Палестинец застреля 8 студенти в сърцето на Ерусалим

Най-малко осем души загинаха след нападение на въоръжен палестинец срещу религиозното училище Мерказ Харав, намиращо се в населения предимно с евреи западен Ерусалим.

Обратно в новината

Коментари - Палестинец застреля 8 студенти в сърцето на Ерусалим | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последните ще станат първи. Впрочем те вече са станали първи...Ах само как са станали...

Има такива палави момчета дето хвърлят камъни по прозорците и когато някой чичко ги хване за ухото пищят Олеле, бият ме! Като палестинците, само че не хвърлят камъни, а ракети.

Като сте чули някъде че ние евреите сме богоизбрани трябва преди всичко да знаете избрани за какво. Да в йеудизма се говори че господ е избрал евреите да му служат,т.е. да бъдат като бъдат проводник от него към другите народи. За тази висока чест трябва да се отплатят с живот посветен на служене на бога. Ако за христянина е достатъчно да изпълнява 9- те божи заповеди за да се счита за праведник и да влезе в рая, за евреина те са няколко стотин.Никой не вярва че е избран за да бъде надарен с повече права от другите ,а даже напротив. Ака някой желае да приеме йеудизма и се обърне към равин,равина трябва да му обясни че по такъв начин той си усложнява живота и застрашава задгробния си такъв. Ще започна да съдя първо вас така е казъл на господ евреите. Ако за другите има облекчения и извинения за евреите няма такива. За разлика от мен атеиста,вярващите евреи наистина вярват в всичко това. Никой не вярва че е избран за да бъде надарен с повече права от другите ,а даже напротив. Всичко това го пише и в библията ,ама никой не си е направил труда да я прочете, ей така просто от любопитство. По лесно е да се използват разни преиначени факти и клишета.

Несъм много наясно с генезиса на арабите и палестинците, но доколкото си спомням на тези територии в древността са били лидийци, филистиминци, самаряни, северно-хети, западно-финикийци, била е и Елам. Това за семитите е абсолютно точно. Араби, палестинци и евреи са братовчеди. Генетично!Осъдени са да живеят заедно! Само, че насилието поражда насилие и така от десетилетия! С тази разлика, че мюсюлманската тактика е да се напада зад гърбовете на жените и децата! Кой предизвика ударите преди дни на еврейската армия? Не беше ли обстрелът с ракети на еврейско селище от жилищен квартал на арабите в Газа? Мръсен начин на съпротива . Като си толкова смел и надъхан атакувай армейски части, полицейски части! Що за идиотизъм да трепеш невинни деца и младежи в училище! Що за престъпна психика трябва да имаш за да взривиш автобус, пазар или храм с богомолци. Та мюсюлманите имат един коран , но с еднаква безсмислена жестокост се избиват и помежду си. Шийти взривяват сунитски джамии и обратно! Е според мен е съвсем човешко да търсиш отмъщение, но мъж срещу мъж. Иначе ставаш безмозъчно живо оръжие на продажни , управляващи мюсюлмански кланове, като Садър например! И според мен единственият път за решение е безмилостното, незабавно унищожение на безмозъчния, вреден мюсюлмански хищник! Старият Хафез Асад беше дал 4ч. на мюсюлмански братя в Алеп да се предадат или техните близки и приятели да ги вържат и предадат след един кървав атентат в Сирия преди 25г. Кварталът бе блокиран от армията и след изтичането на срока бе сринат с авиация, артилерия, танкове и пехота. От квартала никой не бе пленен или спасен! И толкова! В Сирия повече атентати на мюсюлмански братя не видя! Защото всички знаеха, какво следва! Май принципа:-зъб за чене и око за две за този регион е най-подходящ.

