Хасковлийка намери 10 000 лв., предаде ги на полицията

Хасковлийката Дора Мутафова намери голяма сума пари в канцеларски джоб на алеята в парк "Кенана".

Обратно в новината

Коментари - Хасковлийка намери 10 000 лв., предаде ги на полицията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

100 000 са намерените пари, а не 10 000 - най вероятно са наркопари и затова жената се е изплашила и обадила на полицията......кой ходи със 100 000 във джоба във днешно време

днес честните хора са забравени от бога...в хасково, през времето на соца, майка ми намери три златни пръстена, предаде ги в Районно управление на мвр, Хасково и какво от това, замина си през 2004 гладна от този свят, с пенсия от 150 на 47 лева, не бе откраднали с баща ми един конец, от поделение той, а тя от шивкооп "Георги Димитров", 36 години при един и същ ръководител --Николина, а ние безработни от 1999 до ден днешен, и в заключение стигам до извода, че много неграмотни с пари, и много умни безпарични, не се оплакваме, защото знаем две и двеста, И така една седмица й бе, дадено отпуск, в последствие се оказа, че златните пръстени били на немци , 1/1 , честността днес е порок, виждаме ги, знаем ги, но какво от туй, като си имат защитници, знаете кои са, в последните години,2009, а и преди, все народа е потърпевш

Браво!!!

Пари на полицията не бива да се дават ,още в далечната 1974 година като дете намерих портфейл с огромната за тогава сума от 80 лв., документи и купони за храна в студентски стол ,предадох го веднага в близкото районно управление ,след два дни ме похвалиха по радиоуредбата в училище ,че съм извършил доблестна постъпка и сам предал портфейл със забележете 20 лв.и купони за храна за един месец ,дежурните милиционери си бяха поделили 60 лв.,така ,че извода е и за тогавашните ченгета а за сегашните да не говорим .

Да върнеш парите е ГРЕШКА.Нека да помислим трезво не като повечето драскачи.Пари в такива размери пък и точна сума не се ГУБЯТ сложат за всичко друго но не и за благородна кауза освен това съм абсолютно убеден, че не е платен и данъка на тях , тъй като най - вероятно не са и законно изкарани. Тези пари биха помогнали на много други хора в затруднено положение пък и на този който ги е намерил.Първо защото щяха да помогнат директно на хората и косвено защото щяха да ги похарчат съвсем легално в магазините или където се сетите но в България.А сега тези пари най- вероятно щяха да отидат в банка или да се закупи нещо, на което отново няма да се плати данък . Сега ме плюйте и ме наречете крадец, но аз НЯМА да ги върна

Докато има такива хора ще я има България!

иронизираш, нали? "МОШЕ" ?

Чуди се! При тях ако някой изтърве 10 ст. и му падат на гърба, че са по-бързи от земното ускорение, когато става дума за пари.

Тази женичка, чафка мозъка ли е изпила?Как така ги е върнала?Че той Господ и ги праща,а тя като не ги иска да ги връща на ,,бизнесмена" с тъмно минало!Ейй хуха лейка,няма управия в тази държава!

Тия кинти са или на някой, или за някой от дрийм тима.

Браво на жената.Морала в нашата родина се крепи на такива хора.Тихи,всеотдайни.Аз обичам България.

Това е да си хасковлия. Сега остава да се включиш в Големия шлем по тенис. Според теб, какво значи да зарежеш 10 бона и да не ти направи впечатление? А можеше да спасиш някое болно детенце... Можеше.

са ги изгубили родители на болно дете?

Господ ще я възнагради много повече

Ох, Боже, Боже, Боже.... Умолявам ви, следващия път като намерите хвърлени хилядарки, дайте ги за добра кауза. ИДИОТИ!!!!!!

Браво на жената.. Такива като нея биха ви се притекли и на помощ, ако се наложи. Но добрите хора прогресивно изчезват. Дано згубилият парите да оцени жеста и да се отблагодари.

парите в пликове не са загубени. те са оставени. Тази жена не се е притекла на помощ, или мислейки си че го прави е объркала веригата. Бабите като хвърлят пари прес прозорците неги загубват нали? Това е схемата. ТАзи леля "намерила" парите на никого не е помогнала. ама... дебилна държава

Измамниците да не са глупави, че да карат някоя баба да ходи на кънда-мънда в парк Кенана и да остави кинтите насред оживена в почивен ден алея

Какви са тези пари в пликове, буркани, дюшеци и т.н.? Кой нормален човек ще носи толкова пари в плик и даже ще ги "изгуби".

