Най-богатите в ЕС живеят в Лондон, най-бедните - в България

Жителите на Западен Лондон са шест пъти по-богати от средните европейци, докато обитателите на Северозападния район на България са три пъти по-бедни.

Обратно в новината

Коментари - Най-богатите в ЕС живеят в Лондон, най-бедните - в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Западен Лондон наистина е на ниво. Населяват то предимно богати, бели британци. Предимно англичани. Кварталите там са доста скъпи, но затова пък красиви и чисти. И богати. Аз живея в Северен Лондон и се надявам един ден да живея там.

Евала редактор! Как можахте да използвате думата "обитатели"?Обитатели на джунгла ли са тези там? Точно така звучи! Явно, че редакторът е завършил икономика или въобще не е и завършвал каквото и да е!

А Лондон в ЕС ли беше?Защо го включват в извадката?

И най-простите думите " моля, ако обичате, извинете българина не ги знае ,ако трябва да се отмести той ще те бутне а София вече е пълна с ИДИОТИ.

"""Жителите на Западен Лондон са шест пъти по-богати от средните европейци, докато обитателите на Северозападния район""""" на България са три пъти по-бедни.""""Най-сетне ,най-сетне,след "блестящото" ни представяне на всякакъв вид спортни мероприятия ,както и на последната зимна олимпиада , това е повод за национална гордост.

Румънците

А, що не напишете кой живее из тия квартали и че Лондон е заприличал на арабско гето?! Стъкмистики...

приказки за наивници. винаги сме били бедни- колите ни - трабанти, телевизори, перални, хладилници - отврат. дори нямахме тоалетна хартия - черно-бяла фотографя и всичко което се сетите

винаги сме били наи бедни и преди и сега. преди само албания беше след нас.

Защо не пишете какви пари получават в Русия. Нас това ни интересува, не ЕС не България.

Аз пък искам да знам в Хаити колко получават.Нали са точно до "големия бял брат"

Западен Лондон не са само Кенсингтън, Челси и другите квартали в центъра, но като цяло има по-европейски вид.

А до 89г бяхме сред най-развитите държави в света. Само за 28г мръсните капиталисти ни върнаха сто години назад.

ДО 89Г. САМО РАЗНИ ТЪПИ КРАТУНИ КАТО ТЕБ СА СИ МИСЛЕЛИ ЧЕ СМЕ БИЛИ МЕЖДУ РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ В СВЕТА.ИМАХМЕ И ТЕХНОЛОГИЧНО ЕМБАРГО АКО НЕ ЗНАЕШ.ЗАТОВА ПРОИЗВЕЖДАХМЕ ЦВЕТНИ ТЕЛЕВИЗОРИ 50Г. СЛЕД ЗАПАДНЯЦИТЕ,А ЕТАЖ КОМПЮТРИ В НЕК ЗАПАДНЯЦИТЕ ГО СЪБИРАХА В МАШИНА С РАЗМЕРИТЕ НА ГОЛЯМ КСЕРОКС.САМО ЧЕРВЕН ДЕБИЛ МОЖЕ ДА СИ МИСЛИ ЧЕ Е БИЛ "РАЗВИТ"ХАХАХА

БГ цървули.

ами... така е но това скоро ще се промени, в момента в който лондон ви напусне, и ХОП - магически ще имате не 6 пъти по ниски, ами 2 или 3 пъти по-ниски. Статистически, ще напреднете. хахахаха Не случайно лондон напуска. и god save the queen!

с оставка не става,идват другите тикви, трябва кръв,другото е ала бала.

Ние сме бедни заради лукса да издържаме 1 милион цигани и още 2 милиона мутрокомунисти, общо паразитите са половината от населението ни.

Нещо не разбрах първото изречение. Според него в Северозапада са три пъти по-богати от средните европейци!!!!

Задачата на колониалната ни администрация е да заличи България.

Тея ще ги разправяте на който не е бил там и не е поживял известно време. Лондон е гето, мерси пазите си го за арабите, турците, индийците, негрите, китайците и т.н. Аз искам да живея с по-бедни ако щете но бели хора.

