Земеделската земя поскъпва, но процесът забавя ръст

Пазарът на земеделски земи в България претърпя чувствителен прогрес в последните 5-6 години.

Обратно в новината

Коментари - Земеделската земя поскъпва, но процесът забавя ръст | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам си една земя. Наследство. Така се получи, че останах сам. Година след, като баща ми си отиде, постоянно ми звънят - продаваш ли? Аз: - Зависи от офертата, но предпочитам да купя. - Даваме ти 1500лв за декар. - Мне, 12 000 евра на декар! Отказват се:) Сори, но в Холнадия, например, е толкова! А тяхната е по-кофти от нашата!

Къде ти е земеделската земя ? В България или Холандия ? И аз имам такъв проблем - в Холандия дават по 100 евро на декар , в България по 100 лева на Декар ? Говоря за земя която е земеделска и не е в рамките на Града , така наречена в Регулация .

кой ли го интересува мангалистан?

В Търговишки окръг има един арендатор който се казва Божидар.Той не дава на декар по вече от 500 лв.Другите арендатори ги е страх от него и не изкупуват от неговата локация.

500лв/на д--р,и в Добруджа няма такива ренти/110лв.на д-р за справка/така че ако няма грешка викай ура...

При продажба не рента

Авторът да си изясни първо значението на думата парцел и тогава да я използва...Парцел- урегулиран поземлен имот, за които има градоустройствен план, съответно подробен устройствен план или ПУП и е предназначен за застрояване! Да се използва този термин за земеделски земи е пълна глупост.

повишаването на цената ,как кореспондира с подобни новини "Юнкер: Трябва да орежем разходите по аграрната и кохезионната политика, такива са реалностите"

Това е поредната лъжлива информация. Та да ви обясня как става високата средна цена. Един пример! Отивате на продава/земеделска земя/Плевен окръг. Един от парцелите в с.Опанец 20 000 декара се продава за 1 млрд лева. Цена от 50 000 лв/дка. Пълна измама. Цената в плевенско е около 1200 лв/дка/. Та така! Измамници , лъжци и нагли типове навсякъде!

Омръзва малко тоя мит за скъпаземя на запад.Директно от извора: Средни цени за хектар(10дка.): Пасища-от 1000€до 3000€ За зърно-6850€ За маслини-27000€ Поливни-средно е двойна цената. Разбира се банановите плантации по Канарите са между 65000-200000€ на хектар.

Автора пак е прибягал до хранилката на някоя фирма за търговия със земеделски земи и в резултат е тая статия която няма нищо общо с действителността.

МА ВИЕ НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ БЕ ЖУРНАЛЯ, ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ, КОЙ ИЗОБЩО КУПУВА НЕЩО В ТАЗИ ИЗЧЕЗВАЩА ДЕРЖАВА???

у нас в друагата българия- варна, цените са около з000 лева на декър. аз имам150 декъра и само ще ги продам когато цените станат 10000 на декър хахах!!!

Като ги вземеш тези пари за декЪрите, инвестирай част от тях в курс по езикова култура.

съгласен съм с теб НО !!! понякога "грешките " са умишлени , понякога показват липса на опит в писането - това не е според мен много важно - важното е смисълът другарю