nai golemiq problem v sveta v momenta sa religiite .Ubejdenieto na evreite 4e sa bogoizbran narod i imat pravo nad tazi zemq gi pravi opasni.Ubejdenieto na palestincite 4e vodqt sve6tena voina gi pravi su6to tolkova opasni za vsi4ko tova e vinovno gre6noto tylkuvane na religiqta za6toto v imeto na gospod se izvyr6eni nai golemite zverstva v svetovnata istoriq .I o6te ne6to prosto poqsnenie hristiqnite nikoga ne sa obi4ali evreite prez srednovekovieto evreitye sa bili izgoneni ot ispaniq tezi koito sa ostanali i sa prieli hristiqnstvoto sa bili presledvani ot inkviziciqta i ubivani .Evreite se vry6tat v ispaniq 4ak 4 veka sled tezi sybitiq

Който сее вятър, жъне бури - отнася се за самонастанилите се на чужда земя чифути.

А да си чула за израелския държавен тероризъм? За войниците, които мачкат и тероризират палестинците. Да си чула, че в религиозните им училища се учи (макар и завоалирано), че евреите са богоизбран народ, призван да управлява света? Мога да продължавам още... На ислямския тероризъм и фанатизъм те отговарят също с тероризъм и фанатизъм, макар и доста по-рафиниран...

Земите за които говориш до масовото завръщане на евреите са почти без население. Тогава е имало пустиня или блата разнасящи малария. Евреите са тези ,които пресушават блатата,напояват пустинята и я превръщат в зелени поля. Много загиват от малария и други болести. Арабите масово се стичат в тази земя след пристигане на евреите,защото където са те там има работа и за тях. Има документи показващи че до идването на евреите е имало само около 150 хиляди араби (днес са около 2 милиона) В добавка на това в евреите никога не са напускали напълно Израел . В Ерусалим, Хеврон, Цват и още няколко места винаги са живеели евреи. Може би си чула кога е създадена държавата Йордания и от кой. Създадена е от британците изкуствено поради обещанието им да намерят някакво царство за своя съюзник. В тази Йордания 80 % от населението е съставено от т.н. палестинци. Какво по добро решение има от това да се заселят там още повече че тази страна е много рядко населена, а река Йордан се явява естествена граница.

Анго ( 09:32ч.)Защо никой не приема еврейските религиозни училища за заплаха, а само мюсюлманските е свързано с особеностите на Исляма. И тази осообеност е в нормативния, т. е. предписателен характер на исляма. Всяко нещо за добрия правоверен е регламентирано. Другата особеност е, че в исляма няма отпадане на норми като изваждането им от това нормативно тяло.Представете си го като един архив където всичко е натрупано от самото начало. Но понеже светът се променя огромна част от този архив не се използва. Но не се и унищожава. Другата особеност е, че в Исляма всеки учен мъж добре познаващ свещенните текстове може да тълкува нормите. В християнския свят тълкуванието се прави от свещенослужителите. Така, че всеки улма (учен мъж, запознат с исляма...)може и да актуализира някоя норма. Джихад е базиран на средновековна норма. Но понеже всяко общество има някакво чуство за времето, а и представи как трябва да живее, актуализирането на стари норми се възприема както сектантско отклонение, което е в разрез с обикновения ислям. Нормално човек живее със света сега, а не със света отпреди 10 века. Светското образование е голяма преграда за радикализирането на исляма. Колкото си по-образован, толкова по-малко си склонен да живееш според средновековни норми, толкова си и по асоцииран със съвремието. Това е обяснението.