10 000 лв във плик? това са 100% мръсни пари, от дрога, контрабанда, безбандеролни цигари или какво ли не! Кой нормален човек използва пари в брой в такова количество? ах... да, верно то това е случка от българия. Пари трябва да се плащат за всичко - за суджука на баце, за да не ти мине проверка в магазинчето, да не ти пратят одит във бизнеса... А всъщност това си е начина на плащане - оставяш парите някъде под пейка. Иначе може да те хванат. А тази леля просто е гледала не където трябва

в Столипиново топло ли ви е от тези кюмбета, ей окадихте ни с тези изгорели автогуми и дрехи втора употреба

От страх ги е върнала, бре, не я превъзнасяйте чак толкова. Я камера да не я хване, я нещо друго....:)

Тоя израз ги върна на полицията не го разбирам.Парите не са на полицията за да се връщат там.Какво ще стане с парите ако собственикът им не си ги потърси в полицията,ще си ги изхарчат за банкети,те това ще направят!

точно така ще стане, но първо трябва от полицията да ги "загубят". Нали знаеш - тефтерчета как изчезваха. Тези пари първо никой няма да ги потърси, защото не са чисти. Второ, полицията ще ги пази, пази, а в едим момент ще ги загуби. ЩЕ си отидат точно при когото е трябвало, защото него "родната полиция го пази"

Браво на жената! Адмирации!

Изглежда ,че в Хасково хората са по-скоро добри и честни хора . Браво на тази жена !Уважавам всички честни хора по земята и им пожелавам крепко здраве и щастлив живот !

На някой от родата на джукестия са....10 бонки,кой ги носи ей така в найлонов плик...,,джобпарасъ" ...

10000 лева в плик , в джоб ходят по улицата и падат. Някой ги намира и предава в полицията. МВР чака да се обади собственика като даде някои подробности за копюрите но има и допълнителен въпрос - произход на парите и тука вече става интересно и може би ще си ги получи, а дано ама надали

10 хиляди да не са 10 милиона, че да трябва да се обяснява произхода. СМЕХ! Едно дете може да ги спести само от закуските!

Никога не бих върнал ако намеря ....тази е мнооооо тъпа, като онзи кантонера дето намери милионите за откупа разхвърляни около ж.п.линията и ги предаде - сега тъне в мизерия завалията но му подариха евтин часовник за награда и потупване по рамото. И тази е същата. Щом съм намерил пари значи са мои, такава е била Божията воля и волята на съдбата. Ако ще да са последните пари на пенсионер, хич не ги жаля, стригане и щавене до кокал, те и без това хвърлят пачки с хилядарки на ало измамниците. Така е устроен света - докато има балъци ще има и тарикати които да са възползват от балъците. Съвестта ми е чиста, спя като къпано бебе, аз пари не съм крал, никого с лъжи не съм мамил, намерил съм и следователно са мои независимо дали са 5 лева или 50 хилядарки.

само това ли научихте от жидовете -да се докопате до чуждото или и останалите им мръсотийки ?

А дали е Божия воля или Божие изпитание?

Браво на жената! Лотарията на живота да я награди 10-ократно!

браво е такава жена трябва да е министър председател.

връщаш 10хил а собственика казва в полицията "аз изгубих 15 хил" и ще те съдят + ще даваш още 5 хил

Жека, а дали в полицията няма да ти кажат "значи не са твоите!"?

Моят син на 11г.вчера намери портфейл със 620 лв.и лични документи, донесе го вкъщи и ни помоли да му помогнем да намери собственика. Е с малко усилия от наша страна върнахме портфейла на човека, а той беше толкова развълнуван и невярващ, а ние се почувстваме толкова горди, че сме успели да го възпитаваме да бъде честен!

Браво на вас и на детето ви.

Много тъпа постъпка, от малък го учите да е наивен балък.

Браво адмирации

Това с портфейла е ясно, че е добра постъпка. Но описаният случай с парите в плик е съвсем различен. Диаметрално противоположен. На когото и да беше подарила парите тая жена, щеше да е по-хуманно от това да ги връща.

ако не са придружени с документи за самоличност намерени пари няма смисъл да ги предавате ,защото не се знае в кой джоб ще потънат,понеже такава сума вброй най вероятно е свързана с нещо мръсно,и този който ги е изгубил едва ли ще си ги потърси

защо да се товари и с чуждите грехове.

Аз пък веднъж намерих петдесет кинта и ги издумках.

върнах 1000 на една шматка от дск павликени,дори не разбра,че ми е дала повече.

Не можах да разбера: как ти си върнал, а тя ти е дала?

А, да бе да, сетих се! Трябвало да си ги задържиш и да се изкефиш.

Тези хора ми връщат вярата в човешките отношения.

Storen

Подозирам, че от страх и притеснение ги е предала.