Сираци в Пловдив яли отрова за мишки

Петима първокласници от дома за сираци "Мария Луиза" в Пловдив са се натровили с отрова за мишки.

Обратно в новината

Коментари - Сираци в Пловдив яли отрова за мишки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм на същото мнение като теб и мисля, че няма никаква полза да се пишат и разнищват подобни сензации, защото просто е безмислено-това е един порочен кръг.Трябва да се разреши кардинално и от раз проблема с това циганско съсловие, а не да се затрупва с привилегии от наш джоб! Да им се отнемат помощите, да се задължат да си отглеждат децата, а не ги приемат в домове. Не трябва изобщо да има такива места които служат за инкубатори на идиоти. Да се научи тази циганска напаст да спазва законите както на нас ни се търси сметка за всичко, а не да ни се вменява и внушава че грижата за циганетата, които не са желани и изоставяни от родителите си са наша грижа. В БГ няма сираци, а домове бъкащи от зарязани цигани! Научихме ги да ги носим на гърба си толкова години, а те само се множат, оплакват и искат. Това са паразити с които държавата не може да се справи, дори ги манипулира и използва за избиратели, затова все гледат да замазват гафовете с тях!

!SOS-TITANIK-SOS!!SO

iavno e lapni6arankovtsi,4e. iako go sarbiat ratsete da privatizira tereni i sgradi..na t.nare4enite domove...personala 6te izritat na patia...a pa detsata...vijdate kak gi obgrijvat...zverska kampania sre6tu nerednostite...to e za zabluda na vraga...gusin val4ev potriva kunki...a 4etatata na Mestan,dogan i sie 6te gi kupi..kakto kupi bolnitsi...dovejdaik gi do umi6len falit...i gi razdarjavi...toest s pari v raia...bez pari u surata ti pikaia...a vie 6to se pravite na debilni...6to slu6ate t.nar.tsenzurirana presa...akal niqamate li??ili otkakto tupi6ko i gazobli6ko vi davat ton v jivota ia dokarahte na 4alga i razvrat???

Гледах снощи по ТВ как търсеха бащата на убитото момиче Лиляна. Тя май наистина се е отървала от тозиживот. Погледнете какви са повечето деца в домовете. Главно циганчета и то генетично увредени и никакви средства няма да ги оправят. Тук нещата трябва да се подхванат от друго място. Да не се допуска раждането на такива деца, които са предварително обречени. Ако трябва и с много драстични мерки. Явно там образоване няма да помогне. Защото тези цигани ядат моите пари,изкарани с дългогодишен труд и непрекъснато дообразоване и преквалификация. Именно затова се ядосвам ,когато плащам данъците си, които не са никак малки. Защото отиват в кофа без дъно. Без обществена полза, а по-скоро за обществена вреда. Защото ,помагайки на ромите, все едно, че изкуствено развъждаме хлебарки, които и без това тровят живота ни. А ТАЗИ КОКОН-МИНИСТЪР ТРЯБВА НАЙ-ПОСЛЕ ДА СИ ОТИДЕ. Министерството не й е фризьорски салон или студио за разкрасяаване. ДА НЕ ГОВОРИМ И ЗА ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ - СРАМ за НАЦИЯТА

циганите правят по 10 деца, не сключват брак,вземат помощи за самотни майки и пълнят домовете с изоставени деца. едно време като родяха по 3 деца след третото раждане им връзваха маточните тръби и...........какво чакат сега

добре,че не са изяли мишките...сега са пости...

sled vsichkite patardii po domovete sa se stresnali ot eventualna proverka i reshili da troviat plahovete- sigurno na stada hodiat iz domovete. ( izvinete za latinizata)

Изкукали хора! Така ли се слага отрова!!!