A СОФЕТО е рай нали - центеро с арабите, Люлин с белото ....... и т.н.

Въобще ама въобще няма база за сравнение. В Лондон и предградията от общо 12 000 000 население около 90% са негри, индийци, пакистанци и др. имигранти...

мимела бате фаф улянофранкофск и ша живеш сред бели меци

НИКОЕ подобно проучване на Северозападна България НЕ отчита хората в какви къщи живеят и по колко декара земя притежават.

нашата фамилна къща с двор, в онзи район има 2 декара двор. земеделски постройки, лозе, овошки, напълно способна да изхранва при затворен цикъл едно семейство. цена - 2000 лв. шанс някой ВЪОБЩЕ да я купи - 0

знаеш ли кой на Запад има 2 декара двор?

По-интересно е къде живеят здравите, радващите се на живота и благодарните....

Чисти води. Риба на корем!

Като пудел на СССР бяхме отлично развита за времето си държава . Културна ,цивилизована ,силна икономика ,нови заводи строени от държавата, отлично Образование и здравеопазване !! бързо увеличаващо се ,доволно население ! ... Сега като РОб на ЕС+нАТО сме точно Обратното на всико изброено Горе ! 9 години със ГЕРБ И 10 в ЕС и НАТО България се разпада и изчезва ! Неравенството е убииствено ! .....Решението : Национализация и излизане от ЕС/НАТО !!

Каква силна икономика бе глупак , лъгали са ни , всичко е било изкуствено , и как така при тая силна икономика фалира целия соц . лагер бе мисли с главата си

А сега какво ? Естествено ,сигурно ,Неизбежно .. ..Демократично ...Изчезваме !! От 9+ Милиона население , сега сме 6 + Милиона !? нали уж щеше да е по-добре при Капитализма ?? От Държавата=ние ..собственик на всичко,и Разпределяща по-равно за всички ..... ...сеганяко стотин Грабители Притежават 80% от Всичко , а останалите 6+ Милиона мишки си поделяме трохите ! НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ !!

Чета ти поста и се сещам за крилатата мисъл на Алберт Айнщаин...^Не космоса,не космоса, а човешката глупост дава истинската представа за безкрайност

глупости

Германски трагедии по границите на НРБ Хиляди източногерманци са се опитвали навремето да избягат през НРБ. Някои от тях са били убити. Получавали ли са българските войници премии за смъртоносните изстрели? И как е изглеждало сътрудничеството между ДС и ЩАЗИ?

Не мога да разбера това шега ли е? Толкова много изписани глупости. Ако трябва да се връщаме години назад най добре сме били в периода 1933-1945г. по времето на Цар Борис. Една от най-силните икономики и армии в Европа, и с една от най-стабилните валути - българския златен лев. Години по късно през 50-60 години на 20 век комунистите изнасят за Москва тонове от златния резерв (около 45-50 тона). С така откраднатия златен резерв който се равнява на милиарди събиран в царска България, ние плащаме на съветите за години напред да изкупуват некачествената продукция бълвана от БГ заводите. През 80те години на 20 век идва и момента когато всичко се срива... айде спрете с тъпите коментари и гледайте напред, това което е било няма да се върне.

Има вариант да се регистрираш фиктивно в Белгия на социал 1.000 евро и да си живееш живота в Кричим например. Цели цигански тумби са така. Само веднъж дваж в годината ходят до там да се подписват кат безработни, може използват ходенето и да откраднат нещо, да не става зян.

По тази причина самолетите са пълни с въшки. Разбираш за тях като посетиш фризьорски салон. Фризьорката или коафьора те светва от къде си ги пипнал.

Добре сме, много сме, живи сме. Повече какво им трябва--не казват ааа магистрала да бягат, демек да тренират физиката

Истината за бкп- тъпи , алчни, грозни, бездарни и пълен провал всеки път.

