На македонската църква ще помогнем мъдро

На Македонската православна църква трябва да помогнем мъдро, без отново да изпадаме в схизма.

Обратно в новината

Коментари - На македонската църква ще помогнем мъдро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вероучение в училищата е въпрос с много страни на проявление, защото въпреки че източноправославната религия е официалната за държавата ни по основният ни закон, Конституцията, изповядващите друга религия също като източноправославните имат право не само да изповядват, но и да изучават своята религия, а в държавата ни не са един и два регионите със смесено население, в това число и деца в пред и в училищна възраст. А това налага и специфичен подход по въпросите за изучаване на вероучението в училищата в тези региони. Най-правилният начин е БПЦ отчитайки реалностите на информационните технологии и степента на умствено развитие на подрастващите да намери правилен подход да привлича децата още от ранната им възраст в своето лоно и да насажда в тях вярата и религиозните ценности., а не да разчита на няколкото часа вероучение в училищата.

Доста пари ще трябва да дадем ...на сърби, гърци и руснаци.........за да откупим МПЦ-ОА !!!

Защо да я откупуваме или купуваме? Дали е наша не зная! Дали ще стане - не зная. Знам, че ми прилича на Македонска църква. От гипс и от гипсов Александр, който мъти водата на 2 Правителства, на два Евросъюза, на две САЩ и на две Русии. Бог да Ви пази. Стига ние-много са ни жертвите! Вие сте велики!

Много добър човек, хубав и чист човек и много хубаво говори.

Не разбирам: -Защо поканихме руският "патриарх" на уж национален празник??? -Защо в отношенията си с македонската църква трябва да ни интересува мнението на рускта?

Не се и напъвай! .....Липсвам ти..

Ами като си помислиш, че всички около нас са били само васали на Османската империя и държавите им не са преставали да съществуват и ще ти стане ясно защо точно руският. Патриарх. Иначе такива като тебе се чувстват явно дълбоко ощетени, че предците им не са останали поданици на падишаха.

Братята също. Ако не разберат- набиват ги!

И как по-точно ще помогнете на македонската църква?! По-добре помогнете първо на себе си да се отървете от зависимостите си и да добиете малко смелост каквито имаха вашите предшественици по тогава редете тия "мъдри и премъдри слова".

"Ако възпитаваме децата да не проявяват насилие, няма да са нужни конвенции" изключително точно го е казал. не вярвам в приказките на Шехерезада за господ и прочие. дори не съм склонен под никаква форма да вярвам или изобщо някога да повярвам, че господ съществува или пък, че Христо Юдейски е син на бог, а мамицата му не е правила кекс. обаче знам, че измежду духовниците има доста мъдри хора, които са с класи над политиците. голяма част са с изключително добро образование и невероятно подготвени.

мъдър човек

Оправете си заглавието, няма такова -еме, ем! -ЕМ! -ЕМ!!!!!!!

Мъдри слова!