Тези, които са поставяли отровата или са малоумници или престъпници! Интересно, а къде са били през това време отговорниците за този детски дом?

mur6ta se ose6ta

Стана ясно, че на всякъде цари безхаберие. Полицията знае за педофила психопат, но нищо не прави, директорката на дома знае за историите около децата и не уволнява другия проявен възпитател, не предприема никакви мерки.Комисиите знаели за проблема и написали предписания, но не проверили дали са изпълнени и още, и още, само, че детето го погребаха. Като закрият домовете, някой запитал ли се е къде ще отидат тези деца? При родители?! Та те дори не желаят да изпратят детето си до последния му дом. В приемни семейства?! Питате ли се с какви средства трябва да разполага това семейство за да се нагърби да гледа такова дете. Да в чужбина ги вземат и ги гледат, но държавите им са помислили и въвели правила и те се спазват. Всеки отглеждащ такова дете, ползва освен детските надбавки и сериозни данъчни облекчения.На тези хора държавата им оказва внимание и съдействие, а при нас дори за собствените деца, които отглеждаме не е помислено.Детските са 20 лева /10Е/,за сведение в Германия ти дават 150Е на месец, ако отглеждаш куче. За какво да говорим изобщо? В нашия парламент вместо да се говори кой с какво бил облечен, нещо радикално да е предприето ... - не. В семейството ни сме си родили,възпитали и изучили 3деца, попитайте ни как сме ги отгледали. Никакви облекчения, никаква помощ, никакво подпомагане от страна на държавата. Всички ги изучихме с неимоверни лишения, заеми и познайте доколко им е омръзнало от безхаберието от страна на държавата,че всички сега са в чужбина. Сега там поне не гладуват. Тука те работеха и учеха и всеки месец пред нас стоеше дилемата дали да сме стоплени или нахранени. Може ли при такава инфлация със 300 заплата и 25 лв детски надбавки да плащаш ел.енергия 150лв и да отглеждаш дете.Как да стане това господа управляващи?

А къде са били учителите,възпитател са клюките..

Спомням си преди време като ни бяха емнали нас отделите за закрила на детето. непрекъснато излъчваха случай на неуспешно изваждане на деца от институции - то дадени на родителите пък БИЛИ МАЛТРЕТИРАНИ, то тогава какви ли не ни наричаха медийте. Спомням си Местан, дето нито има изпълнителни структури, нито правомощия, нито ПОДХОДЯЩО ОБРАЗОВАНИЕ И ОПИТ, нито познава случаите как се беше запънала да плюе соц. робатници - Калпава соц.работа и незнам още какво. Тогава според мен някой скочи, за да спре закриването на домовете, което се искаше от ЕС, а от нас изкаха връщане на децата в семействата им и настаняване другаде, само не в институция. Сега пак им е дадена нота да закрият домовете, нас ще ни емнат да махаме децата от домовете /а къде ще ги деваме незнам/, а домовете ще ги скъсат от плюене. ще плащат на болници, полицаи, на персонала от домовете, за да информират при всеки гаф в някой дом. Направо ужас. Иначе е вярно, че от тези деца в живота се реолизират най-много 10 %. Всичко друго пропада. Не могат да създадат стабилно семйство, нямат трудови навици и не работят, научени са на лесно и търсят лесния начин да спечелят пари - крадат, проституират и т.н. Като започнат да раждат спиране няма /действат първосигнално/ и техните деца пак са по институциите. Така че нещата са много сложни, за да се коментират така с просто око. Трябва кардинална промяна в политиката на държавата спрямо ромското население, защото така те не им помагат, напротив продължават да им вредят. АЗ СЪЩО МИСЛЯ ЧЕ ТАЗИ АТАКА ПРОТИВ ДОМОВЕТЕ Е ОРГАНИЗИРАНА КАМПАНИЯ. А ИНАЧЕ ДЕЦАТА НЕ СА ВИНОВНИ. ТЕ СА СИ ДЕЦА.

НЕ ЗНАЯ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ОЩЕ , ЗА ДА ЗАРАБОТИ МЕСТАН И МАСЛАРОВА. НЕ Е ЛИ ПРЕКАЛЕНО

НЕ Е ЛИ ПРЕКАЛЕНО ВЕЧЕ, НИКОЙ НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА , ОЧЕВИДНО Е ЧЕ НЕ СЕ СПРАВЯТ САМО ПРИКАЗКИ НИКАКВИ ЗАКОНИ

Децата обратно при родителите им! Аман от мангали - като кърлежи са се впили в нас! Мен пита ли ме някой как си гледам децата!