Нормално е да сме последни. Все пак ние бяхме най-верния пудел на СССР и най-добре копирахме "развитието" му. Така че нищо учудващо. Унгарци и Чехи не се набутаха като нас в идеите на Маркс и Енгелс и затова са си напред сега, ама ние следвахме руската простотия и си сърбаме попарата вече 74г

Ей, ти установи цялата конспирация, установи кой оноди Рада и коя е честната Марийка от долната махала. Само Руснаците са ни виновни, да знаеш. Не че ГДР-то, Поляците, Чехите и Унгарците не бяха Руски сателити, даже по-зле от нас, ама на тях им помогнаха извънземните, пък на нас не... Докато има плюнки и предатели като теб, ще има и бедни Българи. Предателите трябва да бъдат бесени публично, без право на мнение и помиловка. Само тогава ще тръгнем напред.

Човека много точно го е написал. И ти точно си написал-всички вас трябва да ви обесим, ще литнем след това, никой не ще ни спре...

Като пудел на СССР бяхме отлично развита за времето си държава . Културна ,цивилизована ,силна икономика ,нови заводи строени от държавата, отлично Образование и здравеопазване !! бързо увеличаващо се ,доволно население ! ... Сега като РОб на ЕС+нАТО сме точно Обратното на всико изброено Горе ! 9 години със ГЕРБ И 10 в ЕС и НАТО България се разпада и изчезва ! Неравенството е убииствено ! .....Решението : Национализация и излизане от ЕС/НАТО !!

глупости

Те си нямат Гинка, затова!

Ами Лондон уекинко потегля навън. а нашите партийци краднат. За мсетка на това е ясно, че ББ е партия с Гинка Върбакова и това е българския октопод, а ББ вече е за директна оставка.

За Лондон е ясно, но ако сте млади хора и мислите за емиграция, Ирландия е много добро и спокойно място!

Ама там искат да се работи, не става на социални... Дай нещо по-така, като за нас...

Според ПМС 316/20.12.2017г. минимална работна заплата у нас сега е 510 лв., докато във Франция (декрет N 2017-1719 от 20 декември 2017г.) е 1498,47 евро, което е почти 6 пъти повече, така че написаното в публикацията "три пъти по-бедни" не изглежда да е вярно: 1498.47 евро х 1.95583 = 2930.75лв. 2930.75лв. : 510лв. = 5.75 пъти по-малка мин. РЗ в България.

Смятай нетна не брутна да видиш как изглежда. Друг е въпроса какво получаваш срещу отдръжките за данъци в различните държави.

Това са брутните заплати и за двете страни. Като приспаднете данъците ще получите нетните заплати!

В Гърция живеят най-богатите. Там не работаят, икономиката им произвежда нищо, но Германците им плащат пенсии и заплати. Богатството е да получаваш пари без нищо да правиш.

Не ги мислете, ,,Бобитата",на острова могат да живеят поколение след поколение,без да имат и един работен ден през животът си.А вие ако останете бездомни на улицата ще бъдете най вероятно ликвидирани от, ,неизвестни извършители".За да не излагате грижовната соц. Политика.Просто разлика в стандартите.

В западна Европа вивеят 8 пъти по добре от българите, но не са строили социализъм. В Русия не знаят какво строят, и живеят по зле от българите.

Най-богатите в ЕС живеят в Лондон, най-бедните - в България А Хората живеят там където са родени, или биха искали да е така...

тук правя толкова кинти че ум да ти зайде и минавам метър където мога .. на всякъде .. айде лапайте пръжки ..

Аз пък ще ви кажа за Норвегия- при месечен доход нето, например от 22000-23000 крони един пенсионер с намален данък какъвто се ползва за пенсионерите държавата му взима между 7000- 8000 крони. Този доход от 22000 е заедно с осигуровките които човек е правил докато е работил. И това е добра пенсия в сравнение с много други. Един нов гражданин получава чисти най- малко 13000 без да работи- тоест данъка на двама работещи осигурява заплащането на един от новите.

Добре, че е петрола в Норвегия...

England is my city.

у Лондон са си най добре, ама те ИЗЛИЗАТ от ЕС за да не станат като българския северозападнал край.

Ако вие имате 10 долара в джоба си и нямате дългове, то вие сте по-богат спрямо 25 % от американците. А сега какво.

Трайте бе, журналя! Ще Му провалите председателството! Той нъл рече, че сме екстра!

