”Език мой, враг мой” ще срути ли правителството?

Език мой, враг мой - тази сентенция, като че ли все повече определя поредния публичен скандал на родните ни политици.

Обратно в новината

Коментари - ”Език мой, враг мой” ще срути ли правителството? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още преди половин година, с големи букви на заглавията вестниците съобщаваха: -Българите вече не получават доход, а плащат, за да държат парите си в банка. Лихвите по депозитите наближават нулата, а таксите изяждат всичко.За влог от 1000 лв. за година "печалбата" вече е 50 ст.??? Но има и други разсходи-за откриване на сметка 2лв., за "обслужване" по 2 лв. месечно и др. и др. Като сложим отгоре на всичко и непрекъснато повишаващата се инфлация, както казват старите хора - Дей Киро, на кирия. Хората вече считат, че всички финансови агенции, институции и др. не са създадени за услуга на гражданите, а са за ограбване на техните жалки "пари за черни дни". Остава възможността просто да си харчим парите за нашите нужди...и толкова. По този начин, може би, ще принудим охранените "финансисти-банкери" и др. да отидат и започнат да се редят на опашките за социални помощи, или в бюрата за безработни. И тогава да видят и усетят, както казват, кон боб яде ли? И както се изразява големият американски хуманист и изследовател на неравенството в доходите, НОАМ ЧОМСКИ: -"И тъй като от 70-те години на миналия век в цял свят отпаднаха всички ефективни системи за регулиране и строг контрол на финансовите институции, единствения начин да се противопоставим на тези антисоциални действия, е да се създаде едно организирано, твърдо решено и целенасочено общество- и то не само да въведе строги обществени регулаторни органи, но и да попита: ЗАЩО ТЕЗИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ, БАНКИ и др. ГИ ИМА ИЗОБЩО?"

Управляващи, нито опозиция са способни дя приемят нормални закони за да заработят институции и държава както трябва. Затова умишлено изместват фокуса в посока Биг Брадър

Почна се! Хаосът в последните дни не е случаен! Трансформацията в обществените отношения на човечеството е пред развръзката си! В паниката си Сорос с тези 18 милиарда отвори кутията на Пандора и връщане вече няма! И когато господарите пръдна,т слугите им в България задължително се насират! Ситуацията напомня изпуснат маркуч на прахосмукачка, който бясно да се върти и по правило засмуква първо този, който го е изпуснал! Какво предстои ли? Нямам представа!Опитът от историята показва, че след такава трансформация ще оцелеят единствено хората, които са мислели с главите си! Освен ако Сорос и Ко не решат, че след тях и потоп и вземат, че натиснат ядреното бутонче!

Да бе, аз ще хвърля 18 милиарда на вятъра, на тия 80% олигофрени! 1 цент няма да видиш от мен, тъпако!

Имате неправилно употребен пълен член и липса на запетаи в текста. Поне е сигурно, че вас такива неща не ви срутват:)

Неправилно употребен пълен член? Как да се разбира, сбъркани дупки, оли отвори?

Докато е била на най-високия пост на Техноимпекс , приватизира го и закупува половината му акции с долари - откъде ги има и колко е количеството им - не помни. После ги препродава - на кого и за колко - също не помни! Синът ѝ учи в най-скъпия и престижен държавен университет в САЩ - Бъркли - то Москва не заслужава нейният гениален син. С какви пари учи. ама то за спортни и научни постжиения държавния университет дава стипандии. Ама как така - държавата САЩ да плаща на синът Нинов. Завършил и вместо да си дойде у нас на ПОЛЗУ РОДУ той работи на своя полза в банка на Ротшилд НюЙорк Мили съпартийци - това съм аз - главна приватизаторка при любимия ми Костов и кланяща се пред САЩ

Точно така седят нещата в нашата политика. После се чудим защо децата се държат агресивно или лъжат. Когато по телевизията двама "от елита" се обвиняват взаимно в лъжа и елементарната логика казва, че със сигурност поне единият наистина лъже, защото двамата казват несъвместими неща, но няма никакви последствия нито за единия, нито за другия, се създава "чудесен" модел за поведение и подражание. Разбира се, политиците ни са както катализатор, така и продукт на силно опростачената ни среда, в която образованието, културата и възпитанието не виреят. ТежкО ни, и още повече на децата ни...

Шило

За порведен път-прав е проф. Иво Христов. Да, като политик, може би не трябваше да го казва по този начин, но като позиция на гражданин- да. Управляващите, които са във всяка една от властите го потвърждават непрестанно. Благодаря на редакторите. Много добър материал. И е хубаво мат`риала вместо да се сърчи, че чипа му не е на мястото, да се замисли. И да не се кефи, когато чуе "Аз съм прост, вие сте прости...."

По някаква причина в статията е пропуснато най скандалното изказване напоследък, а именно това на ДПС, които наскоро ревяха, че щели да се оплакват в Брюксел, понеже патриотите участвали в правителството! Първо, е невероятна наглост една турска етническа (и противоконституционна) партия да смята, че може да определя кои партии могат да са на власт в България, и кои не могат! И второ, ако от Брюксел могат да определят кои партии да са власт в страната ни, какви са разликите между ЕС и СССР?!