Те тези деца явно имат по-малко акъл и от мишки. Все пак на 1 мишка и трябва повече време от 2 часа, за да се излъже и да хапне от отровата...

Престанете за ни занимавате с тези домове,до гуша ни дойде жсеки ден да ни заливат с информация за това как сме длъжни да ги отглеждаме тези цигани...нека се заемат родителите им с това,докога нашите данъци ще служат за доотглеждането на това племе !!! Нека помислим за нашите деца-не са ли те по-важни ?!!! Какви са тези 30 лв. дето им се полагат...откъде накъде-не стига че до пълнолетието ядът от нашия хляб,а и джобни да им се полагам-егати наглостта ,нимаа вашите деца имат по левче на ден всеки ден !!!

Досега само ги чукаха и биеха, сега вече ги и тровят. Има прогрес!

Децата от тези домове са отражение на нашето отношение към тях и ако ние не ги харесваме вероятно и те не ни харесват,но ако те не могат да направят нищо за нас ,то ние все още можем.Според мен изборът на персонал е от особено значение.Трябва да се подбират състрадателни,сърцат и грижовни хора,достатъчно отговорни за да алармират обществото ,ако в даден момент състоянието в дома стане тревожно.Много се надявам,че такива хора все пак съществуват.

тези деца не идват от небитието. Имат си родители. Да си поемат отговорността за тях. Да си ги гледат, да си правят сметката могат ли не могат ли. Не може да се издържа вече от тези напъни да се подпопомагат такива деца , някои от които са на възраст, в която другите деца работят. Вчера чух поредна изцепка на Масларова щели да им търсят работодатели , за да работят при тях , а държавата да им плащала заплатите. Какво значи това? Откъде ще взима държавата тези пари ? Пак от нас? Писна ми да плащам данъци за нищо. Нито е чисто, треперя като карам заради дупки , не смея да минавам по улици на които незнам разположението на дупките и на практика тази кола , която имам става неизползваема. Градският транспорт пълен с миризливи цигани. Навсякъде смрад , просяци боклуци .

Забелязвам че има разнообразие и в същото време бум на битовите проблеми в домовете напоследъл - като епидемия е..

Ало , Масларке що не опиташ и ти????

Много активна медийна кампания се води по този въпрос. Време е да спре, стана досадно. Докато има роми които правят деца и ги изхвърлят, до тогава ще има проблеми с домовете.

Само си пишем по форумите и Еми и всички други са много прави.Ама дали някоя куха лейка като дупотат,министър или държавен служител влиза и чете.Много се съмнявам кучето си лае кервана си върви.Най много някоя нова Великолепна шесто поредна среща я на Боровец я в Хисаря и нищо.Иначе повишаване на данъците,ДА на парното,газта,тока ДА.И пак си пишем във форумите е така до безкрай.А ДРУГАРИТЕ СА НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР А ОБРАЧИТЕ ОТ ФИРМИ СЕ РАЗРАСТВАТ ДОКОГА ДОКОГА ДОКОГА..............

НА КОИ МУ ПУКА ЗА ТЕЗИ В ДОМОВЕТВ. БЕЗ ТОВА ОТ ТЯХ САМО ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРОСТИТУТКИ ИЗЛИЗАТ. ДА ИЗМРАТ ВСИЧКИ, А НЕ ДА ЯДАТ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ

sramota e za edna evropeiska darjava da se dopu6tat tezi gafove tova govori za nemarlivost i bezhaberie ot strana na vsi4ki darjavni institucii

Сега Гоце ще даде пресконференция.Или ще гръмне някоя лисица.А Масларова ще си направи баня с течен шоколад за релакс.

