”Южен поток” бил нашия Сталинград

Казахме на руснаците, че под 50 процента не можем да паднем и че газопроводът „Южен поток” е нашият Сталинград.

Обратно в новината

Коментари - ”Южен поток” бил нашия Сталинград | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе - Сталинград! Ама Генерал Паулус ще си ти!

Абе Димитров, защо тоя тръбопровод не го вкарате в Позитано, да пуснете газта вътре и да драснете кибрита. Поне това ще е полезно за България. Проглушихте ни с големите успехи които са постигнати в бизнеса с путинова Русия. Спрете!

А Белене нашата Ялта ли е?

А бе ей,дорогие товарищи!Вьi с ума сошли?Я пишете по български!Дорогаята Ирина кви ги е бъркала тука,като не и харесва?Напомням,че официален език в България е БЪЛГАРСКИЯТ,все още!

Макси, приятелю, трябва да те разочаровам. Битка за Козлодуй няма да има. Човек трябва да държи на думата си. Както е казал народът - Казана дума, хвърлен камък. Защото така се издига морала на една нация. Защото другото е славянски и балкански тарикатлък. Ние ще влезем в ЕС и в НАТО, ама ако може хем да сме вътре, хем да не сме и да си въртим игричките с русняците. Сега, когато изтича мандата на товарищ Путин, започват пак да се мислят разни тарикатлъци в Русия, как той да останел още един мандат. Как да се откажел сега преди да му е изтекал мандата и той да се кандидатира за президентските избори, защото нямал два пълни мандата. Дори един уважаван от мен режисьор, като Никита Михалков развиваше тезата, че е добре Путин да изкара още един мандат. А това щеше да е смешно, ако не е жалко. Нали всички сме за демокрация, а демокрацията е преди всичко правила и то без компромиси. Хората затова са стабилни демокрации, защото президентът им изкарва два мандата и заминава. Край. Няма, ама сега наистина ли няма да съм президент? Не може ли нещо да се направи? Ама държавата ще пропадне без мен! Светът ще се срине ако аз не съм президент! Нито едното, нито другото, само тарикатлъка остава. Очаквам у нас да започне такава полемика към края на мандата на Гоце Седефчов. Защото у нас всичко е на тарикатска основа. Всички сме равни, ама някои са по-равни. Така бе по време на т.нар. комунизъм, така е и сега. Уж всички имаме равни възможности, но господа-другарите имат по-равни. Затова и децата им се навряха пак да управляват, а всъщност застанаха отгоре за да могат безнаказано да крадат. Каква е ползата и колко се печели от нефтопровода Бургас-Александрупол Някой казват, че печалбата от него за една година е колкото печалбата от нашия туризъм за един летен ден. Не знам. Може би е вярно. Но пак казвам. Поставете го на везните, ако имате информация. Но се страхувам, че управляващите са обявили информациите по въпроса за конфединциални и сега се измъкват с гръмки лозунги за Сталинград и прочие глупости. Но това е характерно за комунягите. Апропо, тук някаква Ирина страда по пропуснатата си младост, но нека не забравя, че за русняците България бе като магазин Берьозка на времето и те идваха с голямо желание и радост сами. Ако не им е било добре да бяха отишли в Сибир тогава. Там е просто прекрасно.

Ех, Ирина, Ирина! Башка и тебя чугунная...

Как-то очень незаметна в те времена была любовь. Россия в 90-ые годы была слаба, пинали е все кто могли, я помню как наши дети боялись говорить по русски на улицах и в транспорте, потому что была не совсем адекватная реакция на русскую речь (и это на детей), и ни одного слова в защиту детей от лояльно (я не говорю любящих) относящихся к России болгар не было. Как уольняли с работы всех русских, живущих в Болгарии. Да и не надо говорить о любви и братской дружбе, в политике этого не должно быть. Слишком дорого для России обходится братская любовь, пора думать о своих интересах.

Ой как не хочется вступать в полемику с вами, как не хочется! Но, видимо, прийдется. Согласен, Польша тут не причем. Но тем более непричем Ваши кобеля, да суки! Да , в Болгарии много было вылито грязи к Росию. И еще лется, к сожалению! Но если вы видели эту грязь, а не заметили благодарность болгар , любви к руским и Росию, и к руской культуре, значит ничего не видели, и мне незачем болше времени тратит!

