Глобиха концесионера на плажа ”Делфин”

Глобиха концесионера на плаж "Делфин" край Ахтопол за изграждането на дървена стълба.

Обратно в новината

Коментари - Глобиха концесионера на плажа ”Делфин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Посещавам със семейството си този плаж от години. С чието сърце много да кажа, че по чистота и подръжка няма друг такъв. Всяка сутрин минава един господин с едно ръчно изработено приспособление с което заравнява пясъка от единия до другия край. Ако случайно си вече на плажа преди това ставаш за да заравни. Свидетели сме били как се мятат столове чадъри и хавлии ако не се помръднеш. Освен това има организирани санитарни бригади от самите нудисти които почистват и изхвърлят водорасли и боклуци. Възхитен съм от културата и самосъзнанието да се пази чисто и приятно. Много жалко,че сега всичко ще се занимари от някой си концесионер който ще "подържа" плажа.

Дървената стълба лесно ще премахнете, как ще премахнете излятият цимент по плажовете? Нека да отговорят природозащитниците!

Онзи ден гледах, как някакви нудисти протестираха по този повод, били там от 100 години и искат да ги оставят на спокойствие, а не да им благоустрояват плажа. По принцип съм съгласен, че трябва да останат и диви кътчита, но тук вината е на общината, че изобщо е дала на концесия всичко що е плаж. По-добре да ги чисти за общинска сметка чат-пат, плажуващите там редовно също чистят. Концесионерите са брутални, но те са дали пари и искат да си ги върнат и да печелят от нещо. Как до стане това, ако няма заведения, чадъри, атракции ??? Просто трябва подобни места в защитени местности да са забранени за концесия!

Напълно си прав. Изобщо не виждам логиката при тия схеми. Концесионера получава плажа, но му казват - за този плаж тарифата на година към държавата е 100 хил. лв. и ко прайм, те да кажат какви са начините откъде да ги вземе. Ама затова вече все повече и повече ще слушаме напролет - 28 плажа по Черноморието без концесия, еми няма да има концесия - всеки вече си прави сметката.

Нещо за бариерата на Силистар да кажете?

Глобили го 100-200лв, голям праз

Малко му само глоба! Трябва да спрат строежа, да го накарат да демонтира вече изградените съоражения и да възстанови изсечената разстителност с нова!

Хотел може, но все пак това е ДЪРВЕНА СТЪЛБА!!!