е наред, вчера те осведомих за снега, който в момента е много, времето е супер, а чужденците са си обрали крушите и е рай:). Ще караме до края на април поне! Поздрав! :) До Шушу: Е, не могат всички да имат Вашето произношение - се уа ви!:)

Хей хей, хей,.... стор! Къде видя пренебрежение ? Исках само леко да се закача. С добри намерения! Просто така ...да става разговор. Мога да твърдя, че свикнах с твоите изказвания и почти вече започнах да ги търся. Така както и на АХА , напоследък ми липсват Пипи, Либерте ,Злобар. Независимо ,кой какво становище има по различните теми, свикнах с вас и се радвам да прочета нещо от вас. Надявам се всичко заобикалящо ви да е в ред, да сте живи и здрави и в добро настроение! Сърдечни поздрави на всички!!!

Само скандали, само разкрития, от ЕС ни съсипаха от критики и НИЩОООО! Една оставка не чух, един не каза Извинете! Р.Овч, си тръгна в последния момент, когато го заплашиха със затвор! ДОКОГА БЕ

Питам се кога в БГ ще кажем :Край на парашутистите. Докога ще ни ръководят лица които са абсолютни лаици в управлението. Та този смешник Станишев - семейството си не е оправил, а смята да оправя държава. Колко дни беше работил в някое министерство ? И изведнъж става министър-председател Само абсолютен кретен или лакомник за власт биха приели да изпълняват нещо за което дори си нямат понятие. Кое от двете ще се реши по-сетне. За Жан Виденов се разбра, че кретенизма е определял желанието му да се провали във властта. Дано след 12 години го е разбрал. А за Сергейчо кое ли е ?

Положението е наистина критично. МВР е една огромна машина за октлоняване на парчни потоци от незаконна дейност. Сутеньори, наркодилъри, контрабандисти, крадци, призводители на пиратски дискове, нарушители по пътищата, всички те плащат за спокойствие, или да се изпълни поръчка срещу някого. Това е стила на работа на огромната част от хората работещи там от най-ниските до най-високите стъпала. Разследването на престъпления е между другото, като второстепенна дейност и то най-вече защото някои не плаща или защото някои друг плаща за да прецака другарче. Едва ли нещата някога ще се оправят.

Най-малко португарски политици могат да ни поучават за борба срещу корупцията! Те си знаят защо. А ние защо да си плащаме годишната вноска към този ЕС, когато те ни спират парите и АЕЦ! Помислете как ще им се развали пасианса, ако ги отрежеме!

ЕС ще ни търпи такива ,каквито сме- да ни са ни приемали!!!! То не става само с критики-трябва и акъл!!!!

нашето МВР сигурно се учи от опита на братското МВР в Русия. Няма как иначе да е толкова корумпирано, да действа така противозаконно и да е толкова политически сервилно. Старата любов при комунягите ръжда не хваща. Русия може да е само пример за лошо управление. В ЕС обаче съществува едно правило- постигане на добро управление. Но къде нашщето народонеселние ще достигне до тази трудна за смилане представа. Тъй че съветско-руският пример най му приляга. Примитивен, елементарен и с дубина.

каква полза от този европейски бюрократ. България изпитва трус от кризата в МВР, от корупцията там, от беззаконията там, а той говори за някакви граждани. После си взима медала ог Гоце, който пък нищо не знае за кризата, дърдори на български, хапва на банкет и хайде обратно. такива изобщо да не си правят разходки до нас.

какво означава някои български граждани подкопават. Да не би да има пред вид баба Гица от съседния вход? Нека каже, ако е така ще вземем мерки.

Изобщо не е смотаняк Барозу, ами си е много на мястото, ами българите си обичат да си ядат от меда/който е забранен/, и много им харесва лесната печалба, и е пълно с фирми, които не си плащат данъците и с незаконно забогатели политици и чиновници....... като много добре си знаете, че сме трагични, с кои очи плюете Барозу! Да не би да искате да ви ръкопляска на корупционните скандали, или може би и той да поиска да намаже от праните парички? Значи това българинът срам няма.....Нито от Господ се срахува, нито от човек, нито съвест има.....