Уважаемый НикиБ! Не поняла при чм тут Польша? Или вы имеет отношение поляков к России? Так оно давно известна и никакой неожиданности не было бы. Поляки терпеть не могут Россию, предъявляют ей много претензий (обоснованных), только забывают, что и у России много претензий (тоже обоснованных) к Польше. По поводу наплевательства, а что вы теперь ждте от России. Мы отстаиваем свои интересы, почему мы должны думать об интересах других стран, недружественных нам. Я жила в БОлгарии, и помню сколько грязи было вылито на Россию, с разных уровней власти.

Русия първо да си върне дълга към България. А нейните мечешки услуги не ги щем. Аман от благодетели които никой не е викал

Тези тръби спиро не ги поставя Малта. Да не си се объркал договорът е подписан не с автономна държава от мюсолманския свят а със суверенна славянска държава. Те веднъж тук са оставили костите на 170 000 руски воиини и знаят за какво става въпрос.

Няма лошо и за Набуко.Само да не желаят да отглеждат пингвини в пустинята.

Никто не собирается насиловать великий болгарский народ, если эти проекты не выгодны для Болгарии, зачем ваше правительство их подписало? Что России нужна атомная станция в Белене? Конечно, эти контракты выгодны для России, но если мы так плохи выбрали бы другую страну для строительства станции, это же выбор ваш, почему Россия опять плохая. Если ЕС (или Италия) настояли, за проект Южный поток, почему Россия виновата??? Вы никак не можете избавиться от комплекса младшего брата, мир изменился и Россия тоже, и туристов русских в мире гораздо больше чем болгарских, несмотря на трудности с визами. Нельзя во всех грехах винить Россию.

Незнакомая Ирина! /13:48/, прежде, чем написать свои пылкие слова, нодо было хорошо прочитать все, что написано на этом сайте за последные 3-4 дня, после посещения В.В. Если вы сделали хотя бы малеишее усилие, вы обнаружили бы , что сдесь довольно много болгар /я бы пошел дальше и сказал бы - болшинстве болгар, в том числе и я/ приветствовали итоги посещения россииской делегации. Совсем неуместно звучат ваши слова насчет наплевателство России по отношении к Болгарии. Представте себе какие были бы реакции , если В.В. посетил, скажем Польшу! И уж совсем некстати звучит ваше тупейшее сравнение о кобеля и сучки! С БОЛЬШИМ НЕУВАЖЕНИЕМ! НИКИБ.

Для господина Куроедова! Даже ругаетесь по-русски, а вс хулите Россию. Мата и то своего не придумали.

Для господина Куроедова! Даже ругаетесь по-русски, а вс хулите Россию. Мата и то своего не придумали.

Този път съм съгласен с теб: рядко тъпа изцепка.

СКЪПИ РУСНАЦИ ВИЕ ПРЕСКОЧИХТЕ ОТ ФЕОДАЛНО-КРЕПОСТНИЧЕ ДИРЕКТНО В ИЗМИСЛЕНИЯ КОМУНИЗЪМ,А СЕГА СЕ МЪЧИТЕ С КАПИТАЛИЗЪМ.В РУСИЯ ВСИЧКИ СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА НАСЛЕДНИЦИ НА РУСКИ АРИСТОКРАТИ И ПОМЕШЧИЦИ ИЛИ ПОНЕ БЕЛОГВАРДЕЙЦИ.ИСТИНА Е ЧЕ ТЕ БЯХА ИЗБИТИ ИЛИ ИМИГРИРАЛИ И ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА В РУСИЯ СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА КРЕПОСТНИТЕ СЕЛЯНИ.СЕГА ПАК СТЕ КРЕПОСТНИ НА ОЛИГАРСИТЕ.КАТО СТЕ ТОЛКОВА ДОБРЕ ЗАЩО ТАКА ТРУДНО ДАВАТ ВИЗИ ЗА НАВСЯКЪДЕ НА ДНЕШНИТЕ КРЕПОСТНИ РУСНАЦИ?ИСТИНАТА Е ЧЕ ГУШИ ПРАВЯТ БЪЛГАРСКИТЕ И РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ.ИМА ЕДНА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА: НЕ Е ЛУД ТОЯ КОЙТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА А ТОЯ КОЙТО ГО ДАВА.В СЛУЧАЯ ТЕ ЩЕ СЕ НАЯДАТ А НИЕ С ТЕБ ИРИНА ЩЕ СИ ПИШЕМ ПО ФОРУМИТЕ ЗАЩО И КОЛКО ДА СЕ ОБИЧАТ ДВАТА НАРОДА.ЛЮБОВТА ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ САМА.ИНАЧЕ СИ Е ИЗНАСИЛВАНЕ.ДОВИЖДАН