за 10 години "управление"(крадене)60% от пенсионерите са с пенсии под 321 лв-официално обявеният праг на бедността в "процъфтяваща" или по-скоро -прецъфтяваща България.И ТОЙ, великият повелител на герберите,милостиво им хвърля по 40 лв коледни добавки,та да могат и те да се облажат по празниците като кучетата му.

В Библията е записано.По делата ще ги познаете.Гледат се делата,а не приказките.

Интерсно.Когато комунистите от БСП са на власт въобще, ама с най-голямо пренебрежение подминават такива изречения и най-нагло обиждат, най-безотговорно крадат и лъжат, че нормален човек му се доповръща от наглоста.Ако се разкарат от парламента, ще е един много хубав ден за българската политика и българския парламентаризъм.По омразни депутати от партизаните, техните деца и внуци няма.И в ГЕРБ има такива, ама се обаждат само когато им разрешат и пак плямпат глупости-пример-Лиляна Павлова.Без БСП в парламаента ще се диша и работи много по-спокойно и ефективно.

Шило

Боко и Цецо, от кое котило са? Благодаря за отговора предварително.

Чета глупавото ти писание и се убеждавам колко е прав Иво Христов за дебилите.Явно ти си един от тях.

Ушанка номерирана от Червените кхмери, знаеш ли каква е разликата между интелигентния и глупавия ти професое-идолата с ново име Дебилчо.Това че интелигентните можем да бъдем и дебили, а вие сте само дебили.Да ти сера в устата.Да ти е сладко.

курнелия обърна дебатите в народното събрание в ти мене уважаваш ли ма той тебе не те уважава. курнелио проста си.

След ЯНУАРИ 2018 ГОДИНА за ОПГ"герб" ще пише само в историческите справки...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Сега е момента след като БСП не са в пленарната зала, Герб + ОП да си гласуват го хиляда девици и после кой от къде е. Явно и до Коледа няма да изкарат, но поне някой да им снася парици - хахахахах

Дами и господа. Какво може да се извади от едно блато,освен тиня. И колкото по- дълбоко бъркаш,толкова повече мирише. А,каймакът на тинята набутваме в Парламента да ни управлява. Ганювски феномен.Няма друг такъв народ под слънцето.

Не издържали нервите на гн Главчев и затова изгонил от залата гжа Нинова, но за това което говори премиера Борисов се въздържа или се прави не чул.. Стига с тези номера....

Мечтите на Биволицата ли?

Ейййй,браво.Точно определение за тази зла и елементарна женица.От днес друго име за нея няма да използвам-точно биволица-рие всичко върху гърба си.

не говорят ,а само мучат!

Много се коментира професор Иво Христов.Преди няколко дни по новаТВ една кака с пяна на уста му искаше отставката. Но напълно е прав професор Иво Христов. Не сте ли съгласни че : само дебил може да вдигне ръка на учител,само дебил може да набие лекър дошъл да го лекува,само дебил може да набие или убие стар човек за да му открадне последните пари,само дебил може да разрушава и да се гаври с паметници ,защото народ който не помни миналото си няма бъдеще . А това вече е система в България.И аз попадам навярно в този процент защото допускам граматически грешки когато пиша и ако мойта учителка по български език и литература има възможност да прочете това което по някога пиша, ще се обърне в гроба ( ако е жива - дай бог дълги години живот)

се сдоби с 6 апартамента?

от малък не ,,закусвал,, и със ,,стотинките,,...??? като делян добрев баджанашки...!!!

Другарю Кутю Путев

Мама ви да ева проста, малоумна!

Нинова се готви да поведе 80-те % като бял бродник мъртъвци!

И кой ще излезе насреща на тези 80%, Бойгерн Дрогериън ли или сбирщината от патриотарските острови?

,,последният мохикан,, от банкянските прерии и ,,сесо-поразяващата ръка,,...!!!

,,...Райко Алексиев: Пътеводител за България - пътища и безпътие Статията не е писана днес, а през 1933 г. във вестник Щурец За България може да се каже, че е свободна страна. Или по-правилно казано България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройва, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции. Населението й се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това: сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите на сегашните. Страната е разделена на 14 окръга, 60 партии, 600 крила, 6 хиляди групи и 6 милиона мнения, като всяко отделно мнение подлежи на разцепление. Разположена е между границите си, а разположените в нея не знаят никакви граници. Снабдена е с железници, чрез които най-лесно се стига до катастрофа. Има добри и уредени прави пътища, обаче поданиците й предпочитат да вървят по кривите, защото са по-утъпкани. Държавата си служи с телефони, а държавниците - с телефончета. Столицата й има обществени сгради и улици, като улиците са пълни с уличници, а обществените сгради с общественици. Случва се обаче и обратното - уличниците се настаняват в обществените сгради, а обществениците се пращат на улицата. Страната има държавен строй, но самият строй не върви под строй. Държавата се управлява от хора, според случая. Случаите пък се управляват от случайни хора. България търгува с всички. Но случва се и обратното - всички да търгуват с България. Националният девиз на държавата е Съединението прави силата, поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението. Държавният девиз на нацията пък е Боже пази България. В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно, защото другите са заети да си пазят частните интереси.