До Йети-Защо така пренебрежително, liebe frau?Че на мен австроунгарски ми е роден език,но нали тук съм под прикритие взех да го позабравям!А сериозно-немски започнах да уча някога в училище,но учителката ме изгони и продължих с френски/него съм го учил от дете/.За твоя изненада - унгарски съм учил в курс/в моя град има музей на унгарския герой Лайош Кошут/и го поназнайвам малко.Понеже съм любознателно момче,учих и английски-с него съм добре в момента.

в ТУНЕЛА!!!ДОНЧЕВА ПРИЗНА - РУМЕН ПЕТКОВ Е КОРУМПИРАН!!!А БАРОЗУ ВЧЕРА ГИ ДОВЪРШИ КАТО КАЗА:КРАЙ ТЪРПЕНИЕТО СВЪРШИ...И пак от вчера - докато прокуратурата обвиняваше АСЕН ДРУМЕВ, оня мазник ТАДАРЪКОВ - плещеше по една национална телевизия колко чисти били във фондЗЕМЕДЕЛИЕ и как в ЕС вече знаели това!?!ПО-късно БАРОЗУ в прав текст каза на СЕРГЕЙ -страната Ви е СРАМ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!!!

Чета тука мненията ,ма то всички си падат от кеф че Барозо такащял онака щял ,то преди време и с тия от СССР беше така надпреварваха се да се киснат пред тях още преди пъх с Германия преди пък с Турция Защо не можете та разберете че тово в Бг не зависи нето от Барозо нито от Брежнев нито от Абдул Хамит ,а просто от нас самите.

А мен ме учуди казаното от др, Станишев да се провери МВР преди десетки можеби /100/ години назад за да се получи оздравителен процес, а не сега какви ги е вършил неговия съпартиец Р.Петков - дружеики с мутри бандити.

Какво докога? Абе ти май не знаеш къде се намираш.

Изразът бла-бла е типично френски, а не немски... Само за информация... А Пища може и унгарски да не знае, но нейсе!

Kostov e vinoven.

Ной ( 20:41ч.)Абсолютно сте прав! Промяната трябва да започне от нас, защото ние сме болшинството. И съм съгласен, че тук всичко е важно-дори и изхвърлянето на боклука. Като станем по-взискателни и с повече нетърпимост към непосредствената ни среда - ще станем и по-взискателни към обществената среда. И трябва да спрем да се самоизживяваме като жертви, както и да започнем да мислим за себе си с повече самоуважение.

Пища, кога научи немски?

Срам и позор е за народа да ни хокат от вън, а ние да се правим ,че нищо не е станало!!! Това 5 вековно робство ни е белязало завинаги- жалко и тъжно!!!!

Лицемерието царува сред цялата политическа класа, която си е и международно свързана.

Какво са се хванали за корупцията и скандалите в МВР - случва се, те от гонене на деца дето свалят НЕЗАКОННО !!!! Бамби не им остана време да си видят истинските си престъпления. БГ - огледалната страна - сгази някой пиян, открадни 2-3 милиона, изнасилвай и рекетирай - еееееее, случва се. Обаче я се опитай да караш без колан - УЖАС, да свалиш филм от торентите - ТРАГЕДИЯ, не дай си боже да не си платиш тока или такса смет за 12,48 лв. - КРАЙ с тебе, ти си престъпник !!! И с цялата си наглост това разглезено олигофренче от ЕС с ОГРОМНА заплата, твърди че имало напредък в съдебната система ???? Е то понеже го има напредъка, затова ги има и престъпниците - ама кой да му налее акъл на говедото - нали ще си хапне, пийне, прочел е нещо дето друг му го е писал, жена му и детето му не са в България - а са осигурени за цял живот - еееее, защо да си дава зор да мисли, нали си прочете речта ...

На това китайците казват : Оправи дома си, след като го оправиш оправи кварталчето си. След като го оправиш оправи града си. А ако оправиш и него няма как да не оправиш и страната си. Е ние много гледаме на другите в канчето и не оправяме нищо - затова и хала ни е такъв.