По-глупава метафора може да се измисли само от много глупави хора !

Гърция и Италия не са ли в ЕС? Защо на тях не им налагат приоритеното Набуко?

Чудя се на акъла на тези, които хвалят Русия и плюват американците. Другари осъзнаите се! Сравнете само Северна с Южна Корея и ще видите огромната разлика.

Като го гледам този Наполеончо, струва ме се, че Южен поток е българския Аустерлиц.

Дорогая Ирина! Пошла нахуй, пожалуйста.

ХАХАХА Той сам вярва ли си ??? Нашите са подписали точно това , което са им казали.

Вече разбрах- национален приоритет е да се отъпвем от комунистите. И комунистическото мислене. До оня ден приоритет ни бяха приемане в НАТО и ЕС. С големи кандарми това стана. Сега? Искаме да излезем от НАТО и ЕС. защо? Защото трябва да ги питаме за маймунджолъците ни. Защото явно искаме отново шенгенски ограничения. И какви са приоритетите ни в ЕС? 1. Освобождаване на медсестрите. 2. Да произвеждаме ток и комунистическите фирми да имат какво да изнасят. 3. Да могат българите да работят в другите страни от ЕС /приоритет на Масларова и Станишев/. И това е...

Скъпи былгари, чтобы вы делали без России, а так - во всем виновата Россия: атомную станцию у вас строят - козни России, трубопровод для Италии - опять Россия плохая: есть кого винить во всех своих ошибках и просчтах. Да России давно наплевать на Болгарию и ни о каком порабощении речи не идт. Да вы и никогда не были свободны - сначала турки, потом СССР, а сейчас Штаты. И, вообще, у нас есть такая пословица: Сучка не всхочет, кобель не вскочет. Довиждане!!

Леле, няма и не може да има толкова тъп човек като тоя П. Димитров. Направо не вярвам.

Тука криво се пише!Газът на ЮП си е за западняците,тръбата само минава от тук.България е в качеството на катаджия на пътя който събира парата. А и откъде повече находища на газ?Северното дава 2 пъти по-малко сравнено с края на 90 те години.По добре да цицаме от две вимета. Ами паднани се .Тоя път нема да се дупим на комшиите.Румънците веднага започнаха износ на ток,а.Айде дрънкайте пак по свирката на псевдо демократите.

ХАХАХА Той сам вярва ли си ??? Нашите са подписали точно това , което са им казали.

sravneniyata - stalingrad, hiro6ima... sa neumstni, neto4ni, neyasni... te vnu6avat i sa zakrila na nyakakvi interesi i pravyat primitivni teorii za realnosta. ot vsi4ko pisano lipsva, nyama analis - ima samo vnu6eniya.

фифа, С други думи: Да живее българо-съветската дружба между народите!. Как ви облъчват комунетата, че им вярвате на простотиите? Само това ми кажи?

Я стига сте развявале разни плашила, щото от руското плашило никой не се плаши/като изключим има няма 10%/ Газта по този е придназначена за Италия и за това си има предварително споразумение!Така че ако ЕС е против, да му мислят италианците!За първи път от 20 години нещо ще се строи, нещо различно от хотели и молове!Крайно време беше да има работни места не само за пикола, готвачи камериерки и т.н. !А Набуко е химера, засега!Като стане нещо по-близко, лошо няма !Но да изтървеш предложението на Русия, заради нещо което я стане , я не, щеше да е върха на простотията!