Твърде вероятно е това да е английска отрова и да е поставена от внедрен журналист на ВВС.Врагът не спи и е готов на всичко, за да постави България на колене!Но съм спокоен,защото президентът бди !

Вярно, я да ги набият и вържат тез деца, какво са се развилнели такова, жената ще заслабне, заради тях и край, какво ще правим, ще трябва цял народ да я храни, че то не е лесно, толкова ни е скъпа и прескъпа, горкана недооценена :(!

Споко това са циганета, а защо са в домове като родителите им са живи и здрави??? Жалко за децата.

Няма домове - няма проблеми

Забравих да добавя, че безчаберието във всеки случай е факт, защото децата по принцип трябва да имат ограничен достъп до такива препарати, а ако вече е крайно наложително да се сложи някъде трябва всички да са много добре инструктирани, да се постави някакъв предупредителен занк, който да им няпомня, че контактът е опасен и пр.

Честно казано, отровата за мишки е доста сериозен интоксикант за да са яли и да бъдат върнати в дома същия ден. Тук липсва един важен индикатор-въръстта на децата за да се прецени горе-долу яли ли са или само са пипали, или са близнали. При малките деца и само пипането, като знят че някой е откаран в болницата може да даде стомашни оплаквания, но вече на нервна почва. А промивката в такива случаи след като има вече прецедент и оплакване от стомашни болки и то от деца, е рутинна. Децата често не са обективни в преценките си за много-малко, слабо-силно и пр.

Крайно време е да престанат да приемат деца по тези домове. След като държавата е некадърна да се справи и с този проблем, който ражда да си ги гледа не е въпроса да родиш 4-5 и са ги разхвърлиш по домовете да ти ги гледат те родителите не се трогват за съдБата им. След като не са доволни от гледането да си ги приберат в къщи, за да останат тези деца, които действително имат нужда от държавата и грижите за тях да бъдат адекватни и добре.

ХАйде на оставките, моля не се бутайте

Държава, институции, сдружения, комисиии и много тъпи управляващи...!

Ми да ги бяха гледали родителите им!Писна ми вече от тия сираци,дето всички са се загрижили за тях.Защо не помислят за децата,чиито родители едва ги изхранват,но ги гледат не са ги оставили по домовете.Щото така на мангалите им е най-лесно - държавата ще го гледа.Ама на тая държава май много и се събра!

Изгоряха хора във влака.БСП брани МУтафчиев,всеки ден нови и нови проблеми със сираците в България,станишефффф още държиш мазната масларка в кабинета или и нея ще браните.ДА СИ ОТИВА И ТЯ И ШИРИН МЕСТАН ОТ ТЯХ ПОЛЗА НИКАКВА ТАМЪН ЩЕ ОСТЕНЕ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ИЗМИШЪК КОЙТО ДА ЛАПНАТЕ НА КРАЯ НА ГОДИНАТА.АМА ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ ВИ ПРИДСЕДНЕ!

Алооооооооо г-н.социаленпрез да кажете в неделя в Русе бяхте много ама много отворен.И от неделя до сега като заваляха едни проблеми в тези домове край нямат.КОЙ Е ВИНОВЕН И ИМА ЛИ ИЗОБЩО НЯКОЙ ВИНОВЕН?????????КОЙ ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА С НАШИТЕ ДАНЪЦИ ИЗЛИЗАТ ВАШИТЕ ЗАПЛАТИ НА Ш.МЕСТАН НА Е.МАСЛАРОВА И НА ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ЛАПАЧИ НА ПАРИ.ДОКОГА!!!!!!!

Омръзна ми вече от такива глупости.

време е вече да се подават оставки-г-жо Масларова какво още трябва да се случи за да си подадете оставката?

.... Хм. Отрова? Ето начин да сме болни и да не ходим на училище......, а и ще нахокат възпитателите ???

Няква голяма кампания се води срещу тия домове в последните месеци.