Сигурно като излезем от ЕС ще си получим 8 милиарда евро за подпомагане на икономиката ни/Фар, Сапард, Испа/. Чудя се като те чета, наистина ли си толкова заслепен в любовта към Русия и омразата към ЕС или са толкова тъп ? Твояето е болестно състояние. Това че БГ заприлича на малко по цивилизовано място за живеене е резултат на предприсъединителнит фондове, а не на простотията на настоящите наши управляващи .

По-малоумно мнение скоро не бях виждал. Тъпо е омразата ти към Русия да намира израз в иначе основателното недоволство от мафията ни.

и мен ме срам от нашите управници... има още свестни хора в тази държава, но намаляват/стопяват се, за съжаление... и все чакаме някой да ни оправи, и в двата смисъла:)

до Тъжен (18:46ч.)Ти да си чул за някое вечно страждущо общество? Обществата си имат закони за развитие и ресурси да се самооздравяват. За момента най-важното е запазване на критериите за да не могат да ни манипулират нито корумпираните властници и неправомерно забогатяващите им приятелчета, нито тези, които обслужват интересите им. Колкото е по-затъпял и необразован един народ толкова по-лесно го яхаш. А надежда винаги има, защото винаги има промяна. Ако нямаше-щяхме да си дремем още в робовладелския строй.

Някои български граждани подкопават процеса на реформи и това би могло да засегне доверието към политическите сили, допълни той ...за нас на форума ли става дума или просто клевети без адрес и лице...

Всеки българин като се погледне в огледалото, вижда част от Бай Ганьо. Гена ни отдавна е отровен. Затова се въртим в омагьосън кръг - просто не можем да надскочим себе си.

Изглежда,че нашето мошеническо управление са успели да го омаят яко с лъжите си. А ако ни изключат от ЕС,Русия това чака. Тогава вече сигурно ще станем Болгарская задунайская губерния. Ха да ви е честито,глупаци, които гласувате за БСП,НДСВ и ДПС!

Аз ще погледна нещата от друг ъгъл: Царе сме да плюем някой , някъде там във властта или в Европата, който пречи да развием гения си и недооценява страхотните ни способности. Винаги ни е виновен някой друг - Станишев, Костов, комунистите, седесарите, ченгетата и т.н. и т.н. Добре де ама ние къде сме и какво правим при цялата тази работа - като има избори не ходим да гласуваме и после, управлението ни било лошо - ами ние сме си го избрали. Тия или ония били корумпирани - ами кой ги прави такива и им дава парички - ние, защото винаги правим нещо незаконно или полузаконно. Я да спрем да им даваме и тогава да видим - ама така ще ни е по трудно, защото не сме свикнали да живеем по правилата. Градовете ни били мръсни - ами кой хвърля боклуци навсякъде - марсианците ли или самите ние. По пътищата било страшно - много катастрофи и не се спазват правилата за движение - ама кой кара колите - пак ние и всеки ежедневно прави по няколко нарушения на правилата. Децата били невъзпитани и склонни към насилие - кой ни ги възпитава - май пак ние и те от нас копират. Така мога да ги изреждам до утре. Не ме разбирайте погрешно и аз се възмущавам от наглите и крадливи управници и мен ме е яд за всичко гореизброено . Но си мисля че ако всеки от нас се опита да бъде по-добър, да уважава околните и да се съобразява с морала и правилата нещата няма да стоят така. Няма да ни оправи нито Барозу, нито някой друг от Европа, нито нашите управници, дано се осъзнаем че сами трябва да се оправим, колкото и да ни е трудно и да не ни се иска.

СТАЛИН СИ СТОЕШЕ В КРЕМЪЛ ...

Тоя циганяга кому се натяга?! Най-разу ход би било излезане от ЕС. Ще ни последват и други. Убеден съм. Да, ама болшинството от българите май са дебелоглави мазохисти, та си м харесва да ги тормозят и унижават... :-0

abe i barozo e korompiran

Колко тъжни истини. Всички си ги знаем, всички нехаем...

докога, та докога...? Всеки ден ще е така - До победата!!! Ура

Абе май по документите които им даваме на Брюксел има някакъв напредък,но реално уви !