Вашите предци,бе!Егати гьонсуратлъка!

Кога ще поговорим откъде една пикла на 28 години има 70 000 долара за приватизация? Сериозни хора,цял живот работили и спестявали, лекар,инженери, нямаха пари за цветен телевизор. Ниновице, тръшкай се, ама ще трябва да отговаряш.

Боко няма ли, пък и той ако не е сериозен...

Голям страх тресе червенушките. Само като чуха за новия закон за давността на приватизацията и вампирясаха. Сега гледайте сеир. Какви плонжове и салта ще видите... Дали ще пада правителство, дали ще изпаднат в договорки, важното е закона да не влезе в пленарна зала.

Що не си лафим на уличен - какви ентелекти, кви пет стотинки? БГ-то да се самозакрива и всички на бело заедно с Боко и бавните... Б..и матряяла

защо авторката не е поставила думата правителство в кавички ?! това е истински свинарник ! и народен !

крадеца вика "дръжте крадеца"!

Напънала се Калинка и...родила материал.

едно е ясно - парламентът не работи, т. е не върши това, за което е избран - да ходят всички да си правят борбичките на мегдана

Една истеричка, подкрепяна от една замираща партия/шайка/, е на път да манипулира и подведе 80% от дебилите в тази държава. И то в момент, когато държавата България е поела по правилния път към Европа.

Ако така лесно се манипулират, наистина са... дебили.

коя европа ?тази,която произвежда джихадистите и чака мигранти-роби ли ?

екплолатацията на интелекта изисква рационална комуникация, а фактите доказват, че липсва език. проблемът е толкова значителен за човечеството, колкото е било овладяването на огъня. интересното е, че шансът, промяната да се пръкне в бг. не е нереален.

От много приказки накрая въпроса се измести предполагам на всички е ясно кой е мутрата проблема е кои са наркотрафикантите както рече еди кой си за които всички знаем.

Лично мое мнение е, че голяма част от избраниците ни са за Карлъково, а не за Парламента. Хора без възпитание и култура. Арогантния и просташки език на Г-жа Нинова говори достатъчно добре за възпитанието и културата и. Дори и циганите не са в състояние да я надминат по грубоватост. Вече няколко пъти чета предложения да бъде изгонена не само от парламента, но и от България, които подкрепям. Политиците ни са длъжни да говорят спокойно, разумно и нямат право да обиждат когото и да е.

То па щото речника на тиквата е брилянтен та нЕма на къде.

Само, драги ми господине, помислете и с ръка на сърцето признайте, че този език на омразата, каруцарски, груб, вулгарен дойде именно от лицето от Банкя. Просто за обяснение- откъде идва лицето, в кои групировки е бил и т.н.И сега ако ни ви е ясно, то следва да Ви се изясни- герб усилено водят страната към гражданска война, за която да обвинят някои други!

Ами обърнете се към селската пръчка кака кУрнела и и кажете да не ръси простотии по цял ден където види камера и микрофон и готово.

Това не е новост и не е само при нас - примери много, но ще спомена само президента на САЩ - той е достатъчен. И да това е модерно в политиката, защото това се продава - избирателя това харесва, а той го харесва, защото собствената му култура е такава и почва да ме е страх да не би това за 80-те % да се окаже вярно...

не е верен само процента,много повече са,около 98-99,ако не и 100 !

1 % са богатите, измежду българския народ. На всеки 3 дни се пръква нов милионер. Извод:"около 98-99"% са дебилите, а останалия 1% са умниците, красавците и креативните.

Нинова измисли как да не участва БСП в гласуването на промени в Конституцията за проверка на приватизационните сделки, а без техни гласове няма как да бъдат приети.

Подготвяйте Реанимацията на Правителствена за КапоДеТутиКапото на ШАЙКА-3...!!! И ако може, нека Бог да Го прости...!!! Алилуя...!!!

Демонтажът-Монтажът на ''Борисов 4'', е в бесен ход от мутро-олигархията и потурнаците.

Какъв БОКо-4 ще монтират без неуспешно реанимирания БОКо-КРАТУНьо?... :::))) След ЯНУАРИ 2018 ГОДИНА за ОПГ"герб" ще пише само в историческите справки...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Бойко казва "извадих ги от Парламента", "наредих им еди какво си", кара се на председателя... Какво е това, Народно събрание с ПРЕДСТАВИТЕЛИ на хората или на Бойко кошарата?

Тя и статията е написана в същия стил. Те журналистите не могат да боравят с езика и изглежат малко жалко като критикуват по тази тема.

Ти на тия лизачи на гъзове журналисти ли викаш.

журнаГЛИСТИ.

Къде видя журналисти у наЗе оти аз ги не видя пълно е с медийни прос титуткЕ.