Положението с резервите на газ в региона е: Русия: най-големи световни резерви, следвана от Иран и Туркменистан. До 2030 80% от изплзваната газ в ЕС ще се импортира. От Иран има две възможни трасета за Европа-Набуко и през Украйна. Не мисля, че 2-ро трасе от Иран ще минава пак през България. Туркменистан и Казахстан могат в бъдеще да продават на ЕС директно, може да продават чрез Газпром, може да продават на Китай, който увеличава постоянно консумацията си. Това са енергийните дадености без да се взимат предвид политическите компоненти.

Ех, ж, ж! Трудно е да се намерят инвеститори. Ако навремето някой беше инвестирал поне 100 лева в началното ти образование нямаше да допускаш толкова правописни грешки.

Abe, Dimitrov! Kakvi sa tezi izrazni sredstva, koito izpolzvash? Stalingrad!? Vece sme v 21-i vek i Bylgariq ne e komunisticeska strana. Ne moza li da namerish drugo sravnenie?

На какво се радваш, неразумни юроде((: ?? За Хирошима и Нагазаки не знам, но това Белене дето сега ни го натрисат и внуците ни ще го плащат и няма да могат да го изплатят:(((. Безотчетни потъващи в черна дупка средства, непрекъснато нарастване на себестойността, заробване от Русия... разпределяне на паричните потоци от мафията... Помнете - още дълго време ще бъдем най-бедната страна в Европа, включително по-бедни и от Албания и Македония (както е и сега след 6 години управление на комунистическите крадци и некадърници...

Сталинград, ама за кои. Русняците са си русняци. Ама май ние сме като германците - премръзнали, сополиви и с вдигнати ръце и свалени гащи. Иначе има много прост народ, който си мисли, че КГБ-ееца идва от добри чувства при нас. Нали това е уговаряно и измислено заедно с Гоце Седефчов? Не помните ли, че се срещаха по 3-4 пъти годишно, като любовници? Не знаете ли, че безплатен обяд няма? От тая цялата пукотевица ще се облагодетелстват олигарсите около Путин и Параванов, а вие ще си пишете по форумите колко благороден бил Путин и т.н. Може ли да бъде благороден един диктатор, който не позволява да се чуе и една дума срещу него. Та вие на времето се прехласвахта и по Сталин, и по Брежнев, и по Горбачов. Само че историята си каза тежката дума, нали? Голяма част от вас казват, вижте колко много ни е дал СССР! А колко е взел? Нали ни е дал също и колхозите и совхозите, по чийто модел бе разсипано българското селско стопанство? Нали ни е дал Кремиковци, Радомир, Тежко машиностроене - Русе и хиляди безсмислени проекти, които унищожават българската природа? Нали ни е дал еднопартийната система и репресиите на ЧК, които унищожиха интелектуалния потенциал на нацията и то така, че след отварянето на границите и малкото, което бе останало се спаси, нямайки вяра на мимикрията комунистическа? Нали ни е дал концентрационните лагери тип Гулаг и Бухенвалд? Така че сложете на везните и направете реална преценка, а не да развявате червени байряци и да викате ура, защото чрез такива действия България окончателно ще се превърне само в територия с такова име, но без българска нация.

Ядренете бомби над Хирошима и Нагазаки са умишлено хвърлени от американците.Колко са добри тези американци!Унищожиха невинните хорица.Руснаците ни спасяват ,като ни предлагат работа и светлина и топлина,а ние както винаги сме все недоволни и без да знаеме историята си ,слепешката вървим против себе си! Европейският съюз е организация,която също има нейните интереси от България.Не си мислете, че всичко е безкористно,затови ни приеха. Самите ние трябва да се организираме ,обединим и да си направим живота по добър в България ,без да хленчим и да търсим виновни другаде. Хайде събуди се ,заспал БЪЛГАРИНО.Не повтаряй,като папагал едно и също нещо. УСПЕХИ В СПОРАЗУМЕНИЯТА КОИТО СЕ ПОДПИСАХА И ЗЕЛЕНА УЛИЦА В ТЯХНОТО РЕАЛИЗИРАНЕ!!!!!!!!!

