Тръмп започва процес за връщане на американците на Луната

Президентът Доналд Тръмп подписва директива, целяща американски астронавти да бъдат изпратени на Луната, а след това и на Марс.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп започва процес за връщане на американците на Луната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От Витоша по-високо и от ИскАро по-длИбоко немЪ-тази шопска максима доказват ,,коментарите" по-долу. А почти ПОЛОВИН ТОН лунни камъни като метеорити ли са паднали на ЗЕМЯТА? Да се отрича кацането на ЛУНАТА е равносилно да се прави опит да се доказва,че ЗЕМЯТА е плоска.Ама както казал един А.Айнщайн- само ДВЕ неща са безкрайни в този свят-Вселената и човешката глупост,за първото не съм сигурен.

Бе кога са били на Луната лудите говеда, та да се завръщат там?! Тия смешници с развяващото се знаме на лунния вакум за кого ни мислят?:) Все едно, целия свят не знае че са го заснели в студио в Холивуд...както Стенли кубрик си призна човека! Та лудите говеда с сегашните си технологии не могат да се качат на орбита, а какво остава да са ходили на Луната с техния примитивизъм през 60 години на миналия век!

Мануел не знае добре български език, но го владее по-добре от останалите в редакцията. Та изглежда несъзнателно се е измайтапил с американците като ги е представил като нация от лунни жители, може би лунатици, коите ще се върнат към родната си Луна.

A аз се чудех откъде са паднал :)

A аз се чудех откъде са паднали :)

abasador

накратко, да обобщим полетите до Луната по програмата Аполо. От 1969 до 1972 г. американците са кацали на Луната шест пъти с космическите кораби Аполо 11, 12, 13 (след експлозия в един от резервоарите с кислород, мисията се прекратява и кораба се завръща аварийно на Земята), 14, 15, 16 и 17. Космическите кораби Аполо доставят на Земята близо 400 кг лунна почва, която е изпратена за изследване в десетки страни вкл. България! Този пример е само една малка част от огромните научни изследвания на мисията Аполо, предадени за проучване, обработка и анализи в десетки космически и научни центрове от цял свят. Дали горното изнася на някой от списващите тук е без значение, жалкото в случая е само едно, че все още има злобни хора, които не се съобразяват с фактите и са способни на бялото да кажат ... черно. Лек ден.

СА СЪЩИТЕ ,КАТО ТЕЗИ ОТ ПУСТИНЯТА НЕВАДА?Защо марсоходът от снимката е увит със станиол от шоколади Своге и има обратна сянка?

abasador

виж, сега уважаеми, има два вида хора; едни които знаят какво казват и други, които казват това което знаят.... ти си от вторите, ако мо`ж го разбра. Айде лек ти ден.

Мануел! На български глаголът "ВРЪЩАНЕ" означава: аз бил съм някъде и се връщам у дома си! Ясно? "връщане на американците на Луната" е грешно! Американците могат да отидат отново на луната, а не да се връщат. Колегите ти да ти помагат!

Връщане означава, връщам се у дома! Дори и в днешно време може да се направи нова синтактичната класификация на познатата ни думичка връщам и задължителното да е у дома!!! Ммммда, умно начи.

Не пиши ГЛУПОСТИ.Връщане означава да идеш отново на място,където си бил преди, т.е. да идеш втори път,трети път и т.н.Има ЕДНО НЕЩО ==ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК за справка.

В Холивуд ПАК ще вземат едни добри пари ...

да идат па да не се върнат ... хаха ха

Почти съм сигурен, че първия човешки крак на Луната ще е китайски. :) Армстронг е предтеча на севернокорейския космонавт, който кацна на слънцето.

Дано до тогава смогнат да направят двигатели,щото последните години ползват руски.

Ама те оттам ли идват? Не им ли харесва вече тук, че искат да се връщат?

Еха, ще снимат пак комикси!

Това е добре, но да вземе всички американци, че да може светът да си отдъхне и да заживее без войни, кражби и рекет.

При новите снимки, да не забравят да стегнат знамето за да не се развява на вятъра

ЧЕ ТО ДА СЕ ЗАВЪРНЕШ,ТРЯБВА ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА СИ ХОДИЛ...

Тоя път със скафандри да ги снимате. " Изследователят е открил стара снимка на НАСА от Луната, направена през 1972 г. по време на кацането на мисията Aполо 17. В отражението на стъклото на скафандъра на астронавта, заснет на лунната повърхност, ясно се вижда фигура на човек, облечен в някакъв костюм, който определено не прилича на скафандър."

Кой ще ръководи новата лунна програма? Джордж Лукас?

Холивуд да се мобилизира за поредните киноснимки в пустинята Невада. Ами тъй де... няма какво да се лъжем!

Ама сега декорите и специалните ефекти ще са хипер! Нали от 1979 тренират със Star Wars... Да не се окаже накрая, че на Луната е като на Пандора, ама ние още "да не го знем"?

Ще летят, но едва ли ще стигнат до там без руските двигатели, които им дават възможност те да са в космоса.Почече от 20 години се напъват, но не могат да създадат подобни двигатели,макар, че закупили мозъците от целия свят.

