Опасна велоалея пред болница, жена пострада

Жена е била блъсната от велосипедист пред входа на болница в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Опасна велоалея пред болница, жена пострада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвсем скоро ще има повдигнато обвинение срещу чичко!

Голяма им е халката на бургазлии, по-голяма от дупката на "Тройката".... може още да поемат. Срам ме е от този град, от простолюдието, от неграмотността, мръсотията, фалшовете, лъжите, тротоарите, шофьорите...... това е неандерталски град с маймуни в костюми...... Грандиозни проекти за изпиране на пари, пясък в очите на хората, най-високите такси и данъци, грозотия, мизерия, ниски заплати...... Само дюнери, 2 ръка магазини, билетчета за тъпомери, мързел и ученици наркомани....... Има един площад около 1дк, и на него не могат да се съберат 20 човека да поискат сметките за проектите и прикритите хора зад тях!!!

Това са поредните малоумни изпълнения на злото наречено ГЕРБ, на кмета слънце и неговата клика. Имаше един ГЕРБ парцал която се занимаваше с велоалеите в Бургас, нейно е изпълнението на велоалеята и в Морската край мото, както и ул.Гурко. Е няма ли да има санкции за тия боклуци които крадат парите ни а ние им търпим негативите? А кмете кажи бре кмете???? Не се ли наяде бре кмете? Малко ли ти бяха бисквитите бре, оп пародон - ВАФЛИТЕ! И как така колелото може да се движи навсякъде, а пешеходеца няма право да се движи по велоалеята? Значи на велосипедиста не може да му кажеш къг ако е на пешеходна алея а инак той скача на бой и скандал ако си на велоалеята? И аз карам колело и преди като нямаше велоалеи нямаше и проблеми. А сега създавате умишлено проблемни ситуации в които хората да се ядат един друг и да не ви забелязват мизериите и кражбите. Отврат сте ГЕРБ, съсипахте градът, искам един ден да ви видя в затвора.

А ул. "Александровска" пешеходна зона ли е , или най-голямата велоалея в града, както и "Богориди" например.Аз няколоко пъти се разминавам на косъм от сблъсък със засилени велосипедисти, които на всичко отгоре ( разбира се без да спрат) отправят недоволни (досещате се какви) реплики , затова че благоволяваш да вървиш по пешеходна зона и им пречиш.Да не говорим как засилени велосипедисти връхлитат върху тичащи малки деца и само бързата реакция на майките предотвратява евентуални лоши последствия.

Там, както и във варна а и навсяйъде в беге целта е била да се лапнат едни пари от хора, които от много години нито на велосипед са се качвали, нито по тротоари вървят. Все по-шантави хора има навсякъде, нито като шофьори, нито като пешеходци, нито като велосипедисти ще ги бива, а са все повече и навсякъде.

Предлагам ако се назначи комисия, то тя да обходи целия град и да се опита да върви по тротоарите, намиращи се около велосипедните зони - например по велоалеята около: - хотел "Атаген", където пешеходците трябва да станат "вампири" и да минават през дърветата и да прескачат през стълбите като петобойци; - улица "Александър Стамболийски" (до и под Борисовата градинка), където пешеходците по същия начин следва да преодоляват препятствия от рода на казани за боклук и да вървят само по две плочки на ръба на тротоара и за да могат да се разминат двама следва да слязат на улицата или да преминават на отсрещния тротоар; и т.н. ...

На велосипедите мястото им е на улицата, а не по тротоарите. В масовия случай трябва да са отделени от останалия трафик...

Велосипедистът е таквоз явление, че не е нито пешеходец, нито МПС, и затова, и пешеходците го хулят, и колите го освиркват. Като е на улицата - пречи на колите /да не говорим колко е опасно/, като е на тротоара - пречи на пешеходците... Къде предпочита българинът да турим велоалеите, че да е угодно на всички?

На платното! Там им е мястото, но изолирани от останалия трафик!

"Там им е мястото"... Вие явно не използвате велосипед като начин за придвижване. Ако всички участници в движението - велосипедисти, пешеходци и водачи спазваХа правилата щеше да е все тая къде е велоалеята. Но българинът в душата си е Бай Ганьо, а не европеец ...

Проблемът с велоалеите бе обсъждан по бургаските фруми в продължение на години, но без да даде ефект на решението на общината да ги нарисува на тротоарите, а не на уличното платно(както би трябвало да бъде). Така се създаде и конфликтът пешеходец-велосипедист

Най-опсната велоалея остава към Солниците. Лятото там минава и влакчето, и пешеходци и велосипедисти. Много тесен участък е.

