Астрономически сметки за ток вдигат „Факултета” на протест

Недоволство се надига в столичния квартал „Факултета” заради изключително високите сметки за ток.

Обратно в новината

Коментари - Астрономически сметки за ток вдигат „Факултета” на протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И каква стана тя- накрая циганите ще правят бунт, заради СМЕТКИ...а българите ще си плащат кротко.

А ние,как можем да ви плащаме сметките с тези заплати? Плсщайте си,ако не,си ги отработвайте,вашта мама...

ujabg

Ще се бутат незаконни къщи!

за 800лв сметка трябват дебели проводници (джилезу)

Глупости. Трябват ти 2-3 печки по 2,5 киловата дето бичат нон-стоп. А това не е никакъв проблем за проводниците.

Е, то не може да са навързани 100 човека на една партида и после сметките да са малки! И вместо да протестират срещу енергийните дружества, да си решат вътрешно кой от кого краде, а не да плащаме в края всички ние за тях! Иначе е ясно, че сме докарали нещата до положение циганите да ни се качват на главите!

и нии исками да имами токове ;)))

В тая държава вече циганите протестират, че крадат ток от тях, и показват, че нямат мощни електроуреди и Енергото ги лъже като хем не предоставя качествена услуга, хем никога не констатира проблеми, а българчетата навели главите и си плащат като волове колкото им кажат и си трайкат! Крайно време е да се преименува на Цигания!

Цигани се жалват от високи сметки? Доживяхме туй чудо... Но, защо са 10-ина души само? Ами, защото другите просто нищо не плащат...

Не. Другите нямат партиди щото не са законни къщите. Ма ток си имат.

тези да не имат ,,оранжерии,,...за ,,марихуана,,...???

Аз работя в циганско училище в едно село,до града,в който живея.Та един ден имаше авария в таблото на училището и свалихме предпазителите.Отиваме с директора до електромера,който е отвън на улицата,закачен на стълб и какво виждаме.Тока в училището спрян а електромерът върти като за световно.Едно цигане от съседната на училището къща си се вързало към него и печките бичат яко.Четири стаи в къщата,два мяслени радиатора и два стари калорифера с по пет реотана.и всичко работи на пълна мощност.Е те така са и във Факултето..Така че да се събират всичките маймуни закачени на един електромер и да си плащат.Защото на нас ни писна да им плащаме сметките

От Енергото са лаконични: -Този ток е произведен, и някой ТРЯБВА ДА ГО ПЛАТИ!!! Останалото не ни интересува!

Какво стана с онова нововъведение, където за пружина от легло се връзва кабел и тя се зачервява за да топли?

Ами нищо-ползват си го. А ние плащаме. Надмогнали са държавата...

Аз съм виждал такъв/,,отоплителен уред" преди години,когато тока все още бе на поносими цени,но в дома на българин с прилични доходи...

Само един радиатор да работи в една стая денонощно и ще навърти 150 лв. на месец. /В същото време четири климатика може да ви струват 150 лева на месец/. Четири стаи с радиатор може да ви струват 500-600 лева. Ако добавим бойлери, печки за готвене и други уреди сумата ще се увеличи. Разбира се, зависи от изолацията, климата и т.н.

Прав сте. Възниква въпроса как така цяла улица имат по 600 -700 лева. Ама всички. Как пък един няма дето да е на климатици, да е бил 2 седмици някъде другара, да живее сам или да са двама с един радиатор само. Възможно е да си ползват сами тока, но е добре да се направи разчет - какви уреди и как ги ползват. Нещо не е ясна ситуацията. Вариант 2 до 3 макс семейства на един електромер има - тогава може и да не падат предпазители, ако се разберат за уредите, ама чес казват, че не е това.

Не. Чез казва, че не са отчетени кражби. Това означава, че ако има прикачване то е след електромерите. А тогава не ги интересува защото тази част на мрежата не е тяхна собственост. Те са само до електромера.

Бойлер, телевизор, хладилник, няколко лампи, една инверторна печка, пералня, двама човека в апартамента, работещи от 8 сутринта до 8 вечерта и до обяд в събота (тоест, няма никой вкъщи през по-голямата част от времето). - всичко ново, нз си къв клас. 300лв ток ПРЕДИ отоплителния сезон.

Каква е тази "инверторна печка"? Защо я включвате "ПРЕДИ отоплителния сезон"? Ако отоплявате апартамента с ел. печка, сумата , която плащате е нормална.