Даже не трябва да се измислят нови и върховни технологии. Къде се дянаха технологиите, с които са стъпвали на Луната преди 50 години. Изваждат си старите чертежи, възстановяват си техниката и системите, заливат гориво в ракетитие и дим да ги няма. Или не могат да възпроизведат лампова техника или на дискретни транзистори. Сигурен съм, че във всеки съвременен смарт-фон има повече софтуер, алгоритми, изчислителни системи, радио-технически технологии, оптика, камери, предаване на данни и т.н. от преди 50 години. Или никой от съвременните човечета на иска и не може да приеме вече риска за собствения си живот, в името само на една кауза...

Глупости пишеш, смартфона е прост електронен апарат, това не е сложна система за управление, каквото представляват космическите и военните технологии - например зенитно-ракетните комплекси. Американците нямат мозъци вече за такива сложни технологии. То не че са имали някога де, едно време всичко работещо си го крадваха отСъветите.

Не може нещо smart да бъде просто. Ако гледаш на смарт-фона като една добре полирана черна кутия, която замества две капачки от боза, сигурно изглежда просто. Иначе ако се замислиш за технологиите, събрани в него - тач-скрийн, устойчиво стъкло, антени, честота на радиото, тактова честота, мини-микро-нано-елементна база, изчислителна мощност и програмно осигуряване, колкото всичкото използвано в командните центрове по онова време,.... Идеята ми е, че технологично човечеството е дръпнало много напред от точката, където е спряло съревнованието и няма оправдание да не продължи изследването на космоса. Само че има други причини и приоритети да не ходят до Луната всяка седмица. А Тръмп е решил да направи Амер велика отново, като докаже, че все още го могат... или просто да привлече пари за НАСА за "нови" технологии..

След директивата на бай Дончо, чакаме да видим сроковете в които САЩ ще стигнат "отново" до Луната.

Налага им се ! Руснаците яко ги натиснаха на земята , затова търсят по други планети убежища :)

А руските дебили могат да гледат Луната само през телескоп, съдба...:)

Защо ли американските дебили ползват още съветската космическа станция, наричана сега МКС, т.е., международна космическа станция. След като са толкова напред с технологиите, да бяха предложили нещо друго.

...има един много простичък начин руснаците да докажат примерно, че американците не са стъпвали на Луната - самите те да направят такава лунна експедиция. Защо ли не го правят, след като превъзхождат уж американската космическа програма? Има един хубав руски израз, понятен на малцина: "Кишка тонка". Апропо, никога руснаците и дума не са обелили (официално или неофициално), че американците не са стъпвали на Луната. Който твърди обратното, да посочи макар и нищожен руски източник!

Защо да ти посочват руски източник след като има няколко десетки американски. Кеф ти писмени, филми и какво ли не. Не вярваш ли на американците?

може ли да посочиш такъв американски източник или чакаш информация от Посрано?

Той Ким ще ги прати на Сатурн.

не виждам нищо по-просто от това да отидат отново на луната.нали си имат "космическа каляска",наречена аполо .да и налеят малко керосин,и газ към Луната.е как преди 55 години си правиха селфита на лунната снимачна площадка, а сега да не могат.всеки средно способен хакер, би им направил програма,с която са кацнат дори и на Слънцето

Янките както винаги ще покоряват планетите, докато ушанките ще сторят паметници на Путьо, стъпил върху карта на Крим с боси копита :) :) :) Ама така е, което е създадено да пълзи, не може да лети...

Дай Боже да ги върне всичките, та да са рахатясаме!

И пак ще бъде У на Марс ще идат В същото време блядовете още няма са са завършили първата си аттомагистрала...

Орион - космически кораб с който ще кацнат на астероид 2018 е тест полета без пилоти 2020 тест полет с пилоти 2025- първо кацане на астероид.

ТЕ НИКОГА НЕ СА СТЪПВАЛИ НА ЛУНАТА. И СИ ГО ПРИЗНАХА. А МОЖЕ БИ Г-НА ТРЪМП НЕ Е В ЧАС?

и pink floyd са били там 73 г.

Руски официални източници никога не са подлагали на съмнение кацването на американците на Луната!!! Имайки предвид яростната фразеология на СССР спрямо САЩ в годините на Студената война, а и по-късно, е ясно, че там са наясно, че полетът е успешен. Само някакви местни др..ци са по-информирани от руското правителство и Роскосмос!

И как да го подлагат, ти знаеш ли какви пари и други едни придобивки са взели Съветите за това свое услужливо мълчание?! Ще кажа само едно име: Куба. Като не знаеш, по-добре си мълчи и ти!

Хората на различни места по света умират от жажда, а те тръгнали на Марс вода да ми търсят.....