Почти съм сигурен, че инцидентът е станал на ул. Ванче Михайлов, пред входа на старата военна болница, сега МБАЛ Св. Георги. Вижте и колко безумно е разчертана велоалеята, която пресича на зиг-заг кръстовището при същата болница. По самата велоалея, позиционирана на тротоара се движат въсички, които искат да посетят здравното заведение, защото няма как да влязат в него. Да се чудиш и маеш защо е направено всичко това.

Така е, когато правят велоалеи, само за да отчетат километри и без да влагат мисъл.

Наистина има лошо направени велоалеи. Но и там, където има достатъчно място за пешеходците, те си ходят по тях. Застанете за малко пред Пантеона и ще го видите. Във Виена, ако сте на велоалея, ще ви освиркат отвсякъде. Където е тясно има знак, че се ползва съвместно (в Бургас също има такива места). А в Холандия се движат с такива скорости, че просто може да ви прегазят на велоалята.

Пред Пантеона и като цяло в Морската градина въобще е абсурдно да има велоалеи. Парковите зони са места за отдих, спорт и развлечения, което означава, че в пълния си обем са предназначени и могат да бъдат използвани за разходки, тичане, колоездене, каране на скейтборд, ролери и т. н.. Защо да може да се кара велосипед по тази алея, а не по съседната?! И защо ограничено в една ивица от алеята?! По същата логика в парка трябва да има и тротоари и пешеходците да се движат само по тях. Обособяване на отделни трасета за рзличните видове придвижване има логика там, където хората се намират единствено с цел ПРИДВИЖВАНЕ - транспортните артерии, каквито са улиците. В парковете или не трябва да бъдат допускани определени транспортни средства, или, ако са допускани, да не бъдат ограничавани. Другото е българска глупотевина, която се прави, защото във властта има хора, които не искат и/или не умеят да мислят и хора, които си умират да "усвояват" едни пари от гражданите.

Горещ телефон на Община Бургас 056 841 560 - Можете да натиснете върху номера за безплатно обаждане; 0885 009670 За приемане на сигнали и жалби на граждани, касаещи опазване на околната среда 056 843 891 - Можете да натиснете върху номера за безплатно обаждане Сигнали до Общината се приемат и на кратък номер *5656

Това не е първия случай на пострадали от велосипедисти. Имам възрастен съсед, който излизайки от дома си е бил отнесен от бясно каращ велосипедист, който избягва без дори да помогне. Трябва да се намалят разрешените за велосипедисти алеи в морската градина и да се изисква каране със спокойно темпо а не безумно каране. Не можем да си пуснем децата и на крачка от себе си, защото велосипедистите идват отзад и не винаги са само на велосипедните алеи, а из цялата градина.

Направо да направят закон, че велосипедистите трябва да бутат велосипедите не само на пешеходните пътеки, а и по цялата велоалея. Хем е по-здравословно, хем по-безопасно и за тях и за околните. А и ако някой ден му откраднат колелото няма да му се отрази на времето за придвижване

По-добре да си ги носят на гръб. Така няма да искат и гладка настилка на алеите.

Велоалеите на много малко места са направени така, че да може да се спазват. На много места пешеходците трябва да вървят в индийска нишка, докато велоалеята е разграфена с 2 платна. Немислимо е малко дете с придружител или майка с двойна количка да да не навлиза във велоалеята в тези случаи.

Не само в Бургас, но и в София, вече е агресивна околната среда за пешеходци. Все повече се ограничават възможностите за движение пеш! Защо е така? И защо са толкова озлобени мотористи, велосипедисти и всякакви водачи на всякакви други превозни средства към пешеходците? Защо така ни разделят и ни настройват едни срещу други? Може би, защото наистина девизът "разделяй и владей!" върлува в нашата страна!

В София с предимство се ползват само Жиповете. Всички останали само пречат по пътищата. Поне това е отношението на общината - разбити улици, кални тротоари с паркирани коли върху тях, безумни велоалеи. Съвсем сериозно обмислям да си купя трактор и с него да се придвижвам из града.

Както всичко в Бургас и велоалеите са направени малоумно.

Много е "добра" велоалеята по средата на крайбрежната алея...., за която години не можаха да я коригират !!!

не подозираш колко си прав, всичко у нас е малоумно