ISKAM DA VI KAGA 4E TOVA E EDIN OT NAI-DOBRITE DOMOVE V PLOVDIV!!!VAZMUTENA SAM 4E TOVA SE SLU4VA IMAIKI SE PREDVID 4E DOKOLKOTO ZNAM DECATA V NEGO SA MALKI!!!NIAMA LI NAI NAKRAIA NA6ITE POLITICI DA NAPRAVIAT NE6TO KAKVO STAVA?V PRODALGENIE NA NIAKOLKO DNI SE SLU4VAT TEGKI TRAGEDII V TEZI DOMOVE KOITO OBA4E MOGEXA DA BADAT PREODOLIANI AKO TE NAISTINA BIAXA DOMOVE!!! ZA6TO SE OTNASIATE KAM TEZI DECA KATO KAM BOKLUCI POMISLETE KAKVI GRAGDANI GI PRAVITE!!!!KAK 6TE SLAGATE OTROVA ZA MI6KI V TARELKI PRI NALI4IETO NA DECA NE EDNO A NIAKOLKO DECA TE SA LUBOPITNI I MALKI TOVA GI OTLI4AVA OT NAS VAZRASTNITE VIE TRIABVA DA SE GRIGITE ZA TIAX!!!!PO EDIN ILI DRUG NA4IN VIE STE IM RODITELITE!!!NADIAVA SE VINOVNITE DA POLU4AT ZASLUGENOTO!!!I DA SE RADVAME 4E TAZI TRAGEDIA NIAMA6E STRA6EN KARAI....

ЗА ОСЕМ ГОДИНИ ОСТАВИХА ДОМОВЕТЕ БЕЗ ПЕРСОНАЛ И ЗАПЛАТИ.ОСТАВИХА ГИ БЕЗ СРЕДСТВА.НАЛЯХА МИЛИОНИ ЕВРО ПО ПРОЕКТИ И ПРОЕКТЧЕТА,А НЕ В ДОМОВЕТЕ.СЕГА БИЛИ ЛОШИ.КАКВИДА СА КАТО ГИ СЪСИПВАТ ТОЛКОВА ВРЕМЕ. В ДОМОВЕТЕ ПАРИ НЯМА.ИМА САМО ПО ПРОЕКТИ И ПРОЕКТЧЕТА.А ДЕЦАТА КУЧЕТА ГИ ЯЛИ С 3 ЛЕВА НА МЕСЕЦ!!!!!!!!ПРОСЕЛИ И АЗ ДАВАМ НА МОЕТО 3 ЛВ И ТО ЩЕ ПРОСИ.НЯМА ДА МИНАТ И ТРИ ГОДИНИ И ПРОТЕСТАНТИТЕ ЩЕ ОКУПИРАТ ВСИЧКИ МЕСТА ЗА ДЕЦА.СЕГА ДОБРЕ ИМ ПЛАЩАТ.НАЛИ БРИТАНЦИТЕ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ 8 ГОДИНИ СОЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ ЗА ДЕЦАТА.ПАДА НИ СЕ. ЖАЛКО ЗА ДЕЦАТА!!!!

Ама стига вече бе деца.Ама леля Еми има къде къде по важни неща от това само с вас да се занимава.Я вижте навън какво е времето няма да я разкарвате непред назад из старата вчера в Трън,днес в Пловдив.Ми жената има къде къде по важни неща ни на козметик ни на ревю маже да иде от вас.И журналистите са виновни само изнасят такива неща,ми ще я стресирате жената и после козметични операции.А стига вече .

Децата сигурно са били гладни! Някой има ли иначе обяснение защо ще ядат отровата от пластмасовите тарелки?

Как е станало натравянето? За да разберат, ще направят комисия със съответната заплата. Аз, въпреки че съм блондинка, ще им кажа как. Ами децата са яли от отровата. Дори да са им казали да не я питат, в което силно се съмнявам, това са деца и може да се очаква да направят обратно на това, което им се казва. Представям си какво внимание им се обръща на тия деца какво правят. Не обвинявам служителите, защото сигурно се броят на пръсти, получават ниски заплати, нямат квалификация и какво ли още не имат и нямат.