Много интересно, ако НАСА и американците, са стъпвали дори поне веднъж на Луната, защо от 1969г насам не я покориха досега и да посеят и там демокрация по американски ... Толкова години минаха от тогава, а те да не отидат поне втори път, да не говорим да не направят лунна база досега ... Не виждате ли колко плоско изглежда всичко ... Технологиите ни уж са напреднали от 1969г насам, а няма човешки крак да е стъпил дори на Луната, защото Холивуд, ако имаше записи на НАСА от камера или видео снимано на лунната повърхност, досега да беше направило филми, нова касова поредица от порядъка на Междузвездни войни, с реални кадри и снимки от Луната, и да разбие всякакви класации по приходи. Защо Холивуд, който прави мащабни филмови проекти днес от порядъка на стотици милиони долара, не е направило все още дори един касов филм за Луната. Всичко доказва категорично, че никой не е стъпвал все още на Луната, камо ли американците, явно технологично и технически още не можем да направим това постижение, да не говорим за покоряване на Марс, Венера или която и да е планета от човек. Мисълта и логиката доказват това категорично. А всеки може да си вярва или фантазира каквото си иска.

Невежо, програмата Аполо включва общо 17 мисии и общо 6 кацания на Луната, както и 1 авария. За какво 1 кацане бръщолевиш? Официалната причина за изостявяне на програмите от този тип е колосалните средства, които изискват те както и липсата на необходимост на космическа пропаганда след края на Студената война. Неофициалната е, че на обратната страна на Луната, американските астронавти се натъкнали на извънземни хсъоражения и недвусмислено се били предупредени, че човешкото присъствие там е нежелоно.

Стъпили на луната? Колко Пъти??? Ти да не си червената шапчица?

Невежа си ти, това са приказки от 1001 нощ за такива като теб да им повярват. И ако приемем, че има извънземни на Луната, как ще допуснат извънземните, американците пак да кацат на Луната, бре смешник?! И тов ане са му го казали на Доналд Дък Тръмп,а? А ти си астроном, колкот аз съм извънземен, палячо! Вярвате на всичко което ви каже нечия пропаганда, била съветска или руска или пък американска или английска?!

За сведение края на студената война знаеш ли кога е,а? От 1969 до ..... колко години са?

Невежо, за какви колосални средства говориш след като воения им бюджет за една година /миналата/ е 610 млрд долара, а за 50 години на НАСА е 810 млрд долара.

пффффф сега ефектите ще са като на междузвездни войни. чакам с нетърпение новата сага на аполо

Стига с тези комиксови филми.

И дали все пак Тръп, да иска: Първи американците да стъпят на луната - СНН Вашингтон доста спори по този въпрос....

Ами правилно постъпва бай Дончо, а и такъв следва да е редът. Първо се подписва директива, после се пуска доларовата печатарка за финансиране и накрая се провежда конкурс за най-достоен заместник на Стенли Кубрик, че отдавна се помина човекът. Оттам нататък проблеми с Холивуд няма и хамериканските "астронавти" могат не само по Луната и Марс, ами и по Млечния път да се разхождат.

ВСИЧКИ АМЕРИКАНЦИ-ОБРАТНО НА ЛУНАТА! ВОГЛАВЕ С ФЕД!!! А СВЕТЪТ-МИРЕН И ПРОЦЪФТЯВАЩ!!!

Тръмп започва процес за връщане на американците на Луната. Хайде бе.Да бях умрял, намаше да знам, че американците са дошли от Луната.

а пари откъде?

Тръмп е президент на САЩ, не на Русия. В САЩ пари има, не е като в алкашката република.

Само там не са осрали още......Явно подготвят база на оцелелите от ИДИЛ.

Това е умен ход на Тръмп, за привличане на своя страна Холивуд ....

Как може да се върнеш там, където не си бил? Пак ли ще снима Холивуд?

НЕ , Мосфильм ще снима !

Ще снимат нов филм, както предишния за стъпването на Луната.

Ще имат доста проблеми с местните македонци. Лунното ВМРО ще се бори против раздела на Луната до последния лунен македонец.

Американците от 20 години нямат свестна ракета-носител. Техните астронавти се качват на МКС с руски ракети, баси... .

Тоя снимка е пълна измама, не може знамето да се вее така, на Луната няма въздух и вятър, нали? Пък и Земята е плоска и покрита с прозрачен купол, който не може да се премине, колко много ракети се сплескаха в тоя купол!

Колкото и да ти е смешно, има "купол" и той се нарича Пояс на Ван Алън. Радияцията в него е толкова силна, че само хлебарка би устояла на нея...

Аз съм гледал на док.филм как астронавта слага знамето,след което го изпъва и то остава така.В случая то не се вее а стои леко начупено,а следите които са оставени там бяха заснети от съветски спътник направил обиколка на луната и публикувани в списание космос.

знамето се държи от вертикална пръчка забита в земята и една хоризонтална по горният край... щото атмосфера може и да няма, ама гравитация има - колкото и да е мижава.

абе умник, как ще видиш прозрачен купол като го гледаш отгоре, а не отстрани!!! (ха-ха-ха...)

не 80%, а 99%, и повечето пишат глупости тук, и се мислят за остроумни....

американците където отиват Тръмп от там се връща....

Глупости! Първо на Луната ще се върнат българите, с ракета, построена в БАН, където отдавна разучават извънземни космически технологии!