Не е ясно какво става. Това ще ви кажа. Партидите на абонатите имат мощност. Примерно 15 кВт. Това е обща мощност. Ако се надвиши трябва да пада предпазител. Един бойклер само е 3 киловата, малките 2. Аз поне имам 2 в къщата ми. Ами климатици, печки за готвене. ПИТАМ. КАК ЩЕ СИНХРОНИЗИРАТЕ 6 или 7 навързани семейства на един електромер да не надвишават мощността от 15 киловата. Това са 5 бойлера и край. Ами печки за готвене, за отопление климатици. Ами една ютия и прахосмукачка са по киловат. А перални и особено сушилни. Помислете. Няма как да се синхронизира и балансира мощността на 5-6-7 цемейства. Вечер 6-7 часа е пикова мощност. Там влизане в 15 киловата примерно няма начин да има. Нещо не ни се казва тук съвсем вярно. Сега с 15 киловата имаш 3 лева на час, над 60 на ден, кажи го до 2 000 месечно. Може да стане, но трябва разпределена мощност. Това семейството не е завод на трисменен режим бе хора. МИСЛЕТЕ.

всеки който слага минуси да дава и баланс на мощностите и вариант, при който 6 или 7 семейства да не надвишават никога обща мощност от 15 киловата, в нито един момент.

НХК да се намеси и да накара държавата да им ги плати или опрости тези пари за ток на наште братя!

Нека БХК да им плати тока. Не ние.

няма как да набутат пенсионерите с разликата на навъртените от циганите електромери....щото народа ще скочи затова трябва да се посочат реалните числа на електромерите. А как са ги отчитали преди тия сметки е друга тема....

Какво представлява Цигансия КОНВЕКТОР за отопление: ДВЕ ТУХЛИ ЧЕТВОРКА, ОМОТАНИ с ТЕЛ, ВЪРЗАНА В КОНТАКТА, за да почервенява. НИСКИ СА ИМ СМЕТКИТЕ

Ти луд ли си бе? Кой се занимава с тухли? Направо метат пружина от русенско легло! Топли бомба! На тухлите само я подпират да не е на чергата!

като бяха елекромерето тукаа долу и сметките бяха долу ниски сега са горе нависоко и сметките високи и ни са знаиме каде сме вързани аве сиганска работа

има нещо гнило в чез. ние 2ма души в банско за 10 дни навъртяхме 120 лв сметка, тоест 360 за месец за 55 квадрата ново строителство. ако циганите имат къща 150 квадрата, като нищо ще им излезе 1000 лв. вярно, конвекторите бяха пуснати постоянно. много ясно е че при тези цени ще горят гуи в кюмбето.

Всеки ден се тупате в гърдите, че сте наследници на най-старата цивилизация, а плещите небивалици. Аз съм последния дето ще защитавам циганите ама да крадат точно всички и точно в равни количества няма как. Забравете. Всички имат сметки по 600-700 лева - това видях по телевизията. Не може така. Той тока не е в кашини да крадеш по 5 кашона на месец примерно. ИМА НЕЩО НЕРЕДНО. Ако консумацията е от 5-6 семейства тогава тя ще е в пиковите часове. Какви предпазители има за да издържат тази консумация? Не ми казвайте , че 5 семейства се топлят едно след друго на сменен режим, а също така готвят и т.н. Не е това. Има нещо за разследване и съм сигурен, че в наЧЕСаната отзад фирма има достатъчно кадърни за да знаят какво е. Просто шапката на наЧЕСаните отзад е крадлива и нищо не ги интересува. Не , че няма кражби - сигурно има, но това дето тук плюете , че се навързали по 5-6 семейства - забравете. Поне не е само това де. Ако е това трябва нарочно да са сложили и големи предпазители, а то не става така. Има си мощност за партидата. Нека се успокоим за да кажем по-ясно и чуваемо - РАЗСЛЕДВАЙТЕ, А ПОСЛЕ, КОЙТО ТРЯБВА НА ДЪРЖАВНА ИЗДРЪЖКА В ЦСЗ.

показани по телевизията имаха такива сметки. А те бяха 5-6 човека. А останалите няколко-стотин семейства??

Българите си правят сметка за всеки кубик вода,циганите си изстудяват биричката на течаща вода и око им не мига....

Ей, ЧЕЗ, как може да пращате сметки на тез убави хора, бре? Не знаете ли, че токът за тях е безплатен, т.е. други го плащат (съседите им от други квартали без "убави хора")? Внимавайте, че ще станете мишена на БХК и тогаз дупе да ви е яко...Веднага да се коригирате и да се извините на тез невинни душици!

Според мен, как плащаме откраднатия "ток": Липсващия "ток" се води "загуби в системата" и неговат стойност се включва в по-високата цена на отчетения "ток".