ami zna4i si 4uvala samo kakvo iska6 da 4ue6

Не те познавам, но мнението ти по тази тема звучи фнатично! Аз вярвам че да обичаш ближния си е добродетел. Също така смятам че хората по света би трябвало да се раждат равни, независимо от пола си, расата си, националноста си. чувал ли си термина семити? Семитие са племена от които произлизат евреите и арабите. Евреите са населявали земите около денешня Израел преди хиляди години. Тези земи не са останали празни разбира се, там се заселват араби, котито днес наричаме палестинци, зараи името на областа. За последните николкостотин години, днешните палестински земи са Бритънска колония. След Втората Световна Война, се взима решение да се компенсират евреите за зверствата на които са подложени в ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА (с малки изключения) от векове, с апогей събитията в Нациска Германия. И как се компенсират? Ами започват да ги заселват в колонията на Великобритания. Справедливо ли е? Разбира се, робите от колонииите няма права! Заражда се този конфликт и то съвсем разбираемо. Ти какво предлагаш МИРОЛЮБИВИ ХРИСТИЯНИНО? Да ги изтребим гадните Палестинци, щото в бибилята пишело че трябва да обичаме евреите? И как точно да ги изтребим? Атомна бомба? Да ги уморим от глад? Да ги изколим? Всяко живо същество на тази земя е божие творение. Не мога да понасям хора които оправдават гнусните си действия с това че бог така бил наредил!

Не съм чула в еврейски училища да учат децата на джихад и смърт на неверниците, а също и за евреи-терористи, които да избиват невинни хора по цял свят.

Не всички земи там са еврейски. Някога е имало държава Палестина.

Лош късмет е, че евреите са се омешали и живеят на едни земи с палестинците. Никог няма да има мир. Дори и да се създаде палестинска държава.

ами просто се постаряте да си купите Библия и да прочетете там, че евреите са Божия народ и че християните трява да обичат евреите, защото са техни братя и че Исус Христос се роди като човек и Бог в днешен Израел. А арабите имат претенции към земи, които по право принадлежат на евреите. Но Бог е откъм Своя народ - Израел!

сега ще има смазваш ответен удар и с кеф ще гледаме лееща се арабска кръв!

в последните дни израелската армия уби над 150 палестинци, от които много бебета и деца. къде бяха медиите и политиците тогава.Когато армия убива е самозащита, когато един убива е тероризъм.

Това не трябва да се случва.Всички сме хора мюсюлмани или християни във вените ни тече кръв и в ляво имаме сърце,което се свива при подобни ужаси.Мир на душите на загиналите невинни деца и дай боже някога да заживеем по-спокойно.

Трагедия, Палести никога неполучиха своята държава... Мисля че ако ние бяхме на тяхно място щяхме да сме същите. При последното нападение Израел уби около 30 човека цивилни. Сигурно между тях са били майката и малкото братче на атентатора..... реакцията е доста обяснима.

никога до сега христянин или евреин не е влизал в арабско-ислямско училище и да е избил мюсулмански деца

za6oto evreite sa gotini te ne sa kato musolmanite texnia gospod e ba6a na nashia isus xristos i nie xristianite trabva da gi obi4ame kato bratia

А сега командосите на евреите ще избият 3 пъти повече палестински цивилни.

Малко са - може и по-добре!

Ебати лудницата!!!Тия там са дълбоко увредени хора!За евреите бях сигурен ,че са сбърканяци ,но палестинците надминаха очаквнията ми...ебати уродите!Борци за свобода!?!?!Никой, и никога не получил свободата си избивайки ,като животно невинни деца!!!

Izrael e mnogo krasiva strana,v evreiskite chasti. Erusalim e prekrasen,no za sajalenie razdelen na evreiska i arabska chast, Nespokoistvieto i terora tuk sa ejednevie.Malka popravka kam statiata, terorista na beshe ubit ot ohrana,a ot edin ot prisastvashtite, koito e nosel orajie v sebe si.Noseneto na orajie ne e mnogo udobno,i ne napalno prieto ot religioznite, no tuk mnogo hora go chuvstvat kato zadaljenie, v protiven sluchai jertvite mojeha da badat mnogo poveche ot 8.

Жалко за трагедията....Но си задавам въпроса, защо всички се вглеждат в ислямските религиозни училища и ги приемат като заплаха, а никой не приема като заплаха еврейските религиозни училища.

Наистина е жалко, че живеем в такъв свят! Но когато някой побърканяк застреля 10-ина американски студенти, политиците рядко изказват съболезнования. В Близкия Изток /и тука/ всичко е политика.

Да се избият взаимно!