ЦЯЛАТА ВЛАСТ И ЦEЛИЯТ КАПИТАЛ, И ЦЯЛАТА РЕАЛНА ИНФОРМАЦИЯ Е В РЪЦЕТЕ НА ЕДНО ПРИВИЛЕГИРОВАНО МАЛЦИНСТВО. ТОВА ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА ЛИ Е Когато едно привилегировано малцинство контролира ЦЕЛИЯ ресурс на една държава, ще бъде твърде НАИВНО да очакваме от същото ТОВА малцинство да се съобразява с ПРИНЦИПИТЕ на свободата, справедливостта, демокрацията - постоянна власт и реална информация, от и за гражданите, тук и сега, всеки ден. Богатите нямат нужда да правят това. Те спокойно могат да си КУПЯТ представителни политически партии, депутати, премиери, медии, журналисти и да ОСИГУРЯТ изпълнението на всичките си ЖЕЛАНИЯ. И нещо, което е не по-малко важно, но за жалост остава ВСТРАНИ от общественото внимание. Най-съществената ПОКУПКА, която правят хората с МНОГОТО пари, е покупката на ОНЕЗИ личности, които ОБЯСНЯВАТ света. Когато купените от богаташите политолози, социални антрополози и журналисти НЕПРЕКЪСНАТО ти втълпяват как социалното неравенство всъщност е нещо ЕСТЕСТВЕНО, как едва ли не наличието на много богати и много бедни е ПРИРОДЕН закон, желанието ти за СЪПРОТИВА неизбежно намалява. Така де, как да се СЪПРОТИВЛЯВАШ срещу природните закони. Именно това е целта на шепа "хора" - привилегирован елит и паразит. "Хората, които са богати, забогатяват само защото са богати, а хората, които са бедни, обедняват само защото са бедни." Зигмунд Бауман. Бауман доказва, че единствените, които имат ПОЛЗА от увеличаването на богатствата, са самите богаташи. Той развенчава и един друг много популярен мит - че свръхбогатите напълно ЗАСЛУЖЕНО са такива, защото са придобили ресурса си благодарение на МНОГО талант и труд и ЗАЩОТО допринасят най-много за развитието на обществото. Какъв е приносът на свръхбогатото малцинство ВИДЯХМЕ съвсем скоро, когато именно ТЯХНАТА алчност предизвика последната световна финансова и икономическа криза. Нещо повече: банкери, представителни политици, висши корпоративни мениджъри, журналисти не само не си получиха заслуженото, ами, напротив, ИЗЛЯЗОХА от кризата още по-богати, БЛАГОДАРЕНИЕ на парите на обикновените и не ТОЛКОВА талантливи данъкоплатци. А сега какво.

В съседната тема за руснаците що народ се надпреварваше кой по-голяма плюнка да изплюе , тука по темата за България тишина и спокойствие, изпокрихте се като плъхове!!!! Къде сте бре???

Е аз съм от Пловдив и заплатата ми е 900лв. Познат замина за Лийдс и взима 28 000 паунда/годишно. Я кажете сега, само 3 пъти ли съм по-беден или нещо ???!?!????

Вместо да питаш събирай си багажа и отивай при него ако можеш!

питай го колко му са данъците, наема, режийните , застраховките , паркирането и ще ти мине!

Колкото и да са му пак остава по нещо а тук с 900 лв едва ли скърпва двата края. В София 900 лв са нищо.

Аз ще ти кажа най-евтините наеми в София са по 300 евро за едностаен. 900лв заплата колко евро са?????

Вземи го питай какви данъци плаща...в сравнение с теб и колко му струва наема.

Защо лъжете останалите, това не е истина и всеки българин в Лондон я знае, но си мълчи... ха, ха, ха

Не мисли, че с 28к в Англия е много по-богат от теб. Това си е ниска заплата за UK. За тамошните цени, на месец не му остава много повече отколкото на теб.