Ние /от 50% удръжки от доходите ни/ ще си платим Белене, малоумнико и парите ще заминат при путин, кой ти каза че АЕЦ-а ни е безплатен, тъпако, та искаш американците да ни го строят без пари. Не стига, че тези 8 милиарда отиват в мутрите и олигарсите, ми си седнал да ми плямпаш против американците, ганю велик

На който не му харесва да намери друг да инвестира милярди в енергетиката ни(или да спре да говори глупости) нямам нишо против и Американците да ни построят(и финансират) един АЕЦ.

Да да, радвам се че ти хареса, също съм на едно мнение с теб и за издухването но силата трябва да е сериозна защото проблема е масивен. Комунистите са около нас и се придвижват бързо, въпреки некадърността си - това е днешна България. Рейни съгласи се че е важно да се направи връзка и да не се разглеждат поотделно двата проекта а като едно цяло, както газопровода така и нефтопровода и двете тръби са от огромно Национално значение. Според мен може да се открие такава връзка безспорно. Правителството е за сваляне и нагрубаване възможно по скоро според мен, но естествено трябва да сме заедно. Благодаря за четенето

Проектът на газопровода на наша територия ще струва около 1,4 млрд. евро, каза премиерът. Освен другите ползи, само от строежа му българската държава ще вземе около 220 млн. евро ДДС, посочи той. Очакванията са нормата на печалбата да бъде такава, че газопроводът на наша територия да се изплати за 15 години, каза Димитров и допълни, че именно печалбата е бил последният спорен въпрос между двете страни.............. 15 ГОДИНИ 1,4 МИЛИАРДА ЕВРО.АБЕ БАЛЪЦИ ЗА КВО ВДИГАТЕ ТОЛКОВА шУМ КАТО ТОВА НЕ СА ТРОХИ АМИ СА ТРОшИЦИ.ЗНАчИ СЛЕД 15 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ щЕ ПОчНЕ ДА ПРИБИРА ПО ОКОЛИ 100 МИЛИОНА НА ГОДИНА....АМИ ТОВА СА СМЕшНИ ПАРИ БЕ.

На приказващите за национална сигурност и цяласт чрез тръбите ще задам въпросите. Какво ще стане, ако населението около тръбата си обяви автономна република? Ще ги бомбардираме? Ще водим с тях партизанска война? Грешка, ще трябва да си подвием опашката и да си живеем в мир и съгласие с новите си съседи. Има ли тръби ще намалеят рисковете за нападение отвън, но ще се увеличат рисковете за мирно самоопределение на местното население. Интере е какви инструкции ще получи ДПС от Турция по въпроса за Бургас-Александрупол За нас тази тръба няма значение и сигурно ще ни донесе големи загуби при замърсяване, но турците със сигурно ще загубят пари сега и възможности за натиск върху Гърция.

Добре!Руснаците са лоши!Заробват ни!А какво ни дадоха или предложиха американците?Те хич не искат да не заробват!Ама хич!

Най-доброто което можеше да се направи за България е този договор. Може на някои да не им харесва и то е, че не са били там за да се говори и за тях. Браво на Първанов и Станишев. Този Б.Б. борисов малко да се скрие.

GYSIN DIMITROV, VUZHITEN SUM!

Голям шлем момчета.

абе къв Сталинград...баси болшевишкото мислене и болшевишките аналози! То е ясно че всичко е било предварително решено - НИКОЙ НЕ ЗНАЕШЕ ЗАЩО ИДВА ПУТИН,а е редно при посещението на това ниво да има предварително уточнена програма ! И после ще ми разиграват сценки - уж извънредно заседание на правителството...и такъв важен въпрос го решиха за два часа няма..хахахахахаху вие съвсем за будали ни взехте бе другари КГБ-ийци! При посещението на Путин цялата руска агентура бе на линия - от Гоце до Божидар Димитров -всички трескаво правеха подаръци на Вожда! Нищо ново под слънцето...

Харесва ми идеята ти за сравнение, но обстановката е малко по-различна: Ако отбор от челото на таблицата играе с отбор в дъното едва ли равния резултат е в полза на по-силния. Ти как мислиш?