Да си плащат,

,,...Хората през последните месеци получават фактури за между ш00 лв. и 1000 лв. Ние не можем да си позволим да работим за з00-ч00 лв...,,??? ако не бяха ,,сигани,, нямаше да е ,,новина,,...!!! колко ,,българи,, от години си плащат ...така...???

Преди години от " Софийска вода" заявиха, че имат 65% загуби. Експерт веднага изчисли, че тогава София за една година трябва да е по 18 м. вода...От " ЕОН" пък заявиха, че няма как да си събират парите от циганските махали, защото къщите са незаконни нямат партиди...Никой не заяви обаче, братя българи, че плащаме цигански ток и циганска вода! И ще продължи така- ние ще им плащаме, за да живеят добре, да трупат сили, за да могат да бият и ограбват родителите ни, а БХК ще ги пази! А някой да посмее да ги остави без ток или вода....

ЧЕЗ си правят по принцип каквото си искат като в бедна и никого не интересуваща страна. Наистина тока спира със и без причина без никой да им държи сметка за това, официално обяваване за авария няма а тока спира идва спира идва това е през минути. Е кажете ми какво става с електроуредите, особено силно чувствителните.... Кой ще плаща ако стане фала. Иди чакай ЧЕЗ да поеме отговорността. Отделно за случая с братята роми - там нещата са напълно различни. Никой не плаща тока, прикачват се кой където може и се отопляват на ел.печки и радиатори до дупка. Така че този с модерното оборудване и кюмбето на въгллища съвсем да не се прави на ни чул ни видял. То е за резервен случай, когато спрат тока и е адски студ и за парлама като в случая. Тези хора не са свикнали да плащат нищо и искат да живеят на гърба на държавата, демек на наш гръб. Така че започнаха супер нагли да стават, бият полицаи, не плащат сметки че и протести правят. ДО КОГА ЩЕ СЕ ТЪРПИ ТАЗИ СВИНЩИНА, която я няма другаде по света. Безплатен обяд просто няма.

А някой знаели защо ЧЕЗ начисляват потребление на електромер изключен от тях за неплатени сметки, защото и ЧЕЗ не могат да ми отговорят. Че се краде краде се, но ЧЕЗ не са по-добри, просто работят по правилата на мафията. Няма не искаш, това е положението приемаш го.

Щом това са им сметките, представете си колко са откраднали?!

Баси наглата сган. Ми като не можете да си позволите да се топлите на ток, не се топлете на ток ба мангусти тъпи.

1. Във всички цигански махали трябва да мине комисия и да опише незаконните постройки. 2.Булдозери да сринат всички колиби, бараки и т.н - всичко незаконно - бързо и безапелационно. 3. Да се изправят улиците и да се проверят комуникациите отново - да се изреже и изхвърли всичко излишно. 4. Да се сложат табла и измервателни уреди на видно място и добре защитени. 5. Периодично да се проверяват от специално назначени служители дали не са претърпели разклонения..... ИНВЕСТИЦИЯТА СИ СТРУВА - ПОВЯРВАЙТЕ МИ!

Какво врещят? Ниски, високи, не ги плащат те, а ние - всички останали!

Мдааа...От Енергото са лаконични: -Този ток е произведен и някой ТРЯБВА ДА ГО ПЛАТИ!!! Останалото не ни интересува...!

Каквато и да е истината, не е така както твърдят циганите. Лъжат като за световно първенство.

Това е положението - държавата като не иска да озапти циганите , намери се кой. По-изпечеият мошеник ще надмогне дребния шмекер. Въобще това е добър пример, как изправен пред необходимостта да плаща питото, този етнос ще си седне на трибуквието.

На един електромер висят 10-15 други колиби. Затова сметките им са такива.

Не е небходимо да са няколко колиби на един електромер. Достатъчно е да отопляваш 2 до 4 стаи на ток и да получиш такива сметки.

Сума ти народ плаща огромни сметки, точно защото плаща и на "ромите с количка".

Ясноо...ЧЕЗ са ги напипали, че крадат отново. То това не е тайна, ама останалите някакси вече не искат да им плащат тока! И те разбира се-почват да пискат! Тяхната философия ми е известна: КражбА колко може и това е"! Кой то не вярва-да гледа Господари на ефира, Благоевградско...

новината тук е, че циганите плащали сметки за ток

а реват ,че им е висока!

а може другите да си плащат собствените сметки и отгоре на това и вашите! Разбрахте ли кви непотребни и некадърни ..неща сте!

Лемурите са свикнали да крадат.

Не убиждай лемурите,те са мили животинки.

Теб ще те обиждаме, докато научиш правописа!