28k за крайнините на ЛИЙДС, мое да стигат , ама за западен ЛОНДОН - требе да спиш на пейка в парка.... 900 лв за пловдив е .... ами стегни се бе човек .... кво работиш .... чиновниче и то от най ниско ниво, или общ работник ... ПП Не се опитвам да хваля ТИКВАТА,просто коментирам

28к бруто правят 1.870 паунда нетно на месец. За квартира като даде към 800-900, за транспорт с влака 200, за храна и дневни 500, пак ще остават към 300 паунда на месец. За лека кола и дума не може да става естествено. А ако му дотрябва да иде на зъболекар, жална му майка. Но все пак, все ще спести някой лев да прати към БГ. Това ако живее като скот и ако е сам. Ако има жена и деца там, направо го отпиши.

Горд съм, че сме първи в нещо... Все пак никой друг не го може това място. Искат се неистова воля и усилия да държиш това първо място. Но да не забравяме, че в глобален мащаб България е общо взето по средата на класациите, което значи, че всъщност сме добре според божиите принципи на скромност.

БОГАТИТЕ И ОБЩЕСТВОТО Действителността в САЩ И ЕС е най-доброто ДОКАЗАТЕЛСТВО за пълната несъстоятелност на либертарианските идеи, колко ПОЛЕЗНО е неравенството, защото то АМБИЦИРАЛО хората да работят повече и как богатите ТРЯБВА да станат по-богати, за да имат ПОЛЗА и останалите. Да, от увеличаването на богатството на богатите имат ПОЛЗА жените, децата и любовниците им, но в НИКАКЪВ случай обществото КАТО цяло. Обществото НЕ печели нищо от това, че ПОЧТИ целият ресурс (власт, капитал и реална информация) се концентрира в ръцете на НЯКОЛКО богаташи (лидери в сянка). И тази тенденция НЕ МОЖЕ да бъде приветствана, както ни СЪВЕТВАТ лидерите. Тя ТРЯБВА да бъде постоянно оспорвана и в крайна сметка, прекратена. Естествено, концентрирането на богатствата в ръцете на малцина НЯМА да спре ей - така, от само себе си. Този процес МОЖЕ да бъде спрян ЕДИНСТВЕНО чрез демокрация и свобода, и пълна прозрачност (Швейцария, Исландия), от и за ВСЕКИ гражданин, защото това е ЕДИНСТВЕНИЯТ контролен механизъм за обществото тук и сега, всеки ден. Какво е демокрация, какво е свобода, какво е пълна прозрачност за една държава. Никой представителен политик в САЩ и ЕС, НИКОГА няма да има СМЕЛОСТ публично да каже на останалите, кратко и ясно определение за тези три "малки" основни въпроса, валидни за ВСЕКИ човек: 1. Какво е демокрация; 2. Какво е свобода; 3. Какво е пълна прозрачност за една държава. А сега какво.

колега, на какви сте медикаменти!?

Троловете не само тровят чрез думи и образи останалите, но те и забраняват правото на свобода на словото и изразяването му от останалите. А сега какво.

Браво колега !! Перфектен коментар ! Да се надяваме че доста хора ще прочетат и РАЗБЕРАТ !! Неравенството е най-големият бич на човечеството !! И само Всички заедно можем да спрем това !

глупава статия! богатите живеят където си искат, а бедните съществуват където могат!

Гледам ЕС много добре ни се отразява - ставаме все по-бедни и все по-бедни за сметка на глобалистите богаташи, живеещи в Лондон! Браво Паси, браво Сорос!

Паси и сорос не управляват кочината от 10 години насам.

Дирчо

Хахаххахахахахахахаха

В Лондон са децата и жените на олигарсите от бившите соц. страни. Особенно руската братва. Миналата година в Лондон омъжи дъщеря си собственика на московското летище Домодедово. И той от родът Штейн.

Да на пръв поглед е така в северозападна БГ живеят две трети мангали, слагат в кюпа техните доходи с тези ба българите и нещата са драматични. Е аз отказвам да приема този статистически метод, циганите са си цигани, българите...българи.

Ама нали знаеш къде мангалите са повече от тук или не знаеш А?

а другите два района - Северен централен и Южен централен (по 34 процента) - и те ли са там в класацията заради циганите. В румъния също има цигани